پیغام مدیر :
با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید به سایت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
زمان‌بندي اسلايدها
نوشته شده در 12 دی 1389
بازدید : 46
نویسنده : مولوی

زمان‌بندي اسلايدها
همواره يك سمينار خوب با اسلايدهاي خوب همراه است و از آنجا كه همه دوست دارند بهترين سمينار را داشته باشند، بهتر است اسلايدهاي خود را تقويت كنند. اين اسلايدها بايد طوري تنظيم شوند كه توجه همگان را جلب كند. بنابراين زمان‌بندي سخنراني و اين كه بتوان اسلايدها را با صحبت هم‌خوان كرد، بسيار مهم است.

براي اين منظور، به اسلايد اول پاورپوينت‌ برويد. حالا تب Slide Show را باز و روي دكمه‌ ehearse Timings كليك كنيد. پاورپوينت به حالت نمايش مي‌رود، با اين تفاوت كه يك پنل تايمر نيز به آن اضافه مي‌شود، ساعت آن نيز آغاز به‌كار مي‌كند.

حالا با كليك روي گزينه اسلايد بعدي،‌ پاورپوينت زمان ماندن در يك اسلايد تا رفتن به اسلايد بعدي را ذخيره مي‌كند. اگر خواستيد تلفني پاسخ دهيد يا نمي‌خواستيد تمام زمان‌بندي را يكجا انجام دهيد، مي‌توانيد دكمه Pause را بزنيد. در انتهاي اين حالت، نتيجه‌اي كلي براي زمان هر اسلايد به شما نشان داده خواهد شد.

همچنين مي‌توانيد از اين مقادير براي ساخت اسلايدهاي خودكار استفاده كنيد تا ديگر درگير تعويض صفحه به‌ صورت دستي نشويد. توجه داشته باشيد كه گاهي هنگام صحبت كردن، اسلايدها زودتر عوض مي‌شوند بنابراين بهتر است زمانبندي درستي براي هر اسلايد در نظر بگيريم. براي تنظيم زمان‌بندي مي‌توان دوباره تمام زمان‌ها را ضبط كرد.




فناوري ديجيتال
نوشته شده در 12 دی 1389
بازدید : 42
نویسنده : مولوی

كتابخوان الكترونيك رنگي

بارنزاندنوبل چندي پيش به مدت چند ساعت و بدون اطلاع قبلي، مدلي از كتابخوان‌هاي رنگي خود را در وب‌سايتش به‌نمايش گذاشت. اين مدل كه Nook Color نام دارد هنوز به‌ بازار نيامده، اما به‌نظر مي‌رسد بارنزاندنوبل با كاغذهاي الكترونيك رنگي به زودي تحولي بزرگ در بازار كتابخواني ايجاد كند.

موبايل ارزان سه‌بعدي

شركت Spice Mobility از ساخت يك تلفن همراه جديد خبر داده كه قرار است بدون عينك از فناوري سه‌بعدي پشتيباني كند و بسيار هم ارزان باشد. هر چند شكل و ظاهر اين تلفن همراه خيلي قديمي است و گوشي فوق‌العاده‌اي به‌حساب نمي‌آيد، اما با فناوري مشابه نينتندو

3Ds عرضه مي‌شود كه بدون عينك مي‌تواند تصاوير را به صورت سه‌‌بعدي نشان دهد.

نانوجوهر، فناوري فردا

ساختمان‌هايي را تصور كنيد كه پنجره خودكار دارند و بدون هيچ موتوري باز و بسته مي‌شوند و اتاق را در بهترين درجه حرارت نگه مي‌دارند. كاغذي را تصور كنيد كه شارژ مي‌شود! و... همه اينها ممكن خواهد بود در صورتي كه پروژه نانوجوهر به ثمر بنشيند. اين پروژه كه موسسه Decker Yeadon نيويورك آن را راه‌اندازي كرده، از نانوتيوب‌هاي كربني استفاده مي‌كند. اين ماده بايد بتواند در ماده ديگري نفوذ و سپس جريان برق را از طريق خود منتقل كند. بايد منتظر ماند و نتيجه اين پروژه را ديد.





ريزه‌كاري‌هاي ماشين‌حساب
نوشته شده در 12 دی 1389
بازدید : 41
نویسنده : مولوی

ريزه‌كاري‌هاي ماشين‌حساب
هر كسي دوست دارد ظرفيت‌هاي نرم‌افزاري كه با آن كار مي‌كند را خوب بداند. ماشين حساب ويندوز هم از آن نرم‌افزارهايي است كه هميشه به‌كار مي‌آيد.

عبارت pi را در يك فايل متني بنويسيد و سپس آن را كپي كنيد، حالا به پنجره ماشين حساب برويد، آن را در حالت علمي قرار داده و سپس Ctrl+V را بزنيد، يا از منوي Edit گزينه Paste را انتخاب كنيد. عدد پي محاسبه شده و نتيجه نشان داده مي‌شود. البته اگر كاراكتر p را روي كيبورد فشار دهيد همين اتفاق مي‌افتد و كليد ميانبر آن است.

از كليپ‌بورد همچنين مي‌توان براي حل معادلات استفاده كرد. براي مثال عبارت زير را در فايل متني نوشته و آن را كپي كنيد:

= 238 * 4 + 25

حالا آن را در ماشين حساب كپي كنيد. مي‌بينيد كه نتيجه معادله محاسبه شده و نشان داده مي‌شود. البته اتفاقات عجيبي هم در اين ماشين حساب مي‌افتد. براي مثال، ماشين حساب را در حالت معمولي گذاشته و سپس جذر 4 را محاسبه كنيد و عدد 2 را از آن كم كنيد، نتيجه آن يك عدد منفي مي‌شود!




بازدید : 43
نویسنده : مولوی

افزايش حجم ويرايش در مايكروسافت ‌ورد
صفحه نمايش‌هاي لپ‌تاپ جاي كمي براي ويرايش سندهاي ورد دارند و رفتن از يك صفحه به صفحه ديگر هم بسيار وقت‌گير است، بنابراين مي‌توان از اين ترفند استفاده كرد تا حجم نمايشي متن در مايكروسافت بيشتر شود.

در ورد 2007، تب View را باز كرده، دكمه Split Window را بزنيد. نواري كه نشان داده مي‌شود را درست در جايي بگذاريد كه مي‌خواهيد ثابت بماند و كليك كنيد. سند به 2 بخش تقسيم مي‌شود كه يك بخش ثابت و ديگري بخش متحرك خواهد بود.

حال مي‌توان روي يك بخش كار كرد، در حالي كه بخش بعدي كه مرجع به نظر مي‌رسد، ثابت خواهد بود. هر پنجره به طور جداگانه كنترل مي‌شود و مي‌توانيد هر ظاهري كه مي‌خواهيد به هر كدام از آنها بدهيد.

حتي مي‌توانيد طرح‌بندي‌هاي متفاوتي براي هر بخش در نظر بگيريد. براي حذف اين پنل كافي است روي گزينه Remove Split كليك كرد.

در ورد 2010 هم براي تنظيم چند سند ورد به ‌شكل يك كاشي (Tile)، بويژه هنگامي كه روي 2 سند يا بيشتر كار مي‌كنيم، مي‌توان از روش زير استفاده كرد: در ورد گزينه Side by Side را انتخاب كنيد. همچنين مي‌توان ورد را طوري تنظيم كرد كه براي مرور بهتر،‌ هر دو پنجره را همزمان با هم پايين ببرد.




نوشته شده در 17 آذر 1389
بازدید : 67
نویسنده : مولوی

تاریخچه ترانزیستور

   ترانزیستور در سال 1947 در آزمایشگاه های بل هنگام تحقیق برای تقویت کننده های بهتر و یافتن جایگزینی بهتر برای رله های مکانیکی اختراع شد.لوله های خلاء، صوت و موسیقی را در نیمه اول قرن بیستم تقویت کرده بودنداما توان زیادی مصرف می کردند و سریعا می سوختند .

ترانزیستور چیست؟

ترانزیستور در سال 1947 در آزمایشگاه های بل هنگام تحقیق برای تقویت کننده های بهتر و یافتن جایگزینی بهتر برای رله های مکانیکی اختراع شد.لوله های خلاء، صوت و موسیقی را در نیمه اول قرن بیستم تقویت کرده بودنداما توان زیادی مصرف می کردند و سریعا می سوختند . شبکه های تلفن نیز به صد ها هزار رله مکانیکی برای اتصال مدارات به همدیگر نیاز داشتند تا شبکه بتواند سر پا بایستد و چون این رله های مکانیکی بودند لازم بود برای عملکرد مطلوب همیشه تمیز باشند .در نتیجه نگه داری و سرویس آنها مشکل و پر هزینه بود.
با ظهور ترانزیستور قیمت ها نسبت به زمان استفاده از لامپ خلاء شکسته شد و بهبودی زیادی در کیفیت شبکه های تلفن حاصل گردید.

ترانزیستور چگونه کار می کند؟

ترانزیستور کاربرد های زیادی دارد اما دو کاربرد پایه ای آن به عنوان سوئیچ و استفاده در مدولاسیون است که کاربرد دومی بیشتر به عنوان تقوت کننده مورد نظر است.

این دو کاربرد ترانزیستور را می توان اینگونه توضیح داد :

سوئیچ همان کلید است مثل کلید چراغ خواب اتاقتان .دارای دو حالت روشن و خاموش است با قرار دادن کلید در حالت روشن چراغ اتاقتان روشن می شود و با قراردادن کلید در حالت خاموش چراغ خاموش می شود . بله به همین سادگی ! کاربرد ترانزیستور هم به عنوان سوئیچ به همن صورت است.

اما کاربرد تقویت کنندگی آن را می توان بدین صورت توضیح داد :

چراغ خواب نور کمی دارد اما اگر بتوان این نور را چنان زیاد کرد که تمام اتاق را روشن کند آنوقت عمل تقویت کنندگی صورت گرفته است.

فرق بین سوئیچینگ به وسیله ترانزیستور و به وسیله کلید برق! سرعت بسیار زیاد ترانزیستور است که می توان گاهی آن را در مقایسه با کلید آنی در نظر گرفت(صد ها هزار برابر و شاید میلیونها بار سریعتر).و اینکه ترانزیستور را می توان به دیگر منابع الکترونیکی متصل کرد مثلا به میکروفن به منبع سیگنال و حتی به یک ترانزیستور دیگر ....

ترانزیستور از عناصری به نام نیمه هادی مانند سیلیکون و ژرمانیوم ساخته می شود نیمه هادی ها جریان الکتریسیته را نسبتا خوب( – اما نه به اندازه ای خوب که رسانا خوانده شوند مانند مس و آلومنیوم و تقریبا بد اما نه به اندازه ای که عایق نامگذاری شوند مانند شیشه) هدایت می کنند به همین دلیل به آنها نیمه هادی می گویند.

عمل جادویی که ترانزیستور می تواند انجام دهد اینست که می تواند مقدار هادی بودن خود را تغییر دهد . هنگامی که لازم است یک هادی باشد می تواند هدایت خوبی دشته باشد و هنگامی که لازم است تا به عنوان عایق عمل کند جریان بسیار کمی را از خود عبور می دهد که می توان آن را ناچیز شمرد.
نیمه هادی ها در مقابل الکتریسیته عملکرد جالبی دارند یک قطعه از یک عنصر نیمه هادی را بین دو قطع از یک عنصر نیمه هادی دیگر قرار دهید.جریان کم قطعه وسطی قادر است که جریان دو قطعه ی دیگر را کنترل کند. جریان کمی که از قطعه ی وسطی می گذرد برای مثال می تواند یک موج رادیوئی یا جریان خروجی از یک ترانزیستور دیگر باشد .حتی اگر جریان ورودی بسیار ضعیف هم باشد( مثلا یک سیگنال رادیوئی که مسافت زیادی را طی کرده و از رمق افتاده است!) ترانزیستور می تواند جریان قوی مدار دیگری را که به آن وصل است کنترل کند. به زبان ساده ترانزیستور رفتار جریان خروجی از روی رفتار جریان ورودی تقلید می کند.نتیجه می تواند یک سیگنال تقوت شده و پرتوان رادیوئی باشد.

ترانزیستور چه کاری انجام می دهد؟

در میکرو چیپ های امروزی ، که حاوی میلیونها ترانزیستور هستند که در الگو یا طرح مخصوصی چیده شده اند خروجی تقویت شده ی یک ترانزیستور به ورودی ترانزیستور دیگر داده می شود تاآن هم عمل تقویت کنندگی را بر روی ورودی انجام دهد و به همین ترتیب ادامه می یابد که نتیجه یک خروجی تقویت شده و پر توان می باشد . چنین میکروچیپی می تواند سیگنالی بسیار ضعیفی را از آنتن بگیرد و یک صوت قوی و چهار کاناله را تحویل دهد. با ساختن چیپ ها در طراحی های مختلف می توان تایمر هایی برای ساعت یا سنسور هایی برای نشان دادن درجه حرارت و یا کنترل کننده چرخ های ماشین تا قفل نشوند (سیستمABS) ساخت.می توان ترانزیستور ها را در آرایشی دیگر در داخل چیپ قرار داد(طراحی متفاوت) و پروسسور های منطقی و محاسباتی را ساخت که باعث می شوند تا ماشین حسابها محاسبه و کامپیوتر ها پردازش کنندو یا شبکه هایی را برای انتقال مکالمات تلفنی ساخت و یا سیستمهایی را ساخت که بتوانند صدا و تصویر را انتقال دهند.
می توان ترانزیستور ها را در بسته هایی چید که به آنها گیت های منطقی می گویند و می توانند دو عدد 1و 1 را باهم جمع کنند و یا می توان آنها را در آرایشی خاص قرار داد تا کارهای بسیار بزرگی را با استفاده از سرعت سوئیچینگ – 100 میلیون بار بر ثانیه و بیشتر - خود انجام دهند .

البته کار به همین جا ختم نمی شود مداراتی که در چندین سال گذشته برای انجام عملی خاص به وسیله ترانزیستور ها بر روی بورد ها بسته می شود امروزه به مدد طراحی کامپیوتری و تکنیک مدارات مجتمع بر روی یک آی سی هزاران ترانزیستور و سیم کشی های مربوطه و تمام قطعات الکترونیکی لازم قرار داده می شود . شاید بتوان گفت که حجم مدارات هزاران بار کاهش یافته است.


بر همین مقیاس امروزه می توان گفت که ترانزیستور مجانی است ( 1 دلار تقسیم بر یک میلیون ترانزیستور ) و ترانزیستور های داخل مدارات مجتمع واقعا قابل اطمینان هستند.

چیزی که باعث می شود که ترانزیستور ها روز به روز پیشرفت می کنند و بهتر و ارزان تر می شونداین است که به مدد تحقیقات نیمه هادی ها روز به روز بهتر و کاربردی تر می شوند . و این چیزی است که آزمایشگاههای بل برای آن تحقق می کند . دانشمندان این مرکز تحقیقاتی امروزه می دانند که چگونه نیمه هادی هار ا اتم به اتم به صورت مجازی ، از منابع سرشاری که مادر بی دریغ طبیعت در دسترس ما قرار داده است ، به وسیله تکنیک های لایه بندی بسازند.این چیزی است که می توان آن را جادو نامید.

بنابراین، ترانزیستور چیست؟

وسیله ی الکترونیکی شگفت انگیزی است که مجازا دیده نمی شود اما زندگی ما را کاملا و برای همیشه تغییر داده است.

اختراع رادیو

در سال 1895Guglilemo Marconi یک مهندس و مخترع ایتالیایی ، تکنولوژی جدیدی را که به وسیله نیکولا تسلا ابداع شده بود را بوسیله فرستادن سیگنال رادیویی فرا تر از یک مایل عملی ساخت بدین ترتیب ارتباطات بی سیم متولد شد اما موانع زیادی برای همه گیر شده این تکنولوژی وجود داشت.

 

مشکل آشکار سازی


اولین و مهمترین مشکل آشکار سازی بود.

امواج رادیویی که حامل اطلاعات بودند بایستی بدون سیم انتقال می یافتند اما مشکلی که وجود داشت این بودکه رسیور ها می بایست سیگنال حاوی اطلاعات را تشخیص می دادند.

کشف یک فیزیکدان آلمانی بانام Ferdinand Braun ابزاری برای حل این مسئله شد. Braun کشف کرده بود که شیشه می تواند جریان را در یک جهت آنهم در یک شرایط مشخص از خود عبور دهد.این مشاهده یکسو سازی نام نهاده شد.

Braun و دیگران این کشف را برای ساختن آشکار ساز در گیرنده های رادیویی به کار بردند. عملکرد یکسو سازی باعث می شود که کریستال موج حامل را از قسمت سیگنال حاوی اطلاعات تشخیص دهد.


تقویت



مجموعه های کریستالی فقط زمانی کار می کردند که موج رادیویی برای آشکار سازی به اندازه کافی قوی بود.اما امواج بر اثر فاصله ضعیف می شدند و توان خود را از دست می دادند.و حتی در صورتی که موج آشکار سازی هم می شد اپراتور فقط به وسیله headset قادر به شنیدن سیگنال پخش شده از دستگاه بود.


بنابراین برای اینکه ان تکنولوژی جدید ( ارتباط بی سیم ) کاربردی شود و با بلندی صدای خوبی نیز پخش شود نیاز به یک تقویت کننده بود.

 

لامپ های خلاء یکسو ساز

گام اول برای حل این مشکل توسطJohn Ambrose Fleming برداته شد.John یک فیزیکدان انگلیسی بود که برای بهبود دریافت سیگنالهای بیسیم تحقیق می کرد.

بر اساس تحقیقات او بر روی "اثر ادیسون" ( گرایش ذرات سیاه برای سیاه کردن سطح داخلی لامپ حبابی در نتیجه ی عبور جریان در یک جهت )، فلمینگ سیستم گیرنده ی رادیویی را با لامپ حبابی که دارای دو الکترود بود مجهز کرد.

در نتیجه ی این اصلاح لامپ حبابی ، الکترونها از کاتود به آنود جریان پیدا می کردند . به محض اینکه جریان از الکترود منفی به الکترود مثبت در داخل حباب جاری می شد،نوسان سیگنال ورودی در جهت جریان قابل آشکار شدن یکسو می گردید.

 

 

 

 

تقویت کنندگی لامپ خلاء


گام بعدی که در این زمینه برداشته شد اختراع یک آمریکایی با نام Lee De Forest بود این اختراع او یک نو آوری بود که در لامپ خلاء فلمینپ انجام داد. این نو آوری اضافه کردن الکترود سوم بود.این الکترود شبکه ای از سیمهای کوچک بود که که کاتود را احاطه کرده بودند.

پتانسیل منفی این الکترود ، جریان الکترود ها را از کاتود به آنود کنترل می کرد . با کاهش پتانسیل منفی الکترود میزان جاری شدن الکترون ها از داخل حباب افزایش می یافت به ان ترتیب یک تقویت کننده جریان ساخته شد.

ترانزیستور

         علم الکترونیک با اختراع ترانزیستور وارد فاز جدیدی از تحقیق و اختراع شد .هر روز اخباری را مبنی بر اختراعات جدید در زمینه الکترونیک می شنویم که مطمئنا در کالبد شکافی این اختراعات به نقش پر اهمیت ترانزیستور پی خواهیم برد

ترانزیستور  علم الکترونیک با اختراع ترانزیستور وارد فاز جدیدی از تحقیق و اختراع شد .هر روز اخباری را مبنی بر اختراعات جدید در زمینه الکترونیک می شنویم که مطمئنا در کالبد شکافی این اختراعات به نقش پر اهمیت ترانزیستور پی خواهیم برد .

 

ترانزیستور یک قطعه سه پایه است که ساختار فیزیکی آن بر اساس عملکرد نیمه هادی ها می باشد.ترانزیستور را از دو نوع نیمه هادی با نام سلسیوم و ژرمانیوم می سازند.عموما در یک تقسیم بندی ترانزیستور ها را به دو دسته ترانزیستور های BJT و FET  تقسیم می کنند . ترانزیستور های BJT با نام ترانزیستور های پیوند دو قطبی و ترانزیستور های FET با نام ترانزیستور های اثر میدان شناخته شده­اند.FETها دارای سرعت سوئیچینگ کمتر از BJT  هستند .

معمولا ترانزیستور را با دو دیود مدل سازی می کنند از این مدل برای تشخیص سالم بودن ترانزیستور استفاده می کنند.عملکرد ترانزیستور هابه عنوان یک طبقه در مدار بستگی به نظر طراح دارد اما در صورتی که ترانزیستور را یک جعبه سیاه در نظر بگیریم که دارای دو ورودی و دو خروجی است با توجه به اینکه ترانزیستور دارای سه پایه است باید یکی از پایه ها را به عنوان پایه مشترک بین ورودی و خروجی در نظر بگیریم. این پایه مشترک اساس آرایش های مختلف ترانزیستور است .یکی از پایه های ترانزیستور با نام Base و پایه دیگر با نام امیتر (تزریق کننده) و پایه آخر با نام کالکتور (جمع کننده ) شناخته شده است . بسته به اینکه کدامیک از پایه های مذکور به عنوان پایه مشترک در نظر گرفته شود آرایش های بیس مشترکCommon Base – کالکتور مشترکCommon Collector- امیتر مشترک Common Emitter – ممکن خواهد بود.

 

 

هر کدام از این آرایش ها دارای یک خصوصیت خواهند بود که متفاوت با دیگر آرایش ها است مثلا امیتر مشترک دارای بهره توان  بسیار زیاد  است و یا بهره ولتاژ بیس مشترک زیاد است و...

ترانزیستور در هر مداری می تواند متفاوت از قبل ظاهر شود- منبع ولتاژ یا منبع جریان و یا تقویت کننده ولتاژ و ....-  این تفاوت را المانهای همراه ترانزیستور که اکثرا مقاومت و خازن(دیود و...) هستند تعیین می کنند نحوه قرار گیری این المانها به همراه ترانزیستور و منبع تغذیه را بایاس ترانزیستور گویند.

در مدار های بایاس برای ترانزیستور یک ولتاژ مثبت به همراه زمین یا یک ولتاژ  مثبت  به همراه ولتاژ منفی را برای ترانزیستور بسته به کاربرد در نظر می گیرند .

عملکرد ترانزیستور ها(BJT) در سه ناحیه تعریف می شود . 1-ناحیه قطع 2- ناحیه فعال  3- ناحیه اشباع

این سه ناحیه بر اساس بایاس پایه های ترانزیستور و ولتاژ آن ها تعریف می شود .

ترانزیستور در مدارات عمدتا به صورت زیر ظاهر می شود :

1-       به عنوان کلید به منظور قطع و  وصل قسمتی از مدار

از ترانزیستور در ناحیه قطع و اشباع  به عنوان کلید دیجیتال و سوئیچ استفاده می کنند .ولتاژ VCE  در حالت اشباع کمتر از 0.2 است . در حالت اشباع توان تلف شده ترانزیستور بسیار کم است زیرا توان تلف شده ترانزیستور از حاصلضرب ولتاژ VCE  و IC بدست می آید که هردو مقدار کوچکی هستند.

2-       به عنوان تقویت کننده ولتاژ

3-       به عنوان تقویت کننده جریان

4-       به عنوان منبع جریان ثابت

5-       به عنوان منبع ولتاژ ثابت

و...

در 4 مورد بعدی بالا از ترانزیستور در ناحیه فعال که همان ناحیه خطی عملکرد ترانزیستور است استفاده می شود .

آرایش های مداری مشهور :

1-       امیتر فالوور (Emitter follower) :

دنبال کننده امیتر

شکل موج خروجی دنبال کننده شکل موج ورودی است (وجه تسمیه) مقاومت کوچک موجود در بیس به منظور جلوگیری از نوسانات ناخواسته قرار گرفته است .

1-       زوج دارلینگتون

هر ترانزیستور دارای یک خصوصیت با نام بتا β است  که بهره جریان ترانزیستور است در زوج دارلینگتون بتای زوج ترانزیستور از ضرب 2β1*β  حاصل می شود که مقداری نزدیک به چند هزار خواهد شد .البته در این آرایش ترانزیستور خروجی باید تحمل این جریان کالکتور را داشته باشد که مسئله مهمی در طراحی است.

                                   زوج دارلینگتون

1-       منبع جریان ثابت

  در این آرایش ولتاژ هر کدام از دیود ها 0.7 است و در نتیجه ولتاژ بیس ترانزیستور 1.4 خواهد شد  ولتاژ VBE (ولتاژ بیس – امیتر) هم در حدود 0.7 است پس جریان عبوری از امیتر  مقدار 0.7/RE خواهد بود با انتخاب مناسب RE می توان مقدار جریان را به دلخواه انتخاب کرد .

 

منبع جریان ثابت

 

4 – منبع ولتاژ ثابت

در این مدار ولتاژ خروجی توسط دیود زنر تامین می شود .ولتاژ خروجی تقریبا 0.7 کمتر از ولتاژ شکست زنر است .

 

 

منبع,ولتاژثابت

 

ترانزیستور دوقطبی پیوندی

ترانزیستور یک قطعه الکترونیکی فعال بوده و از ترکیب سه قطعه n و p بدست می‌آید که از ترزیق حاملین بار اقلیت در یک پیوند با گرایش مستقیم استفاده می‌کند و دارای سه پایه به نامهای بیس (B)، امیتر (E) و کلکتور (C) می‌باشد و چون در این قطعه اثر الکترونها و حفره‌ها هر دو مهم است، به آن یک ترانزیستور دوقطبی گفته می‌شود.

عصر نوین الکترونیک نیمه رساناها با اختراع ترانزیستور دوقطبی در ۱۹۴۸ توسط باردین، براتاین و شاکلی در آزمایشگاههای تلفن بل آغاز شد. این قطعه به همراه همتای اثر میدانی خود تأثیر شگفتی روی تقریباً تمام حوزه‌های زندگی نوین گذاشته‌است.

انواع ترانزیستور پیوندی

pnp

شامل سه لایه نیم هادی که دو لایه کناری از نوع p و لایه میانی از نوع n است و مزیت اصلی آن در تشریح عملکرد ترانزیستور این است که جهت جاری شدن حفره‌ها با جهت جریان یکی است.

npn

شامل سه لایه نیم‌ هادی که دو لایه کناری از نوع n و لایه میانی از نوع p است. پس از درک ایده‌های اساسی برای قطعه pnp می‌توان به سادگی آنها را به ترانزیستور پرکاربردتر npn مربوط ساخت.

 

ساختمان ترانزیستور پیوندی

ترانزیستور دارای دو پیوندگاه است. یکی بین امیتر و بیس و دیگری بین بیس و کلکتور. به همین دلیل ترانزیستور شبیه دو دیود است. دیود سمت چپ را دیود بیس _ امیتر یا صرفاً دیود امیتر و دیود سمت راست را دیود کلکتور _ بیس یا دیود کلکتور می‌نامیم. میزان ناخالصی ناحیه وسط به مراتب کمتر از دو ناحیه جانبی است. این کاهش ناخالصی باعث کم شدن هدایت و بالعکس باعث زیاد شدن مقاومت این ناحیه می‌گردد.

امیتر که شدیدا آلائیده شده، نقش گسیل و یا تزریق الکترون به درون بیس را به عهده دارد. بیس بسیار نازک ساخته شده و آلایش آن ضعیف است و بنابراين بیشتر الکترونهای تزریق شده از امیتر را به کلکتور عبور می‌دهد. میزان آلایش کلکتور کمتر از میزان آلایش شدید امیتر و بیشتر از آلایش ضعیف بیس است و کلکتور الکترونها را از بیس جمع‌آوری می‌کند.

طرز کار ترانزیستور پیوندی

طرز کار ترانزیستور را با استفاده از نوع npn مورد بررسی قرار می‌دهیم. طرز کار pnp هم دقیقا مشابه npn خواهد بود، به شرط اینکه الکترونها و حفره‌ها با یکدیگر عوض شوند. در نوع npn به علت تغذیه مستقیم دیود امیتر ناحیه تهی کم عرض می‌شود، در نتیجه حاملهای اکثریت یعنی الکترونها از ماده n به ماده p هجوم می‌آورند. حال اگر دیود بیس _ کلکتور را به حالت معکوس تغذیه نمائیم، دیود کلکتور به علت بایاس معکوس عریض‌تر می‌شود.

الکترونهای جاری شده به ناحیه p در دو جهت جاری می‌شوند، بخشی از آنها از پیوندگاه کلکتور عبور کرده، به ناحیه کلکتور می‌رسند و تعدادی از آنها با حفره‌های بیس بازترکیب شده و به عنوان الکترونهای ظرفیت به سوی پایه خارجی بیس روانه می‌شوند، این مولفه بسیار کوچک است.

نحوه اتصال ترازیستورها

اتصال بیس مشترک

در این اتصال پایه بیس بین هر دو بخش ورودی و خروجی مدار مشترک است. جهتهای انتخابی برای جریان شاخه‌ها جهت قراردادی جریان در همان جهت حفره‌ها می‌شود.

اتصال امیتر مشترک

مدار امیتر مشترک بیشتر از سایر روشها در مدارهای الکترونیکی کاربرد دارد و مداری است که در آن امیتر بین بیس و کلکتور مشترک است. این مدار دارای امپدانس ورودی کم بوده، ولی امپدانس خروجی مدار بالا می‌باشد.

 

اتصال کلکتور مشترک

اتصال کلکتور مشترک برای تطبیق امپدانس در مدار بکار می‌رود، زیرا برعکس حالت قبلی دارای امپدانس ورودی زیاد و امپدانس خروجی پائین است. اتصال کلکتور مشترک غالبا به همراه مقاومتی بین امیتر و زمین به نام مقاومت بار بسته می‌شود.

ترانزیستور ها چطورکارمی کنند ؟

ترانزیستور ها چطورکارمی  کنند ؟ریزپردازنده ها به صورت یک جزء لاینفک در بسیاری از محصولاتی که ما هرروزه از آن ها استفاده می کنیم در آمده اند ، مانند تلویزیون ، اسباب بازی ها ، رادیو ، و البته کامپیوترها . ولی این ترانزیستورها هستند که اجزای اصلی ریزپردازنده ها را تشکیل می دهند .

در پایین ترین سطح خود ، ممکن است ترانزیستورها به نظر ساده برسند . اما تولید آن ها عملاً به سال های سال تحقیقات کشنده نیاز داشته است. تا پیش از ترانزیستورها ، کامپیوترها به لامپ های خلاء و کلید های مکانیکی متکی بودند. در سال 1958 تعدادی مهندس ( که یکی از آن ها به نام رابرت نویس ، بعداً پایه گذار شرکت اینتل شد ) دست به دست هم دادند تا 2 ترانزیستور را روی یک قطعه بلور سیلیکون بکارند و اولین مدار مجتمع را بسازند؛ چیزی که به ساخت ریزپردازنده منجر شد .

ترانزیستورها در واقع کلیدهای قطع و وصلِ برق در ابعاد مینیاتوری هستند . اگر ریزپردازنده را یک «ساختمان» در نظر بگیرید ، ترانزیستورها، حکم آجری را دارند که برای بنای این ساختمان باید روی هم گذاشته شوند.

درست همانند یک کلید ساده ی چراغ ، ترانزیستورها در دوحالت کار می کنند: حالت وصل، و حالت قطع. این حالت قطع یا وصل ، یا خاموش و روشنِ ترانزیستورهاست که امکان پردازش اطلاعات را فراهم می سازد .

● یک کلید ساده ی برقی چطور کارمی کند ؟

تنها چیزی که کامپیوترها از آن سردر می آورند ، سیگنال های الکتریکی است که قطع و وصل می شوند . برای درکِ بهتر ترانزیستورها ، لازم است بفهمید که یک مدار قطع و وصل الکترونیکی چه طور کار می کند . مدارات قطع و وصل الکترونیکی از اجزای مختلفی تشکیل می شود. یکی ، مسیر جریان است که جریانِ الکتریکی عموماً از طریق یک سیم در آن گردش می کند.

دیگری ، خودِ کلید یا سویچ است ؛ وسیله ای که گردش جریان الکتریکی را شروع و متوقف می کند، آن هم یا با بازگذاشتن مسیر جریان یا مسدود کردن آن. ترانزیستورها هیچ قطعه ی متحرکی ندارند و تنها با علایم الکتریکی قطع و وصل می شوند. قطع و وصل شدنِ ترانزیستورها ، کار ریزپردازنده ها را میسر می سازد .

● ترانزیستور چطور از عهده ی اطلاعات برمی آید ؟

شمارنده ی باینری چیزی است که فقط دارای دو حالت است ، درست مانند ترانزیستور. حالت «وصل» ترانزیستور را با 1 نشان می دهند و حالت قطع آن را با 0 . ردیف های مشخصی از الگوی 1ها و 0هایی که به وسیله ی ترانزیستورهای متعدد تولید می شوند ، می توانند نشان دهنده ی حروف ، اعداد ، رنگ ها ، و خطوط باشند. به این می گویند دستگاه باینری.

( دستگاه باینری ، یک روش شمارش است که فقط از دو رقم 0 و 1 تشکیل شده است و تمام اعداد فقط با این دو رقم نمایش داده می شوند .)

● اسم خود را برحسب باینری هجی کنید

هر حرف الفبا یک معادل باینری دارد . در سمت چپ اسم JOHN و معادل باینری آن را می بینید. اطلاعات پیچیده تری را نیز می توان با حالت قطع و وصل یا حالتِ باینری ترانزیستور ها تولید نمود؛ مانند گرافیک ، صوت ، و ویدیو .

● نیمه هادی ها و جریان الکتریسته

با اضافه کردن چند نوع ناخالصی معین به سیلیکون یک ترانزیستور، ساختار بلورین آن تغییر می کند، و خاصیت هدایت الکتریسته ی آن بهتر می شود . اگر به سیلیکون، فلز بور اضافه کنید، سیلیکونِ مثبت یا نوعِ P (P مخفف Positive ) تولید می شود که فاقدِ الکترون است . اگر به سیلیکون، فلز فسفر اضافه نمایند ، سیلیکونِ منفی یا نوع N ( N مخفف Negative ) به دست می آید که شامل تعداد بسیار زیادی الکترون آزاد است.

● حالت های قطع و وصل یک ترانزیستور

الف) رانزیستورها از سه پایانه تشکیل می شوند : منبع ، گیت ، مخرج .

ب) در ترانزیستور نوع منفی ، هم منبع و هم مخرج بار منفی دارند و روی توده ای از سیلیکون نوع مثبت را گرفته اند .

ج ) هنگامی که ولتاژ م




بازدید : 94
نویسنده : مولوی

راه‌اندازي خط توليد تلويزيون‌هاي LCD و LED در ايران
خط توليد تلويزيون‌هاي LCD و LED ديجيتال، هفته گذشته در شهرک صنعتي هشتگرد به بهر‌ه‌برداري رسيد.

به‌گزارش واحد مرکزي خبر به‌نقل از پايگاه اطلاع‌رساني وزارت صنايع‌ و معادن، در تلويزيون‌هاي LCD و LED ديجيتال با برند ايراني و با اندازه‌هاي متنوع (از 32 تا 55 اينچ) اين امکان فراهم شده است که بي‌نياز از گيرنده‌هاي مجزاي ديجيتال، با کمک يک آنتن معمولي، امواج ديجيتال را دريافت و تصاوير را با بهترين کيفيت براي بيننده پخش کرد.

با استفاده و جايگزين کردن تلويزيون‌هاي ديجيتال، امکان بهره‌مندي و استفاده از تصوير با وضوح بالا فراهم مي‌آيد؛ به‌طوري که از طريق تبديل تکنولوژي CRT به تلويزيون‌هاي ديجيتال LCD، بهبود چشمگيري در کيفيت تصوير و کاهش بيش از 60 درصدي مصرف انرژي برق بوجود آمده است.

همچنين با ظهور فناوري LEDاين روند شتاب بيشتري گرفته، به‌گونه‌اي که افزون بر بهبود چشمگير در کيفيت تصوير،‌ مصرف انرژي برق حدود 90 درصد نسبت به CRT کاهش پيدا مي‌كند. توجه به سليقه مصرف‌کنندگان ايراني،‌ گستردگي خدمات پس از فروش در سراسر ايران و دريافت تائيديه از معاونت فني سازمان صدا و سيما از ديگر ويژگي‌هاي اين تکنولوژي بومي‌سازي شده است.


:: موضوعات مرتبط: سخت افزار , اخبار رایانه , ,



بازدید : 67
نویسنده : مولوی

کاهش اختلالات اينترنت، نتيجه اتصال به ارتباطات بين‌المللي
توسعه شبکه‌اي اينترنت در هر زمان افزايش مصرف‌کننده و رضايتمندي وي را در بردارد.

محمدرضا فرنقي‌زاد مدير روابط عمومي و امور بين‌الملل شرکت ارتباطات زيرساخت در گفت‌وگو با ايلنا با اشاره به فعاليت‌هاي شرکت ارتباطات زيرساخت در يک سال گذشته اظهار كرد: «طي يکسال گذشته ‌پروژه‌هاي خوبي در شرکت کليد خورده و بسياري از آنها نيز به مرحله اجرا درآمده و به‌اتمام خواهد رسيد.»

وي ادامه داد: «پروژه‌هايي مانند مسيرشمال به جنوب سيگنالينگ سراسري، پروژه core و super core تا چند ماه ديگر افتتاح خواهد شد، همچنين پروژه IN سراسري در دست اجراست که براي اجراي آن با مخابرات استان تهران هماهنگي لازم به عمل آمده است و نتيجه تمامي اين پروژه‌ها رفتن به سوي دولت الکترونيکي و در جهت نيل به هدف تبديل ايران به هاب منطقه در راستاي برنامه چشم‌انداز 20 ساله هستند.

وي در ادامه اظهار كرد: «قبلا تعداد درگاه‌هاي بين‌المللي ما کم بود و اگر مسير جاسک- فجيره دچار مشکل مي‌شد، کل اينترنت کشور دچار اختلال مي‌شد، ولي با اتصال به ارتباطات بين‌المللي از طريق 20 درگاه توانستيم اين اختلالات را کاهش دهيم.»

فرنقي‌زاد در پايان سخنان خود به برنامه‌هاي شرکت زيرساخت در آينده اشاره کرد و گفت: «در طول زمان برگزاري نمايشگاه تله‌کام يازدهم فرصتي پيش آمد تا با برخي توليدکننده‌هاي مختلف خارجي جهت تامين تجهيزات شبکه جلساتي داشته باشيم که البته هنوز به‌طور کامل همکاري ما با اين شرکت‌ها قطعي نشده است.»


:: موضوعات مرتبط: اخبار رایانه , ,



بازدید : 80
نویسنده : مولوی

مکالمه، پيامک و اينترنت، راه‌هاي ارتباطي حجاج با بستگان
يکي از اعضاي هيات مديره شرکت ارتباطات زيرساخت در جمع خبرنگاران اعلام کرد: «تا عيد قربان و از ابتداي سفرها در ايام حج امسال، بالغ بر 5 ميليون دقيقه مکالمه بين ايران و عربستان با موفقيت برقرار شده است.»

به‌گزارش خبرنگار جام‌جم، احمد پورنگ‌نيا اضافه کرد: «شرکت ارتباطات زيرساخت امسال با توجه به پيش‌بيني نيازهاي ارتباطي ايام حج، علاوه بر افزايش کانال‌هاي ارتباطي مستقيم بين دو کشور، مسيرهاي ترانزيت مکالمه (مسير غيرمستقيم) بين ايران و عربستان را نيز افزايش و مورد بازنگري کيفي قرار داد تا ضمن ارتقاي کيفي مکالمات، ميزان ترافيک ناموفق کاهش چشمگيري يابد.»

وي افزود: «به‌منظور ايجاد راحتي و سهولت در برقراري ارتباط بين حجاج و ايران شاخص‌هاي کمي و کيفي ترافيک وارده و صادره به مقصد عربستان هر ساله در ايام حج، به‌طور ويژه تحت نظارت مستمر قرار مي‌گيرد و در صورت مشاهده هرگونه اشکال و اختلال، بلافاصله هماهنگي لازم از سوي مراکز مديريت شبکه اين اداره کل، براي رفع آن به کار گرفته مي‌شود.»

وي با بيان اين‌که شمار کانال هاي ارتباطي مستقيم بين دو کشور به 1100 کانال افزايش يافته، افزود: «علاوه بر افزايش مسيرهاي مستقيم، مسيرهاي ترانزيت بين ايران و عربستان نيز، به 10 کشور افزايش يافته است.»

طبق آمار ارائه شده توسط شرکت زير ساخت در ايام حج سال گذشته 13 ميليون و 600 هزار دقيقه مکالمه بين ايران و عربستان با موفقيت برقرار شد يعني به‌طور متوسط هر زائر حدود 200 دقيقه در طول کل سفر و حدود 7 دقيقه در هر شبانه روز با هموطنان در ايران مکالمه برقرار کرده بودند و با توجه به ايام حج امسال احتمال مي‌رود اين رقم امسال به 10 ميليون دقيقه برسد.

برخي از شاهدان از افزايش استفاده اينترنت ميان زايران خبر داده و پيامک را راه ديگر ارتباط با بستگان ذکر کرده‌اند.


:: موضوعات مرتبط: اخبار رایانه , ,



بازدید : 61
نویسنده : مولوی

مخفي كردن داده‌ها در فايل متني ساده
با اين ترفند ساده، مي‌توان اطلاعات بسيار حياتي را در يك فايل متني ساده قرار داد طوري كه بجز خودتان كس ديگري به آن داده‌ها دسترسي پيدا نكند.

از زماني كه ويندوز 2000 آمد، سيستم فايل NTFS ويندوز مجهز به قابليتي به نام «جريان ديگر داده‌ها» شد؛ قابليتي كه با آن مي‌شد پشت نام يك فايل و با كمك نام جريان آن، اطلاعات قرار داد. با مرور سيستم فايل، اين موضوع را نمي‌توان دريافت و تنها مي‌توان با كليد مخفي به آن دسترسي پيدا كرد. البته اين روش براي ذخيره‌سازي داده‌ها روش خيلي امني نيست، اما براي هنرنمايي در جمع دوستان و آشنايان ترفند جالبي است.

براي استفاده از اين ترفند، بايد كامندپرامپت را باز كرده و دستور زير را وارد كنيد:

notepad SomeFile.txt:SecretWordHere.txt

پس از دو نقطه، كلمه‌اي كه وارد مي‌شود، همان كلمه رمز است و كليدي است كه نمي‌تواند در آن فاصله وجود داشته باشد. اگر پسوند.txt را در انتها ننويسيد، نوت‌پد به صورت خودكار آن را در متن قرار مي‌دهد. حالا مي‌توانيد هر داده‌اي كه مي‌خواهيد را در فايل وارد كرده و آن را ذخيره كنيد. اندازه اين فايل همواره مثل گذشته است و با باز كردن آن نيز متن خاصي مشاهده نمي‌شود. براي دسترسي به بخش مجازي فايل مي‌توان دوباره دستور بالا را وارد كرد.

تنها مشكلي كه در اين ماجرا وجود دارد، استفاده هر دفعه از منوي كامند ويندوز است كه بايد همين يك دستور را حفظ كنيد تا به داده‌هاي مخفي خود دسترسي پيدا كنيد. توجه داشته باشيد كه سيستم جريان داده، بخشي از آن فايل نيست و نمي‌توان آن فايل را كپي كرد تا در جاي ديگري از آن استفاده نمود.

براي اين كه بدانيد در سيستم شما چه فايل‌هايي با اين ويژگي وجود دارند، با كمك ابزار كوچكي به‌نام Streams.exe مي‌توان فايل‌هاي موجود سيستمي را پيدا كرد. مثلا با وارد كردن اين دستور:

streams.exe SomeFile.txt

مي‌توان نام جريان داده پنهاني آن را متوجه شد و پس از آن با يك دستور ساده به آنها دسترسي پيدا كرد. براي يافتن جريان‌هاي داده مخفي فايل‌ها در ويندوز7، مي‌توان هنگام استفاده از دستور dir، يك /R نيز به انتهاي آن اضافه كرد تا فايل‌هاي جرياندار مشاهده شوند. براي حذف اين داده‌هاي مخفي نيز از طريق اين دستور عمل كنيد:

streams.exe -d SomeFile.txt

همچنين مي‌شود از طريق كامندپرامپت به ايجاد اين فايل‌ها و ورود اطلاعات اقدام كرد. اين دستور را مشاهده كنيد:

echo “Click!” » SomeFile.txt:Test

در اين دستور، عبارت Click را به داخل بخش مخفي فايل SomeFile.txt فرستاديم. براي بازخواني اين اطلاعات مي‌توان از اين دستور استفاده كرد:

more « FileName:StreamName


:: موضوعات مرتبط: نرم افزار , ترفندستان , ,



فناوري ديجيتال
نوشته شده در 7 آذر 1389
بازدید : 56
نویسنده : مولوی
فناوري ديجيتال

لپ‌تاپ با انرژي سبز

شركت AUO نسل جديدي از لپ‌تاپ‌ها را پايه‌ريزي كرده كه با نور خورشيد كار مي‌كنند و كيبورد آنها هم لمسي است. اين لپ‌تاپ با پانل‌هاي دريافت انرژي خورشيدي ساخته شده و تنها 1/2 ميلي‌متر به ضخامت لپ‌تاپ‌هاي معمولي اضافه كرده است. اين لپ‌تاپ مي‌تواند تا 20درصد انرژي مصرفي خود را از خورشيد بگيرد و به اين ترتيب، در يك روز آفتابي، شانس روشن ماندن بدون شارژر را افزايش مي‌دهد.

 

 

 

 

 

 

تشخيص حركت سر به جاي عينك بازي‌ها

هيچ‌كس از عينك‌هاي سه‌بعدي خوشش نمي‌آيد. فناوري سه‌بعدي براي زنده ماندن نياز به حذف اين وسيله جانبي دارد. موسسه AUO نيز همين عقيده را دارد و به همين خاطر فناوري جديدي خلق كرده است كه از طريق آن و با تشخيص حركت و موقعيت سر، ديگر نيازي به عينك سه‌بعدي نخواهيد داشت. نحوه كار اين وسيله هم به گونه‌اي است كه با رهگيري حركت چشم، نمايشگر مي‌تواند بهترين زاويه را در لحظه توليد كند و هيچ نقطه‌اي از صفحه نيز محو نشود. اين شركت اميدوار است تا پاييز سال آينده اين محصول را به بازار عرضه كند.


:: موضوعات مرتبط: فن آوریهای نو , ,



بازدید : 65
نویسنده : مولوی

استفاده بهينه از پهناي باند اينترنت
هنگام دانلود و استفاده از اينترنت، گاهي اوقات مشاهده مي‌كنيد كه از نهايت ظرفيت اينترنت خود نمي‌توانيد استفاده كنيد و اين موضوع با اينترنت گران فعلي ايران، كمي ناراحت‌كننده و دور از انصاف است، اما نگران نباشيد! با اين ترفند تا حد امكان مي‌توان دانلودهاي تورنت را با سرعت بسيار بيشتري انجام داد.

برخي از سرويس دهنده‌هاي اينترنت به صورت مصنوعي سرعت اتصالات تورنت را محدود مي‌كنند كه بايد اين را متوجه شد.

در برنامه محبوب uTorrent مي‌توان تعداد اتصالاتي كه براي دانلودها و آپلودها استفاده مي‌شود.

در بخش Options‌Preferences تب Bandwidth انتخاب كرد. در اين بخش مي‌توان سرعت را براي هر اتصالي محدود كرد، همچنين مي‌توان در زماني كه دانلود نداريد، آپلود خود را افزايش دهيد.

اين گزينه زماني مفيد است كه اتصالات سيستم خود را محدود نگه داريد تا بيشتر آنها براي دانلود صرف شود و هنگامي كه دانلود نداريد از اين ظرفيت استفاده كنيد. همچنين مي‌توان تعيين كرد كه يك فايل به چند نفر فرستاده شود، محدود كردن اين گزينه براي كساني كه پهناي باند كمتري دارند، توصيه مي‌شود.

در برخي از سايت‌هاي خصوصي تورنت، اگر ميزان ارسال شما به اندازه خاصي از ميزان دريافت نباشد، از اجتماع اخراج مي‌شويد. مديريت اين ماجرا هم كار ساده‌اي نيست يا بايد سيستم را به حال خود بگذاريد كه مدام آپلود كند يا اين كه مديريت درست و حسابي روي ارسال و دريافت فايل‌هاي خود داشته باشيد. از اين رو، مي‌توان با رفتن به منوي Options Preferences و انتخاب تب Queueing، حداقل ميزان ارسال براي هر فايل را وارد كنيد. اندازه 1 يعني شما به همان اندازه كه دريافت داريد، ارسال هم داشته باشيد كه بسته به قوانين سايت مورد نظر اين اندازه كمتر نيز مي‌شود.

از آنجا كه بيشتر حساب‌هاي اينترنتي در ايران محدود هستند، داشتن اينترنت در تمام روزهاي ماه بسيار مهم‌تر از پايبند بودن به قوانين يك وب‌سايت خاص است.

به همين خاطر مي‌توان با رفتن به منوي Setting و سپس Transfer Cap، حداكثر ميزان فعاليت uTorrent در يك ماه را تعيين كرد.


:: موضوعات مرتبط: سخت افزار , نرم افزار , اینترنت , ,



پانل شخصي مديريت
نوشته شده در 7 آذر 1389
بازدید : 71
نویسنده : مولوی

پانل شخصي مديريت
آيا تا به حال برايتان پيش آمده كه براي تنظيم يك برنامه خاص، پنجره‌هاي سرويس‌ها، مديريت دستگاه‌ها، مديريت رويدادها و باقي پانل‌هاي مديريتي ويندوز را باز كنيد و بعد ميان اين همه شلوغي گم شويد؟ با يك ترفند كوچك مي‌توان همه اينها را در يك پنجره كنار هم قرار داد و پانل اختصاصي مديريت خود را توليد كرد.

اين ترفند با كمك يكي از ابزارهاي مخصوص ويندوز به‌نام Microsoft Management Console انجام مي‌شود. از آنجا كه همه پانل‌هاي ويندوزي، ماژولي از اين ابزار هستند، مي‌توان بسادگي اين ماژول‌ها را سفارشي كرد.

براي شروع در منوي استارت عبارت mmc.exe را تايپ كنيد يا از طريق منوي Run آن را اجرا كنيد.

حالا به مسير File Add/Remove Snap- in برويد يا كليد تركيبي Ctrl+M را بزنيد.

در سمت چپ گزينه‌هاي آشنايي قرار دارد و شما عباراتComputer Management يا Device Manager را مشاهده مي‌كنيد.

هر كدام را كه خواستيد انتخاب كرده و سپس گزينه Add را بزنيد (عمليات افزودن بايد يكي‌يكي انجام شود). در مرحله بعدي مي‌توان انتخاب كرد كه اين ابزار مديريت براي كدام كامپيوتر باشد (براي كنترل كامپيوترها در شبكه)؛ همچنين مي‌توان اين كار را چند بار تكرار و چند كامپيوتر را به سيستم اضافه كرد.

همچنين گزينه جالبي را مشاهده مي‌كنيد كه Link to Web Address نام دارد. مي‌توان از اين گزينه استفاده و پانل روتر را به آن اضافه كرد تا همه چيز يكسان باشد. يك نام براي آن نيز انتخاب كنيد.

حالا به مسير File Options رفته و Console Mode را به User mode – full access تغيير دهيد.

سپس گزينه Do not save changes to this console را انتخاب كنيد، در غير اين صورت، با هر بار استفاده از اين پانل، پيغام هشدار دريافت خواهيد كرد. براي تغيير كنسول نيز مي‌توان به سادگي روي فايل كليك راست و از منوي باز شده، Author را انتخاب كرد. در غير اين صورت نمي‌توان اين كنسول را تغيير داد.

البته اگر تيك گزينهDo not save changes to this console را نزده باشيد، مي‌توان هر تغييري در كنسول داد، اما پيغام هشدار لحظه به لحظه را نيز بايد تحمل كرد كه كليك راست كردن منطقي‌تر به نظر مي‌رسد.


:: موضوعات مرتبط: نرم افزار , ترفندستان , ,



راهنماي ‌چينش بلندگوهاي رايانه
نوشته شده در 7 آذر 1389
بازدید : 79
نویسنده : مولوی

راهنماي ‌چينش بلندگوهاي رايانه
1- وضعيت چينش ايده‌آل


در وضعيت ايده‌آل، مبل راحتي اصلي مورد استفاده تماشاي صفحه نمايش يا تلويزيون، در مركز يا در انتهاي اتاق پذيرايي قرار مي‌گيرد. بلندگوهاي پشتي (rear) بايد در پشت يا دو طرف مبل و رو به طرف شنونده و ترجيحا روي پايه و يا قفسه ديواري باشند. انجام اين كار تضمين كننده دريافت بهترين تن (tone) و بالانس صداي شما از بلندگوهاست كه اغلب با محدوديت‌هايي در فركانس پاسخگويي مواجه هستند.

 محلي كه بايد جفت بلندگوهاي استريوي جلويي (front) را قرار دهيد، در 2 طرف صفحه نمايش است با يك بلندگوي مركزي (center) كه مستقيما در زير يا بالاي صفحه نمايش قرار دارد. در حالي‌كه فركانس‌هاي بالا و متوسط بسيار وابسته به جهات هستند، دقتي كه آنها در اشاره به جهات از خود نشان مي‌دهند، هرگز در مورد فركانس‌هاي بم (bass) صادق نيست. بر اين اساس بلندگوي ساب (subwoofer) مي‌تواند در هر نقطه‌اي از اتاق قرار گرفته و در عين حال نيروي بالقوه‌اش را حفظ كند.

2- چينش كنجي (گوشه‌اي)

بهترين جا براي تلويزيون‌هاي لامپي (CRT) گوشه اتاق پذيرايي است و تا زماني كه از گذاشتن بلندگوهاي سينماي خانگي مربوط به رايانه مركز رسانه در كنار آن حرفي به ميان نياورده‌ايد، در جايگزيني آن با صفحه نمايش‌هاي تخت LCD يا LED، به هيچ مشكلي برنمي‌خوريد، اما هرگز چينش ايده‌آلي نخواهيد داشت. براي داشتن بهترين نتيجه و دوري از بازتاب‌هايي كه موجب تاخير و اختلال در صدا مي‌شوند، سعي كنيد تا وضعيت همه اشيا و مبلمان اتاق كاملا منظم و متقارن باشد و آنقدر بلند گوها را بين آنها جابه‌جا كنيد تا به بهترين وضعيت چينش و كيفيت صدا دست يابيد. در اين مورد تنظيمات خودكار دستگاه‌هاي AV reciver صدا خيلي به درد بخور هستند.

3- چينش در مكان‌هاي L شكل

يك اتاق پذيرايي L شكل، شما را با پيچيده‌ترين و مشكل‌ترين وضعيت براي چينش بلندگوهاي سينماي خانگي مواجه خواهد ساخت. بخش خالي اتاق فركانس‌هاي بمي را كه از بلندگوي ساب مي‌آيند مي‌بلعد، قادر است تا صداي حاصله از چينش بلندگوهاي شما را ضعيف كند. بنابراين براي چنين محيطي يك سينماي خانگي را انتخاب كنيد كه گستره پخش فركانسي عظيم‌تر از بلندگوهاي ساتلايت معمولي داشته باشد. يك راه حل ديگر اين است كه تا جاي ممكن جفت بلندگوهاي استريوي جلويي را در جهت حفظ ثبات شكل استريوي قضيه روي محل اصلي نشيمن اتاق پذيرايي متمركز كنيد. اين كار را مي‌توانيد با جابه‌جايي بلندگو‌ها و مبلمان و تغيير فواصل بين آنها تا آنجا ادامه دهيد كه كيفيت صداي حاصله رضايت شما را كاملا جلب كند.

منبع:

http:‌/‌‌/‌smartcomputing.com


:: موضوعات مرتبط: سخت افزار , ,



بازدید : 74
نویسنده : مولوی
 
رايانه‌هاي همراه لوحه‌اي، راه زيادي را از گذشته تاكنون، با تاريخچه‌اي آكنده از ناكامي، طي كرده‌اند، اما سرانجام به لطف موفقيت لپ تاپ لوحه‌اي (تبلت) Apple iPad توانستند محبوبيت خوبي را بين كاربران كسب كرده و در بازار لپ‌تاپ‌ها جايگاه ويژه‌اي را براي خود به‌دست آورند. لپ‌تاپ لوحه‌اي آيپد كه قيمت آن از 499 دلار شروع مي‌شود، هنوز براي خيلي‌ها وسيله‌اي گران به حساب مي‌آيد.

به همين دليل دولت هند تصميم گرفته تا با ارائه يك نمونه آزمايشي از لپ تاپ‌هاي لوحه‌اي ارزان، قيمت اين نوع از رايانه‌هاي همراه را كاهش دهد. بر اساس اين طرح دولت هند اعلام كرده است كه قصد دارد يك لپ تاپ لوحه‌اي ارزان را با قيمت 35 دلار توليد و در دسترس عموم قرار بدهد. اين دستگاه كه مي‌تواند تعدادي از قابليت‌هاي پايه رايانه‌اي مانند براوز كردن به وب و كنفرانس ويدئويي را ارائه كند، بناست تا در سال 2011 به‌صورت گسترده‌اي در دسترس دانش‌آموزان هندي قرار بگيرد.

اين وسيله براي اولين بار در يك برنامه تلويزيوني به نام (Gadget Guru) توسط وزير توسعه منابع انساني هند به معرض ديد عموم گذاشته شد.

دولت هند تلاش مي‌كند تا قيمت اين لپ‌تاپ‌هاي لوحه‌اي را از 1500 روپيه (35 دلار) تا حد 10 دلار پايين بياورد و بر همين اساس از شركت‌هاي تجاري و كارخانه‌هاي توليدي دعوت به عمل آورده است تا براي توليد اين دستگاه با قيمت‌هاي تمام شده پايين‌تر سعي و كوشش داشته و بر اين اساس با دولت هند مشاركت كنند. اخيرا موسس رايانه‌هاي همراه ارزان دانش آموزي OLPC، سازنده و ابداع كننده فناوري OLPC، در اين زمينه از دولت هند اعلام پشتيباني كرده و پيشنهاد در اختيار گذاشتن فناوري OLPC را براي استفاده در اين نوع رايانه‌هاي لوحه‌اي به آنها داده است.

مشخصات رايانه لوحه‌اي 35 دلاري هندي

صفحه نمايش مجازي

قابليت وايفاي

يك دوربين وب كم درون ساخت

2 گيگابايت حافظه رم

سيستم عامل آندروييد

منبع:

http:‌/‌‌/‌gadgetmagazine.com


:: موضوعات مرتبط: سخت افزار , نرم افزار , ,



قلم سحر‌آميز
نوشته شده در 7 آذر 1389
بازدید : 76
نویسنده : مولوی

قلم سحر‌آميز
با كمي كنجكاوي در دنياي محصولات متصل وايرلس، ضبط صدا و لوازم داراي ورودي قلم، بسادگي مي‌توان متوجه سلطه گسترده شركت لايو اسكرايب (Livescribe)بر بازار اين محصولات شد كه جديدترين اين محصولات قلم هوشمند Echo Livescribe است.

مشخصات

اين قلم هوشمند نسبت به مدل‌هاي پيشين، طرح لاغرتري پيدا كرده و هماهنگي و تشريك مساعي بيشتري با انواع موجود برنامه‌هاي نرم‌افزاري كاربردي دارد و هنوز هم مثل نسل‌هاي پيشين‌اش، قلم‌هاي اكو نيز از بزرگ‌ترين مزيت و توانايي قلم‌هاي سري قلم‌هاي سري پالس (Pulse)، يعني قابليت ضبط متون نوشته شده و همگام كردن آنها با صداهاي ضبط شده زنده و امكان‌ مديريت آسان نسخه‌هاي كپي ديجيتال از هر دو نوع صوتي و متني را دارند. به‌رغم لاغرتر بودن قلم اكو از پالس، هيكل نه چندان كوچك آن با اندازه ابعاد 5‌/‌0 در 2‌/‌6 در 8‌/‌0 اينچ و وزن سنگينش باعث شده كه بيشتر شبيه ماژيك به نظر برسد تا قلم. ناحيه لاستيكي نزديك به نوك آن، در دست گرفتنش را بسيار راحت كرده است.

قابليت‌ها

در نوك قلم اكو قطعه‌اي وجود دارد كه يك دوربين فروسرخ پرسرعت است و توانايي كپچر (capture) كردن تا 70 قاب تصوير (فريم) در هر ثانيه را دارد. اين دوربين هر چه را كه شما روي كاغذهاي يادداشت (برگه‌هاي نه چندان سفيدي كه اين شركت براي استفاده همراه اين قلم هوشمند فراهم كرده است) بنويسيد، كپچر مي‌كند. پس از متصل كردن قلم به رايانه، مي‌توانيد نسخه‌هاي ديجيتال دستنوشته‌هاي خود را به رايانه دسكتاپ يا لپ تاپ خود بارگذاري كنيد. در ضمن قلم اكو به ميكروفن درون ساخت داخلي نيز مجهز است كه همزمان با يادداشت‌هايي كه برمي‌داريد، صدايتان را نيز ضبط مي‌كند.

اين قابليت بويژه براي دانش‌آموزان، دانشجويان و خبرنگاران كه مي‌خواهند سر كلاس از گفته‌هاي معلم يا استاد يا از جلسات مصاحبه يادداشت‌برداري كنند و همزمان صدا را نيز داشته باشند، كاربرد دارد. براي انجام اين كار، همزمان با نگارش روي كاغذ، دكمه Play را كليك كنيد، خواهيد ديد كه صدا از همان نقطه‌اي كه شروع به نوشتن كرده‌ايد، به وضوح ضبط شده است. شما مي‌توانيد صدا را توسط خود قلم پخش كرده يا به رايانه PC يا مك (Mac) در جايي كه همه خطوط نوشته‌هاي قلم اكوي شما همراه صدا ذخيره شده و قابل بازبيني و بازپخش هستند، وارد كنيد. قلم اكــو در 2 مدل 4 گيــگابايتي با قيـــمت 169 دلار و 8 گيگابايتي 199 دلار كه به ترتيب قادر به ضبط 400 يا 800 ساعت فايل‌هاي صدا هستند، قابل دسترس است. قلم لايو اسكرايب پلي، مدرن و پيشرفته بين نوشته‌هاي دستنويس آنالوگ شما و دنياي كلمات ديجيتال و همچنين يك دستگاه ضبط و پخش بسيار عالي است كه مي‌تواند وسيله‌اي مفيد براي آساني كار دانشجويان، نويسندگان و خبرنگاران باشد.

مزايا

يادداشت‌هاي دستنويس متني و صوتي را به‌صورت ديجيتال كپچر مي‌كند

ميكروفن بسيار حساسي دارد

اشكال و طرح‌ها و متون مي‌توانند به‌صورت آنلاين به اشتراك گذاشته شوند

كتابخانه برنامه‌هاي كاربردي مخصوص آن در حال رشد و گسترش است

معايب

حجيم است

نوك قلم خيلي دقيق نبوده و توپي شكل است

نياز به كاغذ يادداشت چاپي مخصوص دارد.

منبع:

http:‌/‌‌/‌pcmagazine.com

جواد ودودزاده


:: موضوعات مرتبط: سخت افزار , نرم افزار , ,



فاكتوريل غيربازگشتي
نوشته شده در 7 آذر 1389
بازدید : 74
نویسنده : مولوی
محاسبات عددي مدرن در كامپيوتر
فاكتوريل غيربازگشتي
2 رياضيدان به نام‌هاي ويلهام اكرمن و گابريل سودن كه در دانشگاه ديويد هيلبرت در رشته مباني محاسبات مطالعه و تحقيق مي‌كردند، تابعي به نام آكرمان ارائه كردند. اين تابع يك تابع بازگشتي درجه اول مثل فاكتوريل نيست، ولي آنها اثبات كردند با يك كامپيوتر، پردازشگر سريع و حافظه‌اي بزرگ مي‌توان آن را محاسبه كرد.

اين تابع به صورت زير تعريف مي‌شود.

اگر تابع را بررسي كنيم، متوجه مي‌شويم كه پس از هر مرحله براي m دو حالت اتفاق مي‌افتد:

1ـ مقدارش كم مي‌شود.

2ـ مقدار m تا زماني ثابت مي‌ماند كه مقدار n آنقدر كاهش بيابد تا به صفر برسد و از آن پس مقدار m كم مي‌شود.

پس مطمئن هستيم كه m بالاخره بعد از چند مرحله كاهش مي‌يابد تا به صفر برسد و سپس مقدار n يك واحد افزايش پيدا مي‌كند. وقتي m به صفر برسد، تابع آكرمن به جواب رسيده است. اما نكته‌ اين است كه به ازاي تمامي مقادير ورودي m ميزان رشد n يكسان نيست و براي بعضي از مقادير m ميزان رشد n بشدت زياد خواهد بود. مثلا براي مقدار 3 ورودي براي m در مرحله nام خروجي تابع برابر 3- (3+n)2 مي‌شود. براي مقادير كوچك‌تر از 3خروجي، تابع از اين مقدار نيز كمتر مي‌شود اما براي مقادير بزرگ‌تر مساوي با 4 خروجي، تابع بسيار بزرگ مي‌شود. مثلا براي ورودي m برابر 4 و n برابر 4 مقدار تابع عددي برابر

3ـ2265533 مي‌شود كه عددي بسيار بزرگ است. همان طور كه مشخص است به ازاي مقادير بزرگ‌تر مساوي 4 ، رشد n بسيار زياد است و نمي‌توان آن را حساب كرد.

تابع آكرمن تك متغير

اگر تابع آكرمن را به صورت

(Ackerman (n,n تعريف كنيم به يك تابع تك‌متغير تبديل مي‌شود كه رشد مقادير آن بسيار زياد است و نسبت به توابع ديگر تك‌متغير داراي رشد سريع‌تري است.

:: موضوعات مرتبط: نرم افزار , برنامه نویسی , ,