پیغام مدیر :
با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید به سایت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
خانه مطبوعات خانه احزاب نيست
نوشته شده در پنج شنبه 7 بهمن 1389
بازدید : 17
نویسنده : مولوی
محمدجعفر محمدزاده گفت: خانه مطبوعات خانه احزاب و گروه ها نيست و نبايد فعاليت آن از عرصه روزنامه‌نگاري خارج شود.

به گزارش مهر، همزمان با سفر سوم هيئت دولت به گيلان، نشست هم‌انديشي اصحاب رسانه و مطبوعات استان گيلان عصر يکشنبه 3 دي ماه با حضور معاون مطبوعاتي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در رشت برپا شد.

در اين نشست اصحاب رسانه و مطبوعات گيلان مشکلات خود را به اطلاع معاون امور مطبوعاتي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي رساندند.

محمدزاده در اين نشست گفت: استان گيلان با 120 نشريه عمومي و تخصصي، استاني فرهنگي است و نشريات گيلان نبايد تنها در استان حرفي براي گفتن داشته باشند بلکه بايد با ايجاد زيرساختها نشريات وزين اين استان در سراسر کشور توزيع شود.

وي سفرهاي رياست جمهوري را به استان ها داراي پيوستي فرهنگي دانست و گفت: نبايد از اين پيوست فرهنگي که نشان‌دهنده ارتباط عميق مردم با دولت است غافل شد حتي هدفمندسازي يارانه‌ها نيز داراي پيوستي فرهنگي است و فرهنگ صرفه‌جويي، تعالي و همدلي را ترويج مي‌دهد.

معاون امور مطبوعاتي و اطلاع‌رساني وزارت ارشاد گفت: از آنجا که مطبوعات ذيل حوزه فرهنگي قرار دارند بايد برخي بداخلاقي هاي سياسي را نيز اصلاح کنند.خانه مطبوعات، خانه احزاب و گروه‌ها نيست و نبايد فعاليت آن از عرصه روزنامه‌نگاري خارج شود.

وي با بيان اينکه اهالي مطبوعات بسترسازان فرهنگي جامعه هستند تصريح کرد: مطبوعات متعلق به حوزه فرهنگ جامعه است و ما بسترسازان فرهنگي جامعه هستيم. اين حوزه، حوزه‌اي وسيع ومقدس است که اساس جامعه را شکل مي‌دهد. مطبوعات فقط به حوزه فرهنگ تعلق دارد و جاي سياست و تجارت نيست و بايد مطبوعات را در همين حوزه فرهنگ حفظ کنيم.

محمدزاده: مطبوعات با قدرت فرهنگي خود مي‌توانند ناملايمات سياسي را اصلاح کنند اگر در جامعه حرف هاي ناملايم شنيده مي‌شود، آنها را با ملايمت انعکاس دهيد تا ناملايمت ها از ميان رود.

مجوز نشرياتي که منتشر نمي‌شوند بايد لغو شود

معاون مطبوعاتي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي جشنواره سالانه مطبوعات را هم نيازمند بازنگري دانست و گفت: ساختار نمايشگاه مطبوعات بايد تغيير کند و عناوين جشنواره در سطح ملي و استاني نيازمند بازنگري است و بايد در جهت ارتقاء و توسعه کيفي مطبوعات گام برداشت ومجوز نشرياتي را که منتشر نمي‌شوند طبق ماده 16 لغو کرد تا نشريات جديد با انگيزه‌هاي بيشتر وارد اين عرصه شوند.

محمدزاده در ارتباط با پرداخت يارانه به مطبوعات گفت: يارانه‌ها بايد بر حسب کيفيت و کميت پرداخت شود و در اين زمينه گروهي در حال بررسي کارشناسي است تا شاخص هاي کيفي مطبوعات را استخراج و به مديران مسئول رسانه‌ها و مردم اعلام کند.

معاون مطبوعاتي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: خانه مطبوعات بايد خانه خدمت به اهالي مطبوعات باشد و مسيرهاي انحرافي را نپيمايد. مسئولين بايد مطبوعات را تقويت کنند و من به زودي يک مشاور مطبوعات محلي منصوب مي‌کنم تا به رفع مشکلات بپردازد. ايران اسلامي کشوري با فرهنگ و اقوام مختلف است و هويت ايراني در صورتي مستحکم مي‌شود که فرهنگ‌هاي بومي و محلي تقويت شوند.




بازدید : 15
نویسنده : مولوی
در حاليکه وضعيت بنياد ادبيات داستاني هنوز شفاف نشده است وزير ارشاد در تازه‌ترين اظهار نظرش بار ديگر بر حمايت از بنياد تاکيد کرده و تشکيل جلسه هيئت امنا را امري مي‌داند که معاون فرهنگي در جريان آن است.

به گزارش مهر، در آخرين اظهارنظرهاي رسمي محمود سالاري مديرعامل بنياد ادبيات داستاني ايرانيان ، وي تاکيد داشت که در نامه کتبي به وزير فرهنگ و ارشاد خواستار تعيين تکليف اين بنياد شده است و در نهايت به طور شفاهي به وي گفته شده است که طبق قانون دراين‌باره اقدام شود.

سالاري عمل به قانون را تشکيل جلسه هيئت امنا و تصميم‌گيري جمعي مي داند اتفاقي که در گرو امضاي دعوتنامه ‌هاي تشکيل جلسه از سوي «بهمن درّي» معاون فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و رئيس هيئت امناي بنياد ادبيات داستاني  است.
 
البته سيد محمد حسيني وزير ارشاد پيش از اين نيز در اظهار نظري رسمي و جمعي اعلام کرده بود که حمايت از اين بنياد به قوت خود باقي است گرچه درباره جزئيات آن سخني به ميان نياورده بود.
 
حال وزير ارشاد در جديدترين صحبت‌هايش در اين‌باره و در پاسخ به اين سوال مبني بر اينکه تکليف بنياد ادبيات داستاني که از سويي معاون فرهنگي شما دستور به ادامه فعاليت آن در موسسه خانه کتاب مي‌دهد و از سوي ديگر دست‌اندرکاران آن اين دستور را به معناي انحلال آن تعبير مي‌کنند، چيست، به اختصار گفت: از بنياد ادبيات داستاني حمايت مي‌کنيم و مشکلي وجود ندارد.
 
حسيني با تاکيد بر اينکه هيچ مشکلي در اين ميانه وجود ندارد، درباره تشکيل جلسه هيئت امنا توضيح داد: آقاي «درّي» خودشان در جريان هستند.بنياد ادبيات داستاني روز به روز تقويت مي‌شود.
 
حال بايد ديد با تاکيد مجدد وزير بر حمايت از اين بنياد، تکليف آن چگونه خواهد بود و آيا سرانجام اين تشکل ادبي مي‌تواند طبق اهدافي که براي خود تعريف کرده است سرمنشا اتفاقات مهمي در حوزه ادبيات داستاني باشد يا اينکه حواشي حاکم تا مدت‌هاي مديد آن را در حالت کما نگه مي‌دارد؟
 
اگر قرار است دستور معاون وزير درباره چگونگي ادامه فعاليت بنياد مورد توجه قرار گيرد لازم است هر چه سريعتر در اين باره اقدام شود و اگر هم موسسان بنياد با استناد به اساسنامه آن مسائلي براي طرح دارند اقدام عاجل آنها در نهايت به تعيين تکليف بنياد ادبيات داستاني منجر خواهد شد.
 
بنياد ادبيات داستاني اگر به اعتقاد مسئولان مربوطه نهادي ناکارآمد بوده است اين ناکارآمدي يا ريشه در ماهيت آن دارد يا دست‌اندرکاران آن. اگر گزينه نخست درست بود قطعا وزير ارشاد بر حمايت از آن تاکيد نمي‌کرد ولي اگر مشکلي درباره ترکيب هيئت امنا و ديگر دست‌اندرکاران آن هست قطعا تشکيل جلسه هيئت امناي فعلي، طرح موضوع و در نهايت تعيين اعضايي جديد که بتوانند اهداف بلندتري را محقق کنند يکي از راهکارهاي پيش‌رو است. 




راهيابي آثار200شاعر به جشنواره شعر فجر
نوشته شده در پنج شنبه 7 بهمن 1389
بازدید : 11
نویسنده : مولوی
دبير علمي پنجمين جشنواره بين‌المللي شعر فجر از راهيابي آثار بيش از 200 شاعر به دبيرخانه اين جشنواره خبر داد.

محمود اکرامي‌فر در گفتگو با مهر، به بررسي روند ارزيابي آثار در جلسه امروز دوشنبه 4 دي شوراي سياستگذاري جشنواره شعر فجر اشاره کرد و گفت: در اين جلسه درباره ترکيب نهايي هيئت داوران مشورت هايي صورت گرفت.

وي افزود: تاکنون با تعدادي از چهره‌هاي فعال حوزه شعر مذاکره شده و قرار است با افراد ديگري نيز وارد مذاکره شويم و به دلايلي مانند بُعد مسافت و حضور برخي از اين افراد در شهرستانهاي دور هنوز ترکيب نهايي هيئت داوران مشخص نشده است.

دبير علمي پنجمين جشنواره شعر فجر در همين حال از پايان مرحله نيمه نهايي داوري آثار اين دوره خبر داد و گفت: در پايان داوري هاي اين مرحله از هر گروه حدود 40 تا 50 شاعر و در واقع هر گروه حدود 400 اثر به مرحله نهايي راه يافته است.

اکرامي‌فر اضافه کرد: با توجه به اينکه آثار در 4 گروه داوري مي‌شود مجموعاً آثار بيش از 200 شاعر به مرحله نهايي راه پيدا کرده است. تا چند روز ديگر داوران مرحله نهايي مشخص خواهند شد و داوري اين مرحله از اواسط هفته بعد آغاز مي‌شود.
 
امسال علاوه بر بخش هاي سابق (شعر کودک و نوجوان، کلاسيک و نو) ترانه‌ها، تصنيف ها و سرودها نيز در بخشي تازه با همين عنوان به رقابت مي‌پردازند.




تصميمات دولت براي ارتقاي صنعت سينما
نوشته شده در پنج شنبه 7 بهمن 1389
بازدید : 9
نویسنده : مولوی
تصميمات جديد دولت براي ارتقا و توسعه صنعت سينما در كشور پس از تاييد رييس جمهوري ، از سوي معاون اول رييس جمهوري براي اجرا ابلاغ شد.

به گزارش ايرنا، اين تصميمات از سوي وزيران عضو كميسيون فرهنگي و بنا به پيشنهاد مشترك وزارتخانه‌هاي فرهنگ و ارشاد اسلامي ، كشور و معاونت برنامه ريزي و نظارت راهبردي رييس‌جمهوري و با اصلاح آيين نامه اجرايي ماده 161 قانون برنامه سوم توسعه اقتصادي ، اجتاعي و فرهنگي اتخاذ شده است.

بر اساس اين مصوبه، به منظور ايجاد انگيزه در سرمايه گذاران و حمايت از احداث و بازسازي مجتمع‌ها ( اعم از سينمايي، ‌تالار نمايش و مجتمع ‌فرهنگي ) و تقويت كاركرد اقتصادي آنها، ‌در صورت هماهنگي طرح با طرح هاي جامع شهري ، ‌شهرداري ها موظفند براي حداقل معادل 60 درصد مجتمع زيربناي سالن‌هاي نمايش فيلم در سينما يا سالن‌هاي اجراي صحنه‌اي در تالار و مجتمع‌فرهنگي، ‌مجوز ساخت واحد‌هاي تجاري و خدماتي را بدون اخذ هر نوع عوارض و هزينه صادر كنند.

بر اين اساس، سازندگان مجتمع‌هاي فرهنگي موظفند با شرايط خاص مندرج در اين مصوبه از مجتمع‌هاي ايجاد شده با كاربري تعيين شده بهره برداري كنند.

در چارچوب تصميمات جديد دولت براي ارتقا و توسعه صنعت سينما همچنين سازندگاني كه در زمين خريداري شده از وزارت مسكن و شهرسازي يا شهرداري، مجتمع احداث كنند، حداقل ده سال از تاريخ انتقال قطعي زمين به نام آنان و قبل از آن حق تغيير كاربري ندارند.

سازندگاني كه زمين متعلق به شهرداري را بدون انتقال مالكيت و در قالب قرارداد ، شخصاً مورد بهره برداري سينمايي ، تالار نمايش و مجتمع فرهنگي قرار مي دهند، نيز به مدت 25 سال حق بهره برداري خواهند داشت.

بر اين اساس ، دارندگان مجوز ساخت تجاري و خدماتي موضوع اين تصويب نامه، حق واگذاري مجوز تجاري دريافت شده از شهرداري به ساير اشخاص حقيقي و حقوقي يا بهره برداري از آن را دارا هستند. اين واگذاري با رعايت مقررات مربوط، منوط به تكميل ، تجهيز و راه‌اندازي سينما است كه توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي مورد تاييد قرار گرفته باشد.

بر اساس اين مصوبه، چنانچه شهرداري‌ها راسا يا با مشاركت اشخاص حقيقي و حقوقي براي ساخت بازسازي سينماهاي موجود، از محل وجوه اداره شده مقرر در قوانين بودجه سنواتي كل كشور اقدام به ساخت مجتمع كنند، مي‌توانند در ساعاتي كه به نمايش فيلم اختصاص ندارد، با رعايت مقررات مربوط، آن را براي انجام مراسم و فعاليت هاي فرهنگي وهنري مورد استفاده قرار دهند.

بر اساس مصوبه دولت ، استانداري ها موظف هستند به عنوان حق السهم مشاركت دولت در احداث فضاهاي فرهنگي و هنري و سينمايي از محل اعتبارت مورد عمل خود،30درصد هزينه ساخت و بازسازي سينماهاي موضوع اين ماه در شهرهاي تابعه را از محل كمك هاي فني و اعتباري تامين به صورت بلاعوض و به منظور فوق در اختيار متقاضي اصلي قرار دهند.همچنين تسهيلات اين آيين نامه به متقاضياني تعلق مي‌گيرد كه علاوه بر داشتن ساير شرايط مربوط، حداقل 20درصد هزينه مورد نياز طرح را تامين كنند.

بر اين اساس، در صورت نبود متقاضي براي احداث سالن سينما در مراكز شهرستا نهاي فاقد سالن سينما، شهرداري هاي مراكز شهرستان موظفند با مشاركت استانداري ها نسبت به احداث سالن هاي سينما اقدام كنند و استانداري ها نيز موظفند 50درصد هزينه ساخت سينما را به صورت كمك تامين و براي احداث سالن در اختيار شهرداري ها قرار دهند.

بر اساس اين مصوبه ، گنجايش سينماهايي كه با استفاده از تسهيلات اين آيين نامه ساخته مي شوند نبايد از يكصد صندلي كمتر باشد.




جدول نمايش‌هاي جشنواره تئاتر فجر
نوشته شده در پنج شنبه 7 بهمن 1389
بازدید : 15
نویسنده : مولوی
با نزديك شدن به ايام برگزاري جشنواره بيست و نهم تئاتر فجر جدول نمايش‌ها و اجراي آن در تالارهاي مختلف تهران منتشر شد.

به گزارش فارس،  در جشنواره تئاتر فجر امسال تالار وحدت، مجموعه تالارهاي تئاتر شهر ، تماشاخانه سنگلج و ايرانشهر، تالار هنر، خانه نمايش، تالار فردوسي و تالار محراب، مجموعه فرهنگي و هنري آزادي، دو تالار مركز توليد تئاتر كانون پرورش فكري، تماشاخانه مهر و حتي پاركينگ تالار وحدت ميزبان نمايش‌هاي اين دوره از جشنواره هستند.

جشنواره امسال در بخش‌هاي چشم‌انداز تئاتر ايران، ميهمان، برگزيدگان تئاتر مناطق، تجربه‌هاي نو، مرور تئاتر ايران، جشنواره جشنواره‌ها، بين‌الملل و پايان‌نامه‌هاي برتر دانشجويي برگزار مي‌شود.

براساس اين گزارش در اين دوره از جشنواره كارگرداناني چون محمد رحمانيان، پري صابري، داريوش مهرجويي، بهروز غريب‌پور، آتيلا پسياني، هادي مرزبان، سيامك احصايي، محمود استاد محمد و مسعود دلخواه و كارگردانان جواني چون نيما دهقان، ايوب آقاخاني، احمد سليماني و غيره حضور دارند.

به گزارش فارس در اين دوره از جشنواره علاوه بر نمايش‌هايي كه در سال گذشته به اجراي عمومي درآمد نمايش ‌هايي نيز همچون «هامون‌بازها» ، «مرثيه خواب» ، «بيچاره مكبث» ، «تماشاچي محكوم به اعدام» ، «درس» و غير اجرا مي‌شود همچنين در اين دوره از جشنواره نمايش‌هايي از كشورهاي لهستان ، آلمان ، كره جنوبي ، سوئيس ، يونان ، روسيه و... حضور دارند.

كارگردانان شهرستاني نيز در اين دوره فعال بودند و از اين كارگردانان نمايش‌هايي چون ترنج ، آواز مترسك زمين‌هاي خشك انتظار ، دو به دل ، آفرينش از نوعي ديگر ، شب اسرار آميز په‌په و... را خواهيم ديد.




بازدید : 17
نویسنده : مولوی
پيش‌ فروش اينترنتي بليت‌هاي بيست و نهمين دوره جشنواره فيلم فجر از بامداد فردا پنجم بهمن‌ماه آغاز مي‌شود.

به گزارش فارس، علاقه‌مندان به خريد اين بليت‌ها مي‌توانند از اولين ساعات بامداد فردا سه‌شنبه، با مراجعه به پايگاه اينترنتي جشنواره fajrfestival.ir و سامانه پيش‌فروش بليت، نسبت به خريد بليت‌هاي مورد نظر خود اقدام نمايند.

در راستاي سياست‌هاي دولت خدمتگزار و در جهت تأمين رفاه حال مخاطبان سينماي ايران، امسال قيمت بليت‌هاي جشنواره افزايش نيافته است.

بليت‌هاي جشنواره در بخش مسابقه سينماي ايران هر قطعه چهار هزار تومان، مسابقه بين‌الملل هر قطعه سه هزار تومان و مسابقه آثار ويديويي هر قطعه دو هزار تومان ارائه مي‌شود.

بليت‌هاي خريداري شده توسط مخاطبان روزهاي نهم و دهم بهمن‌ماه در سينما فلسطين تهران تحويل خواهد شد.

در اين دو روز همچنين دانشجويان مي‌توانند براي تحويل بليت‌هاي خود اقدام كنند. امسال در بخش مسابقه سينماي ايران 20 درصد تخفيف و در بخش‌هاي بين‌الملل و ديگر بخش‌ها، 50 درصد براي دانشجويان لحاظ شده است.

نمايندگان سازمان‌ها و نهادها مي‌توانند طي روزهاي يازدهم و دوازدهم بهمن‌ماه براي تهيه بليت‌هاي مورد نظر خود به سينما فلسطين مراجعه كنند.

بيست و نهمين جشنواره بين‌المللي فيلم فجر از تاريخ 16 تا 26 بهمن‌ماه به دبيري «مهدي مسعودشاهي» در تهران برگزار مي‌شود.




کيميايي ، سيمرغ بلورين مي‌گيرد
نوشته شده در پنج شنبه 7 بهمن 1389
بازدید : 15
نویسنده : مولوی
از يک عمر فعاليت سينمايي مسعود کيميايي در افتتاحيه بيست و نهمين جشنواره فيلم فجر تقدير مي‌شود.

به گزارش مهر، مسعود کيميايي هم به فهرست پرشمار بزرگداشت هاي امسال جشنواره فيلم فجر پيوست. تيزر بزرگداشت اين کارگردان باسابقه را محمد پرويزي ساخته است.

مسعود کيميايي تاکنون در جشنواره فيلم فجر سيمرغ بلورين به دست نياورده و بيشتر فيلم هاي او تنها نامزدي سيمرغ بلورين را براي اين نويسنده و کارگردان به همراه داشته‌اند. برگزاري مراسم بزرگداشت و تجليل از مسعود کيميايي در اين دوره با توجه به رويکرد جشنواره فيلم فجر درباره اين کارگردان جالب است.

مسعود کيميايي آخرين بار با فيلم سينمايي «سربازهاي جمعه» در بيست و دومين جشنواره فيلم فجر شرکت کرد. فيلم سينمايي «جرم» به کارگرداني کيميايي به زودي آماده نمايش مي‌شود.

امسال و در بيست و نهمين جشنواره بين‌المللي فيلم فجر از مهدي فقيه بازيگر ، پوران درخشنده کارگردان ، شهريار بحراني کارگردان ، بيژن محتشم چهره‌پرداز ، جمشيد هاشم‌پور بازيگر و داود رسوليان طراح جلوه‌هاي ويژه تقدير مي‌شود.

بيست و نهمين جشنواره فيلم فجر از 16 تا 26 بهمن‌ماه به دبيري مهدي مسعودشاهي برگزار مي‌شود.




گذار از نيهيليسم
نوشته شده در پنج شنبه 7 بهمن 1389
بازدید : 14
نویسنده : مولوی
اگر مساله اصلي در روان‌شناسي امروز، افسردگي (Depression) است، مساله اصلي در فلسفه امروز هم، نيست‌ انگاري يا نيهيليسم است، اما آيا نيهيليسم بيماري مشخصي است كه همه چيزش از پيش نزد معتقدان به معنا معلوم بوده و با نسخه‌اي سرپايي درمان مي‌شود؟

يا اين كه نه، از جنس شك است و شك معبري است ضروري براي شناخت كه بايد به جاي توقف، درصدد گذار از آن بود؟ ارنست يونگر در كتاب «عبور از خط» با بياني ژرف و به واقع دور از دسترس فهم و شناخت درخور ما، به اين مساله اصلي دنياي جديد مي‌پردازد.

با اين وصف روشن است كه اين نوشتار كه با نگاهي به مفهوم شك در كتاب ارنست يونگر به قلم تحرير درآمده به هيچ رو متضمن ادعاي فهم و شناخت نيست بلكه تلاشي است براي نزديك شدن به معنا و مقصود مؤلف با رجوع به آنچه از بزرگان انديشه در اين باب آموخته‌ايم.

ارنست يونگر، از همان ابتدا با نقل اين عبارت تامل‌برانگيز درباره نيچه، به شكلي ناگهاني به بحث اصلي كتاب يعني نيهيليسم ورود مي‌يابد: «نيچه در جملات آغازين كتاب «اراده به سوي قدرت» از خود «به عنوان نخستين نيست انگار كامل اروپا ياد مي‌كند كه نيست‌انگاري را تا آخرين مراحل آن به جان آزموده و اكنون آن را پس پشت خويش، زير پاي خويش و بيرون از خويش مي‌يابد.»

با اين آغاز كوبنده، يونگر همه آنچه را كه قرار است در كتاب كم‌حجم ولي پرمغز «عبور از خط» ارائه دهد، خلاصه مي‌كند. اين كه سخن در باب نيست‌انگاري است، اما نه تبليغ و ترويج آن و نه طرد و تخطئه ساده‌انديشانه‌اش، بلكه بحث در اين است كه رسيدن به آخرين مرحله از نيست‌انگاري آغاز عبور و گذار از آن يا به به تعبير نيچه آغاز «پس پشت خويش» و «زير پاي خويش» و «بيرون از خويش» يافتن آن است. عبارت بعدي يونگر بعد از اين معرفي نخستين به روشني گواه اين مدعاست: «نيچه بلافاصله پس از ذكر اين مطلب به اين نكته اشاره مي‌كند كه پيش از اين در اثرش از وقوع جنبش مخالف نيست‌انگاري خبر داده است كه در «آينده‌اي نامعلوم» جايگزين آن خواهد شد، هرچند نيست‌انگاري به عنوان پيش فرض ضروري اين جنبش به شمار مي‌رود».

اين قيد آخر يعني جمله «هرچند كه نيست‌انگاري به عنوان پيش‌فرض ضروري اين جنبش به شمار مي‌رود» اشاره به اين حقيقت مسلم ولي پنهان از درك ظاهرانديشانه دارد كه شك لازمه يقين است. شهيد مطهري بصراحت بيان مي‌كند كه شك به خودي خود مذموم نيست بلكه زماني كه پل يقين باشد، پسنديده و ارزشمند نيز هست. منتها سخن در اين است كه چه شكي مي‌تواند مقدمه يقين باشد؟ يا بهتر است بپرسيم چه شكي شك اصيل و معتبر است؟ در پاسخ بايد گفت شكي كه واقعا شك باشد نه فريب.

كسي كه شك دارد، تأمل مي‌كند و پرسش. جزميت ندارد و انكار نامسوولانه نمي‌كند، چراكه اساسا شك جاي پاي محكمي براي تكيه نيست. قطعيتي كه پايه اش شك باشد تفاوتي با تعصب كوركورانه ندارد، اگرچه به نظر آزادانديشانه بيايد. نيست‌انگاري مرحله‌اي از شك است كه در آن فرد شكاك معناباخته مي‌شود، به بن‌بست مي‌رسد و راهي به رهايي نمي‌يابد. با اين همه به تصريح خود يونگر «نيست‌انگاري را نبايد «پايان» تلقي كرد» بلكه بايد آن را آغازي دانست ضروري و ناگزير: «بايد نيست‌انگاري را آن سرنوشت سترگ و قدرت بنياديني دانست كه كسي را ياراي گريز از نفوذ آن نيست. ازجمله لوازم اين خصوصيت جامع نيهيليسم آن است كه پيوند با امر مطلق ناممكن شده است».

اما شك چه كسي شك واقعي است؟ يونگر در كتاب خود در مقام پاسخ به اين پرسش نيست، اما سياوش جمادي در كتاب «يادبود ايوب در جهان كافكا» در اين خصوص سخني قابل تامل دارد: «سنگيني درد شك و احساس گناه را كسي احساس مي‌كند كه تربيت و آموزش ديني زمينه گذشته اوست. كسي كه از كودكي حرمت به سنت و آيين را نياموخته است از اين درد چيزي نمي‌داند و حتي الحادش بي‌پايه است.»

شايد منشأ اين گفته جمادي اين باشد كه شك همواره مسبوق به يقين است. كسي كه پيشتر يقيني ـ ولو خام ـ درخصوص دين و آيين و به طور كلي ايمان و معنا نداشته، به چه چيزي مي‌خواهد شك كند؟ آيا نه اين است كه اين شك اغلب سرپوشي است خوشرنگ و لعاب براي توجيه ناداني و جهل؟ اين را گفتيم كه تأكيد كرده باشيم مراد از آن شك و آن نيست‌انگاري كه سخن از گذار و عبور از آن مي‌رود آن تلقي سطحي نگرانه‌اي نيست كه خيلي‌ها امروزه از نيهيليسم دارند. آن تلقي خام، مخالفت‌هاي خام هم به دنبال دارد. مخالفت‌هايي كه ارنست يونگر حساب نگره خود را از آنها جدا مي‌كند و مي‌گويد: «مي‌توان ادعا كرد كسي كه نسخه‌هاي حتمي مي‌پيچد يا نيرنگ باز است يا خبر از واقعه ندارد».

ارنست يونگر: عبور از خط و گذر از نقطه صفر صحنه نمايش را به دو نيمه تقسيم مي‌كند و حاكي از آن است كه بازي به نيمه رسيده و هنوز پايان نيافته است تا رسيدن به مرحله يقين راه زيادي مانده است اما امكان اميد وجود دارد

اما آيا مي‌توان انسان‌ها را توصيه به شك نمود؟ آيا همگان قدرت مواجهه با رنجوري حاصل از آن را دارند؟ پاسخ يونگر منفي است. او با بيان اين كه شك چيزي نيست كه به آن توصيه شود، تصريح مي‌كند كه «كسي جرات شك انديشي دارد كه از شكنجه و بيگاري باكي ناشته باشد، اما چنين افرادي اندكند.» شبيه چنين مساله‌اي را شهيد مطهري در باب عشق زناشويي مطرح مي‌كند. اين كه شايد زندگي مشترك با عشق، گزينه‌اي آرماني باشد، اما عشق ورزي در توان همگان نيست. عشق، قرين با رنج و غم است و نمي‌توان همگان را به تحمل اين غم ـ اگرچه همراهش لذت وافر نيز باشد ـ‌ توصيه نمود. پس ضرورت شك را بايد در نسبت با ظرفيت و توانايي نفوس مدنظر داشت نه به صورت عام و مطلق.

در اينجا لازم به يادآوري است كه نيست‌انگاري در كلام يونگر محدود به آن معنا از شك كه در اينجا گفته شد، نيست. اما شايد بتوان ادعا كرد كه برآيند كلي سخن يونگر درباره شك‌انديشي نيست‌انگارانه، چيزي از قبيل مضمون اين سخن نيچه است كه مي‌گويد خانه‌هايتان را در دامنه‌هاي كوه آتشفشان بنا كنيد و در نتيجه در تناسب با اين سخن، شهيد سيدمرتضي آويني كه پس از نقل اين گفته نيچه در ابتداي مقاله «انفجار اطلاعات» مي‌نويسد: «و من همه كساني را كه در جستجوي حقيقت‌ هستند‌ مخاطب اين سخن مي‌يابم.»

نكته‌اي كه درخصوص تعريف ارنست يونگر از نيست‌انگاري حائز اهميت است حدفاصل شك نيست‌انگارانه با يقين معناگرايانه است. يعني اين طور نيست كه شك مستقيما به يقين بينجامد. در اين ميان مراحل ديگري هم وجود دارند: 1ـ‌ گذار از مرحله شك به بدبيني، 2ـ‌ شروع فعاليت‌ها در مكان‌هايي عاري از خدا و ارزش‌ها و 3ـ‌ انجام فعاليت‌هاي جديد. يعني شك نيست‌انگارانه فقط به مرتبه لاادري خلاصه نمي‌شود و به دنبال خود مراتبي از جزميت را نيز به دنبال مي‌آورد. منتها سخن در آن است كه در تمامي اين مراحل اگر پرسشگري متوقف نشود، گذار به اطمينان و يقين همچنان ممكن است.

ارنست يونگر شناخت و از آن بالاتر، لمس نيست‌انگاري را براي درمان آن، وظيفه‌اي بر دوش آزادگان جهان مي‌داند كه نبايد از زير بار آن شانه خالي كنند. او بصراحت اعلام مي‌دارد كه «انسان آزاده مكلف است بينديشد كه چه رفتاري در برابر عالمي پيشه كند كه نه فقط نيست‌انگاري بلكه چيزي بدتر بر آن حاكم است. اين كه نيست‌انگاري به حالتي عادي مبدل شده است».

آزاد جعفري 
جام‌جم




رقابت كارگردان‌ها، اصلي و فرعي شد
نوشته شده در پنج شنبه 7 بهمن 1389
بازدید : 15
نویسنده : مولوی
امسال صف كارگردان‌هاي حاضر در جشنواره بيست و نهمين جشنواره فيلم فجر با تصميم مسوولان از هم جدا شد. روز گذشته دبيرخانه جشنواره، فيلم‌هاي حاضر در بخش مسابقه را اعلام كرد كه اغلب آنها و سازندگانشان افرادي مطرح و شناخته شده هستند.

 البته اين 11 فيلم، فهرستي اوليه است كه در روزهاي بعد اسامي ديگري به آن اضافه خواهد شد. يكي از نكات جالب توجه اين فهرست حضور فيلم «جدايي نادر از سيمين» در بخش مسابقه است. فيلمي كه پيش از اين خبر حضورش در بخش مسابقه جشنواره برلين اعلام شده بود. طبق مقررات جشنواره‌هاي رده اول دنيا، فيلم‌هاي بلند سينمايي بايد براي اولين‌بار در بخش رقابتي جشنواره حضور داشته باشند و حالا معلوم نيست چگونه اين فيلم مي‌تواند همزمان در بخش مسابقه دو جشنواره حضور يابد؟!

اما نكته بحث برانگيز اين فهرست، حضور 6 كارگردان و ساخته‌هايشان در بخش «نوعي نگاه» است كه ظاهرا پذيراي فيلم‌هاي بحث برانگيز و حاشيه‌دار خواهد شد. «قصه پريا» (فريدون جيراني)، «يكي از ما دو نفر» (تهمينه ميلاني)، «مرهم» (عليرضا داوودنژاد)، «كوچه ملي» (مهرشاد كارخاني)، «پرتقال خوني»(سيروس الوند) و «اسب حيوان نجيبي است»(عبدالرضا كاهاني) فيلم‌هايي هستند كه با كارگردان‌هايشان بايد در بخشي به‌جز مسابقه و بخش اصلي جشنواره حضور يابند. روز گذشته با تك تك اين كارگردان‌ها تماس گرفتيم اما هيچ‌كدام حاضر به اظهارنظر نشدند.

تنها يكي از آنها اعلام كرد: «اگر اين بخش جزو بخش‌هاي اصلي و مهم جشنواره نباشد دليلي ندارد فيلم را در جشنواره شركت دهم». بررسي سوابق قبلي جشنواره نشان مي‌دهد كه در دوره‌هاي گذشته نيز مسوولان جشنواره براي اين‌كه برخي فيلم‌هاي بحث برانگيز در جشنواره حضور داشته باشند و ديده شوند، اين فيلم‌ها را در بخشي با نام «بخش جنبي» شركت مي‌دادند.

سهميه رسانه‌ها نصف شد

از ديگر اخبار جشنواره بين‌المللي فيلم فجر مي‌توان به كاهش سهميه رسانه‌ها در جشنواره اشاره كرد. طبق خبرهاي اعلام شده از سوي جشنواره اين اقدام با اين هدف صورت گرفته كه علاوه بر نمايندگان رسانه‌ها، سينماگران نيز در اين مكان فيلم‌هاي جشنواره را تماشا كنند. طبق معمول مسوولان جشنواره از اين اقدام نيز با قيد «اولين بار» نام مي‌برند حال آن‌كه در دوره قبل نيز از حدود 1600 كارت صادر شده براي سينماي برج ميلاد، 600 تا 700 كارت براي افراد غيررسانه‌اي صادر شده بود. شوراي مركزي اصناف، هيات مديره خانه سينما، بخش‌هاي مرتبط با سينما، افراد موثر در بدنه مديريتي سينما و نيز 2 تا 3 نفر از فيلمسازاني كه در جشنواره فيلم داشتند، جزو اين گروه بودند، بنابراين ايجاد فضايي براي تماشاي فيلم توسط هنرمندان و رسانه‌ها ابتكار جديدي محسوب نمي‌شود. به نظر مي‌رسد بايد در روزهاي آينده منتظر خبرهاي ديگري از جشنواره فيلم فجر باشيم.

فيلم‌هاي بخش مسابقه

آسمان محبوب(داريوش مهرجويي)، راه آبي ابريشم (محمد بزرگ‌نيا)، 33 روز (جمال شورجه)، جدايي نادر از سيمين(اصغر فرهادي)، گزارش يك جشن (ابراهيم حاتمي‌كيا)، عمليات سكوت (حميد بهمني)، خاك و آتش(مهدي صباغ‌زاده)، آلزايمر(احمدرضا معتمدي)، آقايوسف(علي رفيعي)، ورود آقايان ممنوع (رامبد جوان) و گلچهره (وحيد موسائيان).

رضا استادي ‌/‌ گروه فرهنگ و هنر




مردم؛ مهمان تكيه هنرمندان
نوشته شده در پنج شنبه 7 بهمن 1389
بازدید : 11
نویسنده : مولوی
در حالي كه همزمان با فرا رسيدن اربعين حسيني مراسم و مجالس سوگواري فراواني در گوشه و كنار كشور برپا مي‌شود، تكيه و مجلسي هم در قلب پايتخت در حال برگزاري است كه با آنچه كه پيش از اين در حوزه فرهنگ و هنر عاشورايي كشور اتفاق افتاده، تفاوت دارد.

اين شب‌ها مردم كشورمان مهمان مجلس سوگواري اباعبدالله الحسين(ع) در تكيه هنرمندان هستند تكيه‌اي كه در ساختمان مركزي حوزه هنري سازمان تبليغات اسلامي در تالارها و فضاي باز اين ساختمان قديمي جلوه‌اي از ادبيات و هنر ديني ايران را به صورت ميداني و در ارتباطي چهره به چهره ميان هنرمندان و مردم به نمايش درآورده است.

پخش فيلم سينمايي«عصر روز دهم»، اجراي نمايش «مجلس نامه طوبي» و تئاتر «كليد»، 3 مجلس تعزيه حر، حضرت عباس(ع) و مجلس بازار شام و شهادت حضرت رقيه، نمايشگاه عكس در خانه عكاسان ايران، شعرخواني، روضه‌خواني و ارائه گنجينه عاشورايي موزه هنر انقلاب تنها بخشي از برنامه‌هاي متعددي است كه هنرمندان انقلاب همزمان با اربعين حسيني در كنار مردم اجرا مي‌كنند.

اما شايد مهم‌ترين بخش اين مجموعه كه با استقبال گسترده مردم هم روبه‌رو شد، اجراي صحنه‌اي حسام‌الدين سراج باشد كه براي نخستين بار آلبوم موسيقي «وداع» با عنوان شرح پريشاني را كه برگرفته از اشعار عمان ساماني است همراه با گروه موسيقي «نينوا» اجرا كرد.

حسام‌الدين سراج در گفت‌وگو با «جام‌جم» درباره حضورش در برنامه عصر سوره و تكيه هنرمندان گفت: اينجا همه مهمـان حضرت اباعبدالله(ع) هستيم و من افتخار مــي‌كنم كه در زمينه موسيقي عاشورايــي كار مي‌كنم.

او درباره جزئيات برنامه گروه نينوا گفت: ملودي‌هاي اين اجرا از ساخته‌هاي من است كه در اجرايش يك گروه كوبه‌اي با همراهي سازهاي ني و عود، سنج و دف گروه «نينوا» را همراهي مي‌كنند.

سراج تاكيد كرد: من اين برنامه را كنسرت تلقي نمي‌كنم بلكه اين اجراي صحنه‌اي عرض ارادتي به پيشگاه سيدالشهدا(ع) است.

از سوي ديگر رسول اوليازاده، رئيس خانه عكاسان ايران كه با برپايي 2 نمايشگاه در حوزه هنري ميزبان مردم است مهم‌ترين موفقيت برنامه عصر سوره را در اين نكته مي‌داند كه درهاي حوزه هنري روي همه مردم در كنار مخاطبان خاص گشوده شده است.

او به «جام‌جم» گفت: تجربه برگزاري برنامه عصر سوره نشان داد بايد نگاه به مخاطب را تغيير داد و اگر هنرمندان در كنار مردم در يك برنامه گسترده فرهنگي هنري قرار گيرند نتيجه و تاثيرگذاري بالاتري خواهد داشت.

محمد حمزه‌زاده، قائم‌مقام حوزه هنري هم با اشاره به تجربه برگزاري چنين محفلي در هفته دفاع مقدس و استقبال 18 هزار نفري مردم از آن به ما گفت: مهم‌ترين دليل استقبال مردم از «عصر سوره» ارائه بسته‌هاي فرهنگي متنوع، متكثر و توجه به تمامي شاخه‌هاي هنري و ادبي است.

مديرعامل سوره مهر همچنين عصر سوره را نوعي سرمايه‌گذاري براي يافتن مخاطب بيشتر توصيف كرد و گفت: با رودررويي هنرمندان و مخاطبان انگيزه اهالي فرهنگ براي خلق آثار جديد بيشتر مي‌شود كه اين نيز به‌رونق فعاليت‌هاي فرهنگي منجر خواهد شد.

برنامه‌هاي تكيه هنرمندان امشب از ساعت 18 در ساختمان مركزي حوزه هنري با اجراي حسام‌الدين سراج آغاز مي‌شود و تا ســاعت 22:30 ادامه خواهد داشت و ورود همه عاشقان امام حسين(ع) به اين مجلس آزاد است.

سينا علي‌محمدي 
گروه فرهنگ و هنر




كربلا، نماد آزادگي و حقيقت
نوشته شده در پنج شنبه 7 بهمن 1389
بازدید : 15
نویسنده : مولوی
پيدايش سرزمين كربلا به دوران بابلي‌ها بازمي‌گردد. در آن زمان اين سرزمين مجموعه‌اي از روستاها بوده است كه براي بابلي‌ها تقدس خاصي داشته است و آنها مردگانشان را در اين سرزمين دفن مي‌كردند. نام «كربلا» در آن عصر، «كرب ايلا» بود كه در زبان بابلي به معني «خانه خدا» است.

يكي ديگر از نام‌هاي كربلا «كور بابل» بوده است و معناي آن به زبان عربي يعني مجموعه‌اي از روستاهاي بابلي. بسياري از پژوهشگران معتقدند كه كربلا به سان مادر بسياري از روستاهايي بود كه در حد فاصل شام و فرات قرار داشته‌اند و نيز مادر تمدن‌هاي بين‌النهرين بوده كه مركز عبادت در آن زمان نيز تلقي مي‌شد.

اين سرزمين به دليل موقعيت آب و هوايي و حاصلخيز بودن خاكش شاهد بسياري از اقوام مختلف در طول تاريخ بوده است كه ازجمله آنان مي توان به كلداني‌ها، تنوخيين و لخميين و مناذره اشاره كرد.

نام‌هاي قديمي

كربلا نام‌هاي متعددي در تاريخ داشته كه از آن جمله مي‌توان به «الطف» اشاره كرد كه به معني «لطيف‌ترين» است. اين نام به اين دليل براي كربلا انتخاب شده كه اين سرزمين در حاشيه‌ رودخانه‌ علقمي كه شعبه‌اي از فرات بوده است، مستقر بود و آب كربلا نيز از اين شعبه تامين مي‌شد.

از ديگر نام‌هاي ثبت شده‌ كربلا در تاريخ، نينوا، شفيه، عقر، نواويس، عين‌التمر و ام‌القري است. اما اين سرزمين از زماني شهرت تاريخي خود را به دست آورد كه امام حسين(ع) و خاندان و صحابه وي در سال 61 هجري قمري مصادف با 680 ميلادي در اين سرزمين به شهادت رسيدند.

تاريخ بارگاه امام حسين(ع)‌

اولين علامت بارگاه امام حسين(ع) از سوي قبيله‌ بني اسد كه در نزديكي كربلا سكني گزيده بودند بنا نهاده شد. آنها مراسمي خاص براي به خاك سپردن سيد الشهدا(ع) برگزار كردند و علامتي بر قبر شريف وي گذاشتند كه سايباني كوچك بر قبر حضرتش بود. با بر سر كار آمدن مختار بن ابي عبيده ثقفي كه حكومتش را به نام خونخواهي از قاتلان حسين(ع) در كوفه برقرار كرده بود، اين بارگاه پيش از پيش مورد توجه قرار گرفت.

از آن به بعد شيعيان رهسپار زيارت قبر شريف امام حسين(ع) و اهل بيت و صحابه آن حضرت شدند و اين قبر به قبله‌گاهي براي شيعيان بخصوص در كوفه، مدائن و شهر بصره تبديل شد و مختار در آن زمان بنايي در اطراف قبر شريف امام حسين(ع) ساخت و روستايي در آن منطقه تشكيل شد.

دشمني خلفا و محبت مردم

حرم حسيني در طول تاريخ از يكسو هميشه مورد دشمني خلفا و كژدينان و از طرف ديگر مورد علاقه مردم بوده است و در آغاز حكومت عباسي‌ها، زمينه براي زيارت قبر شريف امام حسين(ع) از سوي مسلمانان فراهم شد و اين روال ادامه داشت تا زمان هارون‌الرشيد، پنجمين خليفه عباسي كه در سال 193 هجري قبر شريف امام حسين(ع) و تمامي خانه‌هاي اطراف آن را ويران كرد.

پس از هارون‌الرشيد، بنايي ديگر بر آرامگاه امام سوم شيعيان ساخته شد كه تا سال 233 هجري قمري يعني به خلافت رسيدن متوكل عباسي بر جاي ماند، اما متوكل عباسي پاي خود را در همان مسيري گذاشت كه هارون‌الرشيد گذاشته بود و سياست حكومت خود را، سياست دشمني با اهل بيت قرار داد. متوكل عباسي كه عشق و محبت به حسين(ع) را ريشه در حب اهل بيت مي‌دانست و طاقت ديدن افزايش زائران گسترده‌ بارگاه امام حسين(ع) را نداشت، دستور منهدم ساختن قبر شريف امام حسين(ع) و تمامي خانه‌هاي اطراف آن را صادر كرد و زيارت امام حسين(ع) را ممنوع كرد.

متوكل عباسي تمام آن منطقه را زير و رو كرد و سپس سراسر آن منطقه را پر از آب كرد. در تاريخ اين واقعيت ثبت شده است كه شخصي به نام «ديزج» كه يهودي‌الاصل بود، مامور متوكل عباسي براي كشتن زائران امام حسين(ع) شده بود. اين شخص ماموريت آن را داشت كه هر زائري را كه براي زيارت قبر امام حسين(ع) به آن مناطق پا مي‌گذاشت، از دم تيغ بگذراند. بعد از آن كه متوكل عباسي در سال 247 هجري به هلاكت رسيد، بار ديگر بناي بسيار بزرگي بر مزار امام حسين(ع) ساخته شد به گونه‌اي كه اين بنا آنقدر ارتفاع داشت كه مردم از دور دست آن را تشخيص مي‌دادند و براي زيارت به سوي آن رهسپار مي‌شدند. از آن به بعد بسياري از علويان توانستند خانه‌هاي خود را در نزديكي قبر شريف امام حسين(ع) در كربلا بنا نهند كه در راس آنان «ابراهيم المجاب بن محمد العابد بن الامام موسي بن جعفر(ع)» قرار داشت و او اولين علوي بود كه در سرزمين كربلا سكني گزيد و اين حادثه در سال 247 هجري اتفاق افتاد.

عشق ايرانيان

پس از تاسيس دولت آل بويه، عضدالدوله در سال 379 هجري قمري، ضريحي از عاج براي قبر شريف امام حسين(ع) ساخت و با بنا نهاده شدن بارگاهي جديد براي سيدالشهدا، بازارها و خانه‌هاي بيشتري در اطراف آن ساخته و شهر كربلا با ديوارهايي بزرگ احاطه شد. اين شهر در زمان عضدالدوله بسيار پر رونق و از لحاظ ديني، اجتماعي، سياسي، اقتصادي و ادبي به شهري بسيار مشهور تبديل شد.

بعد از انقراض حكومت آل بويه، سلجوقيان بر سر كار آمدند كه سياست سلجوقيان نيز بر اهميت گذاشتن نسبت به عتبات مقدسه قرار گرفت. در آن زمان سلطان ملك شاه سلجوقي و وزير آن نظام‌الملك در سال 553 هجري قمري ديوارهاي بنا نهاده شده و ساختمان‌هاي حرم شريف امام حسين(ع) را بازسازي كردند و خليفه «مفتفي» خود شخصا به زيارت قبر امام حسين(ع) رهسپار شد و پس از آن ديگر خلفا نيز از اين سياست تبعيت كردند و به زيارت حرم حسيني رهسپار مي‌شدند، به طوري كه خليفه ناصرالدين‌الله و المستعصم و المستنصر نيز قبر شريف امام حسين(ع) را زيارت كردند.

نكته:‌ حرم امام حسين(ع) با اين كه در طول تاريخ از سوي حاكمان ستمگر و كژدينان مورد دشمني قرار گرفته و بارها تخريب گرديده، اما هميشه به سرعت و به بهترين شكل از سوي مردم مسلمان بازسازي شده است

زماني كه شاه اسماعيل صفوي درسال 914 هجري بغداد را فتح كرد، خود شخصا براي زيارت قبر شريف امام حسين(ع) راهي كربلا شد و دستور داد كه ضريحي از طلا براي قبر شريف امام حسين(ع) ساخته شود. او همچنين 12 چلچراغ طلا به قبر شريف امام حسين(ع) هديه و دستور ساخت صندوقي از نقره‌ خالص را براي بارگاه صادر كرد. وي همچنين بارگاه امام حسين(ع) را با فرش‌هاي بسيار گرانقيمت آراست. شاه اسماعيل صفوي به مدت يك شب در حرم امام حسين(ع) اعتكاف كرد و پس از آن راهي زيارت قبر امام علي(ع) در نجف اشرف شد. در عهد قاجار، 3 بار گنبد امام حسين(ع) طلاكاري شد و آغامحمدخان، موسس قاجاريه در ايران خود شخصا در سال 1207 هجري گنبد امام حسين(ع) را طلاكاري كرد. فتحعلي شاه قاجار نيز به دليل آن كه طلاي گنبد امام حسين(ع) سياه شده بود، براي دومين بار مجددا به طلاكاري اين گنبد اقدام كرد. در سال 1216 هجري كربلا و حرم امام حسين(ع) مورد هجوم وحشيانه‌ گروهي از وهابيون به رهبري سعود ابن عبدالعزيز قرار گرفت. وي در روز عيد غدير اين شهر را به محاصره درآورد و اكثر اهالي آن را چه آناني كه در بازار بودند و چه آناني را كه به خانه‌هاي خود پناه بردند، از دم تيغ گذراند.

سعود ابن عبدالعزيز در آن زمان با بيش از 12 هزار سرباز وارد شهر كربلا شد و پس از كشتن بسياري از ساكنان اين شهر، صندوق‌هاي قبر شريف امام حسين(ع) را كه انبوهي از طلا و پول و اشياي گرانبهاي هديه شده بود، به تاراج برد.

كربلا از زبان مورخان

ابن بطوطه، تاريخدان بزرگ عرب اينچنين زيارت خود از كربلا را در سال 726 هجري يا 1307 ميلادي توصيف مي‌كند: من در زمان حاكميت سلطان سعيد بهادرخان بن خدابنده عازم زيارت كربلا شدم.

اين شهر، شهر كوچكي بود كه اطراف آن را نخلستان‌هاي بسيار زيبا فرا گرفته بود و رودخانه فرات خاك اين شهر را به حاصلخيزترين خاك تبديل كرده بود. اين شهر، شهر بسيار زيبايي بود كه بارگاه مقدس امام حسين(ع) به آن قداست و حرمتي ديگر مي‌داد. هيچ كس وارد حرم امام حسين(ع) نمي‌شد، مگر آن كه از درگاه وي رخصت مي‌خواست. بارگاه اين قبر شريف مزين به نقره بود و پرده‌هاي آن از حرير.

پدرو تكسرا، مورخ اسپانيايي كه در سال 1604 ميلادي و 1024 هجري از كربلا ديدن كرده بود، از اين ديدار چنين مي‌گويد: اين شهر 4000 خانه دارد و ساكنان آن اكثرا عرب و نيز ايراني و ترك هستند. بازارهاي بسيار بزرگ و انبوهي دارد. در اين شهر مكان‌هايي خاص ساخته شده است كه به صورت رايگان به زائران اين شهر غذا توزيع مي‌‌كنند. حرم امام حسين از مهم‌ترين مناطق كربلا به شمار مي‌رود و مسلمانان از شهرهاي مختلف راهي زيارت قبر امام حسين مي‌شوند.

اين مورخ اسپانيايي همچنين از ساقيان حرم امام حسين(ع) مي‌نويسد كه براي كسب ثواب و اجر الهي به صورت رايگان آب به مردم مي‌دادند و نيز شب‌هاي به شهادت رسيدن امام حسين(ع) را احيا مي‌كردند؛ به گونه‌اي كه در اين شب‌ها به دليل انبوهي تعداد زائران خيمه‌هايي براي آنها در اطراف حرم بنا نهاده مي‌شد.

نقشه ساختمان حرم امام حسين(ع)‌

محل دفن حضرت امام حسين(ع) يا همان گودال قتلگاه، اكنون داراى سقفى است كه روى آن صندوقي نهاده شده است. ضريح متبرك اين بارگاه در ميان روضه منوره قرار گرفته كه همان نيز در بين مسجد (مسجد بالا سر و مسجد پشت سر) و در طرف پايين پا در زاويه روضه قبور شهداست. اين مجموعه هم‌اكنون حرم امام حسين(ع) را تشكيل مى‏دهد و حرم نيز ميان رواق و رواق در وسط صحن است. ضريح مقدس در وسط واقع است و از نقره خالص ساخته شده كه در پيش روى آن با طلا و به خط نسخ نوشته شده: «ولا تحسبن الذين قتلوا فى سبيل الله امواتا بل احياء عند ربهم يرزقون» و در بالاى سر، «آيه نور» نوشته شده است. صحن مطهر حسين(ع)‌ داراى هفت باب است كه عبارتند از: باب قبله كه ساعتى بر فراز آن نصب است، باب قاضى‌الحاجات، باب زينبيه كه در حدود تل زينبيه قرار دارد، باب سلطانى، باب بازار بزازها، باب سدره كه در شمال صحن بوده و به بازار و اطراف راه دارد و باب صافى كه به در بين‌الحرمين نيز معروف است.

حضرت امام جعفر صادق عليه‌السلام فرمود: «نماز در چهار مكان كامل خوانده مى‏شود: مسجد‌الحرام (مكه)، مسجدالرسول(مدينه)، مسجد كوفه، و حرم امام حسين عليه‌السلام.»

ضريح شش گوشه

در ميان اقوال مورخان درباره چگونگي دفن حضرت سيدالشهداء و ياران باوفاي آن حضرت اندك تفاوتي، ديده مي‌شود.

شيخ مفيد پس از ذكر اسامي 17 نفر از شهيدان بني‌هاشم كه همگي از برادران و برادرزادگان و عموزادگان امام حسين(ع)‌ بودند، مي‌فرمايد: آنان پايين پاي آن حضرت در يك قبر (گودي بزرگ) دفن شدند كه هيچ اثري از آن نيست و فقط زائران با اشاره به زمين در طرف پاي امام(ع)‌ آنان را زيارت مي‌كنند و علي بن الحسين(ع)‌ (علي‌اكبر) از جمله آنان است، برخي گفته‌اند: محل دفن علي‌اكبر نسبت به قبر امام حسين(ع)‌ نزديك‌ترين محل است.

شيخ همچنين مي‌گويد: ‌پس از بازگشت عمر بن سعد از كربلا، جماعتي از بني‌اسد كه در غاضريه سكونت داشتند، آمده و بر پيكر امام حسين(ع)‌ و يارانش نماز گذاردند و آن حضرت را همان جايي كه الان قبر اوست، دفن كردند و علي ابن الحسين (علي‌اكبر ع)‌ را در پايين پاي پدر به خاك سپردند، سپس براي ديگر شهيدان از اهل بيت و اصحاب، حفيره‌اي كندند و همه آنان را در آن به صورت دسته جمعي دفن كردند و عباس بن علي(ع)‌ را در راه غاضريه، در همان محلي كه به شهادت رسيد و اكنون قبر اوست به خاك سپردند.

اميرحسين بلاغت ‌/‌ جام جم




انتخاب اعضاي جديد هيات‌مديره خانه موسيقي
نوشته شده در پنج شنبه 7 بهمن 1389
بازدید : 18
نویسنده : مولوی
مجمع عمومي نوبت اول خانه موسيقي بعد از ظهر امروز در محل اين نهاد برگزار و اعضاي جديد هيات مديره برگزيده شدند.

به گزارش مهر درانتخابات اين مجمع عمومي محمد سرير، داود گنجه‌اي، تقي ضرابي، حميدرضا نوربخش، نصرالله ناصح پور، داريوش پيرنياكان و زيدالله طلوعي به عنوان اعضاي هيات مديره و آذر هاشمي به عنوان بازرش خانه موسيقي انتخاب شدند.

در اين جلسه در ابتدا، دكتر محمد سرير، مدير عامل خانه موسيقي با اتفاق اعضاي قبلي هيات مديره به ارائه گزارشي از عملكرد هيات مديره در دو سال گذشته پرداخت.

 پس از سخنان سرير، ابوالحسن مختاباد بازرس پيشين خانه موسيقي به ارائه گزارش خود پرداخت و در آن به مواردي اشاره كرد كه با توضيح هيات مديره همراه بود.سپس هيات مديره استعفاي خود را اعلام كرده و هيات رئيسه برگزاري انتخابات به رياست سيمون آيوازيان تشكيل شد.

نامزدهاي عضويت در هيات مديره خانه موسيقي به ترتيب حروف الفبا به اين شرح بودند:

1 ــ رحيم بقايي 2 ــ داريوش پيرنياكان 3 ــ رامين جزايري 4 ــ محمد سرير 5 ــ احمد صدري 6 ــ تقي ضرابي 7 ــ زيدالله طلوعي 8 ــ داود گنجه‌اي 9 ــ محمد ميرزماني 10 ــ نصرالله ناصح پور 11 ــ حميدرضا نوربخش 12 ــ بهروز وجداني 13 ــ رحيم بقايي

نامزدهاي بازرسي خانه موسيقي: 1 ــ غلامرضا مير هاشمي 2 ــ آذر هاشمي

در ادامه جلسه هر يك از نامزدها خود را معرفي كردند و سپس انتخابات آغاز شد.در اين انتخابات به ترتيب آرا 1 ــ محمد سرير(23 راي) 2 ــ تقي ضرابي(21 راي) 3 ــ داود گنجه اي(21 راي)4 حميد رضا نوربخش(21 راي) 5 ــ نصرالله ناصح پور(20راي) 6 ــ داريوش پير نياكان(19 راي) 7 ــ زيدالله طلوعي(14 راي) به عنوان اعضاي اصلي هيات مديره خانه موسيقي و احمد صدري(13راي) به عنوان عضو علي البدل اول و رحيم بقايي(10راي) به عنوان عضو علي البدل دوم انتخاب شدند.

همچنين در انتخاب بازرسي خانم آذر هاشمي با كسب 15 راي به عنوان بازرس اصلي خانه موسيقي انتخاب شد.

لازم به ذكر است مدير عامل، نايب رئيس، دبير و سخنگوي خانه موسيقي در نخستين جلسه هيات مديره انتخاب خواهند شد.




جشنواره موسيقي فجر با اجراي 130 گروه
نوشته شده در پنج شنبه 7 بهمن 1389
بازدید : 17
نویسنده : مولوی
بيست و ششمين جشنواره موسيقي فجر با حضور 130 گروه از ايران در 10 سالن شهر تهران برگزار خواهد شد.

به گزارش فارس، نشست خبري بيست و ششمين جشنواره بين‌المللي موسيقي فجر صبح امروز با حضور علي ترابي سرپرست دفتر موسيقي ارشاد ، حسن رياحي دبير بيست و ششمين جشنواره موسيقي فجر و بابك رضايي دبير اجرايي جشنواره و مديرعامل انجمن موسيقي ايران در تالار وحدت برگزار شد.

در ابتداي اين برنامه علي ترابي در خصوص جشنواره موسيقي گفت: در سال جاري با تغيير مديريت دفتر موسيقي ارشاد زمان لازم براي انتخاب دبير را از دست داديم اما خوشبختانه حسن رياحي با توجه به تجربه دبيري كه در سال‌هاي گذشته داشته پيشنهاد ما را براي اين دوره پذيرفت.

وي افزود: اين جشنواره در طول تاريخ شكل‌گيري‌ و ادامه مسيرش ديدگاه‌هاي مختلفي را پيگيري كرده و تغييراتي را نيز داشته بطوريكه بخشي از اين تغييرات براي سياست‌هاي كلي و بخشي هم براساس سياست‌هاي دبير جشنواره بوده است اما جشنواره به عنوان يك فستيوال كه وظيفه آن شناسايي گروه‌هاي موسيقي است بايد از اين گروه‌ها حمايت كند.

سرپرست دفتر موسيقي ارشاد اضافه كرد: گروه‌هايي كه خودگردان نبوده و به تنهايي نمي‌توانند در سيستم بازار و برگزاري كنسرت حضور داشته باشند مورد حمايت جشنواره خواهند بود و جشنواره مي‌‌تواند زمينه شناسايي اين گروه‌ها باشد البته گروه‌هاي سرشناس هم در جشنواره حضور دارند ولي ما ترجيح مي‌دهيم آنهايي كه در طول سال زمان براي اجرا و مخاطب خاص خودشان را دارند زياد مورد حمايت ما قرار نگيرند.

هدف جشنواره معرفي چهره‌هاي جوان است

در ادامه اين نشست حسن رياحي دبير اين دوره از جشنواره گفت: يكي از شروط من براي جشنواره امسال اين بوده كه بتوانيم چهره‌هاي جوان را به جشنواره معرفي كنيم به گونه‌اي كه اين جشنواره بتواند به عنوان جشنواره اميد معرفي شود چرا كه آموزش موسيقي طي سال‌هاي گذشته موفق بوده و نتيجه آن تربيت افرادي است كه مي‌تواند آينده موسيقي كشور را بسازد.

وي افزود: سعي شده در بخش رقابتي از پايان‌نامه‌هاي دانشجويان در رشته‌هاي كارشناسي و كارشناسي ارشد استفاده نماييم و قدم اول اين است كه نسل جوان شركت كنند تا بتوانيم از ميان آنها استعدادهاي خوب را پيدا كنيم.

دبير جشنواره بيست و ششم موسيقي فجر گفت: تنها كليد موسيقي كشور جوان‌ها هستند كه بايد با آنها كار شود به نظر من در يك نگاه كلي اين جشنواره جشنواره جوان است.

حضور 130 گروه موسيقي

دبير بيست و ششمين جشنواره بين‌المللي موسيقي فجر با اشاره به گروه‌هاي شركت كننده گفت: در بخش رقابتي و در شاخه موسيقي كلاسيك ايراني 52 گروه شامل 20 گروه از تهران و 32 گروه از شهرستان، در شاخه كلاسيك غيرايراني 14 گروه شامل 8 گروه تهراني و 6 شهرستاني، در زمينه آواز جمعي 11 گروه شامل 6 گروه تهراني و 5 شهرستاني و در بخش آهنگسازي 53 گروه شامل 28 گروه تهراني و 25 گروه شهرستاني شركت كرده‌اند كه بطوركلي 130 اثر و گروه در اين دوره حضور يافته‌اند كه 62 گروه متعلق به تهران و 68 گروه متعلق به شهرستان است.همچنين در اين دوره بخش بين‌الملل، بانوان، رقابتي، غير رقابتي، كودكان، پژوهش و جشنواره‌ جشنواره‌ها را نيز خواهيم داشت.

10 تالار تهران ميزبان جشنواره موسيقي فجر مي‌شود

در ادامه اين نشست ، بابك رضايي دبير اجرايي اين دوره از جشنواره با بيان اينكه جشنواره بيست و ششم در 10 سالن شهر تهران برگزار خواهد شد، اظهار خواهد داشت:سالن‌هايي چون وحدت، رودكي، سالن اصلي تئاتر شهر، فرهنگسراي نياوران، سالن انديشه و سوره حوزه هنري، ايوان شمس، ارسباران، برج ميلاد و سالن پژوهشكده فرهنگ و هنر امسال ميزبان گروه‌هاي شركت كننده خواهند بود. در اين 10 سالن هر روز 13 سانس و در كل 76 سانس اجرا خواهيم داشت.

رضايي در خصوص برگزاري نشست‌هاي تخصصي موسيقي گفت: امسال در سالن پژوهشكده فرهنگ و هنر وابسته به جهاد دانشگاهي نشست‌هاي تخصصي با عنوان موسيقي و رسانه برگزار خواهد شد كه اميدواريم با طرح اين موضوع مباحث ارتباط موسيقي و رسانه‌هاي ديداري، شنيداري و مكتوب به سرانجام برسد.

16 بهمن آغاز فروش بليت‌هاي جشنواره موسيقي فجر

رضايي گفت: بليت‌فروشي جشنواره بيست و ششم از 16 بهمن به صورت اينترنتي آغاز مي‌شود كه بليت‌ها براي دانشجويان موسيقي با 50 درصد تخفيف، غير موسيقي 30 درصد و هنرمندان 25 درصد تخفيف به فروش مي‌رسد كه البته دانشجويان بايد اصل كارت خود را به همراه داشته باشند و هنرمندان كارت عضويت خانه موسيقي و يا كارت آموزش موسيقي در آموزش‌ها را براي دريافت بليت ارائه دهند.

وي افزود: بليت‌هاي اين دوره از جشنواره از 8 تا 40 هزار تومان بسته به برنامه‌هاي سالن‌هاي مختلف به فروش مي‌رسد.

حضور دوباره اركستر ملي در جشنواره فجر

مدير اجرايي جشنواره بيست و ششم موسيقي فجر با اشاره به گروه‌هاي شركت كننده در جشنواره امسال گفت: در اين دوره اركستر سمفونيك تهران، اركستر ملي، اركستر سمفونيك صدا و سيما، اركستر مجلسي فيلارمونيك نياوران و اركستر فيلارمونيك ايران به سرپرستي عليرضا شفقي‌نژاد در بخش اركسترال، گروه رودكي به خوانندگي مختاباد در بخش سنتي و نيز در بخش‌هاي ديگر گروه خاچيك بابائيان، گروه رستاك، گروه رومي و در بخش پاپ نيما مسيحا و 4 خواننده ديگر اجرا خواهند داشت. همچنين در بخش تك‌نوازي اساتيد نيز هادي منتظري، مسعود حبيبي، فرهنگ شريف، حسن ناهيد و ... به روي صحنه مي‌روند.

حضور بانوان موزيسين و نبود موسيقي نواحي در اين دوره

رضايي ادامه داد: در بخش رقابتي جشنواره امسال گروههايي از فارس، كرمانشاه، خوزستان، البرز، اصفهان، قزوين، همدان، آذربايجان شرقي، كرمان و مازندران نيز شركت خواهند داشت. همچنين امسال براي جشنواره يك بولتن روزانه را برنامه‌ريزي كرديم و در كنار آن كتابچه‌اي همراه با جدول برنامه‌ها نيز بين علاقمندان توزيع مي‌شود. در روز اختتاميه كتابي شامل مروري بر 5 دوره گذشته جشنواره منتشر خواهد شد.

وي در خصوص حضور گروه‌هاي بانوان در اين دوره از جشنواره گفت: امسال سه گروه بانوان در فرهنگسراي نياوران شركت خواهند كرد و با توجه به اينكه جشنواره موسيقي نواحي به صورت مجزا ارديبهشت ماه سال آينده برگزار مي‌شود امسال از حضور گروه‌هاي موسيقي نواحي بهره‌اي نبرده‌ايم.

در ادامه اين نشست ، حسن رياحي درخصوص هيئت داوران جشنواره بيست و ششم گفت: من سعي كردم در اين قسمت از چهره‌هاي جديد و نسل جديد دانشگاهي استفاده كنم، بطوريكه در بخش آواز جمعي ميلاد عمرانلو، رازميك اوحانيان و كاظم زاد، در بخش موسيقي كلاسيك شاهين فرهت، تفضلي، عليرضا مشايخي و كياوش صاحب نسق، در بخش موسيقي ايراني سعيد ثابت، آذر هاشمي و مسعود شعاري و در بخش موسيقي كلاسيك غيرايراني اكبر محمدي، امير صراف و نادر مرتضي‌پور داوري آثار را بر عهده داشته‌اند.

رشد 20 درصدي بودجه جشنواره موسيقي فجر

مديرعامل انجمن موسيقي درخصوص بودجه جشنواره امسال گفت: برآورد ما براي برگزاري اين دوره يك ميليارد و 200 ميليون تومان بوده كه هنوز مبلغ تصويبي اعلام نشده اما به صورت كلي بودجه نسبت به سال گذشته 20 درصد افزايش داشته است.

در ادامه اين نشست ، علي ترابي درخصوص حذف موسيقي پاپ از بخش رقابتي جشنواره گفت: اين ژانر از موسيقي روي پاي خودش ايستاده و سرمايه‌گذاران اين بخش حضور فعال در زمينه آلبوم‌هاي موسيقي و كنسرت‌ها داشته‌اند بطوريكه حجم برگزاري برنامه‌ها در اين زمينه در مقايسه با ديگر گونه‌هاي موسيقي قابل مقايسه نيست بر اين اساس نبودش در جشنواره به معناي عدم ارزش‌گذاري نيست چرا كه اين نوع موسيقي به لحاظ مالي ثبت شده و گروه‌هاي اين نوع موسيقي به اندازه كافي شناسايي شده‌اند.

وي افزود: در بخش رقابتي سياست‌هاي مدون‌تري وجود دارد و شناسايي استعدادهاي جوان به آن بخش محول شده اما موسيقي پاپ خودش اين استعدادها را به خوبي شناسايي كرده كه در گونه‌هاي ديگر هنوز اين اتفاق رخ نداده است.

ترابي با اشاره به برگزاري جشنواره موسيقي پاپ به صورت جداگانه گفت: اگر بخش خصوصي بخواهد چنين اقدامي انجام دهد مي‌تواند با حفظ شئونات اسلامي اين كار را انجام دهد به عقيده من در سال‌هاي آتي جشنواره موسيقي فجر كه يك فستيوال فرهنگي است بايد با حذف بخش‌هايي كوچكتر و تخصصي‌تر برگزار گردد.

 يونان، هند، اسلواكي و ارمنستان در جشنواره

ترابي درخصوص عدم حضور گروه‌هاي اروپايي در بخش بين‌الملل جشنواره گفت: سال گذشته كه كشورهاي عضو اكو شركت داشتند توسط سازمان فرهنگي اكو به جشنواره معرفي شده بودند و اين به معناي جواب مثبت تنها از سوي اين كشورها به جشنواره نبوده كه به عقيده من گروه‌هاي موسيقي كشورهاي اكو گنجينه موسيقي و هم خانواده با موسيقي كشور ما هستند كه بايد در سال‌هاي آتي با ديد گسترده‌‌تري به آنها بپردازيم.

بابك رضايي نيز در اين خصوص گفت: سال گذشته به دليل ارتباطات و تعامل موسسه فرهنگي اكو 6 ماه قبل از برگزاري جشنواره گروه‌هايي انتخاب و به جشنوار معرفي شدند براين اساس ما نيز ديگر به سراغ ديگر كشورها نرفتيم اما امسال اين موضوع را ويژه‌تر برگزار كرديم و نظرمان اين بوده كه گروه‌هايي با ذائقه موسيقي ايراني كه از نظر پژوهشي، فرهنگي و موسيقايي ارتباط نزديك‌تري با ما دارند، انتخاب شوند.

وي افزود: ما در اين دوره گروه‌هاي زبده و مطرح ديگر كشورها را انتخاب كرديم بطوريكه يك گروه فولكلور از يونان، يك آنسامبل از ارمنستان به رهبري رازميك اوهانيان با اجراي آثاري از چكناواريان، يك گروه سه نفره از هند كه در همراهي با چند نوازنده ايراني موسيقي تلفيقي اجرا خواهند كرد و يك كوئينتت بادي از اسلواكي حضور خواهند داشت البته يك گروه بادي ديگر نيز اجرايي خواهد داشت كه اين اتفاق به دليل ضعف ما در زمينه سازهاي بادي انتخاب شده‌اند.

رضايي درخصوص تدابير لازم براي خالي نبودن سالن‌هاي جشنواره همانند سال‌هاي گذشته گفت: سعي ما بر اين است كه از همه ظرفيت‌هايمان براي كشاندن مردم به سالن‌ها استفاده كنيم و در اين زمينه نيازمند حمايت رسانه‌ها هستيم اميدواريم با برنامه‌ريزي‌هايي كه شكل گرفته بتوانيم اطلاع‌رساني خوبي در اين زمينه داشته باشيم.
بيست و ششمين جشنواره بين‌المللي موسيقي فجر دوم تا هشتم اسفندماه به دبيري حسن رياحي در تهران برگزار مي‌شود.




مرحله‌ دوم داوري آثار جشنواره تجسمي فجر
نوشته شده در پنج شنبه 7 بهمن 1389
بازدید : 21
نویسنده : مولوی
مرحله دوم انتخاب و داوري آثار سومين جشنواره بين المللي هنرهاي تجسمي فجر از امروز سوم تا چهارشنبه ششم بهمن ماه انجام مي‌شود.

 به گزارش فارس، انتخاب و داوري رشته‌هاي خوشنويسي، نقاشي ، نگارگري و سفال و سراميك براي جشنواره در دو مرحله انجام مي‌شود و پس از مرحله دوم آثار پذيرفته شده براي ارائه در جشنواره انتخاب مي‌شود.

آثار پذيرفته شده در رشته خوشنويسي در مرحله اول امروز يكشنبه سوم بهمن ماه توسط نصرالله افجه‌اي، امير احمد فلسفي، يدالله كابلي خوانساري، جواد بختياري و مجتبي ملك زاده داوري مي‌شود و آثاري كه به جشنواره راه مي‌يابند مشخص مي‌شود.

داوري مرحله دوم آثار نگارگري توسط مجيد مهرگان، پرويز حاصلي، حسن بلخاري، عباس جمال‌پور و محمد باقر آقاميري روز دوشنبه چهارم بهمن ماه انجام مي‌شود.

آثار پذيرفته شده در مرحله اول اوري در بخش نقاشي روز سه شنبه پنجم بهمن ماه توسط منوچهر معتبر ، جلال شباهنگي ، كاظم چليپا ، مهدي حسيني و مرتضي اسدي انجام مي‌شود و آثار نقاشي نهايي براي جشنواره انتخاب مي‌شود.

در رشته سفال و سراميك نيز منيژه آرمين ، محمد مهدي قان بيگي، محمد مهدي انوشفر ، ايرج محمدي و ژيلا كامياب آثار را در مرحله دوم روز چهارشنبه ششم بهمن ماه داوري مي‌كنند.

رشته‌هاي پوستر ، عكاسي و كاريكاتور در يك مرحله داوري شد و آثار پذيرفته شده براي جشنواره مشخص شده است و پس از انجام مرحله دوم داوري در رشته‌هاي نقاشي، خوشنويسي، نگارگري و سفال و سراميك آثار نهايي راه يافته به جشنواره معرفي مي‌شود.




راه‌اندازي خانه فرهنگ ديجيتالي
نوشته شده در پنج شنبه 7 بهمن 1389
بازدید : 15
نویسنده : مولوی
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: راه‌اندازي خانه فرهنگ ديجيتالي از برنامه‌هاي در دست اقدام وزارت ارشاد است.

به گزارش فارس ، سيد محمد حسيني عصر امروز در جلسه شوراي اداري اين شهرستان اظهار داشت: فومن داراي سابقه درخشان فرهنگي است.

وي ميرزا كوچك جنگلي، آيت‌الله بهجت، شيون فومني و كيومرث صابري را از مفاخر فومن معرفي كرد.

حسيني به تأسيس و تقويت كانون‌هاي فرهنگي هنري مساجد اشاره كرد و افزود: مساجد پايگاه‌هاي بسيار مهم و تأثيرگذارند و بايد كانون‌هاي فرهنگي جوانان را به طرف مثبت هدايت كرد.

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي هدفمندي يارانه‌ها را يكي از برنامه‌هاي بسيار مهم اقتصادي دولت برشمرد و تصريح كرد: دولت‌هاي گذشته جرأت اجراي آن را نداشتند.

وي اجراي صحيح اين جراحي بزرگ اقتصادي در شهرستان‌ها را به عهده مديران دانست و خاطرنشان كرد: سابقه شفاف پنج ساله گذشته دولت كمك بسياري در جلب اعتماد عمومي و اجراي بدون حاشيه اين قانون داشته است.

حسيني پيگيري احداث ساختمان مصلاي نماز جمعه و رسيدگي به مشكلات حوزه علميه فومن را از اولويت‌هاي كاري خود اعلام كرد.

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي دور سوم سفرهاي استاني را فرهنگي معرفي كرد و گفت: پرداختن به مسائل فرهنگي، مشكلات و معضلات اين حوزه در رأس برنامه‌ها قرار دارد.

وي با بيان اينكه دشمنان در عرصه‌هاي مختلف رسانه‌اي و فرهنگي در‌صدد ضربه زدن به پيكره فرهنگي كشور هستند، بيان داشت: جنگ نرم با فرهنگ مقابله مي‌كند.

حسيني تقويت بخش‌هاي رسانه‌اي و پايگاه‌هاي توليد فرهنگ در جامعه را يكي از ضرورت‌ها خواند و تصريح كرد: تقويت بخش‌هاي فرهنگي جامعه و پرداختن به آنها و نيز استفاده از نخبگان فكري فرهنگي جامعه يكي از برنامه‌هاي مهم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي است.

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي راه‌اندازي خانه فرهنگ ديجيتالي را از ديگر برنامه‌هاي در دست اقدام عنوان كرد و افزود: با توجه به 30 ميليون كاربر اينترنت در كشور و افزايش اين آمار بايد در سطح سايبري برنامه‌ريزي كلان صورت گيرد.

وي با اشاره به اينكه دولت تمام توان خود را در راستاي خدمت به مردم به‌ كار بسته است، گفت: برخي افراد در‌صدد سياه‌نمايي عملكرد دولت هستند.

حسيني در ادامه مردم فومن را ولايتمدار خواند و تصريح كرد: مردم اين شهرستان در فتنه سال گذشته يك روز جلوتر از ايران اسلامي در 8 دي راهپيمايي كردند و اين امر نشان دهنده بصيرت بالاي آنهاست.




هفتمين جشنواره نشريات دانشجويي خرداد 90
نوشته شده در پنج شنبه 7 بهمن 1389
بازدید : 9
نویسنده : مولوی
هفتمين جشنواره نشريات دانشجويي كشور ، پس از شش سال وقفه در هفته اول خردادماه 1390 به ميزباني دانشگاه شهيد بهشتي برگزار مي شود.

به گزارش ايرنا، مديركل امور فرهنگي وزارت علوم ، تحقيقات و فناوري روز يكشنبه با اعلام اين خبر در نشست مطبوعاتي اظهار داشت: جشنواره ششم، حدود شش سال قبل به همت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي برپا شد و تدارك براي برگزاري جشنواره هفتم از ماه ها قبل در وزارت علوم، آغاز شده است.

جليل دارا درمورد تفاوت هاي جشنواره هفتم نشريات دانشجويي نسبت به دوره هاي قبل گفت‌: بخش هاي رقابتي جشنواره هفتم به ويژه در حوزه علمي، افزايش يافته به طوريكه در دوره گذشته ، تنها يك بخش علمي وجود داشت كه در دوره پيش رو، نشريات علمي دانشجويي در پنج حوزه علوم انساني، علوم پايه، علوم تجربي، فني و مهندسي و هنر به رقابت با يكديگر خواهند پرداخت.

وي افزود: نشريات دانشجويي علاوه بر بخش علمي مي توانند در شش حوزه خبري صنفي، فرهنگي و اجتماعي، هنري و ادبي، عقيدتي و ديني، سياسي و طنز و كاريكاتور جشنواره هفتم شركت كنند.

«دارا» تاكيد كرد: علاوه بر نشريات، آثار دانشجويان به صورت شخصي نيز در 15 بخش همچون توليد خبر، گزارش، مصاحبه، سرمقاله، متن ادبي، طرح روي جلد، طنز و كاريكاتور و مقاله با موضوعات سياسي، فرهنگي، اجتماعي، صنفي، ادبي، هنري، عقيدتي و ديني، در جشنواره هفتم، پذيرفته شده و مورد ارزيابي قرار مي گيرد.

وي ، كرسي هاي آزاد انديشي و آزادي فكر و بيان و جنگ نرم را به عنوان دو موضوع اصلي بخش ويژه هفتمين جشنواره نشريات دانشجويي معرفي كرد.

مديركل امور فرهنگي وزارت علوم، آمار نشريات دانشجويي فعال در دانشگاه هاي كشور را نزديك به پنج هزار عنوان ذكر كرد و گفت: حدود سه هزار و 200 نشريه دانشجويي در دانشگاه هاي وابسته به وزارت علوم، منتشر مي شوند و بقيه نشريات در دانشگاه هاي وابسته به وزارت بهداشت، واحدهاي دانشگاه آزاد اسلامي و ديگر موسسات آموزش عالي به چاپ مي رسند.

وي برگزاري جشنواره نشريات دانشجويي را فرصتي مناسب براي ارزيابي نشريات موجود، ايجاد فضاي هم انديشي و تعامل ميان دست اندركاران آنها و بررسي مشكلات اين نشريات ، توصيف كرد.

تاكيد وزارت علوم بر افزايش كيفيت و بومي گرايي در نشريات دانشجويي

«دارا» از دست اندركاران نشريات دانشجويي خواست تا نشريات خود را به سمت توليدي شدن، پيش ببرند چراكه از اين پس، نشرياتي كه بيشترين مطالب توليدي را داشته باشند در اولويت حمايت هاي وزارت علوم قرار خواهند گرفت.

وي از رتبه بندي نشريات دانشجويي در آينده نزديك خبر داد و گفت: با انجام رتبه بندي، يك رقابت هميشگي ميان نشريات ايجاد خواهد شد و حمايت وزارت علوم از نشريات دانشجويي در زمينه اختصاص بودجه، امكانات و بكارگيري نيروي انساني، براساس كيفيت توليدات آنها خواهد بود.

مديركل امور فرهنگي وزارت علوم همچنين به نشريات دانشجويي توصيه كرد در مسير بومي گرايي، گام بردارند و بيشتر به طرح مباحث مربوط به دانشگاه ها و مسائل دانشجويي منطقه خود، بپردازند.

«دارا» توجه ويژه به نشريات تخصصي علوم انساني را از رويكردهاي فرهنگي وزارت علوم برشمرد و تصريح كرد: براي ايجاد تحول در متون علوم انساني دانشگاهي، مي توان از خود دانشجويان و توليدات فكري آنها كه در قالب نشريه، متجلي مي شود، بهره گرفت.

مهلت ارسال آثار به هفتمين جشنواره نشريات دانشجويي تا 20 اسفندماه امسال تعيين شده است.