پیغام مدیر :
با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید به سایت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
همراهي دوباره ايران و لجاجت غرب
نوشته شده در یک شنبه 3 بهمن 1389
بازدید : 16
نویسنده : مولوی
گشايش دروازه‌هاي تاسيسات آب سنگين اراك به روي سفرا و نمايندگان بيش از 120 كشور جهان آن هم در آستانه مذاكرات جامع و چندمنظوره ايران و گروه 1+5 در استانبول تركيه ابتكاري بود كه در جهت تقويت اعتمادسازي و روشنگري از سوي ايران صورت گرفت. هرچند شماري از قدرت‌هاي غربي و نمايندگان اتحاديه اروپا و گروه 1+5 از حضور در اين بازديد طفره رفتند، اما علي‌اصغر سلطانيه ، سفير ايران در آژانس اتمي اعلام كرد كه اين دعوت به قصد روشنگري صورت‌گرفته است.

شماري از نمايندگان غايب و اعضاي گروه 1+5 اعلام كرده‌اند كه اين بازديد نمي‌تواند جايگزين بازرسي بازرسان آژانس اتمي از تاسيسات ايران باشد، اين در حالي است كه ايران اعلام كرد هيچ‌گاه نخواسته اين دعوت و بازديد را جايگزين همكاري با بازرسان و آژانس بين‌المللي انرژي اتمي كند.

رويكرد بازديد از تاسيسات هسته‌اي ايران موضوع تازه‌اي نيست و ايران مدتهاست كه سياست تعامل با آژانس بين‌المللي انرژي اتمي را دنبال مي‌كند و انعطاف تهران در جهت از بين بردن شك‌ها و ابهامات، نشان از حسن نيت و اطمينان كامل به فعاليت‌هاي هسته‌اي دارد. چنين روشي تاكيد مي‌كند كه چيزي براي پنهان كردن وجود ندارد.

بازديد از تاسيسات اراك

تاسيسات اراك البته مدت‌ها تحت نظارت بازرسان آژانس بوده است، اما بعد از اين‌كه اجراي پروتكل الحاقي در ايران متوقف شد، اراك تا حد زيادي به لحاظ قانوني و پادماني دور از بازديدهاي مكرر بازرسان قرار گرفت كه اين موضوع مورد تاكيد مداوم غربي‌ها بود، حال ايران ضمن اجراي قوانين بين‌المللي كه به آن پايبند است براي اثبات حسن‌‌نظر خود و اين‌كه بار ديگر نشان دهد فعاليت خارج از عرف متداول فعاليت‌هاي صلح‌آميز هسته‌اي ندارد، دروازه‌هاي تاسيسات اراك و همچنين سايت غني‌سازي نطنز را روي مهمانان بين‌المللي خويش گشود.

نماينده ايران در آژانس بين‌المللي انرژي اتمي اين بازديد را متضمن امنيت تاسيسات هسته‌اي ايران خواند و در اين باره گفت: اين بازديدها نشان دهنده همكاري جمهوري اسلامي ايران و برخورد مسوولانه ما و همچنين مقاومت و عدم سازش در مورد حقوق حقه خودمان است.

علي‌اصغر سلطانيه با بيان اين‌كه نمايندگان كشورهاي خارجي در بازديد از تاسيسات هسته‌اي بارها ايران را ستودند، گفت: اولين عكس‌العمل مهمانان خارجي از تاسيسات هسته‌اي ايران اين بود كه «برخلاف آنچه كه شنيده بوديم اين تاسيسات زيرزميني و مخفي نيست.»

اين گروه از نمايندگان در بازديد از نطنز نيز از بخش مربوط به توليد اورانيوم با غناي 20 درصد بازديد كردند كه مشاهده دوربين‌هاي آژانس در اقصي نقاط اين تاسيسات و همچنين پلمب‌هاي آژانس، گوياي نظارت و كنترل آژانس بين‌المللي انرژي اتمي بر اين تاسيسات هسته‌اي بود.

نقطه قابل توجه در بازديد نمايندگان از تاسيسات اراك و نطنز رد ادعاهاي متعددي بود كه كشورهاي غربي در خصوص اين تاسيسات در قطعنامه‌هاي شوراي امنيت مطرح كرده بودند و اين بازديد نشان داد كه قطعنامه‌ها مبناي حقوقي ندارد.

در اين قطعنامه‌ها تعليق فعاليت‌هاي غني‌سازي خواسته شده، در حالي كه اين تاسيسات زير نظر آژانس و بازرسان آن و فعاليت 24 ساعته دوربين‌هاي آژانس انجام مي شود يا تعطيلي رآكتور اراك مطرح شده، در حالي كه اين رآكتور در جهت يك پروژه انساني براي تامين راديودارو زير نظر آژانس فعاليت مي‌كند.

دعوت از نمايندگان ديگر كشورها

ايران به‌منظور سياست شفاف‌سازي پيرامون فعاليت‌هاي هسته‌اي خود نه يك‌بار، بلكه بارها چه در تعامل با آژانس و چه با نمايندگان كشورهاي ديگر آژانس گام‌هايي فعال برداشته است.

علي‌اصغر سلطانيه، نماينده دائم ايران در آژانس بين‌المللي انرژي اتمي با اشاره به جلسات شوراي حكام در اين باره مي‌گويد: پيش از اين جلسات نيز هرگاه دستاوردي در زمينه انرژي هسته‌اي داشته‌ايم بلافاصله نمايندگان مختلف را دعوت كرده و با جزئيات اطلاعات در اختيارشان قرار داده‌ايم.

ايران همچنين در سال‌هاي 2004 و 2007 از سفراي عدم تعهد، كشورهاي 77 و نماينده اتحاديه عرب براي بازديد از تأسيسات هسته‌‌اي دعوت به عمل آورده است.

نكته: براساس اسناد موجود، بازرسان آژانس 4000 نفر ساعت صرف مطالعه و بازديد از تاسيسات هسته‌اي ايران كردند

نماينده دائم ايران در آژانس بين‌المللي انرژي اتمي در اين باره نيز مي‌گويد: پس از بازديد سال 2007 گزارش كتبي بازديد از سوي نمايندگان در جلسه عدم تعهد ارائه شد و خبر اين بازديد در كتاب 50 سال فعاليت آژانس ثبت شده است.

در 21 فوريه سال 2003 نيز محمد البرادعي، مديروقت آژانس بين‌المللي انرژي اتمي به ايران سفر كرد تا در باره صلح‌آميز بودن برنامه هسته‌اي كشورمان نظر دهد.

حضور مكرر بازرسان

در اين ميان اگرچه آژانس بين‌المللي انرژي اتمي در آخرين گزارش خود در باره ايران، تهران را متهم كرده است كه به برخي از بازرسان اجازه ورود به تاسيسات هسته‌اي خود را نداده است، اما علي‌اكبر صالحي، رئيس سازمان انرژي اتمي گفته است كه تاكنون فعاليت‌هاي هسته‌اي ايران بيش از 5 هزار روز تحت نظارت دقيق بازرسان آژانس قرار داشته كه اين امر در تاريخ آژانس بي‌سابقه بوده است.

براساس اسناد موجود، بازرسان آژانس 4000 نفر ساعت صرف مطالعه و بازديد از تاسيسات هسته‌اي ايران كردند و ايران به فهرستي از 157 بازرس آژانس اجازه ورود داده است كه همه آنها در نظارت بر عملكرد ايران از صلح‌آميز بودن برنامه هسته‌اي آن خبر داده‌اند.

گزارش‌ها حاكي از آن است در زماني كه البرادعي رياست آژانس را بر عهده داشت به طور متوسط هر 15 روز، يك گروه از بازرسان آژانس بين المللي انرژي اتمي از تأسيسات هسته‌اي ايران بازديد مي‌كردند.

اين همراهي‌ها با بازرسان در حالي صورت مي‌گيرد كه بازرسان آژانس درآخرين بازرسي‌هاي خود برخلاف مقررات آژانس، اطلاعات دريافتي از بازرسي‌هاي آژانس‌را كه بايد در آژانس اطلاعات محرمانه محسوب شود منتشر كردند.

بازديد بازرسان آژانس بين‌المللي انرژي اتمي از سايت فوردو نيز كه پس از جنجال كشورهاي غربي راجع به آن صورت گرفت از جمله قدم‌هاي ايران در راستاي سياست اعتمادسازي بود. به طوري كه بان كي مون، دبير كل سازمان ملل متحد با صدور بيانيه‌اي در اين باره گفت: اين اقدام گام مهمي در جهت اعتمادسازي بر سر برنامه هسته‌اي ايران بوده است.

همچنين در زماني كه ايران براي آغاز فعاليت‌هاي غني‌سازي اورانيوم تا سقف 20 درصد براي سوخت رآكتور تهران مصمم شد، طي نامه‌اي رسمي به آژانس، خواستار حضور بازرسان در اين فر‌آيند شد.

اين اقدامات ايران درحالي رخ مي‌دهد كه كشوري چون كره شمالي بارها همكاري با آژانس بين‌المللي انرژي هسته‌اي را متوقف كرده و از بازرسان هسته‌اي سازمان ملل خواسته تا هرچه سريع‌تر خاك اين كشور را ترك كنند.

دوربين‌ها

نصب دوربين‌ها و پلمب‌هاي آژانس در تاسيسات هسته‌اي ايران از ديگر نكاتي است كه ازهمراهي ايران با آژانس بين‌المللي انرژي اتمي حكايت مي‌كند. دوربين‌هاي آژانس به صورت زنده (on line) تمامي آن مواردي كه در اين تاسيسات اتفاق مي‌افتند را ثبت مي‌كنند.

سلطانيه در اين خصوص با اشاره به همزماني بازرسي بازرسان آژانس با بازديد سفراي كشورهاي خارجي از تأسيسات نطنز گفت: بازديدكنندگان دوربين‌ها و پلمب‌‌هاي آژانس را مشاهده كردند كه اين يك موضوع اتفاقي و جالب‌‌ توجه بود.

همه مواد هسته‌اي در تاسيسات نطنز و همچنين همه زنجيره‌هاي سانتريفيوژ نصب شده دراين سايت، تحت نظارت دوربين‌ها و بازرسان و كنترل آژانس قرار دارد و آژانس از طريق تصاوير ماهواره‌اي بر وضعيت رآكتور آب‌سنگين اراك رسيدگي مي‌كند.

همچنين در زمان ورود سوخت هسته‌اي از روسيه، براي استفاده در نيروگاه هسته‌اي بوشهر، اين مجموعه تحت مهرو موم آژانس قرار داشت.

كتايون مافي
گروه سياسي




گفتگو بايد مبتني‌برمنطق مشترک باشد
نوشته شده در یک شنبه 3 بهمن 1389
بازدید : 10
نویسنده : مولوی
دبير شوراي عالي امنيت ملي ايران گفت: نفس برگزاري گفتگوها در استانبول که يادآور تمدن و تاريخ و فرهنگ غني يک ملت است، معنادار است. وي افزود: گفتگو وقتي موفق است كه مبتني بر منطق مشترك باشد.

به گزارش واحد مرکزي خبر، سعيد جليلي در پايان مذاکرات استانبول در جمع خبرنگاران گفت: به نظر من گفتگو در استانبول در يک بستر تمدني موضوع خوبي بود تا گفتگوها را مبتني بر آن فرهنگ و تمدن انجام بدهيم.

وي خاطرنشان کرد: يکي از بحثهايي که هميشه ما داشتيم اين است که گفتگو وقتي مي تواند مفيد ، موفق و رو به جلو باشد که مبتني بر منطق مشترک باشد.

جليلي اضافه کرد: اگر شما به جاي منطق مشترک از ابزار ديگري بخواهيد استفاده کنيد قطعاً آن ديگر گفتگو نخواهد بود بلکه ديکته خواهد بود و ديکته شايسته يک گفتگوي مبتني بر آنچه که لازمه گفتگوي بين فرهنگ ها و دولت ها و ملت هاست ، نيست.

دبير شوراي عالي امنيت ملي کشورمان گفت: بر همين مبنا ما گفتگو در استانبول را در ژنو پيشنهاد کرديم چون معتقد بوديم امروز بسياري از گفتگوها در عرصه موضوعات بين الملل مي تواند در بسترهاي تمدن اسلامي شکل بگيرد.

گفتگو بايد مبتني بر منطق مشترک باشد

وي افزود: آنچه ما در ژنو توافق کرديم چند نکته اساسي داشت از جمله گفتگو براي همکاري حول نقاط مشترک ، چيزي بود که مورد توافق طرفين در ژنو بود.

جليلي گفت: به همين خاطر حتماً اين به ذهن همه متبادر مي شود که همکاري به خصوص آن هم درباره نقاط مشترک حتماً بايد گفتگوهاي رو به جلو و همراه با پيشرفت باشد.

وي افزود: وقتي که قرار است براساس نقاط مشترک گفتگو شود ، و گفتگو براي همکاري باشد اين گفتگو حتماً مي تواند رو به جلو ، موفق و سازنده باشد.

به حقوق ملت ها بايد احترام گذاشته شود

دبير شوراي عالي امنيت ملي ايران خطاب به طرف هاي مذاکره کننده گفت: وقتي شما صحبت از همکاري براي نقاط مشترک مي کنيد حتماً بايد به حقوق ملت ها احترام بگذاريد.
 
سعيد جليلي با طرح اين سوال که اين گفتگو ها چه وقت مي تواند موفق باشد افزود: اين گفتگوها زماني مي تواند موفق باشد که الزامات اين منطق مشترک مشخص باشد.

وي اضافه کرد: وقتي شما صحبت از همکاري مي کنيد حتماً بايد از آنچه که موجب رويارويي و دشمني با يک ملت مي شود اجتناب کنيد.

جليلي گفت: امروز صحبت از حقوق ملت هاست ؛آن چيزي که به صراحت در قوانين و مقررات بين المللي از آن ياد شده بستري لازم براي گفتگو است .

دبير شوراي عالي امنيت ملي کشورمان افزود :اگر بگوييم بايد گفتگو بر مبناي حقوق ملت ها باشد، فکر نمي کنم هيچ کسي در جامعه بين الملل و جهان آن را به پيش شرط براي گفتگو تعبير کند.

وي اضافه کرد: صحبت از احترام به حقوق ملت ها و بستر لازم براي گفتگو است، نه يک پيش شرط.

جليلي گفت:همچنان که اجتناب از دشمني با ملت ها و رفتارهاي غلطي که موجب مي شده است حقوق ملت ها ناديده گرفته شود اين هم يک شرط لازم و منطق مشترک گفتگو است که مي تواند به گفتگوها و همکاري هاي بيشتر و بستري سازنده کمک کند.

دبير شوراي عالي امنيت ملي افزود: بر همين مبنا ما با يک نگاه مثبت ، با ابتکار عمل و با پيشنهادهاي مشخص به استانبول آمديم و ما فکر مي کرديم و فکر مي کنيم که ظرفيتهاي جمهوري اسلامي ايران امروز يک ظرفيتهاي غيرقابل انکار است.

بايد حقوق اعضاي NPT به رسميت شناخته شود

دبير شوراي عالي امنيت ملي با اشاره به اينکه امروز مصارف صلح آميز انرژي هسته اي ضرورتي براي ملتهاست گفت: معتقديم اگر که ان پي تي به عنوان معاهده اي که حافظ حقوق ملتهاست و از طرف ديگر وظايفي را تعيين مي کند براي اينکه از انحراف از مقاصد صلح آميز جلوگيري شود، حتما بايد تقويت شود.

سعيد جليلي افزود: يکي از بحث هاي مهم تقويت ان پي تي اين است که بين مقررات و حقوق بايد توازن باشد يعني اعضاي ان پي تي بايد به همان ميزان که به وظايف خودشان عمل مي کنند از حقوق خودشان هم برخوردار باشند.

دبير شوراي عالي امنيت ملي گفت: اگر شما اين توازن را ايجاد نکنيد ، مهمترين لطمه را به ان پي تي زده ايد.

وي افزود: امروز يکي از بحث هاي اساسي که وجود دارد و ما در همين گفتگوها به جد روي آن تاکيد کرديم اين بود که بايد حق اعضاي ان پي تي در حقوقي که دارند رسما اعلام و به رسميت شناخته شود.

جليلي با تاکيد بر اينکه اينها اسمش پيش شرط نيست ، افزود: اين لازمه بحث است و اگر ما صحبت از مقررات بين المللي و معاهدات ان پي تي مي کنيم اين را نبايد به عنوان پيش شرط يادکرد.

وي گفت: به نظر من رويکرد مثبتي که بايد داشته باشيم اين است که بتوانيم بين حقوق و وظايف توازن جدي ايجاد کنيم.

ظرفيت ايران انکار نشدني است

دبير شوراي عالي امنيت ملي در ادامه نشست خبري خود در استانبول گفت: ظرفيت ايران انکار نشدني است و مي تواند فرصت هاي خوبي براي همکاري در سطح بين المللي فراهم کند.
 
سعيد جليلي افزود: ما با نگاه سازنده وارد اين گفتگوها شديم ، اين مطالب را ارائه کرديم و فکر مي کنيم امروز طيفي از موضوعات مختلف مي تواند بستر همکاري بين ملت ها به ويژه در سطح بين المللي باشد تا جهاني مملو از صلح، سعادت و عدالت براي همه ملتها در پي داشته باشد.

وي گفت: آنچه ما تاکيد کرديم اين است که گفتگو بايد بر اساس منطق مشترک باشد يعني در موضوعات مختلف بايد به حقوق ملتها احترام گذاشته شود و رفتارهاي غلطي که در تقابل با حقوق قانوني ملتهاست کنار گذاشته و از آن اجتناب شود.

جليلي با بيان اينکه کسي نيست که در جامعه بين المللي اين موضوعات را نپذيرد گفت: اين همان منطق مشترکي است که همه به آن اذعان دارند.

وي افزود: يکي از بحث هاي اساسي که ما فکر مي کنيم مي تواند موضوع همکاري در سطح بين المللي باشد موضوع هسته اي است و همکاري حول موضوع هسته اي يکي از بحث هاي بسيار ضروري است و ما به جد باور داريم که در عرصه اين موضوع حتما ظرفيت هاي بسيار زيادي براي همکاري وجود دارد.

جليلي گفت: نخستين موضوع همکاري، خلع سلاح است که امروز موضوعي بسيار مهم است و نگراني جدي اي که در سطح بين المللي وجود دارد اين است که چرا قدرت هايي که سلاح هسته اي دارند هنوز خلع سلاح نشده اند و اين موضوعي بسيار مهم براي همکاري است که بتوانيم براي تحقق خلع سلاح همکاري کنيم.

وي افزود: موضوع دوم اين است که حتما بايد همکاري جدي بين ملت ها براي جلوگيري از اشاعه سلاح هاي هسته اي صورت گيرد و امروز جلوگيري از اشاعه اين سلاح ها خود موضوعي بسيار مهم براي همکاري است.

جليلي مصارف صلح آميز انرژي هسته اي را موضوع سوم همکاري بيان کرد و آن را ضرورتي جدي براي ملت ها برشمرد.

براي همکاري در عرصه هاي مختلف آماده ايم

دبير شوراي عالي امنيت ملي کشورمان با بيان اينکه فکر مي کنيم مي شود در عرصه هسته اي همکاري هاي بسيار خوبي را بين ملت ها شکل داد افزود: جامعه بين الملل در اين زمينه همکاري و انسجام خوبي دارد.
 
سعيد جليلي گفت: جنبش عدم تعهد 130 کشور دنيا را نمايندگي مي کند، و رکن مهم جامعه بين المللي است که بايد به اين موضوع توجه کرد.

وي افزود: آمادگي داشتيم که در گفتگو هاي استانبول با اين 6 کشور هم اين مباحث را در هر سه محوري که در موضوع هسته اي گفتم دنبال کنيم.

جليلي گفت: کماکان هم اين آمادگي را داريم و از آنها مي خواهيم بر مبناي همين منطق مشترک که بر پايه احترام به حقوق ملت ها و جلوگيري و اجتناب از مقابله با حقوق ملت هاست عمل کنند.

وي افزود: انها بايد از اين گفتگو ها به عنوان فرصتي براي رسيدن به جامعه جهاني مبتني بر صلح، عدالت و سعادت استفاده کنند.

جليلي يادآور شد: براي همکاري در عرصه هاي مختلف آماده هستيم و همانطور که در ژنو گفتم از همکاري حول نقاط مشترک و گفتگو درباره آن استقبال مي کنيم.

وي افزود: اميدواريم گفتگو ها در اين زمينه بتواند نشان دهد که ملت ها مي توانند بر اساس منطق و نگاه مشترک براي آينده بهتر با هم گفتگوهاي خوبي داشته باشند.

چرا بيش از 200 کلاهک هسته اي در اروپا مستقر است ؟

دبير شوراي عالي امنيت ملي کشورمان در ادامه نشست خبري خود در استانبول از فعاليت هاي مثبت و موثر جمهوري اسلامي ايران با آژانس بين المللي انرژي هسته اي سخن گفت.
 
سعيد جليلي افزود: ما در اين همکاري ها حتي سال هايي فراتر از تعهدات پادماني خودمان اقدام کرده ايم.

وي به آخرين گزارش مديرکل آژانس بين المللي انرژي اتمي در خصوص فعاليت هاي هسته اي ايران اشاره کرد و گفت: در اين گزارش براي بيست و پنجمين بار به صراحت اعلام شد که فعاليت هاي هسته اي جمهوري اسلامي ايران هيچ انحرافي از مقاصد صلح آميز نداشته است.

جليلي گفت: ما علاوه بر همکاري هايي که در زمينه بازرسي ها و دوربين ها با آژانس داريم هفته گذشته از نمايندگان جامعه بين المللي و کشورهاي عضو ان . پي. تي خواستيم تا از نزديک فعاليت هاي هسته اي ايران را ببينند که به همين منظور نمايندگان 130 کشور عضو جامعه بين المللي به تهران آمدند.

دبيرشوراي عالي امنيت ملي افزود: اين نمايندگان پس از بازديد ، فعاليت هاي صلح آميزهسته اي و پيشرفت هاي آن و همچنين همکاري سطح بالاي ما با آژانس را تحسين کردند.

وي در ادامه به کنفرانس خلع سلاح که در فروردين امسال در تهران برگزار شد اشاره کرد و گفت: شعار اين کنفرانس " سلاح هسته اي براي هيچ کس ؛ انرژي صلح آميز هسته اي براي همه" بود.

جليلي جلوگيري از اشاعه سلاح هاي هسته اي را از مباحث جدي در موضوع هسته اي خواند و گفت: در اين باره آسيب هاي جدي وجود دارد .

دبيرشوراي عالي امنيت ملي افزود:‌ يکي از آسيب هاي مهم اين است که برخي موضوعات فرضي و کاذب ساخته شود براي اينکه موضوعات اصلي در سايه قرار گيرد که اين هشداري جدي است و ما به همين علت در گفتگو با دوستانمان در جنبش عدم تعهد و در کنفرانس خلع سلاح تهران اين مباحث را جدي مطرح کرديم.

جليلي با طرح اين سوال که چرا بايد بيش از 200 کلاهک هسته اي در خاک اروپا مستقر باشد ؟ گفت: چرا جامعه جهاني در اين باره پاسخگو نيست؟

وي گفت: سوال ديگر ما اين است که چه کسي سلاح هسته اي را در اختيار رژيم صهيونيستي قرار داده است؟ آيا اين موضوعات نبايد بررسي شود؟.

جليلي افزود: کساني که براي ساختن چند هزار سانتريفيوژ ، آن هم براي مقاصد صلح آميز ، قطعنامه صادر مي کنند آيا نبايد درباره اين موضوع که چه کسي سلاح هاي هسته اي را در اختيار رژيم صهيونيستي قرار داده است قطعنامه صادر کنند؟

وي گفت: ‌بر اساس اسناد رسمي دولت آمريکا بيش از 200 پوند مواد هسته اي با غني سازي بالا که ظرفيت بکارگيري در سلاح هسته اي را دارد بيش از 40 سال در خاک امريکا گم شده است.

جليلي افزود: چرا در اين باره هيچ کسي پاسخي نمي دهد؟ آيا اين موضوع موجب نگراني براي جامعه بين المللي نيست؟

دبيرشوراي عالي امنيت ملي گفت: اين موضوعات از نگراني هاي جدي ماست و نبايد با موضوعات فرعي و کاذب ، توجه افکار عمومي از آن سلب شود.

جليلي افزود: امروز وظيفه همه ماست که در زمينه گفتگوهاي هسته اي اين موضوعات را به صورت جدي مطرح کنيم.

وي گفت: اصحاب رسانه نيز بايد در اين باره که چرا عليه فعاليت هاي صلح آميز هسته اي يک کشور هزاران مطلب منتشر مي کنند اما درباره گم شدن 200 پوند مواد هسته اي در آمريکا مطلبي نمي گويند پي گيري کنند.

هرگونه اقدام و حرکتي بايد با نگاه همکاري باشد

دبيرشوراي عالي امنيت ملي کشورمان گفت: وقتي مي گوييم همکاري بين ملت ها براي استفاده صلح آميز از انرژي هسته اي ، لازمه اش اين است که هرگونه اقدام و حرکتي با نگاه همکاري باشد.
 
سعيد جليلي در ادامه نشست خبري در استانبول در پاسخ به سوال خبرنگاري درباره شرايط مطرح شده از سوي ايران در مذاکرات 1+5 افزود :‌ ما دو نکته را در اين گفتگوها تاکيد کرديم و خوب است جامعه جهاني روي اين موضوع ها قضاوت کند.

وي اين دو نکته را احترام به حقوق ملت ها و اجتناب از مقابله با حق ملت ها بيان کرد و افزود: آيا اينها اسمش شرايط است؟ اينها لازمه منطق گفتگو است.

در ادامه خبرنگار رويترز پرسيد آيا در مذاکرات ، درباره سوآپ سوخت صحبت و پيشنهاد جديدي از طرف 1+5 مطرح شد ؟ نظر جمهوري اسلامي ايران در اين باره چيست؟

دبيرشوراي عالي امنيت ملي گفت: درباره بحث همکاريهاي هسته اي که ما مطرح کرديم يکي از بحث هايي که مي تواند موضوع همکاري باشد و ما در گفتگوها به آن تاکيد کرديم ،همين بود .

جليلي افزود: در زمينه استفاده صلح آميز از انرژي هسته اي ،همکاري هاي زيادي از جمله ايمني هسته اي، ساخت نيروگاه و فعاليت هايي که مي تواند کمک کند به اينکه ملت ها از انرژي صلح آميز هسته اي امکان بهره برداري داشته باشند، مي شود انجام داد.

وي گفت: يکي از بحث هايي که مطرح مي شود همين بحث موضوع تبادل سوخت است.

دبيرشوراي عالي امنيت ملي کشورمان افزود: تبادل سوخت در چارچوب همکاري بين ملت ها مي تواند شکل بگيرد.

جليلي گفت: همکاري بين ملت ها بايد مبتني بر رويکردي باشد که به حقوق ملت ها احترام مي گذارد و از اقدامي که موجب مقابله با ملت هاست اجتناب شود و اگر بوده است، تصحيح شود.

روند غلط مقابله با حقوق ملت ها بايد تصحيح شود

خبرنگاري از دبير شوراي عالي امنيت ملي کشورمان پرسيد: خانم اشتون چند دقيقه پيش از شما در کنفرانس خبري گفت، ما به ايران پيشنهادهاي مشخصي داديم و ايران در برابر اين پيشنهادها پيش شرط هايي مشخص کرده است ، اين موضوع چقدر با واقعيت مطابقت دارد؟

سعيد جليلي در پاسخ گفت: بحثي که ما داشتيم اين بود که همکاري هاي صلح آميز از انرژي هسته اي موضوع بسيار مناسبي براي همکاري هاي ميان ملت هاست اما لازمه اين همکاري ها به شکلي است که در ان پي تي تصريح شده و در آن حق ملت ها به صراحت آمده است يعني در کنار مقررات و مسئوليت هايي که براي اعضا قائل شده به حقوق ملت ها هم تأکيد شده است يعني داشتن چرخه سوخت هسته اي.

دبير شوراي عالي امنيت ملي کشورمان با بيان اينکه اين موضوع از بحث هاي بسيار روشن است افزود: ما همچنين گفتيم که اگر در گذشته روند غلطي در جهت مقابله با حقوق ملت ها بوده است اين روند بايد تصحيح شود.

وي اضافه کرد: اينها بحث هاي بسيار منطقي است که ما مطرح کرديم و کماکان آن آمادگي را داريم که در همان بستر گفتگوها را به شکل مناسب ادامه دهيم.

جليلي ادامه داد: بحث ما اين بود که حقوق ملت ها و داشتن چرخه سوخت هسته اي و غني سازي اورانيوم چيزي نيست که ما گفته باشيم اين چيزي است که به صراحت در ان پي تي آمده است و ما گفتيم اين موضوع بايد مورد احترام همه باشد.

وي گفت: آن چه من گفتم اين است که تبادل سوخت هسته اي صرفاً مي تواند براي همکاري ميان کشورها در جهت استفاده بشر از انرژي صلح آميز هسته اي باشد و اين بحثي است که مي شود در مورد آن صحبت کرد اما در همان بستري که اشاره کردم و در اين بستر هميشه مي تواند موضوعي براي همکاري و گفتگوي بيشتر باشد.

دبير شوراي عالي امنيت ملي درپاسخ به سوال يکي از خبرنگاران افزود: ما در گفتگو هايي که با 1+5 داشتيم صحبت هايمان را به صراحت گفتيم اما با هيأت امريکايي هيچ گفتگوي مستقلي نداشتيم چون ضرورتي نداشت.

جليلي گفت: امروز يکي از بحث هاي اساسي که وجود دارد اين است که ما معتقديم در موضوعات مهم و بين المللي بايد همه ملت ها نظر داشته باشند و تصميم گيري کنند.

وي تأکيد کرد: ساختار حاکم بر مناسبات بين المللي بايد ساختار دموکراتيک باشد و معني نمي دهد که چند کشور بخواهند خود را به عنوان جامعه بين المللي معرفي کنند.

دبير شوراي عالي امنيت ملي افزود: آيا130 کشور عضو جنبش غيرمتعهدها جامعه بين المللي نيستند؟ چرا چند کشور به خود اجازه مي دهند خودشان را به عنوان تنها نماينده جامعه بين المللي معرفي کنند؟

جليلي با اشاره به بيانيه تهران گفت:آنچه در بيانيه تهران صورت گرفت حرکتي مبارک بود و نشان داد کشورهايي مانند ترکيه و برزيل با ظرفيت هاي بسيار خوبي که دارند مي توانند در عرصه مناسبات بين المللي اقداماتي انجام دهند که برخي قدرت ها به رغم همه ادعاهايشان در اين زمينه ناکامند.

وي افزود: نقش خوبي که آقاي اردوغان نخست وزير ترکيه و لولا داسيلوا رئيس جمهور سابق برزيل در بيانيه تهران ايفا کردند، نقش بسيار مؤثري بود که نشان داد ظرفيت هاي بسيار خوبي در کشورهاي مستقل و‌ آزاد وجود دارد و مي تواند براي جامعه بين المللي حرف جديد داشته باشد.

دبير شوراي عالي امنيت ملي اضافه کرد: اتفاقاً اينکه ما گفتگوها را در استانبول برگزار کرديم با توجه به همين نقش و ظرفيت بسيار خوب است که امروز کشور دوست و برادر ما ترکيه دارد و ما از آن استقبال مي کنيم.

جليلي تأکيد کرد: هر اندازه ما در اين عرصه بتوانيم نقش کشورهاي مستقل و کشورهاي داراي ظرفيت واقعي را تقويت کنيم به نفع همه جامعه جهاني است.

مناسبات بين المللي بايد مبتني بر حقوق همه ملتها باشد

دبير شوراي عالي امنيت ملي در ادامه نشست خبري در استانبول در پاسخ به سوال يکي از خبرنگاران درباره توني بلر گفت: اجازه بدهيد آقاي توني بلر با اين خطايي که کرده است فعلاً از اين محاکمه اي که دارد نجات پيدا کند.
 
سعيد جليلي افزود: يکي از بررسي هاي ما همين است که افرادي به خودشان اجازه مي دهند با ناديده گرفتن حقوق ملت ها اقداماتي کنند که نتيجه آن اقدامات، کشته شدن صدها هزار انسان است اما امروز هيچ کس درباره آنها قطعنامه صادر و از آنها سوال نمي کند، چرا؟

وي گفت: آقاي توني بلر چرا بايد فقط در دولت انگليس محاکمه شود؟ وي خلاف شوراي امنيت و حتي بدون مجوز اين شورا به عراق حمله کرد و صدها هزار انسان را کشت ولي هيچ کس امروز سوال نمي کند.

جليلي افزود: حتي شوراي امنيت که بايد خودش مدافع امنيت جهان باشد امروز حق وتو دارد که اگر کسي بخواهد اينها را محاکمه و از آنها سوال کند خود آنها وتو مي کنند و اين همان بحثي است که ما مطرح کرديم که بايد مناسبات بين المللي ، عادلانه و مبتني بر حقوق همه ملت ها باشد.

دبير شوراي عالي امنيت ملي کشورمان تصريح کرد: يکي از بحث هاي اساسي که ما مطرح مي کنيم اين است که امروز متاسفانه نوعي مقابله با حقوق ملت ها در اشکال مختلف ديده مي شود.

وي افزود: من در گفتگوي ژنو مطرح کردم و در مصاحبه بعد از ژنو نيز گفتم شما امروز مي بينيد برخي قدرت ها به صراحت به خودشان اجازه مي دهند بيان کنند که ما براي اينکه مانع دسترسي يک ملت به انرژي صلح آميز هسته اي بشويم ، بايد از اقدامات امنيتي استفاده کنيم.

جليلي ادامه داد: مسئول ام آي 6 انگليس اين را رسماً اعلام مي کند و دو هفته بعد شما مي بينيد که دو دانشمند هسته اي در ايران ترور مي شوند. من سوال مي کنم و اين سوال را قبلاً نيز مطرح کرده ام. چه ارتباطي بين اينکه در قطعنامه هاي شوراي امنيت اسامي دانشمندان هسته اي قرار داده مي شود و بعد تروريست ها اين قطعنامه ها را اجرا مي کنند و اين دانشمندان را هدف قرار مي دهند وجود دارد؟

دبير شوراي عالي امنيت ملي کشورمان گفت: اين سوالي است که امروز بايد به جامعه بين المللي جواب بدهند و براي شوراي امنيت رسوايي بزرگي است که قطعنامه هاي آن را تروريست ها اجرا کنند.

وي افزود: يکي از حرکت هاي ديگري که مي کنند اين است که به صراحت بيان مي کنند ما مثلاً براي مقابله با حرکت يک ملت ،از ابزارهاي فني مثل ويروس هاي رايانه اي استفاده کنيم ، اينها در کجاي جامعه جهاني پذيرفته شده است؟

جليلي گفت: جمهوري اسلامي ايران که عضو ان پي تي و همه فعاليت هايش زير نظر آژانس است و دوربين هاي آژانس نيز همه جا قرار دارد، چه کسي به آنها اجازه داده است که اين کار را انجام دهند؟

دبير شوراي عالي امنيت ملي کشورمان افزود: البته خوشبختانه در همه زمينه ها ناموفق و ناکام ماندند.

گفتگو براساس منطق لازمه جهان آزاد و مستقل است

خبرنگار واحد مرکزي خبر از دبير شوراي عالي امنيت ملي کشورمان پرسيد ، ديروز تقريباً‌ تا ساعت2 بامداد با گروه1+5 مذاکره داشته ايد و امروز هم خانم اشتون پس از مذاکرات صبح تا ظهر علني اعتراف کرد که شما آدمي منطقي در مذاکرات بوديد ، به نظر شما 1+5 و خانم کاترين اشتون چه منطقي دارد که نتوانستيد با منطقي که ايشان هم در شما مي بيند به نتيجه اي برسيد؟
 
سعيد جليلي پاسخ داد: بحث من نيز همين است که در جامعه جهاني که مبتني بر احترام به حقوق ملت هاست گفتگوها بايد بر اساس منطق مشترک باشد.

وي افزود: من از خانم اشتون تشکر مي کنم که در مصاحبه خود بيان کرد که جمهوري اسلامي ايران با منطق صحبت کرد.

جليلي اضافه کرد: بحث ما نيز همين است که بايد گفتگوها بر اساس منطق ادامه يابد و اين لازمه جهان آزاد و مستقل است.

دبير شوراي عالي امنيت ملي گفت: معتقديم نبايد بر اساس اراده هاي خاص و در جاهاي خاص تعيين شود که گفتگوها چه سرنوشتي بايد داشته باشد.

وي افزود: وقتي گفتگو مي تواند مفيد ، سازنده و رو به جلو باشد که مبتني بر منطق مشترک باشد و همان طور که خانم اشتون در مصاحبه خود گفت و من هم شنيده ام ، ايشان خيلي وقت ها با مباحث ما همراهي داشت اما به هر حال نمايندگي کشورها را دارد و شخصيت حقيقي اش مستقل از شخصيت حقوقي وي است که مباحثي را بايد بيان کند.

جليلي اضافه کرد: به هر حال فکر مي کنيم راه موفقيت و گفتگو ميان ملت ها نه فقط در گفتگوهاي1+5 بلکه در همه عرصه هاي بين المللي ، مسائل مختلف ، سازمان ملل و در همه جا اين است که گفتگو بر اساس منطق مشترک ، احترام به حقوق ملت ها و اجتناب از مقابله با حقوق ملت ها باشد.

بر اساس احترام به حقوق ملت ها براي گفتگوها آماده ايم

دبير شوراي عالي امنيت ملي در پاسخ به سوال خبرنگاري درباره دور و محل جديد مذاکرات و اينکه طرف مذاکره کننده مشخصا در اين زمينه پيشنهاد داشت ، گفت: همانطور که گفتم در ژنو بحث ما اين بود که آمادگي داشته باشيم و توافق ما اين بود که براي نقاط مشترک گفتگو کنيم که چگونه مي شود همکاري ها را شکل داد.
 
سعيد جليلي با بيان اينکه خانم اشتون مي گفت ما بايد نقاط مشترکي را پيدا کنيم ،اضافه کرد : اميدواريم که آنها بتوانند با پيدا کردن اين نقاط مشترک ، در گفتگوهاي آينده حضور يابند، چرا که ما براي ادامه گفتگو ها با همين منطقي که گفته شد ، هميشه آماده هستيم.

خبرنگار زد. دي .اف آلمان پرسيد: ايران اعلام کرده بود که اين نشست آخرين نشستي است که در آن شرکت مي کند و اگر به توافق نرسيم در نشستي شرکت نمي کنيم ، چقدر به توافقي که از آن صحبت کرده ايد نزديک شده ايد و آينده را چگونه مي بينيد؟

جليلي گفت: آنچه که بيان شد اين بود که اين نشست ، فرصتي است براي گفتگوها و همکاري هاي بيشتر در موضوعاتي که مي تواند وجود داشته باشد.

وي افزود: موضوعي که بيان کرديم اين بود که اين فرصت را مغتنم بشمارند و از ان استفاده کنند.

دبير شوراي عالي امنيت ملي با تاکيد بر اينکه منطق ما مشخص است گفت: هميشه براي همکاري و گفتگو مبتني بر منطقي که اعلام شد ، آماده هستيم .

جليلي در پاسخ به سوال خبرنگار ديگري درباره نقش وزير امور خارجه ترکيه در اين مذاکرات افزود: اشاره خوبي کرديد ، من اينجا از تلاش هاي بسيار خوب ، مثبت و سازنده برادر بسيار خوبم آقاي داوود اوغلو که در اين زمينه داشت ، تشکر مي کنم.

دبير شوراي عالي امنيت ملي اضافه کرد: نقش آقاي داوود اوغلو در گفتگوهاي تهران هم که منجر به بيانيه تهران شد ، نقشي برجسته و شايسته بود .

وي با اشاره به اينکه در همين گفتگوها هم آقاي داوود اوغلو تلاش بسيار خوبي به عمل آورد، افزود: ايشان همکاري هاي بسيار خوبي را براي همين منطق مشترک و نزديک شدن ديدگاه هاي يکديگر به عمل اورد.

دبير شوراي عالي امنيت ملي در پاسخ به خبرنگار ديگر گفت: ديدگاه ما کاملا روشن و مشخص است و بر اساس احترام به حقوق ملت ها و اجتناب از مقابله با حقوق ملت ها ، براي گفتگوها آماده ايم و از همين بعدازظهر هم اگر آنها اماده باشند گفتگوها را دوباره ادامه مي دهيم.

غني سازي اورانيوم جزو حقوق ملت هاست

دبير شوراي عالي امنيت ملي گفت: در گفتگوهايي که داشتيم برخي دوستان به ويژه دوستان چيني رويکرد بسيار مثبت و سازنده اي داشتند.
 
سعيد جليلي در ادامه نشست خبري خود در ترکيه در پاسخ به سوال خبرنگاري افزود: بسياري از مباحثي که مطرح کردند مبتني بر اين بود که نبايد دچار اشتباهات محاسباتي شوند و بايد در مسير صحيح حرکت و حرکت مثبتي را براي گفتگوها دنبال کنند.

دبير شوراي عالي امنيت ملي اضافه کرد: اگر منطق ايران مبنا قرار گيرد، مي شود در عرصه هاي مختلف فرصت هاي زيادي را براي همکاري شکل داد.

وي گفت: گزارش هاي رسمي مديرکل آژانس بيش از 25 بار رسما اعلام کرده فعاليت هاي هسته اي صلح آميز جمهوري اسلامي ايران هيچگونه انحرافي نداشته است.

دبير شوراي عالي امنيت ملي در پاسخ به سوال خبرنگار شبکه آسوشيتدپرس مبني بر اينکه موضوع گفتگوي هيات آمريکايي با ايران خيلي مهم جلوه داده شد و فکر مي کنيد در چه حالتي ايران حاضر است با هيات آمريکايي مذاکره کند؟ افزود: اصلا گفتگويي نداشتيم.

جليلي گفت: ميان جمهوري اسلامي ايران و ايالات متحده آمريکا بحث هاي اساسي داريم و 30 سال است که ديوار بي اعتمادي وجود دارد و ما بارها گفته ايم که لازم است در رفتار آمريکا درباره ملت ايران و از حرکتي که در 30 سال گذشته در تقابل با دمکراسي در ايران انجام داده است، دست بردارد.

وي افزود: آنچه مطرح مي کنم درباره منطق مشترک و احترام به حقوق ملت ها و احترام به اجتناب از مقابله با ملت ها بحثي است که طبيعتا همه بايد آن را بپذيرند و کسي درگفتگو با آنها مخالفت نمي کند اما نکته اساسي که وجود دارد اينست که بايد آثار عملي اين مسائل نشان داده شود.

جليلي گفت: اگر مي گوييم احترام به حقوق ملت ها، ان پي تي حقوق ملت ها را تصريح کرده است و مي گويد داشتن چرخه سوخت هسته اي از جمله غني سازي اورانيوم جزو حقوق ملت هاست و بايد بياييم و اين مسئله را به طور صريح اعلام کنيم. 




ايران، مخالف ساخت سلاح اتمي است
نوشته شده در یک شنبه 3 بهمن 1389
بازدید : 14
نویسنده : مولوی
سخنگوي وزارت امور خارجه جمهوري اسلامي ايران در مصاحبه با خبرگزاري يونهاپ کره جنوبي گفت : همه کشورها - چه بزرگ و چه کوچک- حق دارند از انرژي هسته اي استفاده صلح آميز داشته باشند و کره شمالي نيز از اين قاعده مستثني نيست."

به گزارش واحد مرکزي خبر، رامين مهمانپرست تصريح کرد : ايران با سلاح هاي هسته اي مخالف است و آمريکا و ديگر قدرتهاي جهان بايد زرادخانه هاي هسته اي خود را منهدم کنند تا جهاني عالي از سلاح هاي هسته اي پديد آيد.

وي گفت : ما مخالف ساخت سلاح هاي اتمي هستيم ، ولي با استفاده صلح آميز از انرژي هسته اي مخالفتي نداريم و اين موضوع درباره کره شمالي و کره جنوبي فرقي نمي کند."

مهمانپرست تصريح کرد : "سياست خارجي اصولي ايران استفاده صلح آميز از فناوري هسته اي است ، چرا که اين فناوري، ارزانترين و پاکترين منبع توليد برق است."

سخنگوي وزارت امور خارجه با رد اتهام به يک بانک ايراني در سئول در خصوص تبادل ميليون ها دلار براي قراردادهاي مراکز هسته اي، موشکي و دفاعي افزود : اين اتهامات "کاملا بي اساس" هستند و به نظر مي رسد ، بخشي از توطئه آمريکا براي تيره کردن روابط تجاري ايران با کشورهاي ديگر هستند.

مهمانپرست تصريح کرد : فعاليت "بانک ملت" ايران در سئول کاملا بر اساس مقررات کره جنوبي است.

وي درباره تنش اخير در شبه جزيره کره گفت : دو طرف بايد تنش فيمابين را خودشان حل و فصل کنند زيرا مداخله کشورهاي ديگر ممکن است مشکلات را دو چندان کند.

وي خاطر نشان کرد ايران مايل است براي کاهش تنش ها در منطقه شبه جزيره کره با تمام توان تلاش کند.

مهمانپرست با اشاره به تاريخچه روابط ايران و کره جنوبي گفت : روابط دو طرف ظرفيت هاي زيادي براي توسعه و گسترش دارد.

سخنگوي وزارت امور خارجه ايران افزود : "ايران جزو قدرتهاي بانفوذ غرب آسياست و کره جنوبي نيز در شرق آسيا به عنوان يک قدرت مطرح است ، من فکر مي کنم ما بايد از اين ظرفيت به نحو احسن استفاده کنيم. به اعتقاد من، روابط ايران و کره جنوبي در آينده پرتحرک تر و فعال خواهد شد."




پديده مدير پروازي توهين به ملت است
نوشته شده در یک شنبه 3 بهمن 1389
بازدید : 13
نویسنده : مولوی
رييس جمهور اصلاح ساختارهاي اداري را ضروري دانست و بر لزوم نهادينه شدن تقوا در سيستم اداري تاكيد كرد و گفت : عينت تقوا در ساختارهاي اداري به معناي حفظ امانت مردم و انجام درست ماموريت ها با كمترين هزينه است .

به گزارش جام جم آنلاين به نقل از پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري، دكتر محمود احمدي نژاد در "هم انديشي تخصصي 10 محور برنامه تحول در نظام اداري" با اشاره به اينكه ساختارهاي اداري از ظرفيت تحول بالايي برخوردار هستند، اظهار داشت : ارائه خدمات با بهره وري بالا ، واقعي و صادقانه اقداماتي ماندگار و ارزشمند است و اگرچه در سالهاي اخير اقدامات ارزشمندي در عرصه خدمات صورت گرفته اما اين ظرفيت وجود دارد كه حجم خدمات به چندين برابر افزايش يابد.

رييس جمهور با اشاره به ويژگي هاي ساختارهاي اداري كنوني گفت : ساختارهاي اداري كنوني به دنبال بسط و گسترش دامنه اختيارات خود هستند و در پنجاه سال اخير هم مدام گسترش پيدا كرده چرا كه به دنبال افزايش اختيارات خود بوده است .

دكتر احمدي نژاد خاطر نشان كرد : حفاظت از موجوديت و مقاومت در مقابل هرگونه تغيير و تحول يكي ديگر از ويژگي هاي ساختارهاي اداري موجود است.

رييس جمهور اضافه كرد : ساختارهاي اداري كنوني همچنين روند ها را پيچيده مي كند و از آنجا كه به دنبال گسترش اختيارات خود است تلاش مي كند همه امور را منوط به خود گرداند .

دكتر احمدي نژاد بهره وري پايين را از ديگر ويژگي هاي ساختارهاي كنوني دانست و گفت : ساختار بوركراسي حاكم بر نظام اداري جمعيت نيروي انساني را به سمت مراكز استان، متمركز مي كند و در مقابل هزينه هايي انجام شده بازدهي پايين است .

رييس جمهور ضرورت تغيير نوع نگاه به سيستم اداري را مورد تاكيد قرار داد و گفت : سيستم اداري در اصل به طور كامل متعلق به مردم است اما ذهنيتي وجود دارد كه هر كس كه در مجموعه اي شاغل است آن مجموعه را متعلق به خود مي داند در حالي كه هم نيروي انساني و هم امكانات موجود در سيستم هاي اداري به مردم تعلق دارد و همه مجموعه بايد خود را كارگر و خادم مردم بدانند .

دكتر احمدي نژاد خاطر نشان كرد : بايد در بخش آموزش مهمترين نكته اي كه روي آن تمركز شود اين است كه در اذهان پرسنل اين موضوع نهادينه شود كه مستخدم و خادم مردم هستند و در كنار آن بايستي نگاه انساني، آرماني و اعتقادي را به سيستم اداري تزريق كرد .

رييس جمهور تصريح كرد : سيستم اداري بخشي در مقابل صنعت ، كشاورزي و تجارت و در رقابت با آنها نيست بلكه بخشي در خدمت ساير بخش هاست از اين رو مسئوليت دارند كه روند ساير امور را تسهيل كنند.

پديده مديران پروازي توهين به ملت است

دكتر احمدي نژاد گفت : در نگاه آرماني و اعتقادي قرار گرفتن در موضع خدمت به ملت ايران و انقلاب تاريخ ساز اين سرزمين اقدام بسيار ارزشمند و مهمي است چرا كه جمهوري اسلامي ايران اتفاقي به وجود نيامده است بلكه گام بلندي در راه رسيدن به آرمانهاي تاريخي بشر است . جمهوري اسلامي ايران برپا شده تا در رسيدن به نقطه موعود جهش ايجاد كند و در ادامه راه انبياء الهي است .

رييس جمهور با بيان اينكه هيچ ملتي در شجاعت ، آرمان خواهي ، يگانه پرستي و ايمان قابل مقايسه با ملت ايران نيست ، اظهار داشت : امروز در مقطع مهم تاريخي و با ماموريت هاي بزرگ و در خدمت بهترين ملت هاي عالم مسئوليت پذيرفته ايم و بايد ماموريت هاي خود را به درستي و با دقت انجام دهيم .

دكتر احمدي نژاد در ادامه مديريت پروازي را توهين به ملت ايران دانست و گفت : اگر در استاني ميليون ها نفر مردم انقلابي و مدافع ارزشهاي اسلامي زندگي مي كنند توهين به آنهاست كه براي اين منطقه از مديران پروازي استفاده شود .

رييس جمهور افزود: متاسفانه در دوره اي چنين مرسوم شد كه ساختمان هاي اداري به بالاي شهر منتقل شوند و باورم اين است كه اين ديدگاه بايد تغيير پيدا كند و مي توان با فروش ساختمان هاي اضافي در تهران هشتاد درصد درآمد حاصل از آن را در فعاليت هاي عمراني و بيست درصد را به امور جاري اختصاص داد.

دكتر احمدي نژاد خاطر نشان كرد : در دوره اي مقررات خصوصي سازي عمدتاً براي كساني نوشته شد كه مي خواستند به دنبال خصوصي سازي بودند و نتيجه آن اين شد كه بسياري از مجموعه ها در اختيار خود اين افراد قرار گرفت اين در حالي است كه اين گونه مقررات بايد براي ملت ، كشور و منافع ملي نوشته شود .

رييس جمهور گفت : مي توان با ابتكار عمل هزينه هاي اضافي و مصرفي را كاهش داد و اينگونه هزينه ها را به اشكال مختلف به كارمندان اختصاص داد و در چند سال اخير نيز با اينكه هزينه هاي مصرفي دولت كاهش يافته اما ميزان خدمات افزايش داشته است و اين ظرفيت وجود دارد كه باز هم از هزينه هاي مصرفي كاسته و اين مقدار را به عنوان فوق العاده به حقوق پرسنل اضافه كرد .

دكتر احمدي نژاد افزود: اگر يك گره از كار يك انسان باز شود خدا به اندازه چند هزار حج مقبول به آن كار اجر و پاداش مي دهد از اين رو بايد دست به دست هم ساختارهاي معيوب را اصلاح كرده و در خدمت هر چه بيشتر به مردم گام برداشت .

رييس جمهور توجه به سلامت اداري را مورد تاكيد قرار داد و گفت : انتظار و توقع از سيستم دولتي اين است كه اگر كاري به كارمندان ارجاع داده مي شود كارمندان خود را مسئول اجراي آن بدانند در غير اين صورت شاهد نوعي ناسلامتي اداري خواهيم بود.

دكتر احمدي نژاد با اشاره به اهميت آموزش اداري اظهار داشت : در موضوع آموزش اداري بايد به مشكل اصلي سيستم اداري يعني تغيير و اصلاح روحيه حاكم بر پرسنل توجه داشت . بايد چنان روحيه اي حاكم شود كه بخش مهمي از فعاليت هاي اداري با همت و احساس مسئوليت بالاتر به روز انجام گردد .

رييس جمهور در ادامه اصلاح و تحول در سيستم دولتي را داراي ويژگي هايي دانست و گفت : بايد عاشق خدمت به مردم بود و اين ميراث گرانبهاي بزرگان و رمز همه خوبي ها است تجلي عاشق خدا بودن، عشق به مردم است و بايد براي رسيدن به مراتب بالاتر به دنبال تمرين دوست داشتن و خدمت به مردم بود.

دكتر احمدي نژاد افزود: عينت تقوا در عرصه كار بايد خود را نشان دهد و دستگاه هاي اداري بايستي نماد عشق به مردم باشند و از ا نجام امور مردم لذت ببرند.

رييس جمهور تصريح كرد : اصلاح ساختارهاي اداري و افزايش كيفيت خدمات به مردم زماني درست مي شود كه همه خود را خادم و نوكر مردم دانسته و اين روحيه و فرهنگ در جامعه نهادينه شود . 




مذاكرات ايران و 1+5 پايان يافت
نوشته شده در یک شنبه 3 بهمن 1389
بازدید : 11
نویسنده : مولوی
دور سوم مذاكرات ايران و گروه 1+5 شامل نمايندگان آمريكا، انگليس،‌ فرانسه، چين، روسيه و آلمان، در استانبول پايان يافت.

به گزارش خبرگزاري فارس، دور سوم و پاياني مذاكرات سعيد جليلي دبير شوراي عالي امنيت ملي کشورمان و اعضاي 1+5  كه امروز (شنبه) ساعت 11صبح امروز به وقت تهران آغاز شده بود ، دقايقي پيش پايان يافت.

عصر شنبه خانم کاترين اشتون مسوول سياست خارجي اتحاديه اروپا ؛ در جمع خبرنگاران در مرکز مطبوعات نشست استانبول ، حاضر مي شود و ضمن اعلام نتايج مذاکرات به سوالات بيش از 390 نفر از نمايندگان رسانه هاي مختلف پاسخ خواهد داد.

پس از اين نشست خبري سعيد جليلي هم در مصاحبه اي مطبوعاتي شرکت خواهد کرد.

ايران و اعضاي 1+5 روز گذشته (جمعه) طي دو نوبت با يكديگر مذاكره كردند كه با توافق طرفين دور سوم مذاكرات امروز از سر گرفته شد.

جمهوري اسلامي ايران يكسري پيشنهادهاي مشخص راجع به موضوع همكاري (حول نقاط مشترك) به طرف مقابل ارائه كرده كه نمايندگان اين گروه از پيشنهاد ايران استقبال كرده‌اند اما از محتواي پيشنهادات ايران خبر خاصي در دست نيست.

سعيد جليلي نماينده مقام معظم رهبري و دبير شوراي عالي امنيت ملي كشورمان، علي باقري معاون سياست خارجي و امنيت بين‌الملل دبير شوراي عالي امنيت ملي، حميدرضا عسگري مشاور رئيس سازمان انرژي اتمي و وزارت امور خارجه، علي آهني معاون اروپاي وزارت امور خارجه و ابوالفضل ظهره‌وند معاون رسانه‌اي دبيرخانه شوراي عالي امنيت ملي و ويليام برنز نماينده آمريكا، ژاك اودي بر نماينده فرانسه، جيمز جفري نماينده انگليس، هو خويلونگ نماينده چين، سرگئي ريابكوف نماينده روسيه، اميلي هاربر نماينده آلمان، كاترين اشتون مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا و رئيس هيئت و كوپر مشاور اشتون در مذاكرات حضور داشتند.




ايران درخواست مذاكره با آمريكا را رد كرد
نوشته شده در یک شنبه 3 بهمن 1389
بازدید : 10
نویسنده : مولوی
يكي از مقامات ايراني حاضر در تيم مذاكره كننده اعلام كرد جمهوري اسلامي درخواست مذاكرات دو جانبه آمريكا در گفت‌وگوهاي استانبول را رد كرده است.


به گزارش فارس به نقل از خبرگزاري رويترز، ابوالفضل ظهره‌وند معاون رسانه‌اي دبيرخانه شوراي عالي امنيت ملي ايران اعلام كرد كه طرف ايراني درخواست برگزاري يك نشست دو جانبه با آمريكا هنگام برگزاري گفت‌‌وگوهاي استانبول را رد كرده است.

ظهره‌وند با بيان اينكه كه اين تقاضا توسط خانم اشتون مطرح شده است گفت: اگر درخواست گفت‌وگوي دوجانبه درباره نشست استانبول نباشد نيازي به برگزاري چنين گفت‌وگوهايي وجود ندارد.

"فيليپ كرولي " سخنگوي وزارت خارجه آمريكا پس از برگزاري گفت‌وگوهاي روز گذشته ميان ايران و نمايندگان گروه 1+5 در استانبول اعلام كرد: ما خواستار تعامل با ايران هستيم، اما كاملا واقع‌بينانه عمل مي‌كنيم.

سخنگوي وزارت خارجه آمريكا گفت: ما كاملا آماده هستيم تا با ايران ديداري را برگزار كنيم، اما اينكه چنين اتفاقي در روند اين مذاكرات مي‌افتد يا خير بايد منتظر بمانيم و شاهد نتيجه باشيم.

فيليپ كرولي تاكيد كرد: ما مايليم تا با ايران وارد تعامل شويم و حضور ما در استانبول نيز نشان‌دهنده همين تمايل است.

منابع ديپلماتيك مرتبط با گفت‌وگوهاي ايران و 1+5 در استانبول اعلام كرده اند كه "كاترين اشتون " رئيس سياست خارجه آمريكا روز گذشته به "سعيد جليلي " دبير شوراي عالي امنيت ملي ايران پيشنهاد كرد تا با "ويليام برنز " معاون وزير امورخارجه آمريكا در امور سياسي كه در رأس هيئت آمريكايي در نشست استانبول شركت مي‌كند، نشست دوجانبه‌اي را برگزار كند.




از وصول استيضاح بهبهاني بي‌خبرم
نوشته شده در یک شنبه 3 بهمن 1389
بازدید : 15
نویسنده : مولوی
عضو هيأت رئيسه مجلس با اشاره به خبري مبني بر تحويل طرح استيضاح حميد بهبهاني وزير راه به هيأت رئيسه گفت:من از اين موضوع خبر ندارم.

محمد حسين فرهنگي نماينده مردم تبريز در مجلس در گفت و گو با جام جم آنلاين در پاسخ به اين پرسش كه آيا طرح استيضاح وزير راه در جلسه فرداي مجلس اعلام وصول مي‌شود يا نه؟گفت:طبق روال مجلس هنگامي كه طرح استيضاحي به هيأت رئيسه برسد معمولاً جلسه‌اي با حضور يك يا دو نفر از اعضاي هيأت رئيسه،نمايندگان طراح استيضاح و وزير مذكور برگزار مي‌شود.

وي افزود:در اين جلسه موارد استيضاح و دلايل طراحان و همچنين اظهارات وزير مورد بررسي قرار مي‌گيرد.

عضو هيأت رئيسه مجلس گفت:اگر طراحان استيضاح بر اعلام وصول هرچه سريعتر استيضاح اصرار بورزند استيضاح اعلام وصول خواهد شد در غير اين صورت روال معمولي براي اعلام وصول براي استيضاح در مجلس طي مي‌شود.

در پي سقوط هواپيماي بوئينگ در اروميه سلمان ذاكر نماينده اروميه از تحويل طرح استيضاح بهبهاني به هيأت رئيسه مجلس در سه شنبه گذشته خبر داد.




درخواست آمريكا براي مذاكره با ايران
نوشته شده در یک شنبه 3 بهمن 1389
بازدید : 21
نویسنده : مولوی
سخنگوي وزارت خارجه آمريكا بدنبال برگزاري 2 دوره مذاكرات ميان ايران و گروه 1+5 در استانبول بر تمايل آمريكا براي مذاكره با ايران تأكيد كرد.

به گزارش فارس به نقل از روزنامه صهيونيستي "هاآرتص "، "فيليپ كرولي سخنگوي وزارت خارجه آمريكا پس از برگزاري گفت‌وگوهاي روز گذشته ميان ايران و نمايندگان گروه 1+5 در استانبول اعلام كرد: ما خواستار تعامل با ايران هستيم، اما كاملا واقع‌بينانه عمل مي‌كنيم.

سخنگوي وزارت خارجه آمريكا گفت: ما كاملاً آماده هستيم تا با ايران ديداري را برگزار كنيم، اما اينكه چنين اتفاقي در روند اين مذاكرات مي‌افتد يا خير بايد منتظر بمانيم و شاهد نتيجه باشيم.

فيليپ كرولي تاكيد كرد: ما مايليم تا با ايران وارد تعامل شويم و حضور ما در استانبول نيز نشان‌دهنده همين تمايل است.

درخواست اشتون از جليلي براي ديدار دوجانبه با برنز

در همين حال روزنامه "تايمز " هند نيز در گزارشي خبر داد: منابع ديپلماتيك مرتبط با گفت‌وگوهاي ايران و 1+5 در استانبول اعلام كرده اند كه "كاترين اشتون " رئيس سياست خارجه آمريكا روز گذشته به "سعيد جليلي " دبير شوراي عالي امنيت ملي ايران پيشنهاد كرد تا با "ويليام برنز " معاون وزير امورخارجه آمريكا در امور سياسي كه در رأس هيأت آمريكايي در نشست استانبول شركت مي‌كند، نشست دوجانبه‌اي را برگزار كند.




ابلاغ‌برنامه پنجم وتشكيل وزارت ورزش
نوشته شده در یک شنبه 3 بهمن 1389
بازدید : 22
نویسنده : مولوی
عضو هيأت رئيسه مجلس گفت: برنامه پنجم توسعه و همچنين تشكيل «وزارت ورزش و جوانان» امروز براي اجرا به دولت ابلاغ شد.

جهانبخش محبي نيا نماينده مياندوآب در مجلس شوراي اسلامي در گفت‌وگو با خبرنگار جام جم آنلاين با بيان اينكه كار برنامه پنجم توسعه به پايان رسيده، گفت: اين برنامه روز پنج شنبه از طريق شبكه اينترنتي بين مجلس و دولت، به دولت ابلاغ شد و امروز هم براي اجرا رسماً به دولت ابلاغ شده است.

وي افزود: با توجه به تائيد مصوبه مجلس مبني بر تشكيل «وزارت ورزش و جوانان» از سوي شوراي نگهبان، اين قانون هم براي اجرا امروز رسماً به دولت ابلاغ شد.

طبق قانون دولت موظف است اين 2 قانون را ظرف روزهاي آينده اجرا كند.

يوسف اسدي-خبرنگار جام جم آنلاين




آغاز سومين دور مذاكرات ايران و 1+5
نوشته شده در یک شنبه 3 بهمن 1389
بازدید : 13
نویسنده : مولوی
دور سوم مذاكرات ايران و اعضاي 1+5 در استانبول آغاز شد.مذاكرات ايان و اين گروه از روز گذشته برگزار شده بود.

به گزارش فارس، ايران و 1+5 روز گذشته دو دور مذاكره در استانبول برگزار كردند و به گفته منابع آگاه اين مذاكرات خوب و سازنده بوده است.

گفته مي‌شود كه جمهوري اسلامي ايران يكسري پيشنهادهاي مشخص راجع به موضوع همكاري (حول نقاط مشترك) به طرف مقابل ارائه كرده كه نمايندگان اين گروه از پيشنهاد ايران استقبال كرده‌اند اما از محتواي پيشنهادات ايران خبر خاصي در دست نيست.

به نظر مي‌رسد كه وجه كارشناسي سومين دور مذاكرات پررنگ‌تر بوده و اين آخرين دور مذاكرات ايران و 1+5 در استانبول باشد.

سعيد جليلي نماينده مقام معظم رهبري و دبير شوراي عالي امنيت ملي كشورمان، علي باقري معاون سياست خارجي و امنيت بين‌الملل دبير شوراي عالي امنيت ملي، حميدرضا عسگري مشاور رئيس سازمان انرژي اتمي و وزارت امور خارجه، علي آهني معاون اروپاي وزارت امور خارجه و ابوالفضل ظهره‌وند معاون رسانه‌اي دبيرخانه شوراي عالي امنيت ملي و ويليام برنز نماينده آمريكا، ژاك اودي بر نماينده فرانسه، جيمز جفري نماينده انگليس، هو خويلونگ نماينده چين، سرگئي ريابكوف نماينده روسيه، اميلي هاربر نماينده آلمان، كاترين اشتون مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا و رئيس هيئت و كوپر مشاور اشتون در مذاكرات امروز حضور دارند.




تشكيل وزارت ورزش و جوانان نهايي شد
نوشته شده در یک شنبه 3 بهمن 1389
بازدید : 13
نویسنده : مولوی
تشكيل وزارت ورزش و جوانان كه با مخالفت دولت روبرو شده بود،از سوي شوراي نگهبان به تصويب رسيد و دولت بر همين اساس موظف است تا مصوبه مجلس را براي تشكيل اين وزارتخانه‌ي تازه اجرا كند.

به گزارش جام جم آنلاين عباسعلي كدخدايي سخنگوي شوراي نگهبان كه صبح امروز شنبه با حضور در نشستي خبري به سؤالات خبرنگاران در خصوص مصوبات اخير اين شورا پاسخ مي‌داد از تصويب تأسيس وزارت ورزش و جوانان در اين شورا خبر داد و گفت:  اعضاي شوراي نگهبان تأسيس «وزارت ورزش و جوانان» را خلاف شرع و مغاير قانون اساسي ندانستند و با تأسيس آن موافقت كردند.

اما محمود احمدي نژاد چندي پيش در حاشيه جلسه هيات دولت در پاسخ به سوالي درباره مصوبات اخير مجلس شوراي اسلامي درباره تشكيل وزارت جوانان و ورزش گفت: در اين موضوع به نظر مي رسد تصميم گيري يك مقدار عجولانه بوده است. گرچه نيت نمايندگان خير بوده و اكثريت آنها به‌دنبال ارتقاء ورزش كشور هستند، اما بايد توجه داشت كه ورزش يك امر مردمي است و معاونت رئيس جمهوري و سازمان تربيت بدني نقش پشتيباني و هدايت كننده ورزش را برعهده دارد و در اين زمينه مجري نيست. فدراسيون‌ها، هيات‌ها منتخب مردم و از بدنه ورزشكاران و ورزش‌دوستان بيرون مي‌آيند و قوه مجريه دخالتي در آن ندارد.

احمدي نژاد خاطرنشان كرد: وزارتخانه شدن بخش ورزش در حقيقت بستن دست مديران آن است و حتماً به ضرر ورزش است. اكثريت كشورهاي جهان ورزش را به صورت معاون رئيس جمهوري يا وزير مشاور اداره مي‌كنند. اگر ورزش در چارچوب قواعد و در دستگاه‌هاي دولتي گنجانده شود، حتماً ورزش كشور آسيب خواهد ديد.از اين ‌رو از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي خواهش دارم اين را اصلاح كنند، چرا كه حتماً به ضرر ورزش و كشور است. ضمن اينكه در قانون برنامه، دولت موظف شده كه چهار وزارتخانه را كاهش دهد.

وي با تأكيد بر اينكه 2سازمان تربيت بدني و ملي جوانان با يكديگر همخواني ندارند، افزود: سازمان ملي جوانان سياستگذار در مسايل اجتماعي جوانان است و اصلاً وارد حيطه ورزش نمي‌شود. ساختار سازمان ورزش هم به گونه‌اي است كه مطلقاً نمي‌تواند وارد حيطه اجتماعي شود. به نظر مي‌رسد اين مصوبه يك مقدار با عجله صورت گرفته گرچه نيت خيلي از نمايندگان مجلس خير بود اما به عنوان خدمتگزار مردم و كارشناس مديريت كشور اعلام مي‌كنم كه اين حتماً به ضرر ورزش خواهد بود.

نمايندگان مجلس در جلسه علني دي‌ماه 1389 جزئيات طرح ادغام سازمان‌هاي تربيت بدني و ملي جوانان و تشكيل وزارت ورزش و جوانان تصويب كردند.

براساس اين مصوبه مجلس، از تاريخ تصويب اين قانون، سازمان‌هاي تربيت بدني و ملي جوانان با اعتبارات، ‌نيروي انساني و امكانات ادغام و به وزارت ورزش و جوانان تبديل مي‌شود و اقدامات قانوني براي انجام اصلاحات لازم در مقررات مربوط به آن به عمل مي‌آيد.

هم اكنون سازمان ملي جوانان پس از بركناري مهرداد بذرپاش بدون رئيس باقي مانده است.

پس از عزل مهرداد بذرپاش رئيس سابق سازمان ملي جوانان در سال جاري فرحناز ترکستاني معاون وزير بهداشت در تاريخ 29 آذر طي حکمي از سوي رئيس جمهور به رياست سازمان ملي جوانان و معاونت رئيس جمهور منصوب شد.

اما در نهايت پس از دو بار لغو متوالي مراسم توديع و معارفه، ترکستاني رياست سازمان را نپذيرفت و با توجه به احتمال ادغام اين سازمان و سازمان تربيت بدني و تبديل اين دو به وزارتخانه تاکنون گزينه ديگري براي رياست اين سازمان از سوي رئيس جمهور معرفي نشده است.

پيش از اين پنج گزينه براي سرپرستي وزارت ورزش و جوانان مطرح شده بود و برخي از آنها شانس کمي براي تصدي اين عنوان داشتند، گمانه‌زني‌ها از ورود علي سعيدلو و مهرداد بذرپاش به اين رقابت خبر داده‌اند که در اين بين شانس سعيدلو بالاتر از ديگران به نظر مي‌رسد.

البته در اين ميان از محمد علي آبادي رئيس پيشين سازمان تربيت بدني و رئيس فعلي کميته ملي المپيک به عنوان يکي ديگر از گزينه ها نام برده مي شود که به نظر مي‌رسد شانس بالايي براي اين سمت ندارد چون پيش از اين علي آبادي براي وزارت نيرو معرفي شد كه با عدم اقبال نمايندگان مجلس رو برو شد.

گرچه كارشناسان ورزشي و امور اجتماعي و جوانان اعتقاد دارند كه ادغام و تشكيل وزارت ورزش و جوانان با هم سنخيتي ندارند و دو مقوله‌ي جدا از هم هستند، اما بايد منتظر ابلاغ رئيس جمهور و معرفي سرپرست بود. اين سرپرست مي تواند به مدت سه ماه و تا زماني که وزير پيشنهادي دولت از مجلس راي اعتماد مي‌گيرد امور وزارتخانه ورزش و جوانان را در دست بگيريد.




پاسخ وزير كشور به 10 نماينده مجلس
نوشته شده در یک شنبه 3 بهمن 1389
بازدید : 14
نویسنده : مولوی
مصطفي محمد نجار وزير كشور فردا با حضور در خانه‌ي ملت به سوالات 10 نماينده مجلس پاسخ مي دهد.

به گزارش خبرنگار جام جم آنلاين، مجلس شوراي اسلامي اين هفته فقط فردا يكشنبه و پس فردا دوشنبه جلسه علني دارد و در اين جلسات علاوه بر رسيدگي به برخي طرح ها و لوايح، مصطفي محمد نجار وزير كشور با حضور در صحن مجلس به سوالات 10 نماينده مجلس پاسخ مي‌دهد.

همچنين در روز دوشنبه صادق محصولي وزير رفاه و تامين اجتماعي با حضور در صحن مجلس به سوال داريوش قنبري نماينده ايلام پاسخ خواهد داد.

مجلس شوراي اسلامي به خاطر اربعين حسيني سه شنبه اين هفته تعطيل است و جلسه ندارد و نمايندگان چهارشنبه را نيز تعطيل كرده‌اند و به همين دليل دوشنبه نيز مجلس جلسه علني دارد.


يوسف اسدي-خبرنگار جام جم آنلاين




اشتباه در قيمت‌گذاري گاز
نوشته شده در یک شنبه 3 بهمن 1389
بازدید : 7
نویسنده : مولوی
روزنامه‌هاي صبح امروز ايران در سرمقاله‌هاي خود به مهمترين مسائل روز كشور و جهان پرداخته‌اند از جمله «نكاتي درباره يك روز مذاكره»،«رابطه قدرت با ديكتاتوري»،«مرور خطاهاي محاسباتي غرب»،«پرونده‌هاي تازه براي ايران»،«اختناق و سانسور عامل اساسي حوادث تونس»،«مديريت ايراني، يعني مديريت ما»،«اشتباه در قيمت‌گذاري گاز»و...كه برخي از آنها در زير مي‌آيد.

كيهان:نكاتي درباره يك روز مذاكره

«نكاتي درباره يك روز مذاكره»عنوان يادداشت روز روزنامه‌ي كيهان به قلم مهدي محمدي است كه در آن مي‌خوانيد؛پس از يك دور مذاكره در ژنو به نظر مي رسد 1+5 عملا واقع گرايي پيشه كرده و با هدف بي نتيجه نماندن مذاكرات قصد دارد انعطاف هايي در موضع خود ايجاد نمايد.

در دور اول مذاكرات پس از آنكه كاترين اشتون احساس كرد بازگشت به بحث هاي تكراري قبلي با محوريت نگراني از برنامه هسته اي ايران، با پاسخ قاطع هيئت ايراني مواجه خواهد شد و حتي ممكن است منجر به قطع مذاكرات شود، از اين موضوع صرف نظر كرد و در جمع بندي پذيرفت كه موضوع دورهاي بعدي مذاكرات «يافتن نقاط مشترك» باشد.

ايران همچنين در اين دور از مذاكرات پيشنهادهايي مشخص در چارچوب دستور كار گفت وگو براي همكاري ارائه كرد كه مورد توجه 1+5 قرار گرفت. اين پيشنهادها دقيقا در چارچوب دستوركاري كه در ژنو مورد توافق قرار گرفته بود مطرح شد و نشان داد كه ايران در پي گيري مباني توافق شده كاملا جدي است.

طرف هاي غربي قبل از مذاكره هم به طور خصوصي و هم در اظهارنظرهاي رسانه اي تاكيد كرده بودند كه در مذاكرات اسلامبول روي درخواست انجام اقدامات اعتمادساز و برداشتن گام هاي عملي در موضوع هسته اي متمركز خواهند شد اما كوتاه آمدن زودهنگام آنها از اين موضع رسانه اي نشان مي دهد كه در پس پرده اتفاقات ديگري در حال وقوع است.

به نظر مي رسد كه چند عامل مهم به رفتار غرب در دورهاي بعدي مذاكرات اسلامبول شكل خواهد داد.

1- 1+5 آماده اعمال دور جديدي از تحريم عليه ايران نيست و اعمال پي در پي تحريم هاي يك جانبه از جانب آمريكا هم بر اختلاف هاي داخلي اين گروه افزوده است. همانطور كه لاوروف ديروز گفت برخي اعضاي 1+5 عقيده دارند نه تنها نبايد تحريم جديدي عليه ايران وضع كرد، بلكه بايد دورنماي لغو تحريم ها را هم به ايران نشان داد. مهم ترين دليل مخالفت هاي دروني در 1+5 براي اعمال تحريم هاي جديد اين است كه از تحريم هاي فعلي تاكنون هيچ نتيجه اي حاصل نشده در حالي كه آمريكا به اعضاي 1+5 اطمينان داده بود تحريم ها به سرعت نتيجه خواهد داد. تغيير ارزيابي هاي اطلاعاتي ارائه شده از جانب آمريكا و اسرائيل هم اعمال تحريم هاي جديد را بسيار دشوار كرده است چرا كه اكنون دشمنان خوني ايران هم ديگر به صراحت مي گويند كه قبول ندارند برنامه ايران يك تهديد است.
2- موضع بعدي اين است كه ظاهرا غربي ها آرام آرام در حال پي بردن به عمق گفتمان جديدي هستند كه ايران مي خواهد بر مذاكرات حاكم كند.

ايران گفتمان همكاري را به اين دليل پيشنهاد كرد كه اولا بر يك درك دقيق از نيازهاي آمريكا مبتني بود و ثانيا امكان حفظ آبروي كافي (face saving) براي 1+5 را فراهم مي كرد تا بتوانند به آرامي از كنار بحث هاي تكراري درباره برنامه هسته اي ايران بگذرند و وارد فضاهايي جديد در مناسبات اقتصادي و منطقه اي شوند. ضمن اينكه ايران عقيده داشت ورود به گفتمان هاي قديمي مانند اعتمادسازي و درخواست انجام اقدام هاي اعتمادساز بحث هاي كهنه اي را زنده خواهد كرد كه هيچ راه حلي براي آنها وجود ندارد و روند حركت رو به جلو را هم با بن بست مواجه مي كند. در اين گفتمان مذاكراتي جديد، فقط موضوعاتي مي توانند در دستور كار قرار بگيرند كه به عنوان يك «نقطه مشترك» قابل تعريف باشند و لذا جايي براي طرح ادعاهاي يك طرف عليه طرف ديگر باقي نمي ماند. غربي ها ادعا مي كنند كه نگراني هايي درباره برنامه هسته اي ايران دارند. پاسخ اين است كه ايران هم نگراني هاي بسيار بيشتري درباره رفتار آنها در حوزه هاي بسيار متنوع دارد. اگر بناست يك روند طولاني مدت مذاكراتي شكل بگيرد، آمريكايي ها بايد خود را با اين مسئله وفق بدهند كه نمي توانند همچنان به هوچي گري ادامه بدهند و بايد دست از آرزوهاي دست نيافتني كه نام آن را «درخواست هاي جامعه بين المللي از ايران» گذاشته اند، بردارند.

3- ورود به يك فرايند بلند مدت به دو چيز بستگي دارد: 1- نتايج و 2- دورنما. يكي از اشكالات جدي مذاكرات هسته اي در دوران اصلاحات كه منجر به وارد آمدن خسارت هاي قابل توجه به كشور شد اين بود كه دو طرف هيچ توافقي درباره نتيجه و دورنماي مذاكرات نداشتند اما طرف ايراني با دل خوش كردن به واژه ها سعي مي كرد هر طور شده به مذاكره با تروئيكاي اروپا ادامه بدهد. به عنوان نمونه، گفته مي شد كه هر دو طرف عقيده دارند بايد اعتمادسازي شود، هر دو طرف عقيده دارند ايران بايد برنامه هسته اي صلح آميز داشته باشد، هر دو طرف عقيده دارند تعليق اقدامي داوطلبانه است و هر دو طرف قبول دارند ايران بايد درباره صلح آميز بودن برنامه اش به غرب تضمين عيني بدهد و... اينها همه واژه هايي خوش آب و رنگ بود اما دقيقا به اين دليل كه دو طرف برداشت هايي كاملا متضاد از اين واژه ها و گزاره ها داشتند مذاكرات نه فقط هيچ وقت به نتيجه نرسيد بلكه تبديل به جاده يك طرفه امتيازدهي به غرب شد. منظور غرب از اعتمادسازي توقف مرحله به مرحله چرخه سوخت در ايران بود اما مذاكره كنندگان ايراني مي گفتند اعتمادسازي به معناي تغيير ديدگاه غرب نسبت به چرخه سوخت است.

تعريف غرب از برنامه هسته اي صلح آميز برنامه هسته اي بود كه غني سازي از آن حذف شده باشد در حالي كه تيم ايراني تصور مي كرد غني سازي خروجي يك فرايند اعتمادسازي در طولاني مدت خواهد بود. غرب تصور مي كرد اقدام داوطلبانه تعليق بايد دائمي شود اما ايران آن را موقت و تنها زمان حصول اعتماد تعريف مي كرد. منظور غرب از تضمين عيني توقف هميشگي غني سازي بود اما طرف ايراني فكر مي كرد كه تضمين هاي عيني در دل روابط ارتقا يافته با غرب در حوزه هاي سياسي، امنيتي و اقتصادي خفته است و ... اين داستان غم بار و عبرت آموزي است كه بدون شك ديگر تكرار نخواهد شد. اگر بنا باشد كه ايران و 1+5 وارد يك «فرايند گسترده مذاكراتي» شوند، از همين حالا بايد معلوم باشد كه دورنماي مذاكرات چيست و چه چيزي يك «نتيجه» محسوب مي شود. ايران اين موضوع را در ژنو و اسلامبول روشن كرده است كه آماده مذاكرات جامع است اما اولا در اين باره كه آيا بايد غني سازي بكند يا نه، يا در اين باره كه تحت چه شرايطي غني سازي بكند، با هيچ كس به جز آژانس آن هم طبق مقررات بين المللي مذاكره نخواهد كرد و ثانيا 1+5 اساسا در جايگاهي نيست كه در اين باره تصميم بگيرد.

4- يك نكته كليدي درباره دستور كار همكاري اين است كه كاملا بي معناست كه غرب فشارهاي خود بر ايران را تداوم ببخشد و آن وقت ايران دست همكاري به سوي آن دراز كند. يك مفهوم مستتر در گزاره «گفت وگو براي همكاري حول نقاط مشترك» اين است كه مسير فشار به شكل تحريم يا غير آن بايد متوقف شود. هرگونه همكاري آن گونه كه مقام هاي رسمي كشورمان اعلام كرده اند حول نقاط مشترك خواهد بود يعني نقاطي كه اگر بتوان در آنها مسئله اي را حل كرد نفع آن در قالب يك معادله برد- برد عايد هر دو طرف خواهد شد. پس برخلاف آنچه كه غربي ها تصور كرده اند اينگونه نيست كه ايران همچنان تحت فشار باشد و هر روز فتنه اي جديد عليه آن علم كنند و آن وقت همچنان پاي ميز همكاري با غرب بنشيند. مهم تر از اين هيچ همكاري مجاني نخواهد بود. ايران ظرف همين چند ماه گذشته به وضوح نشان داده كه در لبنان، عراق، افغانستان و فلسطين و بازار جهاني نفت (در قالب مديريت اوپك) تا چه حد نيرومند است.

مسلما امكانات ايران مي تواند گره هايي را باز كند كه غربي ها سال هاي طولاني است حتي از مواجهه درست با آن درمانده اند چه رسد كه بخواهند آن را حل كنند. اما مسئله اين است كه ما به ازاي استفاده ايران از امكانات خود براي باز كردن اين گره ها چه خواهد بود؟ غرب بدون شك اگر نيازمند نبود و از راههاي ديگر نااميد نشده بود طلب همكاري و كمك از ايران نمي كرد و حالا كه اين كار را كرده بايد بهايش را بپردازد. تعيين اين بها يكي از كليدي ترين استراتژي هايي است كه تيم مذاكره كننده ايراني در پيش گرفته و از اولين ساعات مذاكرات ژنو پي گير آن بوده است.

سال هاست كه بسياري از انقلابيون در ايران انتظار چنين مذاكراتي را مي كشند. مذاكراتي كه در آن ايران خود را متهم نمي داند، از موضع برابر و بلكه بالاتر با قدرت هايي حرف مي زند كه خود را آقاي دنيا مي دانند، چيزي را مجاني تقديم غرب نمي كند، خطوط قرمزي تعريف مي كند و به آنها پاي بند مي ماند و مهم تر از همه از هزينه كردن براي دفاع از حقوق ملت خود هيچ مرزي نمي شناسد.

جمهوري اسلامي:رابطه قدرت با ديكتاتوري

«رابطه قدرت با ديكتاتوري»عنوان سرمقاله‌ي روزنامه‌ي جمهوري اسلامي است كه در آن مي‌خوانيد؛سقوط ديكتاتور تونس و وقايع بعد از آن، پيام‌ها و پندهاي مهمي براي همه‌ي صاحبان قدرت به همراه دارد.

ديكتاتورها هيچگاه ديكتاتور از مادر زائيده نمي‌شوند. جالب‌تر اينكه اكثر كساني كه به بيماري ديكتاتوري مبتلا شده‌اند قبلاً ضد ديكتاتور بوده‌اند و يا لااقل با شعار مبارزه با ديكتاتوري به صحنه آمده‌اند. البته استثناهائي هم وجود دارد، همچون محمدرضا شاه پهلوي آخرين شاه ايران كه از هنگامي كه در دامان مادر بود در فضاي ديكتاتوري تنفس كرد و تا زماني كه به قدرت رسيد با هيچ مفهومي غير از ديكتاتوري آشنا نبود. فطرت اوليه اين قبيل افراد هم ديكتاتوري نيست، ولي اين از بدشانسي و شوربختي خودشان است كه از همان روز تولد، با هواي آلوده به ديكتاتوري نفس مي‌كشند و مجالي براي استنشاق هواي آزاد نمي‌يابند...

از اين موارد استثنائي كه بگذريم، دولتمردان معمولاً در اثر جلوس بر كرسي قدرت ديكتاتور مي‌شوند و اين بلاي خانمان سوزي است كه دامن گير بيشتر انسان‌ها مي‌شود. بسيار كميابند كساني كه به قدرت برسند و از قدرت براي خدمت به مردم استفاده كنند و خود در دام قدرت نيفتند و روزي كه اريكه حاكميت را ترك مي‌كنند بر همان حال و منوال باشند كه در اولين روز رسيدن به قدرت بودند.
همين تونس كه اين روزها اينهمه خبرساز شده شاهد خوبي براي اين واقعيت است. كشور تونس بعد از آنكه در سال 77 هجري شمسي بطور كامل از سلطه بيزانس خارج شد و اعراب حاكميت خود را بر آن كامل كردند با پشت سر گذاشتن دوران خلفاي اموي و عباسي و فاطميون و حفصيون، سرانجام در اواخر قرن نهم هجري به بخشي از متصرفات عثماني تبديل شد و با ضعيف شدن دولت عثماني و دست اندازي اروپائيان به شمال آفريقا و كشورهاي اسلامي، حاكم وقت تونس در سال 1260 هجري در پي لشكركشي فرانسه به اين كشور با امضاي قرارداد استعماري "باردو" تحت الحمايه فرانسه بودن اين كشور را پذيرفت. در فاصله دو جنگ جهاني اول و دوم، مردم تونس براي استقلال مبارزه كردند ولي اين جنبش توسط فرانسه سركوب شد. مبارزات استقلال خواهانه مردم تونس بعد از جنگ جهاني دوم شدت بيشتري يافت و سرانجام در سال 1334 فرانسه مجبور شد استقلال تونس را به رسميت بشناسد. حبيب بورقيبه، كه يكي از رهبران مبارزات ضد استعماري بود، ابتدا نخست‌وزير پادشاهي تونس شد و با تبديل شدن تونس به جمهوري، به رياست جمهوري انتخاب گرديد و پست نخست وزيري را حذف كرد.

حبيب بورقيبه، مبارزات ضد فرانسوي را تا درگيري خونين نظامي با فرانسه بر سر پايگاه نظامي "بيزرت" كه در اختيار فرانسه بود ادامه داد و در سال 1342 فرانسه را وادار به تخليه اين پايگاه كرد، اما همين آقاي حبيب بورقيبه با همين سابقه مبارزاتي درخشان، در مدت كوتاهي به يك ديكتاتور تبديل شد بطوري كه حزب خود را كه "نئودستور" نام داشت به تنها حزب رسمي تونس تبديل كرد،‌ خود را در سال 1356 رئيس‌جمهور مادام العمر كشور اعلام نمود، مخالفت‌هاي مردمي را به خاك و خون كشيد، رهبران احزاب اسلامي را در سال 1360 دستگير كرد و كار به جائي رسيد كه با كمك گرفتن از نيروي هوائي فرانسه تظاهرات مردم شهر "قفصه" را سركوب كرد!

از آنجا كه ديكتاتوري سرانجامي غير از سقوط ندارد، خون‌هاي مردم شهر "قفصه" و ساير شه




هزينه نبود مديريت را از مردم نگيريم
نوشته شده در یک شنبه 3 بهمن 1389
بازدید : 12
نویسنده : مولوی
روزنامه‌هاي صبح امروز ايران مهمترين عناوين خبري صفحه‌ي اول خود را به مسائلي همچون ايران‌چك‌ها تنها متهم پولشويي نيستند،نخست ويزي امير كرامي در لبنان قوت گرفت،چرا رئيس‌جمهور مي‌گويد 2 بچه كافي نيست؟،تعقيب و گريز پليسي در اتوبان کرج - تهران،تداوم سقوط در بازار طلا،وزير نيرو:هزينه نبود مديريت را از مردم نگيريم و...كه برخي از آنها در زير مي‌آيد.

جام جم

پيشنهادهاي جديد ايران در نشست استانبول
ايران‌چك‌ها تنها متهم پولشويي نيستند
افزايش مصرف بدون مجوز داروهاي مخدر
ايران ـ كره جنوبي؛ قطبي: شك ندارم برنده‌ايم

كيهان

متن و حاشيه نخستين روز مذاكره در اجلاس اسلامبول
260 مصوبه هيأت دولت براي عمران و آباداني استان يزد
ميدل ايست:امقلاب اسلامي ايران الگوي حركت مردم تونس بود
63 شهيد و 200 مجروح؛زائران پياده كربلا را به خاك و خون كشيدند

جمهوري اسلامي

پيشنهادهاي جديد ايران و تاكيد بر لغو تحريم‌ها
گستاخي مجدد رژيم صهيونيستي:حمله به ناوگان آزادي قانوني بود!
علي عبدالله صالح از رياست جمهوري مادام‌العمر صرف نظر كرد
نخست ويزي امير كرامي در لبنان قوت گرفت

ابرار

احمدى نژاد:با الگوى اسلامى ايرانى عالم را تسخير مى كنيم
مالكى:تكفيرى ها عامل حملات عليه زائران حسينى هستند
قطر2- ژاپن3؛چشم بادامى ها ميزبان راحذف كردند
پيش بينى اكونوميست از كاهش سهم ايران از صادرات جهانى

رسالت

تاكيد طرفين بر ادامه مذاكرات حول نقاط مشترك
260 مصوبه دستاورد سفر سوم دولت به يزد
سلطانيه:ايران تحت هيچ شرايطي غني سازي اورانيوم را متوقف نمي‌كند
استاندار تهران:محتكران و گرانفروشان را از كرده خود پشيمان مي كنيم

ايران

پيشنهادهاي تهران براي همكاري با 1+5 در مذاكرات استانبول
تسهيلات حمايتي براي 46 هزار?بازنشسته
وحشت كره از فوتبال ايراني
رئيس‌جمهور:هدفمندي يارانه‌ها براي اصلاح رفتار مصرف‌كنندگان انرژي است

سياست روز

چرا رئيس‌جمهور مي‌گويد 2 بچه كافي نيست؟
1+5 در استانبول تغيير رويكرد داد
جنب و جوش بورس براي ركوردزني‌‌هاي بالاتر از 24 هزار واحد
رمزگشايي از ماموريت ويژه سعود الفيصل در بيروت

مردم سالاري

سوال از رئيس جمهور تابو نيست
مجمع تشخيص مصلحت نظام نهاد منبعث از رهبري
تعقيب و گريز پليسي در اتوبان کرج - تهران
تاکيد ديپلمات هاي ايراني بر رفع تحريم ها

تهران امروز

نشانه‌هاي مثبت در مذاكرات استانبول
توصيه به اوباما براي پذيرش ايران هسته اي
قاليباف تشريح كرد؛دلايل توفيق جهاني تهران 
دولت بزرگ‌ترين بدهكار به مديريت شهري

ابتكار

اصولگراياني كه ديگر محافظه كار نيستند
از سوي شوراي نگهبان:وزارت ورزش و جوانان تاييد شد
مخالفت با سفر قاليباف به واشنگتن
چراغ سبز در هتل چراغان

آفرينش

شرايط و ضوابط ثبت‌نام آزمون نيمه متمركز دكتري سال1390 تشريح شد
شعاردو بچه كافيست، متعلق به نظام‌هاي غربي است
لاريجاني: حق هسته‌اي ايران بايد درتمام ابعاد محقق شود
برگزاري روزنخست مذاکرات استانبول درفضاي مثبت

آرمان

امام جمعه اصفهان:حكومت به تمام گروه‌هاي مردم نياز دارد
بي انضباطي مالي بزرگترين مشكل حوزه اقتصاد
نشانه‌هاي مثبت در مذاكرات استانبول
مشايي عليه منتقدان اصلاح طلب حرفي نمي‌زند

فرهيختگان

تداوم مذاكرات براي يافتن نقاط مشترك
سوخت استاندارد جهاني تا 6 ماه ديگر
برخورد مرگبار 4 خودرو در محور تهران مشهد
فينال پيش از موعد

جهان صنعت

نزديكي بي‌سابقه چين و آمريكا
جزئيات طرح افزايش توان اعتبار دهي بانك‌ها
وزير نيرو:هزينه نبود مديريت را از مردم نگيريم
جشنواره فجر مناسبت سياسي است

دنياي اقتصاد

رياست اتاق اكو براي ايران
پيشنهادهاي ايران به 1+5 براي همكاري در حوزه‌هاي خاص
تداوم سقوط در بازار طلا
ابلاغ برنامه بدون ماده مربوط به بانك‌مركزي




دور دوم مذاكرات استانبول پايان يافت
نوشته شده در یک شنبه 3 بهمن 1389
بازدید : 12
نویسنده : مولوی
دور دوم مذاكرات ايران و 1+5 در شهر استانبول تركيه كه از ساعت 22 روز جمعه به وقت تهران آغاز شده بود، پايان يافت.منابع آگاه مذاكرات را خوب و سازنده اعلام كردند.

به گزارش خبرگزاري فارس، پيش از آغاز دور دوم مذاكرات سعيد جليلي ، دبير شوراي عالي امنيت ملي كشورمان ديدارهاي دوجانبه‌اي را با كاترين اشتون مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا، داود اوغلو وزير امور خارجه تركيه و سرگئي ريابكوف نماينده روسيه داشت.

دور نخست مذاكرات ايران و گروه 1+5، ساعت 11:45 دقيقه جمعه به وقت تهران در استانبول آغاز و ساعت 14 به پايان رسيد.

هيئت ايراني شركت كننده در مذاكرات ايران و 1+ 5، به سرپرستي سعيد جليلي نماينده مقام معظم رهبري و دبير شوراي عالي امنيت ملي كشورمان پنجشنبه وارد استانبول شد.

علي باقري معاون سياست خارجي و امنيت بين‌الملل دبير شوراي عالي امنيت ملي، حميدرضا عسگري مشاور رئيس سازمان انرژي اتمي و وزارت امور خارجه، علي آهني معاون اروپاي وزارت امور خارجه و ابوالفضل ظهره‌وند معاون رسانه‌اي دبيرخانه شوراي عالي امنيت ملي، ديگر اعضاي هيئت ايراني اعزامي به استانبول را تشكيل مي‌دهند.

ويليام برنز، نماينده آمريكا، ژاك اودي بر نماينده فرانسه، جيمز جفري نماينده انگليس، هو خويلونگ نماينده چين، سرگئي ريابكوف نماينده روسيه، اميلي هاربر نماينده آلمان، كاترين اشتون مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا و رئيس هيئت و كوپر مشاور اشتون در مذاكرات روز جمعه حضور دارند.

ايران و 1+5 در روزهاي 15 و 16 آذر سال جاري نيز مذاكراتي در ژنو انجام داده بودند.




تحريم ضدايران‌خلاف‌منشور سازمان ملل
نوشته شده در یک شنبه 3 بهمن 1389
بازدید : 17
نویسنده : مولوی
روزنامه انگليسي فايننشال تايمز نوشت: قطعنامه 1929 شوراي امنيت سازمان ملل متحد، كه براساس آن ايران تحريم شده است؛ برخلاف منشور سازمان است.

به گزارش شبكه خبر، روزنامه فايننشال تايمز با اشاره به تحريم هاي ضد ايراني شوراي امنيت، نوشت: منشور سازمان ملل فقط زماني چنين مجازاتي هايي را براي كشوري مجاز مي داند كه نخست براي شوراي امنيت مسجل شده باشد اين كشور "تهديدي براي صلح است "، در صورتيكه اين موضوع درباره ايران  هرگز مسلم نشده است.

اين روزنامه افزود :براساس ماده 39 منشور سازمان ملل متحد فقط شوراي امنيت مجاز است وجود تهديد نسبت به صلح يا اقدامي تجاوز گرانه را تعيين و تصميمات مقتضي براي اجراي اقدامات لازم در چنين مواردي را اتخاذ كند.

فايننشال تايمز نوشت: هيچ مدرکي وجود ندارد كه نشان دهد ايران برنامه توليد سلاح هاي هسته اي دارد. به نظر مي رسد درباره مسئله برنامه غني سازي سوخت هسته اي ايران رسانه هاي غربي عملا به خطا رفته اند.

ايران قطعا يک برنامه غني سازي اورانيوم دارد اما اين برنامه همان کارخانه بمب سازي نيست. غني سازي اورانيوم همانطور که براي سلاح هاي هسته اي موثر است، براي توليد انرژي هسته اي نيز سودمند است.

فايننشال تايمز تصريح كرد: در حال حاضر همه رسانه هاي غربي با غير واقعي نشان دادن فعاليت هاي هسته اي ايران سعي در گمراه کردن افکار جهاني دارند.

اين روزنامه انگليسي افزود: مدير اطلاعات ملي آمريکا دست کم دو بار در سال گذشته گفته است: "ما نمي دانيم آيا ايران نهايتا تصميم به ساخت سلاح هسته اي خواهد گرفت يا نه".
 
فايننشال تايمز تصريح كرد: آژانس بين المللي انرژي اتمي هر سال تاييد کرده ايران مطابق تعهدات خود در خصوص مواد هسته‌‌اي رفتار کرده و هرگز انحرافي از مواد هسته‌اي به سمت يک برنامه تسليحاتي وجود نداشته است.

تنها "مدرک" از برنامه تسليحات هسته اي ايران خودداري آن از دادن دسترسي نامحدود به بازرسان آژانس بين المللي است تا از هر مرکزي که مي خواهند بازرسي کنندو اين به آن علت است که پروتکل الحاقي به تصويب نهايي در جمهوري اسلامي ايران نرسيده و عملا هم تعهدي براي اين کشور بوجود نمي آورد.

فايننشال تايمز تاكيد كرد: اکنون دريافته ايم آمريکا با همراهي اسرائيل حمله سايبري استاکس نت را ضد ايران انجام داده است واين به آن معنا است که آمريکا با يک غير عضو "ان پي تي" براي آسيب زدن عمدي به تاسيسات غني سازي سوخت يک عضو "ان پي تي" همراه شده است.

قطعنامه تحريمي 1929 شوراي امنيت سازمان ملل متحد چهارمين قطعنامه اين شوراست كه در 19 خرداد امسال با 12 راي موافق، 2 راي مخالف و يک راي ممتنع، براي اعمال تحريم‌هاي جديد ضد ايران در اين شورا تصويب شد.