پیغام مدیر :
با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید به سایت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
شهداي جويبار شهرآورد مازندران را برد
نوشته شده در پنج شنبه 7 بهمن 1389
بازدید : 16
نویسنده : مولوی
هفته دوم از دور برگشت مسابقات کشتي آزاد ليگ برتر باشگاه‌هاي کشور با پيروزي قاطع تيم شهداي جويبار مقابل گاز مازندران آغاز شد.

به گزارش مهر، در هفته دوم از دور برگشت مسابقات کشتي آزاد ليگ برتر باشگاه‌هاي کشور و در گروه دوم رقابت‌ها تيم گاز مازندران صدرنشين اين گروه در سالن سيد رسول حسيني شهرستان ساري و در حساس‌ترين مسابقه اين هفته مقابل ميهمان خود شهداي جويبار تيم دوم گروه با نتيجه يک بر 6 شکست خورد.

محمدحسين سلطاني در وزن 55 کيلوگرم از گاز مازندران، مسعود اسماعيل‌پور در وزن 60 کيلوگرم، محمد نادري در وزن 66 کيلوگرم، سعيد داداش‌پور در وزن 74 کيلوگرم، احسان لشکري در وزن 84 کيلوگرم، رضا يزداني در وزن 96 کيلوگرم و کميل قاسمي در وزن 120 کيلوگرم از تيم شهداي جويبار کشتي گيران پيروز اين ديدار بودند.

پيروزي يزداني بر "گوگشليدزه"

در مهمترين ديدارها مسعود اسماعيل پور از سد "واسيلي فدروشين" اوکرايني نايب قهرمان المپيک پکن گذشت و رضا يزداني در سه تايم "گئورگي گوگشليدزه" کشتي گير سرشناس و عنواندار جهان و المپيک از گرجستان را شکست داد.

در ديگر ديدار اين گروه تا دقايقي ديگر تيم‌هاي بانک ملي گلستان و شهداي ملاير در شهرستان گرگان به مصاف هم مي روند. با اين پيروزي تيم شهداي جويبار به صدر گروه دوم رقابت‌هاي کشتي آزاد ليگ برتر باشگاه‌هاي کشور رفت و جاي گاز مازندران را گرفت.

ديدارهاي هفته دوم از دور برگشت مسابقات کشتي آزاد ليگ برتر باشگاه‌هاي کشور در گروه اول روز چهارشنبه 6 بهمن ماه برگزار خواهد شد.




چرا قطبي مقصر نيست؟
نوشته شده در پنج شنبه 7 بهمن 1389
بازدید : 17
نویسنده : مولوی
در اين گزارش قصد نداريم تا افشين قطبي سرمربي تيم ملي را تبرئه کنيم يا حتي از وي دفاع کنيم بلکه ميخواهيم مقصران اصلي ناکامي تيم ملي فوتبال ايران را پيدا کنيم. با اين حذف انتظار براي قهرماني عملا چهل ساله شد و شايد بسياري از هواداراني که آخرين قهرماني تيم ملي را ديده بودند تا قهرماني بعدي در قيد حيات نباشند.

مقصر اول : فدراسيون فوتبال

به گزارش واحد مركزي خبر، از قديم گفته اند آزموده را آزمودن خطاست . پس از اولين باري که قطبي اعلام کرد دو کره را مثل کف دستش مي شناسد و توانايي اين را دارد تا تيم ملي فوتبال ايران را به جام جهاني برساند و نتوانست بايد فدراسيون فوتبال سراغ مربي بزرگ و با تجربه مي گشت تا بتواند از پتانسيل موجود بهتر استفاده کند و نتيجه مناسب و در شان کشور بزرگ ايران کسب کند.

شايد تنها خطاي فدراسيون فوتبال نحوه انتخاب سر مربي نباشد بلکه مهمترين اشتباه مديران فوتبالي شاغل در فدراسيون فوتبال ، نحوه تعامل ، حمايت و همکاري با سرمربي وقت تيم ملي بود زمانيکه مرتب از اخراج  سرمربي و مذاکره با گزينه هاي خيالي صحبت مي شد؛ هرگز فکر اين را نمي کردند که اين نوع برخورد روحيه ادامه کار را از سر مربي خواهد گرفت و در ثاني بازيکنان هم ديگر گوش به فرمان مرد اول نيمکت تيم ملي نخواهند داد . چون او بزودي برکنار خواهد شد و لازم نيست آينده نگري کنند .

اين دقيقا همان رفتاري بود که از مسعود شجاعي به وضوح و چند بازيکن مطرح ديگر شاهد بوديم.

مقصر دوم : باشگاههاي فوتبال ليگ برتر

هميشه و در همه دنيا تيم هاي ملي موفق از دل ليگ باشگاهي موفق بيرون مي آيند بعنوان مثال اسپانيا قهرمان جام جهاني تقريبا استخوان بندي بارسلونا را داشت و با استفاده از هفت بازيکن بارسلونيايي و چند بازيکن مادريدي يک تيم منسجم و تاکتيک پذير بود که موفق شد بر قله فوتبال جهان بيايستد.

البته اين تمام داستان نيست بلکه شالوده اصلي بدنسازي تيم هاي ملي و بازيکناني که در طول سال در اختيار باشگاهها هستند با خود باشگاه ها مي باشد و مربيان ملي با چند ماه وقت نمي توانند تغيير چنداني در قدرت بدني بازيکنان ايجاد کنند.

تيم هاي سپاهان ، ذوب آهن ، استقلال و پرسپوليس اين فصل ليگ برتر هميشه در بازيهاي خود از دقيقه 65 به بعد از لحاظ قدرت بدني افت داشته اند و اکثر گل هاي خورده اين چهار تيم در همين زمان باقي مانده بوده است.

همچنان که ذوب آهن در ليگ آسيا هم در مقابله با تيم هاي سرعتي و قدرتي به مشکل خورد و نهايتا" همانند تيم ملي نتيجه را واگذار کرد. البته اين داستان شامل ديگر نمايندگان ما هم شد.

مقصر سوم : بازيکنان تيم ملي

شايد تعجب کنيد اما تعدادي از بازيکنان تيم ملي اصلا دلشان با تيم نبود و اين موضوع هنگام بازي کردن و تعويض کاملا مشخص بود بازيکناني که خود را بزرگتر از سر مربي و حتي تيم ملي مي ديدند و بطور کلي فراموش کرده بودند که از کنار همين تيم ملي به ليگ هاي اروپايي راه يافتند ويا در ليگ خودمان قيمت هاي چند صد ميليوني کسب کردند .

البته تعداد اين نوع بازيکنان انگشت شمار بود ولي همان يکي دو نفر هم کلي روي روحيه تيم تاثير داشتند و تيم را از حالت سرباز بودن و جنگيدن به حالت سربار بودن هدايت مي کردند. البته جا داشت که همان اول اين نوع بازيکنان از اردوي تيم ملي اخراج شوند همانند کاري که برنو متسو سر مربي قطر با بهترين مهاجمش انجام داد و بخاطر سرکشي از اردوي تيم اخراج کرد.

البته عده اي از بازيکنان تيم ملي هم فريب آمار دوندگي در بازيها را خورده بودند و مرتب و بي هدف در تمام زمين در حال دوبدن بودند تا آمار دويدن خود را به بازيکنان برزيل ؛ هلند ؛ آلمان و اسپانيا نزديک کرده و يا حتي از آنها عبور کنند.

مقصر چهارم : گروه مرگ و خرافات فوتبالي

شايد خنده دار باشد اما رسانه ها و مطبوعات گاهي اوقات رفتار عجيبي از خود نشان مي دهند گروهي که هيچ تيمي از آن به نيمه نهايي نرسيد و تيم هاي متوسطي همچون کره شمالي و امارات بي افتخار در آن قرار داشتند ، گروه مرگ خواندند و  باعث ايجاد جو رواني خاصي شدند و  وقتي تيم ملي ايران  به راحتي و حتي با تيم ذخيره هايش هر سه تيم ديگر را شکست داد باز هم به تيم ملي ايران لقب بهترين تيم مرحله گروهي دادند تا بازيکنان و مربيان تيم ملي در عرش سير کنند و از قدرت واقعي حريف غافل شوند.

تازه بعد از سالها اين اولين بار بود که تيم ملي فوتبال ايران بدون اما و اگر در همان بازي دوم سر گروه شد و مطبوعات نوشتند هر موقع تيم ملي ايران دو برد پيايي در مرحله اول داشته قهرمان شده و الان بايد فوق قهرمان شود.

البته خرافاتي مثل برد يک در ميان ايران و کره جنوبي در همين مرحله و اينکه الان نوبت ايران است ببرد هم بي تاثير نبود.

مقصر پنجم : افشين قطبي سرمربي تيم ملي ايران

وقتي کارشناسان فوتبال ترکيب تيم ملي ايران در بازي با عراق را خبر دار شدند به شجاعت قطبي احسنت گفتند . قطبي تيم قدرتي و جنگنده را روانه ميدان کرد و با خسته کردن عراقي ها در 30 دقيقه پاياني با وارد کردن عناصر تهاجمي و خلاق کار قهرمان دوره پيش را تمام کرد.

اين روند در بازي با امارات به اوج خود رسيد در جايي که تيم شجاعي متشکل از ذخيره هاي طلايي يکي از بدترين شکستهاي سالهاي اخير امارات را به آن تيم تحميل کردند.

اما در بازي با کره جنوبي تيمي تنبل ، ترسو و محتاط وارد زمين شده بود که همين تيم هم به خوبي توسط مربيان کره جنوبي آناليز شده بود وبه قول قطبي مثل کف دستشان تيم ما را مي شناختند و در زمين بازي هيچ اثري از نکونام و انصاري فرد و سايرين ديده نمي شد و وقتي فاجعه به اوج خود رسد که قطبي دست به بدترين تعويض هاي خود زد و مسعود شجاعي  را روانه ميدان کرد تا فورا احساس مصدوميت کند و از ادامه بازي سرباز زند و .....

درحاليکه افشين قطبي در سه بازي مرحله گروهي با در نظر گرفتن ترکيب‌هاي مناسب و تعويض‌هاي تاثيرگذارش زمينه‌ساز پيروزي ايران شده بود، در بازي با کره‌جنوبي بازيکناني را به ميدان فرستاد که نه تنها در اجراي خواسته‌هاي فني‌اش موفق نبودند، بلکه استفاده همزمان از سه مهاجم دست‌هاي سرمربي تيم ملي را براي انجام تعويض‌هاي موثر بسته بود.

در بازي با عراق خلعتبري و انصاريفرد در نيمه دوم با ورود به زمين مسابقه شرايط را به سود ايران تغيير دادند، غلامرضا رضايي در بازي با کره‌شمالي ذخيره تاثيرگذار بود و در ديدار با امارات هم اين بازيکن با ورود به ميدان شرايط را در نيمه دوم به سود ايران تغيير داد اما در بازي با کره‌جنوبي، قطبي نتوانست از اين اسلحه پنهان خود بهره ببرد.




ليگ برتر از11بهمن پيگيري مي‌شود
نوشته شده در پنج شنبه 7 بهمن 1389
بازدید : 14
نویسنده : مولوی
رئيس سازمان ليگ برتر با بيان اينکه تغييري در برنامه مسابقات ليگ ايجاد نخواهد شد از پيگيري دور برگشت مسابقات از 11 بهمن خبر داد.

عزيزالله محمدي در گفتگو با مهر ضمن بيان اين مطلب افزود: با وجود حذف تيم ملي از مسابقات جام ملت‌هاي آسيا و بازگشت زودهنگام تيم ملي به کشور تغييري در برنامه مسابقات ليگ ايجاد نخواهد شد و دور برگشت رقابت‌هاي ليگ برتر طبق برنامه قبلي از 11 بهمن پيگيري خواهد شد ، ضمن اينکه ديدارهاي معوقه ليگ نيز در موعد مقرر برگزار مي شود.

وي تصريح کرد: هرچند براي برگزاري مسابقات با محدوديت زماني روبه‌رو هستيم ولي تصميمي بر اينکه بازي‌هاي دور برگشت را سريع‌تر برگزار کنيم، نداريم.

رئيس سازمان ليگ برتر همچنين از ارسال فهرست بازيکنان چهار نماينده کشورمان در ليگ قهرمانان آسيا به AFC خبر داد و اظهار داشت: فهرست بازيکنان، کادر فني و سرپرستي چهار تيم ذوب آهن، سپاهان، استقلال و پرسپوليس در مهلت تعيين شده به کنفدراسيون فوتبال آسيا ارسال شد و نگراني از اين بابت وجود ندارد.

محمدي با اشاره به سرپرستي حسين عسگري در کميته داوران اظهار داشت: ايشان از داوران پيشکسوت و خوشنام فوتبال ايران است که شناخت خوبي از وضعيت داوري فوتبال کشور دارد. اميدوارم با بکارگيري تدابير لازم از تنش‌هاي اخير داوري فوتبال کشور کاسته شود و در دور برگشت مسابقات ليگ که رقابت‌ها حساسيت بيشتري خواهد داشت، شاهد قضاوت‌هاي بهتري از داوران فوتبال کشورمان باشيم.




معرفي گزينه‌هاي هيئت مديره استقلال
نوشته شده در پنج شنبه 7 بهمن 1389
بازدید : 21
نویسنده : مولوی
در حاليکه طي هشت ماه گذشته باشگاه استقلال بدون حضور اعضاي هيئت مديره و تنها با سرپرستي علي فتح‌الله‌زاده اداره مي‌شد، سازمان تربيت بدني براي معرفي اعضا به جمع بندي نهايي رسيده و بزودي اعضاي هئيت مديره آبي پوشان معرفي خواهد شد.

به گزارش مهر، در شرايطي که طي ماه‌ها و هفته‌هاي اخير گمانه‌زني‌هاي مختلفي در مورد وضعيت هيئت مديره باشگاه استقلال مطرح شده است، تازه‌ترين خبرها حکايت از آن دارد که بزودي اعضاي نهايي هيئت مديره اين باشگاه از سوي سازمان تربيت بدني معرفي خواهد شد.

بر اين اساس ، از مسعود زريبافان رئيس پيشين مجمع باشگاه، داوود مددي مديرعامل پيشين سازمان تامين‌ اجتماعي، اميدوار رضايي نماينده مجلس شوراي اسلامي، محمدعلي زهره‌اي معاونت اداري، مالي و پشتيباني نهاد رياست‌جمهوري و احمد صابري ظفرقندي مشاور و مديرکل حوزه دفتر رئيس‌جمهوري به عنوان جدي‌ترين گزينه‌هاي سازمان تربيت بدني براي حضور در هيئت مديره استقلال نام برده شده و مذاکرات و گفتگو‌هاي دوطرفه در اين خصوص مراحل نهايي خود را سپري مي‌کند.

به نظر مي‌رسد با توجه به زمان محدود براي معرفي اعضاي هيئت مديره باشگاه استقلال به AFC، شانس اين نفرات براي حضور در هيئت مديره آبي‌پوشان بيشتر از همه گزينه‌هايي است که تاکنون از آنها نام برده شده است.

ضمن اينکه علي فتح‌الله‌زاده سرپرست باشگاه استقلال هم که نامش در اعضاي هيئت مديره قرار ندارد، طي روزهاي آينده حکم مديرعاملي باشگاه را دريافت خواهد کرد.

با استعفاي اميررضا واعظ آشتياني مديرعامل پيشين باشگاه استقلال در اواسط خردادماه سال جاري، اعضاي پيشين هيئت مديره باشگاه استقلال پس از ديدار با علي سعيدلو از سمت خود استعفا کردند. خسرو دانشجو، اميدوار رضايي، سعيد نفريه، علي انصاري و واعظ آشتياني اعضاي پيشين هيئت مديره باشگاه استقلال بودند.




بهترين هاي ليگ برتر ووشو معرفي شدند
نوشته شده در پنج شنبه 7 بهمن 1389
بازدید : 17
نویسنده : مولوی
بهترين هاي رقابت هاي ليگ برتر ووشوي باشگاه هاي كشور از سوي كميته برگزاري اين مسابقات معرفي شدند.

به گزارش ايرنا، هفته پنجم از دور رفت و هفته اول دور برگشت ليگ برتر ووشو در بخش مردان برگزار شد كه در پايان آن برترين هاي مسابقات معرفي شدند.

در اين رقابت ها و در گروه (يك)، تيم نفت تهران صدرنشين اين دوره از رقابت ها ، توانست عنوان فني ترين تيم را به خود اختصاص دهد.

بهترين هاي گروه يك
بهترين سرپرست: مالك عبدي از تيم رعد آساي البرز
پرامتياز ترين بازيكن تالو: فرشاد عربي از تيم نفت تهران
بهترين بازيكن ساندا: حميدرضا لادور از تيم مسكن و شهرسازي زنجان
بهترين مربي: محمدرضا جعفري از تيم نفت تهران
تيم اخلاق: مسكن و شهرسازي زنجان

همچنين در گروه 2 اين پيكارها تيم مقاومت بسيج توانست عنوان فني ترين تيم را از آن خود كند و شهداي تربيت بدني كرمانشاه به عنوان با اخلاق ترين تيم لقب گرفت.

بهترين هاي گروه دوم
بهترين سرپرست: محمد زارعي از تيم رنگ فيروزه شيراز
بهترين بازيكن ساندا: اشكان دلفاني از تيم شهداي كرمانشاه
بهترين مربي: مجيد ملكي و منصور نوروزي از تيم مقاومت بسيج
بهترين داور تالو: اسماعيل شاكري از تيم آذربايجان شرقي
بهترين داور ساندا: مسعود جمالي از استان گيلان




حرداني مدال برنز را كسب كرد
نوشته شده در پنج شنبه 7 بهمن 1389
بازدید : 18
نویسنده : مولوی
‌جواد حرداني ‌پرتابگر تيم ملي دووميداني جانبازان و معلولين مدال برنز مسابقات قهرماني جهان در نيوزيلند را كسب كرد.

به گزارش ايرنا، مسابقات دووميداني قهرماني معلولين جهان از روز شنبه در نيوزيلند آغاز شد و مدال برنز حرداني نخستين مدال تيم دووميداني جانبازان و معلولين كشورمان در اين دوره از مسابقات است.

حرداني در روز دوم رقابت هاي جهاني دووميداني معلولان در ماده پرتاب ديسك ايستاده با ثبت ركورد 46 متر و 53 سانتي متر موفق به كسب مدال برنز شد.

برنز حرداني در كلاس ادغامي 37.38 است و مدال طلاي اين كلاس را ورزشكاري از كشور لهستان با ثبت ركورد جهاني 53 متر برگردن آويخت و نماينده اوكراين نيز با ركورد 52 متر و 48 سانتي متر مدال نقره را از آن خود كرد.

بيش از هزار ورزشكار از 80 كشور جهان در اين رقابت‌ها كه انتخابي پارالمپيك 2012 لندن نيز محسوب مي شود، شركت دارند كه تيم ملي دووميداني ايران نيز با 10 ورزشكار با حريفان جهاني رقابت مي كند.

رقابت‌هاي جهاني دووميداني معلولان از دوم تا دهم بهمن‌ماه در ورزشگاه «كويين اليزابت پارك» كرايست چرچ نيوزلند برگزار مي شود.

كوروش فرهادي (كردستان)، پيمان نصيري (كرمان)، سيامك صالح فرج‌زاده و جلال خاكزاديه (آذربايجان شرقي)، جواد حرداني و عبدالرضا جوكار (خوزستان)، فرزاد سپهوند (لرستان)، علي محمدياري (تهران)، سيدعرفان حسيني و احمدرضا كاظمي (نابينا) ورزشكاران اعزامي ايران به اين رقابت ها هستند كه بهمن رضايي به عنوان سرمربي و مصطفي بهرامي به عنوان مربي اين ورزشكاران را همراهي مي كنند.




قطر به دنبال خريد منچستريونايتد است
نوشته شده در پنج شنبه 7 بهمن 1389
بازدید : 23
نویسنده : مولوی
قطري‌هاي پس از اينکه ميزباني جام جهاني 2022 را از آن خود کردند، اکنون در تلاشند تا مالکيت باشگاه انگليسي منچستريونايتد را در اختيار بگيرند.

به گزارش مهر، روزنامه‌هاي بريتانيايي از پيشنهاد 1.5 ميليارد پوندي قطري‌ها براي خريد باشگاه منچستريونايتد خبر داده‌اند. اين کشور کوچک حوزه خليج فارس بلافاصله پس از اينکه ميزباني جام جهاني 2022 را از آن خود کرد به فکر خريد منچستريونايتد افتاده است.

قطري‌ها بتازگي قراردادي 125 ميليون پوندي با باشگاه بارسلونا امضا کرده‌اند و اکنون به دنبال خريد من يونايتد هستند. خانواده «گليزرها» در سال 2005 با 800 ميليون پوند باشگاه منچستريونايتد را خريداري کردند و اکنون براي فروش اين باشگاه، دو ميليارد پوند مي‌خواهند.

 

 




بارسا به چهاردهمين برد پياپي دست يافت
نوشته شده در پنج شنبه 7 بهمن 1389
بازدید : 18
نویسنده : مولوی
تيم فوتبال بارسلونا در ديدار با راسينگ سانتاندر به چهاردهمين پيروزي پياپي خود در رقابت‌هاي لاليگا دست پيدا کرد.

به گزارش مهر، بارسا شنبه شب در چارچوب هفته بيستم رقابت‌هاي لاليگا با نتيجه 3 بر صفر از سد ميهمان خود راسينگ سانتاندر گذشت. براي بارسا در اين ديدار پدرو (2)، ليونل مسي (33 - پنالتي) و آندرس اينيستا (56) گل زدند. بارسا با اين پيروزي، اختلاف امتياز خود با رئال مادريد را به هفت امتياز رساند.

در ساير ديدارهاي ديشب نتايج زير حاصل شد:
سويا 4 - لوانته يک
والنسيا 4 - مالاگا 3

هفته بيستم رقابت‌هاي لاليگا امروز با برگزاري ديدارهاي زير پيگيري مي شود:
رئال زاراگوزا - دپورتيوولاکرونا
آلمريا - اوساسونا
اسپورتينگ گيخون - آتلتيکومادريد
ختافه - اسپانيول
رئال مادريد - مايورکا
ويارئال - رئال سوسيه داد

تيم‌هاي آتلتيک بيلبائو و هرکولس دوشنبه شب آخرين ديدار اين هفته از رقابت‌ها را برگزار خواهند کرد.

جدول رده بندي:
1- بارسلونا 55 امتياز (يک بازي بيشتر)
2- رئال مادريد 48 امتياز
3- والنسيا 40 امتياز (يک بازي بيشتر)
4- ويارئال 39 امتياز
-------------------------------------------------
18- رئال زاراگوزا 16 امتياز
19- لوانته 15 امتياز (يک بازي بيشتر)
20- آلمريا 14 امتياز




صفرزاده دبير فدراسيون دوچرخه‌سواري شد
نوشته شده در پنج شنبه 7 بهمن 1389
بازدید : 22
نویسنده : مولوی
در حاليکه علي زنگي‌آبادي رئيس فدراسيون دوچرخه‌سواري کشورمان در سفر چين به سر مي‌برد، مهرداد صفرزاده با تاييد سازمان تربيت‌بدني به عنوان دبير اين فدراسيون معرفي شد.

به گزارش مهر، با پيشنهاد علي زنگي آبادي و تاييد علي سعيدلو رئيس سازمان تربيت‌بدني، مهرداد صفرزاده به سمت دبير فدراسيون دوچرخه‌‍سواري منصوب شد. اين انتصاب در حالي صورت گرفته است که رئيس فدراسيون دوچرخه‌سواري اين روزها تيم ملي پيست کشورمان را در مسابقات جام‌جهاني چين همراهي مي‌کند.

صفرزاده پيش از اين در سال‌هاي 79 تا 81 و در زمان رياست هاشمي، مسئوليت دبيري فدراسيون را برعهده داشته است. وي در زمان مسئوليت زنگي آبادي به عنوان مدير تيم‌هاي ملي با اين فدراسيون همکاري خود را با فدراسيون دوچرخه سواري ادامه داد. وي از خردادماه امسال و با نظر رئيس فدراسيون دوچرخه‌سواري از اين مجموعه جدا شد و بعد از گذشت هشت ماه با سمت دبيري، مجددا به فدراسيون بازگشت.

وي فعاليت دوچرخه‌سواري را از سال 1360 و با همراهي تيم ايران در تورهاي بين‌المللي و کسب عناوين مختلف آغاز کرد. صفرزاده به عنوان مربي، مدرس، مربي تيم ملي و مسئوليت کميته‌هاي فدراسيون از سال‌هاي 62 تا به امروز در رشته دوچرخه‌سواري فعاليت کرده است.




حيدري: نمي‌خواهم مهره سوخته ‌شوم
نوشته شده در پنج شنبه 7 بهمن 1389
بازدید : 20
نویسنده : مولوی
با گذشت يك هفته از آغاز ثبت‌نام كانديداهاي رياست فدراسيون كشتي، هنوز كسي ثبت‌نام نكرده است. عليرضا حيدري دارنده 6 مدال جهان و المپيك دراين‌باره گفت: يك بار در مورد ورود به مربيگري اشتباه كردم و اگر با تكرار اين اشتباه در انتخابات فدراسيون شركت ‌كنم، مهره سوخته مي‌شوم.

وي با بيان اين‌كه اساسا با ماهيت اين موضوع مشكل دارد، افزود: اين‌كه بخواهيم در مقطع كنوني انتخابات برگزار كنيم،‌ اشتباه است. در واقع قانون ايراد دارد. اين كار بايد بعد از المپيك انجام شود كه رئيس قبلي يا ابقا مي‌شود يا اين‌كه جاي خود را به فرد ديگري مي‌دهد. در اين موقعيت هر كسي بيايد، مهره سوخته است. مثل من كه سال 2007 اشتباه كردم.

حيدري افزود: من يك بار اشتباه كردم، ديگر آن را تكرار نمي‌كنم. اگر بخواهم روزي مديريت بكنم و وارد گود شوم، حتما بعد از المپيك مسووليت را مي‌پذيرم، حتي اگر اين اتفاق هيچ وقت رخ ندهد. بدون فكر كار كردن نتيجه‌اي در بر ندارد. از سازمان تربيت‌بدني هم خواهش مي‌كنم اين انتخابات را برگزار نكند.




بازدید : 28
نویسنده : مولوی
«بچه‌ها راي بدهيد» ؛ فقط تيتري شبيه به اين، در يك يا چند وبلاگ شخصي يا سايت كم اهميت ايراني كفايت مي‌كند تا بازيكني از كشورمان با استقبال كم نظير كاربران اينترنتي ، از ستاره‌اي به شهرت ليونل مسي كه دنياي فوتبال مبهوت هنرنمايي او در مستطيل سبز است، محبوب‌تر شود.

ليونل مسي آنقدر محبوبيت دارد كه در انتخاب مرد سال فوتبال جهان از نفراتي چون ژاوي هرناندز و آندرس اينيستا پيشي بگيرد؛ اما در دنياي مجازي اينترنت، محبوب‌ترين بازيكن را كليك‌هاي كاربراني مشخص مي‌كند كه با اشتياق پيگير لينك‌هاي مربوط به شركت در نظرسنجي‌هاي اينترنتي هستند.

اينجا شهرت بازيكنان و اين‌كه در كدام باشگاه مطرح توپ مي‌زنند، ملاك نيست؛ گل‌هايي كه زده‌اند و جام‌هايي كه بالاي سر برده‌اند هم فاقد ارزش براي راي آوردن است و دقيقا به همين خاطر، بعضي مواقع نتايج به‌دست آمده از اين نظرسنجي‌ها غيرواقعي و نامتعارف جلوه مي‌كند. درست مانند انتخاب فرهاد مجيدي به عنوان محبوب‌ترين بازيكن سال 2010 جهان.

سايت فدراسيون بين‌المللي تاريخ و آمار فوتبال، فرهاد مجيدي را به عنوان محبوب‌ترين بازيكن جهان در سال 2010 معرفي و عنوان كرد كريم باقري در اين فهرست، بالاتر از ديگر بازيكنان جهان در مكان دوم قرار دارد!

در اين نظرسنجي كه از مدت‌ها قبل شروع شده بود، مجيدي با 63473 راي به عنوان محبوب‌ترين بازيكن جهان شناخته شد و باقري با 63395 راي در رده دوم قرار گرفت. اين دو در حالي با فاصله تنها 78 راي از هم، در جهان اول و دوم شدند كه فاصله نفر سوم اين فهرست با آنها، يعني محمد ابوطريقا از مصر، چيزي در حدود 29 هزار راي بود.

اما از آن جالب‌تر آرايي است كه به ليونل مسي، كريستيانو رونالدو و ديگر چهره‌هاي سرشناس فوتبال داده شده است. مسي به عنوان يكي از محبوب‌ترين چهره‌هاي فوتبالي تاريخ در اين نظر سنجي فقط 7492 راي آورد و تعداد آراي كريستيانو رونالدو، ديگر چهره محبوب فوتبال از آن هم كمتر بود؛ 6038.

مسي و رونالدو با اين تعداد رايي كه از نقاط مختلف جهان به آنها داده شد، در فهرست محبوب‌ترين بازيكنان سال 2010 بعد از مجيدي، باقري و چند بازيكن ديگري كه در كشورهاي خود محبوب‌ترين هستند، اما در جهان ناشناخته، در رده‌هاي دهم و دوازدهم ايستادند. شايد گردانندگان سايت فدراسيون بين‌المللي تاريخ و آمار فوتبال جهان هم خوشحال نباشند از اين كه در نظرسنجي محبوب‌ترين بازيكنان سال 2010، ليونل مسي و كريستيانو رونالدو دهم و دوازدهم شده‌اند، اما به هر حال برآيند چيزي نزديك به 370 هزار راي كاربران اينترنتي اين بوده كه دو بازيكن از ايران و 6 بازيكن از كشورهاي عربي مصر، كويت، سودان، عربستان و تونس رده‌هاي اول تا هشتم محبوب‌ترين بازيكنان سال را به خود اختصاص دهند.

انتخاباتي از اين دست به نوعي تداعي‌كننده نظرسنجي‌هاي برنامه 90 خودمان است.

پاداش مجيدي؛ 30 ميليون جريمه نقدي!

درست در روزي كه فرهاد مجيدي به عنوان محبوب‌ترين بازيكن جهان انتخاب شد، باشگاه استقلال هم با يك جريمه 30 ميليون توماني كسب اين عنوان را به كاپيتان تيمش تبريك گفت تا مجيدي دو خبر خوب و بد را طي چند ساعت تجربه كند. مجيدي به اين دليل كه در تمرين صبح ديروز باشگاه استقلال غيبت داشت و دليل اين غيبت را به اطلاع كادر فني نرسانده بود، چنين جريمه سنگيني را تجربه كرد.

رضا پورعالي
‌‌ گروه ورزش




زندگي رضا کيانيان نمايشنامه شد
نوشته شده در پنج شنبه 7 بهمن 1389
بازدید : 21
نویسنده : مولوی
نمايشنامه زندگي کودکي رضا کيانيان که از سوي برادرش تاليف شده به زودي راهي بازار نشر مي‌شود.

داود کيانيان در گفتگو با مهر درباره اين کتاب اينچنين توضيح داد: اين نمايشنامه در کتابي با عنوان "کلاهي با دم روباه" نگارش و تاليف شده و زندگي رضا را بيان مي‌کند. کودکي رضا با فراز و نشيب‌هايي همراه بوده که دوست داشتم ديگران در مورد آن بدانند که چرا رضا به آدمي موفق تبديل شده است.

وي با اشاره به اينکه رضا متعلق به تئاتر و سينماي ايران است اظهار کرد: اين نمايشنامه شخصيت چندگانه امروز رضا را در سينماي ايران نشان مي‌دهد به طوري که دليل هنرمندي او را مي‌توان در قصه‌هاي قديمي و کودکي اش ياد کرد.

کيانيان با اشراه به اين كه رضا درسال 1330 در محله خراسان تهران، کوچه مسجد لرزاده به دنيا آمد، بيان کرد: ما در کودکي به همراه خانواده به مشهد رفتيم و مادرمان عليرغم سنتي بودن استعداد عجيبي در کار با خمير و پارچه داشت. با خمير برايمان عروسک درست مي‌کرد و با پارچه قورباغه و موش مي‌ساخت و دستش را به روي قسمتي از اين موش و قورباغه‌هاي پارچه‌اي مي‌گذاشت و آنها مي‌پريدند.‌ رضا استعداد طراحي‌اش را از مادرم به ارث برده است.

وي ادامه داد: بر روي اين نمايشنامه بسيار کار کردم و اميدوارم آن چيزي باشد که ديگران نياز دارند از کودکي رضا کيانيان بدانند.
 
اين نويسنده با تاکيد بر اينکه اين نمايشنامه با دو نمايشنامه ديگر در يک کتاب چاپ مي‌شود عنوان کرد: "آواي پريان" و "غول چراغ جادو" دو نمايشنامه ديگر اين کتاب است که اولي نگاه جديدي به قصه مشهور "بز زنگوله پا" است و دومي روايت بازي يک کودک با آدم برفي دست ساز خودش است.
 
وي همچنين درباره ديگر آثارش اينچنين توضيح داد: کتاب "مقاله‌هايي پراکنده براي تئاتر کودک و نوجوان" نيز تاليف شده و به دنبال ناشر براي هر دو کتاب هستم.




چند رباعي از مريم حقيقت
نوشته شده در پنج شنبه 7 بهمن 1389
بازدید : 14
نویسنده : مولوی
مريم حقيقت شاعري جوان از استان فارس و شهرستان جهرم است كه او را بسياري با شعرهاي «پسا غزلش» مي‌شناسند؛ سروده‌هايي كه پيش از هر چيز مويد و موكد اين است كه فرم براي اين شاعر جوان در مقايسه و استفاده از ديگر مولفه‌هاي شعري در اولويت قرار دارد.

اما حقيقت، امسال كتابي را به همت نشر فصل پنجم منتشر كرده است كه مجموعه‌اي از رباعي‌هاي او را در بر مي‌گيرد؛ رباعي‌هايي با زباني روان و ساده كه به دور از هرگونه پيچيدگي‌هاي فرمي ‌و نحوي سروده شده‌اند و شاعر در اين رباعي‌ها سعي كرده است با اصل قرار دادن سنت آشنايي‌زدايي محتوايي و مضموني در مصراع آخر يا به عبارتي پايان‌بندي غافلگيرانه، بار اصلي شعر را بر دوش همين تكنيك كهنه، سنتي و آشنا قرار دهد.

البته نمي‌توان از نمونه‌هاي درخشاني كه وجود دارد هم بسادگي گذشت و شايد مهم‌ترين دليل انتخاب حقيقت به عنوان مهمان آينه‌هاي روبه‌روي اين هفته همين شعرها باشند. هرچند شايد ديگر دليل اين انتخاب اين باشد كه در ميان آثار شاعران مطرح و سرشناسي چون جليل صفربيگي، بيژن ارژن و... رباعي‌هاي مريم حقيقت كمتر ديده شده است.

1

شب مانده و پروانه‌ من منتظر است

تا صبح غزل خانه‌ من منتظر است

هر وقت دلت هواي باريدن داشت

برگرد بيا شانه‌ من منتظر است

2

گفتند حذر كن كه دلش آهني است

تقدير تو بعد از او پر از روشني است

تا رفتي و آواره شدم فهميدم

مفهوم عميق دوستي دشمني است

3

حال همه ستاره‌ها بد مي‌شد

يك دسته كبوتر از دلم رد مي‌شد

هر وقت دلش هواي باريدن داشت

هرجا كه نشسته بود مشهد مي‌شد

4

در حنجره‌ها بغض صدا يعني عشق

ملموس‌ترين وصف خدا يعني عشق

وقتي كه غريب و خسته‌اي مي‌فهمي

آرامش زائر رضا يعني عشق

5

تلخ است كه پرواز فراموش شود

در حنجره آواز فراموش شود

اين قدر پرند‌گي نكن مي‌ترسم

حيثيت پرواز فراموش شود




آماده قرباني ‌الله شدن
نوشته شده در پنج شنبه 7 بهمن 1389
بازدید : 19
نویسنده : مولوی
در تاريخ ادبيات و فرهنگ اسلامي تنها شيعيان نبوده‌اند كه در سوگ سيدالشهدا حسين ابن علي سخن گفته يا شعري سروده‌اند، امام محمد غزالي كه از بزرگان اهل سنت بوده است در اوايل «كيمياي سعادت» سخني در اشاره به حضرت سيدالشهدا(ع) دارد كه اين‌گونه آورده است:

«و ابن عباس يك راه از خواب در آمد، پيش از آن كه حسين را بكشتند، گفت: انالله و انااليه راجعون، گفتند: چه افتاد؟ گفت: حسين را بكشتند، گفتند: تو چه داني؟ گفت: رسول‌الله را (در خواب) به‌ديدم با وي آبگينه‌اي پر خون و گفت: نبيني امت من پس از من چه كردند و فرزند من حسين را بكشتند و اين خون وي است و اصحاب وي است، به تظلم پيش خداي تعالي مي‌برم. پس از 24 روز خبر آمد كه وي را بكشتند.»

واقعيت اين است كه سوگ سروده‌ها و نوشته‌هاي عاشورايي در زبان و ادبيات فارسي از عهد ناصر خسرو و كسايي مروزي گرفته تا به امروز همواره شاخه‌اي تناور و سترگ را به خود اختصاص داده‌اند كه بيشتر آن در قالب‌هاي غزل، قصيده و تركيب‌بند بوده است و شايد به واسطه توفيق و اقبال عمومي كه تركيب بند معروف محتشم كاشاني «باز اين چه شورش است...» براي شاعرش به ارمغان آورده در روزگار ما هم بسياري از شاعران سنتي و به عبارتي كلاسيك‌سرا پنداشتند كه قالب‌هايي چون تركيب‌بند يا قصيده مي‌تواند فرصت و مجالي مناسب براي بيان شاعرانه واقعه عاشورا و به تصوير كشيدن عمق زيبايي آنچه كه در كربلا رخ داد، باشد.

اما با پيروزي انقلاب اسلامي نسلي از شاعران جوان قد كشيدند كه ضمن اين كه در محتوا به سنت‌ها و ارزش‌هاي ايراني و اسلامي رجعت كردند به دنبال اين هم بودند كه در فرم و قالب هم بتوانند برخي قالب‌هاي فراموش شده و كلاسيك را بازآفريني و احيا كنند و اين قالب‌ها را در خدمت مضامين ديني قرار دهند كه از آن ميان مي‌توان به دوبيتي و رباعي اشاره كرد:

آن نخل به خون تپيده را مي‌بوسيد

آن مشك ز هم دريده را مي‌بوسيد

خورشيد، كنار علقمه خم شده بود

دستان ز تن بريده را مي‌بوسيد! (سيدحسن حسيني)‌

اما بهانه ورود ما به بحث رباعي عاشورايي كتابي است با عنوان «آن حرف دگر» سروده شاعر جوان روزگارمان اميرحسين الهياري كه او در اين مجموعه 72 رباعي عاشورايي را منتشر كرده است.پيش از آن كه بخواهم درباره رباعي‌هاي الهياري نكاتي را بنويسم بايد به برخي ويژگي‌هاي اين قالب اشاره كنم: رباعي كوتاه‌ترين قالب شعر فارسي است كه قدمتي هزار ساله و بلكه بيشتر دارد و در طول تاريخ ادبي، داراي فراز و نشيبي پيچيده و عجيب بوده است و در دوره‌هايي كلا متروك و فراموش هم شده است، اما از مسير حركتي‌اش از سبك خراساني و عراقي و سپس دوران كم‌رونق و مشتري‌اش در سبك هندي و دوره بازگشت و معاصر، اتفاقات متعددي از سر گذرانده است اما درچند دهه اخير همان‌طور كه اشاره شد از نو جاني تازه يافته است. رباعي همچنين وزن بسيار خوبي دارد كه بحر هزج نزديك‌ترين بحر به زبان گفتار مردم فارسي زبان محسوب مي‌شود كه از ويژگي‌هاي مثبت و مهم رباعي است و حتي افسانه ابداع اين وزن هم حكايت از روان بودن آن در زبان مردم و حتي بچه‌ها و كودكان دارد.

از سوي ديگر رباعي تنوع وزني بسيار جالبي دارد، 18 و حتي 24 وزن مختلف دارد كه شاعر مجاز است در هر مصراع از هر كدام كه خواست استفاده ببرد. قالبي كوتاه و به اصطلاح ميني‌مال است، به راحتي حفظ مي‌شود و در حافظه‌ها مي‌ماند. به نوعي شعر فارسي را در جهان با اين قالب و با خيام مي‌شناسند و بيشترين شناخت را مردم جهان از شعر فارسي به واسطه شعر خيام و رباعي دارند و قرن‌ها رسانه اجتماعي و قدرتمند مردم كوچه و بازار بوده است.

همچنين رباعي مي‌تواند ظرف محدودي باشد؛ ظرفي كه اميرحسين الهياري آن را انتخاب كرده است تا با آن حرف‌هاي بزرگ و مضامين متعالي را بيان كند اگرچه گاهي ظرفيت و حجم انديشه در يك رباعي آنقدر زياد مي‌شود كه شايد در برخورد نخست به نظر برسد كه شاعر نتوانسته منظور و مقصود خود را به درستي و به كمال بيان كند و شايد از همين‌روست كه در ابتداي اين يادداشت اشاره كردم بسياري از شاعران كمتر براي مباحث آييني به سمت رباعي رفته‌اند و بيشتر نگاهي تفنني به رباعي داشته‌اند.

هر سو تني از سري سوا مي‌بينم

هر سمت هزار ناروا مي‌بينم

هيهات چه شد ‌هاي چه شد واي چه شد

اي بر تو چه‌ها رفته چه‌ها مي‌بينم

يا:

نكته: رباعي الهياري اغلب ظرف مفاهيم كلي بوده و كمتر درگير جزئيات زندگي بشر يا به‌روز‌رساني يك حماسه تاريخي شده است

فرياد كشيد و خواب‌ها خسته شدند

آن حرف منم كتاب‌ها بسته شدند

آن حرف تويي هزار تكبير تو را

آه از تو چه نيزه‌ها كه گلدسته شدند

در نمونه‌هاي بالا، رباعي قالبي چموش و مهار نشدني براي شاعر بوده است و الهياري كمتر توانسته ميان مضمون، زبان و نگاه شاعرانه‌اش ارتباطي منطقي (منطق از نوع شاعرانه‌اش) برقرار كند تا بعد بتواند مخاطب را هم با خود همراه سازد.

به بيان ديگر براي تبيين نسبت ميان انديشه و شعر، دو بال پرنده‌اي را متصور شويد كه يكي جنبه‌هاي هنري و فني شعر و زيبايي، بلاغت و جاذبه هنري را در برمي‌گيرد و بال ديگر قدرت انديشه‌اي شعر است.

پرواز، با سلامت و قدرت هر دو بال اتفاق مي‌افتد. هنر شاعر، برخوردي عاطفي با انديشه حاكم بر شعر خود مي‌باشد و در واقع، فرم ذهني يا دروني شعر، چيزي نيست جز پيوند منظم و خوش تركيب ميان اجزاي شعر كه به يك كل منسجم يا وحدت ارگانيكي مي انجامد.

يكي از انتقاداتي كه من به رباعي‌هاي الهياري دارم نگاه كلي و انتزاعي او به مفاهيم است حال حتي اگر اين مفاهيم به واقعه عاشورا بازگردد باز هم شاعر و هنرمند مي‌تواند با زباني ساده و با عينيت بخشيدن به مفاهيم، زمينه برقراري ارتباط مخاطب با اثر را بيشتر فراهم كند مانند نمونه‌اي كه در بالا از روانشاد سيدحسن حسيني آوردم.

رباعي الهياري را من بيشتر شبيه به رباعي سنتي و قديم فارسي مي‌دانم كه اغلب ظرف مفاهيم كلي بوده و كمتر درگير جزئيات زندگي بشر شده است؛ مفاهيمي مثل مرگ، زندگي، عشق، ازل و ابد، هستي و نيستي، چون و چراهاي فلسفي و... كلياتي هستند كه در رباعي فارسي مفصل به آنها پرداخته شده است و الهياري برخوردي كه با عاشورا دارد از جنس همين كلي‌گويي‌ها است؛ برخوردي كه گويا عاشورا هيچ پيام و درسي براي امروز ما نداشته است و بيشتر شبيه مجالس سنتي سوگواري اباعبدالله است كه غايت نهايي‌اش پي بردن به مظلوميت حسين و يارانش و ددمنشي يزيديان است و به عبارتي به روزرساني يك رخداد تاريخي و حماسي همراه با خلاقيت و نوآوري شاعرانه حلقه مفقوده رباعي‌هاي عاشورايي الهياري است.

البته در برخي از رباعي‌هاي اين كتاب با نوعي طربناكي حزن‌انگيز مواجه مي‌شويم كه در نوع خود جالب توجه است و اين پارادوكس در اين رباعي‌ها بسيار خوش نشسته است و چهره ديگري از توانمندي‌هاي شاعر را به نمايش مي‌گذارد:

فانوس كجا و غيرت ماه شدن

من گاه شبي تشنه بيگاه شدن

گهواره هفتاد و دو اسماعيلم

آماده قرباني ‌الله شدن

اين رباعي نمونه بسيار خوبي است تا توانمندي شاعر را در استفاده از ظرفيت‌هاي قافيه همراه با نوآوري در موسيقي و فرم و البته بهره‌مندي از يك روايت و فرامتن تاريخي مورد بررسي قرار دهيم.

الهياري توانسته ضمن استفاده از زباني امروزين و تركيب سازي‌هاي مدرن 2 فرامتن و كلان روايت تاريخي را ادغام كند و رباعي ماندگاري بسرايد كه اي كاش تعداد اين رباعي ها در كتاب بيشتر مي بود.

سينا علي‌محمدي
گروه فرهنگ و هنر




بازدید : 22
نویسنده : مولوی
خروج چند فيلم از بخش مسابقه جشنواره فيلم فجر و راه‌اندازي بخش نوعي نگاه، واكنش هايي را از سوي فيلمسازان به دنبال داشته است.

سيروس الوند ، كارگردان فيلم «پرتقال خوني» قرار دادن فيلمش را در بخش نوعي نگاه، توهين به خود دانسته و مرتضي شايسته، تهيه‌كننده فيلم «قصه پريا» نيز با بيان اين مطلب كه «ما اين فيلم را صرفا براي حضور در بخش مسابقه ارائه داده‌ايم»، اعلام كرده كه در صورت عدم حضور فيلمش در بخش مسابقه، درخصوص شركت در جشنواره تصميم خواهد گرفت.»

عبدالرضا كاهاني نيز در نامه‌اي به مديركل نظارت و ارزشيابي معاونت سينمايي كه عضو هيات انتخاب جشنواره نيز بوده، براي شركت دادن فيلم خود در جشنواره 3 شرط گذاشته كه مهم‌ترين آن دريافت پروانه نمايش در داخل و خارج كشور است.

دليل جا ماندن فيلم‌ها از مسابقه

اما اين‌كه اين 6 فيلم از نظر مضمون و محتوا چه داشته‌اند كه در بخشي فرعي «نوعي نگاه» قرار داده شده‌اند، سوالي است كه روز گذشته خبرنگار ما براي يافتن پاسخ آن با افراد زيادي تماس گرفت.

مطالب مطرح شده از سوي برخي افرادي كه فيلم‌هاي مذكور را ديده‌اند، نشان مي‌دهد اين فيلم‌ها در يك نكته با هم مشترك هستند و آن اين است كه همه آنها به معضلات اجتماعي مي‌پردازند و به همين دليل فيلم‌هايي تلخ و گزنده از آب درآمده‌اند. اين نوع مضامين همان چيزهايي است كه مسوولان سينمايي تعبير «سياه‌نمايي» را درباره آن به كار مي‌برند و در اين دوره معاونت سينمايي بدون اين‌كه بخواهد آنها را توقيف كند، براي نمايش آنها محدوديت ايجاد كرده‌ است. آخرين نمونه آن هم صدور پروانه نمايش محدود براي اين فيلم‌ها بود كه امكان نمايش در برخي شهرها را از دست دادند.در اين ميان جاي تعجب اينجاست كه تعدادي از اين فيلم‌ها به سفارش نهادهاي مسوول در امور اجتماعي ساخته شده‌اند. براي مثال، براساس اطلاعات به دست آمده «قصه پريا» ساخته فريدون جيراني درباره دختري است كه در دفترچه خاطرات پسرعموي خود با ردپايي از دختري آشنا مي‌شود كه زندگي آنها را به هم مي‌ريزد. در اين فيلم «مصطفي زماني» نقش همسري معتاد را ايفا مي‌كند. اين فيلم كه از نظر مضموني بسيار تلخ از آب درآمده، گفته مي شود با مشاركت ستاد كل مبارزه با مواد مخدر ساخته شده است.

«يكي از ما دو نفر» ساخته تهمينه ميلاني نيز فيلمي است كه با مشاركت بنياد سينمايي فارابي توليد شده كه خود برگزاركننده جشنواره است.

«مرهم» ساخته عليرضا داوودنژاد هم داستان دختري جوان است كه معتاد مي‌شود و مادربزرگ او تلاش مي‌كند تا او را ترك بدهد.

«كوچه ملي» ساخته مهرشاد كارخاني هم قصه يك بليت‌فروش سينما و يك آپاراتچي را روايت مي‌كند كه بعد از انقلاب همديگر را گم كرده‌اند و بعد از پيدا كردن يكديگر، وارد سينماهاي لاله‌زار، ميدان فردوسي و ديگر سينماهاي پررونق گذشته مي‌شوند؛ سينماهايي كه حالا ورشكست شده‌اند.

آنها با نمايش بخش‌هايي از فيلم‌هاي خوب قبل از انقلاب همچون: گاو، رگبار و... حال و هواي آن روزها را براي مخاطبان خود زنده مي‌كنند. آنچه باعث رفتن اين فيلم به بخش نوعي نگاه شده، اين تعبير است كه گويي فيلم به قصد تجليل از سينماي قبل از انقلاب ساخته شده است.

طبق شنيده‌ها «پرتقال خوني» ساخته سيروس الوند داستان مردي است كه بعد از ابراز علاقه به يك زن، وفاداري او را امتحان مي‌كند.

«اسب حيوان نجيبي است» ساخته عبدالرضا كاهاني نيز داستاني اجتماعي است كه در يك شب اتفاق مي‌افتد. فيلم به زندگي يك مامور مي‌پردازد كه از مردم پول مي‌گيرد. البته اين ظاهر ماجراست و مانند دو فيلم قبلي كاهاني، تلخي اين فضا با رويدادهايي شيرين تعديل شده و نتيجه‌گيري پاياني فيلم نيز مثبت است.

يك بام و دوهوا

هرچند برخي گمانه‌زني‌ها نشان‌دهنده فضاي تلخ و اجتماعي فيلم‌هاي بخش نوعي نگاه و دليل خروج آنها از مسابقه است، اما بررسي خلاصه داستان ساير فيلم‌هاي حاضر در جشنواره نشان مي‌دهد در ميان فيلم‌هاي بخش مسابقه، آثار زيادي نيز حضور دارند كه به موضوع‌هاي حاد سياسي مي‌پردازند.

امسال در جشنواره فيلمي را شاهد خواهيد بود كه داستان آن درباره يك «آژانس ازدواج» است كه بعد از تعطيل شدن، فعاليت‌هايش را در خيابان پيگيري مي‌كند. يا در فيلمي ديگر يكي از شخصيت‌ها بارها ارادت خود را به يك آوازخوان مساله‌دار سياسي نشان مي‌دهد. اين برخورد دوگانه، ضرب‌المثل يك بام و دوهوا را به ياد مي‌آورد. حالا بايد ديد كه آيا بخش «نوعي نگاه» صرفا زاييده سليقه است يا ضوابطي پشت آن وجود دارد؟ اين سوالي است كه روز گذشته يافتن پاسخ آن از سوي مسوولان با ناكامي مواجه شد.

رضا استادي‌
‌ گروه فرهنگ و هنر




اخراجي‌ها 3 و فرزند صبح در بخش مسابقه فيلم فجر
نوشته شده در پنج شنبه 7 بهمن 1389
بازدید : 16
نویسنده : مولوی
اسامي 4 فيلم ديگر از بخش مسابقه سينماي ايران بيست و نهمين جشنواره بين‌المللي فيلم فجر اعلام شد.

به گزارش فارس ، بر اين اساس حضور فيلم‌هاي زير نيز در بخش مسابقه جشنواره (سوداي سيمرغ) اعلام شد:
1- «اخراجي‌ها 3» به كارگرداني مسعود ده‌نمكي
2- «ارتباط خانوادگي» به كارگرداني نادر مقدس
3- «مصائب چارلي» به كارگرداني عليرضا سعادت‌نيا
4- «فرزند صبح» به كارگرداني بهروز افخمي

با احتساب اين آثار، تعداد فيلم‌هاي بخش مسابقه سينماي ايران به 20 رسيد. پيش‌تر نيز اسامي 16 فيلم سينمايي اين بخش از جمله آسمان محبوب (داريوش مهرجويي)، راه آبي ابريشم (محمدرضا بزرگ نيا)، 33 روز (جمال شورجه)، جدايي نادر از سيمين (اصغر فرهادي)، گزارش يك جشن (ابراهيم حاتمي كيا)، گلوگاه شيطان (عمليات سكوت) (حميد بهمني)، خاك و آتش (مهدي صباغ زاده)، آلزايمر (احمدرضا معتمدي)، آقايوسف (علي رفيعي)، ورود آقايان ممنوع (رامبد جوان) ، گلچهره (وحيد موسائيان)، سيزده 59 (سامان سالور)، خيابان‌هاي آرام (كمال تبريزي)، پايان‌نامه (حامد كلاهداري) جرم (مسعود كيميايي) و يه حبه قند (سيدرضا ميركريمي) اعلام شد.
اسامي فيلم‌هاي ديگر بخش مسابقه سينماي ايران متعاقبا اعلام خواهد شد و هنوز فهرست بخش مسابقه قطعي نشده است.

بيست و نهمين جشنواره بين‌المللي فيلم فجر از تاريخ 16 تا 26 بهمن‌ماه به دبيري مهدي مسعودشاهي در تهران برگزار مي‌شود.