پیغام مدیر :
با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید به سایت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
بازدید : 14
نویسنده : مولوی
عضو کميسيون امنيت ملي مجلس شوراي اسلامي با اشاره به استقبال مجلس از ارائه شاخصها و مصاديق حجاب و عفاف در دانشگاهها گفت: اين کار بسيار دير انجام شده است اما ارائه الگوي کلي براي حجاب و عفاف در دانشگاهها مورد تاييد مجلس است.

زهره الهيان در گفتگو با مهر افزود: بحث حجاب و عفاف و تعيين شاخصها و مصاديق براي آن در دانشگاهها را حرکت بسيار مثبتي و ارزنده اي مي دانيم هر چند خيلي دير است.

وي افزود: قطعا اين موضوع مورد حساسيت و دقت مجلس است و همين که قدمي براي تعيين شاخصها و مصاديق برداشته شده و الگوي کلي براي حجاب و عفاف در دانشگاهها ارائه مي دهد قدم مثبت و مورد تاييد مجلس است.




بازدید : 14
نویسنده : مولوی
معاون سازمان سنجش آموزش كشور از اتمام مهلت ثبت‌نام كنكور دوره فراگير كارشناسي ارشد دانشگاه پيام‌نور تا ساعت 24 فردا خبر داد.

حسين توكلي، معاون سازمان سنجش آموزش كشور در گفت‌وگو با فارس با بيان اينكه ثبت‌نام كنكور دوره فراگير كارشناسي ارشد دانشگاه پيام‌نور از 26 دي‌ماه آغاز شده است، گفت: مهلت ثبت‌نام دوره فراگير كارشناسي ارشد دانشگاه پيام‌نور ساعت 24 فردا شب به پايان مي‌رسد.

وي با اشاره به برگزاري آزمون دوره فراگير كارشناسي ارشد دانشگاه پيام‌نور در 30 ارديبهشت‌ماه سال آينده، افزود: داوطلبان بايد با مراجعه به مراكز پستي و پرداخت مبلغ 57 هزار تومان بايت تهيه دفترچه راهنما و كارت اقدام به ثبت‌نام كنند.

توكلي گفت: هر داوطلب واجد شرايط مي‌تواند تنها يك رشته تحصيلي را حداكثر در 5 مركز انتخاب كنند و پس از ثبت‌نام و انتخاب واحد در دوره دانشپذيري براي 8 تا 10 واحد درسي اعلام شده حسب مورد براي هر رشته تحصيلي در آزمون پايان نيمسال دانشپذيري شركت كنند.

وي گفت: برخلاف آزمون‌هاي سال‌هاي گذشته، آزمون دوره فراگير كارشناسي ارشد دانشگاه پيام‌نور نمره منفي ندارد و نمره نهايي براي قبولي بر اساس تأثير80 درصدي ميانگين دروس حاصل از آزمون و تاثير20 درصدي ميانگين معدل مدرك كارشناسي است.




شرايط ثبت‌نام آزمون دكتري اعلام شد
نوشته شده در یک شنبه 3 بهمن 1389
بازدید : 10
نویسنده : مولوی
معاون سازمان سنجش آموزش كشور با اشاره به شرايط و ضوابط آزمون نيمه متمركز دكتري (Ph.D) سال1390 دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالي كشور، گفت: ثبت‌نام آزمون از روز يكشنبه آغاز مي‌شود.

دكتر حسين توكلي در گفت‌وگو با ايسنا، افزود: داشتن مدرك كارشناسي ارشد يا دكتراي حرفه‌اي مورد تاييد و براي دانشجويان سال آخر، فارغ التحصيلي آنان تا 31 شهريور90، از جمله شرايط شركت در آزمون است.

وي با بيان اينكه متناسب بودن مدرك تحصيلي داوطلبان با رشته مورد تقاضا در آزمون الزاميست، اظهاركرد: فارغ‌التحصيلان رشته‌هاي مختلف با مدرك معادل حق شركت در آزمون را ندارند، البته در صورتي كه در آزمون جامع ارزيابي دارندگان مدرك معادل كارشناسي ارشد كه توسط سازمان سنجش آموزش كشور برگزار شده است، پذيرفته شده باشند مي‌توانند در آزمون شركت كنند.

توكلي با تاكيد بر اينكه داوطلب فقط مي‌تواند در يك رشته شركت كند، خاطرنشان كرد: داوطلبان مي‌توانند در زمان ثبت‌نام بر اساس علاقه‌مندي و اولويت، حداكثر 10 دانشگاه را انتخاب كنند.

وي افزود: اسامي داوطلباني كه حد نصاب لازم را كسب كنند، در قالب چند برابر ظرفيت براي انجام مراحل بعدي در اواخر ارديبهشت ماه به دانشگاه‌هاي مورد نظر اعلام مي‌شود.

معاون سازمان سنجش با بيان اينكه معدل كارشناسي و كارشناسي ارشد يا دكتري حرفه‌اي داوطلبان 20درصد نمره آزمون كتبي را به خود اختصاص خواهد داد، تصريح كرد: اين معدل به صورت تراز شده در نمره كل آزمون تأثير داده خواهد شد.

وي در خصوص نحوه اعلام نتايج آزمون، اظهاركرد: پس از انجام كليه مراحل آزمون، نتايج نهايي براساس اولويت انتخاب داوطلب، نمره ارسالي دانشگاه‌ها، ظرفيت‌هاي هر رشته و حد نصاب اعلام شده توسط دانشگاه پذيرنده از طريق سازمان سنجش اعلام مي‌شود.

توكلي تاكيد كرد: پذيرش نهايي بر اساس نمره ارسالي دانشگاه‌ها انجام خواهد گرفت و نمره اوليه داوطلب در پذيرش نهايي تاثير نخواهد داشت.

وي با بيان اينكه آزمون زبان انگليسي در سطح آزمون تافل، توليمو و آيلتس شامل سه بخش دستور زبان، واژگان و درك مطلب است، اظهاركرد: آزمون استعداد تحصيلي كه براي گروه‌هاي آموزشي 9 گانه جداگانه طراحي مي‌شود شامل بخش‌هاي درك مطلب، كميتي، تحليلي و منطقي، تجسمي براي رشته‌هاي فني و مهندسي است.




گسترش مدارس غيردولتي
نوشته شده در یک شنبه 3 بهمن 1389
بازدید : 11
نویسنده : مولوی
وزير آموزش و پرورش گفت: سند ملي آموزش و پرورش که در شوراي عالي آموزش و پرورش مصوب شده، حاصل کار پنج ساله 500 پژوهشگر است که براساس فلسفه تعليم و تربيت اسلامي نوشته شده و در شوراي عالي انقلاب فرهنگي مراحل پاياني را طي مي‌کند.

حاجي بابايي در گفت‌وگو با ايسنا، اظهار اميدواري كرد: با نهايي شدن اين سند در شوراي عالي انقلاب فرهنگي، بتوانيم بخشي از آن را كه شامل اصلاح ساختار مقاطع مي‌شود را اجرا کنيم.

وي ادامه داد: ساير قسمت‌هاي آن نيز مربوط به جايگاه معلم، دانش‌آموز و مدرسه و يک قانون اساسي براي آموزش و پرورش است كه مي‌توان در سال‌هاي آينده بر اساس آن رشد و توسعه آموزش و پرورش را دنبال کرد.

حاجي بابايي افزود: دانش‌آموز استقلال محور، اهل تفکر و انديشه و نوآوري دانش‌آموزي است که بتواند در جامعه اسلامي زندگي بهتري داشته باشد و اهل خانواده بوده و جامعه و مرجعيت معلم در او مورد توجه قرار گيرد.

وي در پاسخ به سوالي در مورد برنامه آتي وزارتخانه براي توسعه مراکز غيردولتي، تصريح كرد: بر اساس قانون مصوب مجلس در مورد مراكز غير دولتي در صدد گسترش مدارس غيردولتي هستيم، به اين معنا که مردم را ترغيب کنيم تا در آموزش و پرورش سهيم باشند.

وزير آموزش و پرورش عنوان كرد:‌ قطعا اين مساعدت‌هاي لازم انجام مي‌شود تا در کنار مدارس دولتي که تقويت مي‌شوند و براساس اصل 3 قانون اساسي شرايط براي همه آماده باشد، چرا كه افرادي علاقمند هستند مدارس غير دولتي تاسيس كنند و دانش آموزاني هم هستند که علاقمند به تحصيل در اين مدارس هستند، بنابراين سعي داريم، شرايط را براي آنها تا جاي ممکن، مهيا کنيم.

وي درباره برگزاري «آزمون استخدامي در سال آينده» نيز گفت: طبق قانون ما از دو طريق مي‌توانيم نيرو جذب كنيم، يکي از طريق تربيت معلم و ديگري از طريق آزمون استخدامي؛ ما مراکز تربيت معلم را تقويت مي‌کنيم و از سال آينده دانشجو مي‌پذيريم و سعي مي‌کنيم به صورت بومي و منطقه‌اي نيرو بگيريم که مشکل شهرهاي ما را با تخصص‌هاي گوناگون برطرف کند و جايي هم که نياز باشد، مثل امسال که 40 هزار نفر استخدام کرديم، از طريق آزمون سراسري اين کار را انجام خواهيم داد.




يک درس جديد براي دانشجويان
نوشته شده در یک شنبه 3 بهمن 1389
بازدید : 10
نویسنده : مولوی
رئيس مرکز فرهنگ، آداب و ميراث پزشکي وزارت بهداشت با اشاره به منابعي که براي آشنايي دانشجويان پزشکي با تاريخ استفاده مي‌شود از تدوين منبع درسي پزشکي در فرهنگ و تمدن اسلام و ايران خبر داد.

دکتر محمدرضا شمس اردکاني در گفتگو با مهر افزود: منبع درسي «پزشکي در فرهنگ و تمدن اسلام و ايران» در کار مشترکي از سوي سه نهاد تهيه شده و از ترم آينده تحصيلي در دانشگاههاي علوم پزشکي ارائه مي شود. 

وي خاطرنشان کرد: اين منبع درسي از سوي فرهنگستان علوم پزشکي، شوراي‌ عالي انقلاب فرهنگي و نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاهها تهيه شده است و در دانشگاهها به صورت اجرايي از بهمن ماه ارائه مي شود.

شمس اردکاني افزود: ما در ايران منابع طبي و دانشمندان بسيار زيادي داريم که علاوه بر اينکه دانش توليد خود را داشته اند در عين حال حامل دانش پزشکي ديگران نيز نبوده ايم.

وي گفت: ما همواره در طول تاريخ پزشکي توليد کننده دانش جديد بوديم و بر همين اساس قابليت توليد دانش پزشکي بر اساس منابع طب سنتي را نيز داريم.

رئيس مرکز فرهنگ، آداب و ميراث پزشکي وزارت بهداشت يادآور شد: ايران ميراث پزشکي قابل توجهي دارد و نياز است که گروه هاي آموزشي نيز در شناخت اين موضوع به دانشجويان حوزه هاي متنوعي را مورد توجه قرار دهند.




پذيرش دانشجوي مجازي در بيش از 100 رشته پيام نور
نوشته شده در یک شنبه 3 بهمن 1389
بازدید : 15
نویسنده : مولوی
معاون آموزش و سنجش دانشگاه پيام نور گفت: پذيرش دانشجوي مجازي در بيش از 100 رشته محل کارشناسي ارشد پيام نور، مورد موافقت شوراي گسترش و برنامه ريزي آموزش عالي قرار گرفت.

به گزارش مهر، عبدالله معتمدي با اشاره به موافقت شوراي گسترش آموزش عالي، اظهار داشت: بر اساس موافقت اين شورا، جذب 20 نفر در هر يک از کد رشته هاي مجازي کارشناسي ارشد پيام نور صورت مي گيرد.

وي افزود: فهرست کد رشته هاي مجازي کارشناسي ارشد به سازمان سنجش ارسال شده تا پذيرش دانشجو در اين رشته ها از نيمسال تحصيلي دوم (بهمن ماه امسال) آغاز شود.
 
معتمدي در مورد چگونگي تحصيل دانشجويان در دوره‌هاي مجازي اظهار داشت: اين دوره ها کاملاً به صورت مجازي و بدون نياز به حضور دانشجو در کلاس درس برگزار مي شود و به عنوان مثال اگر دانشجويي در يک رشته محل، پذيرفته شود پرونده دانشجويي وي در واحد پيام نور مستقر در همان محل، تشکيل شده و امتحانات وي نيز در همان جا برگزار مي شود اما دانشجويان با استفاده از سيستم هاي الکترونيکي مي توانند به شيوه مجازي از هر نقطه کشور در کلاس درس دانشگاه شرکت کنند.
 
به گفته معاون دانشگاه پيام نور، تعداد واحدهاي درسي دانشجويان مجازي با ديگر دانشجويان کارشناسي ارشد که به شيوه آموزشي پژوهشي درس مي خوانند، هيچ تفاوتي با ساير دانشجويان نخواهد داشت.
 
وي اضافه کرد: داوطلباني که براي شرکت در آزمون سراسري کارشناسي ارشد امسال، ثبت نام کرده اند مي توانند به هنگام انتخاب رشته ، درصورت تمايل، رشته هاي مجازي دانشگاه پيام نور را انتخاب کرده و درصورت قبولي ، از اسفندماه به عنوان دانشجوي کارشناسي ارشد پيام نور ، مشغول به تحصيل شوند.
 
معتمدي گفت: پذيرش دانشجويان مجازي کارشناسي ارشد دانشگاه پيام نور به شيوه آموزش محور صورت مي گيرد و دانشجويان نيازي به گذراندن واحدهاي پايان نامه ندارند.




اختصاص 3 هزار مشاور براي مدارس مقطع ابتدايي
نوشته شده در یک شنبه 3 بهمن 1389
بازدید : 15
نویسنده : مولوی
معاون آموزش ابتدايي وزير آموزش و پرورش، با اشاره به اختصاص سه هزار مشاور تحصيلي به مدارس ابتدايي كشور گفت: به طور قطع اين تعداد مشاور جوابگوي نيازهاي مشاوره تحصيلي مقطع ابتدايي نيست.

به گزارش ايرنا، فاطمه قربان چهارشنبه شب در همايش تحول بنيادين در مقطع آموزش ابتدايي استان قزوين، با اشاره به فرمايش رهبر معظم انقلاب اسلامي مبني بر ايجاد تحول بنيادين در كشور افزود: با توجه به فرمايش معظم له، وظيفه آموزش و پرورش نسبت به ساير دستگاه‌ها و نهادها سنگين تر است چون بعد از خانواده، آموزش و پرورش مهم‌ترين نهاد انسان ‌ساز محسوب مي‌شود.

وي اظهار كرد: جذب و بكارگيري مشاوران تحصيلي در مقطع ابتدايي كار ارزشمندي است كه آثار و پيامدهاي مثبتي در پي خواهد داشت.

معاون آموزش ابتدايي وزير آموزش و پرورش با بيان اين‌كه تحول بنيادين را بايد از آموزش ابتدايي آغاز كرد، گفت: تحول بنيادين تنها با تغييرساختار محقق نمي‌شود بلكه اين تحول بايد در محتوا و روشها ايجاد شود.

اين مسوول ادامه داد: برهمين اساس ديماه سال گذشته نخستين برنامه وزير آموزش و پرورش تغيير ساختار آموزشي بود كه براي اولين بار و پس از گذشت سه دهه از پيروزي انقلاب اسلامي دوره ابتدايي به صورت ويژه ديده شد.

قربان اضافه كرد: با اين تغيير ساختار نظام آموزشي و ويژگي مقطع تحصيلي ابتدايي، به مقام زن نگاه ويژه‌اي شد كه براساس دستور وزير آموزش و پرورش اين جايگاه به بانوان اختصاص يافت.

وي با اشاره به اختصاص 3 درصد از بودجه عمراني استانها به تجهيز مدارس ابتدايي اظهار كرد: اختصاص اعتبار براي تجهيز مدارس به تكنولوژي اطلاعات (IT) بايد در اولويت برنامه‌هاي مديران باشد.

اين مسوول تاكيد كرد: دانش‌آموز امروز را نمي‌توان با علوم ديروز براي فردا آماده كرد؛ برهمين اساس بايد دانش آموزان با تكنولوژي و فناوري‌هاي روز آشنا شوند.

قربان خاطرنشان كرد: شايسته است با تحول در نظام آموزشي از استعدادهاي نهفته و آشكار فرزندان اين كشور براي پيشرفت و توسعه ايران اسلامي استفاده كنيم.

معاون وزير آموزش و پرورش در آموزش ابتدايي به ايجاد مدارس قرآني اشاره كرد و گفت: تاسيس 50 هزار مدرسه قرآني در دستور كار وزراتخانه قرار دارد كه طي سالجاري 10 هزار مدرسه آن در استان‌هاي مختلف كشور راه‌اندازي شده است.

به گفته اين مسوول، مدارس قرآني به منظور تربيت و آشنايي دانش آموزان با معيارهاي قرآن و آموزش روخواني، روان‌خواني و ترجمه اين كتاب آسماني راه اندازي شده است.

وي اظهار كرد: در عصر ارتباطات دانش آموزان پرورش يافته در مكتب قرآن نه تنها در مقابل تبليغات رسانه‌هاي گروهي و شبكه‌هاي ماهواره‌اي ضد اسلامي و ايراني آسيب نمي‌بينند، بلكه بر آنها تاثير گذار خواهند بود.

قربان تاكيد كرد: در مدارس قرآني اين موضوع را دنبال مي‌كنيم و افزون براين طرح‌هاي مناسبي در اين جهت آغاز شده است كه بايد با تلاش و برنامه ريزي به مرحله اجرا برسد.

اين مسوول گفت: شايسته است استانها در راستاي سند توسعه و برنامه‌هاي تدويني برگرفته از اسناد بالادستي و رهنمودهاي رهبر معظم انقلاب اسلامي برنامه‌هاي يك و پنج ساله حوزه ماموريت خود را تدوين كنند.

معاون آموزش ابتدايي وزير آموزش و پرورش خاطرنشان كرد: با توجه به نقش ورزش در شادابي، تندرستي و سلامت روحي و رواني دانش آموزان امسال 15 هزار مربي تربيت بدني فعاليت خود را در مدارس ابتدايي آغاز كردند.

اين مسوول ادامه داد: هم اكنون از ميان يك ‌سوم دانش‌آموزان مقطع ابتدايي حدود 2 ميليون نفر در روستاها تحصيل مي‌كنند.

قربان از فعاليت هشت هزار مجتمع آموزشي و پرورشي در كشور خبرداد و گفت: اين مجتمع‌ها با هدف عدالت ‌گستري در مناطق محروم ايجاد شده اند كه بايد حمايت شوند.




منابع آزمون نيمه متمرکز دکتري تغيير کرد
نوشته شده در یک شنبه 3 بهمن 1389
بازدید : 11
نویسنده : مولوی
برخي منابع امتحاني آزمون نيمه متمرکز دکتري سال 90 تغيير کرد بر اساس اين تغييرات دروسي به منابع برخي کدرشته محل ها اضافه و دروسي حذف شده است.

به گزارش مهر، سازمان سنجش آموزش کشور جزئيات اين تغييرات را منتشر کرده است و داوطلبان مي توانند جهت دستيابي به اين اطلاعات به سايت سازمان سنجش آموزش کشور به نشاني www.sanjesh.org اقدام کنند.

ثبت نام آزمون ورودي دوره دکتري تخصصي سال 1390 بر اساس برنامه زماني پيش بيني شده در روزهاي 3 تا 10 بهمن انجام و آزمون پنجشنبه 25 فروردين 90 برگزار مي شود.




آغاز توزيع کارت آزمون زبان وزارت بهداشت
نوشته شده در یک شنبه 3 بهمن 1389
بازدید : 9
نویسنده : مولوی
کارت ورود به جلسه هشتمين دوره آزمون زبان انگليسي عمومي وزارت بهداشت از امروز 29 دي ماه در سايت مرکز سنجش آموزش پزشکي وزارت بهداشت قابل دريافت است.

به گزارش مهر، اين دوره از آزمون جمعه اول بهمن با حضور يک هزار و 84 نفر در محل دانشکده پزشکي پرديس همت در بزرگراه شهيد همت ، جنب برج ميلاد ، دانشگاه علوم پزشکي تهران برگزار مي شود.

با توجه به ميزان افراد ثبت نام کننده آزمون تنها در نوبت صبح برگزار شده و داوطلبان براي ورود به جلسه آزمون بايد علاوه بر کارت ورود به جلسه، اصل کارت ملي و اصل فيش بانکي را نيز به همراه داشته باشند و همراه نداشتن هر يک از اين مدارک موجب محروميت از ورود به جلسه و شرکت در آزمون مي شود.

آزمون زبان عمومي (Ministry of Health Language Exam) وزارت بهداشت براي افراد داوطلب به منظور ارزيابي توان داوطلب در زمينه تسلط به درک مطلب شنيداري ، دستور زبان ، واژگان زبان انگليسي، خواندن و درک مطلب برگزار مي شود.




نتايج تکميل ظرفيت کنکور کارداني به کارشناسي
نوشته شده در یک شنبه 3 بهمن 1389
بازدید : 9
نویسنده : مولوی
معاون اجرايي سازمان سنجش آموزش کشور از اعلام نتايج نهايي تکميل ظرفيت کارداني به کارشناسي و رشته هاي نيمه متمرکز آزمون هاي کارداني نظام جديد در سال 89 خبر داد و گفت: اين نتايج از ساعت 18 امروز 29 دي از سوي پايگاه اينترنتي سازمان سنجش اعلام مي شود.

حسين توکلي در گفتگو با مهر افزود: فهرست اسامي پذيرفته شدگان نهايي رشته هاي تکميل ظرفيت و رشته هاي نيمه متمرکز آزمون کارداني به کارشناسي ناپيوسته سال 1389 از ساعت 18 امروز، 29 دي ماه بر روي پايگاه اطلاع رساني سازمان سنجش به نشاني www.sanjesh.org قرار خواهد گرفت.

وي خاطرنشان کرد: همچنين فهرست اسامي پذيرفته شدگان نهايي رشته هاي نيمه متمرکز هنرهاي تجسمي، گرافيک، تربيت بدني و علوم ورزشي آزمون هاي کارداني نظام جديد آموزشکده هاي فني و حرفه اي و موسسات آموزش عالي غيرانتفاعي و غيردولتي سال 1389 نيز از ساعت 18 امروز بر روي پايگاه اطلاع رساني سازمان سنجش قرار مي گيرد.

توکلي يادآور شد: تمامي پذيرفته شدگان اين آزمون ها مي توانند با توجه به برنامه زماني مندرج در اطلاعيه ثبت نام و با در دست داشتن مدارک موردنياز، براي ثبت نام به دانشگاه يا موسسه آموزش عالي محل قبولي خود مراجعه کنند عدم مراجعه در زمان مقرر براي ثبت نام، به منزله انصراف از تحصيل تلقي مي شود.




پذيرش 5600نفر در دوره دکتري
نوشته شده در یک شنبه 3 بهمن 1389
بازدید : 13
نویسنده : مولوی
معاون فني و آماري سازمان سنجش آموزش کشور از پذيرش 5 هزار و 600 نفر در دوره دکتري سال تحصيلي 91-90 خبر داد و گفت: اين آمار پذيرش نهايي است که دانشگاه ها اعلام کرده اند.

ابراهيم خدايي در گفتگو با مهر، افزود: در اين دوره از پذيرش دانشجوي دکتري 86 دانشگاه مجري هستند و 5 هزار و 600 نفر در نهايت پذيرفته مي شوند.

وي اظهار داشت: سازمان سنجش آموزش کشور بر حسب رشته و دانشگاه، داوطلبان را چند برابر اين ظرفيت به دانشگاه هاي مجري اعلام مي کند.

ثبت نام آزمون ورودي دوره دکتري تخصصي سال 1390 بر اساس برنامه زماني پيش بيني شده در روزهاي 3 تا 10 بهمن انجام و آزمون پنجشنبه 25 فروردين 90 برگزار مي شود.




چينش متفاوت سئوالات کنکور دستياري
نوشته شده در یک شنبه 3 بهمن 1389
بازدید : 14
نویسنده : مولوی
دبير شوراي آموزش پزشکي و تخصصي وزارت بهداشت با اشاره به برگزاري آزمون دستياري تخصصي در 28 بهمن ماه 89، از تغييرات در دفترچه سئوالات آزمون خبر داد و گفت: سئوالات آزمون براي همه گروه ها يکسان اما با چينش متفاوت ارائه مي شود.

دکتر سيد اميرمحسن ضيايي در گفت و گو با مهر افزود: در سي و هشتمين دوره پذيرش دستيار تخصصي پزشکي بيش از 15 هزار نفر ثبت نام کرده اند که از اين تعداد بيش از 8 هزار نفر زن و بيش از 6 هزار نفر مرد هستند.

وي افزود: براي اين دوره از آزمون 18 حوزه امتحاني تعيين شده که نسبت به دوره گذشته کاهش داشته است و دليل آن نيز افزايش امنيت آزمون است.سئوالات براي همه گروه هاي آموزشي يکسان است اما چينش سئوالات متفاوت است.

ضيايي با اشاره به تامين امنيت براي آزمون دستياري پزشکي ، گفت: از روش هاي متعددي براي حفظ امنيت آزمون استفاده مي شود.

دبير شوراي آموزش پزشکي و تخصصي وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: کارت ورود به جلسه نيز به صورت اينترنتي در روزهاي 26 و 27 بهمن ماه توزيع مي شود.

بر اساس ابلاغيه دکتر مرضيه وحيد دستجردي، کليه افرادي که بدون استفاده از هيچ سهميه اي وارد دوره تحصيل در مقطع تخصص (دستياري) مي شوند، متعهدند حسب محل انجام خدمت به ميزان نصف تا دو برابر مدت تحصيل خدمت کنند.

وزير بهداشت در اين ابلاغيه تاکيد کرده است: در اين راستا و به منظور تضمين اجراي تعهد مزبور، کليه پذيرفته شدگان مکلف هستند قبل از ثبت نام، تضمين معتبر رسمي بسپارند. بر اساس اين ابلاغ تعيين محل خدمت و ميزان تعهد (از نصف تا دو برابر مدت تحصيل)، مطابق ضوابطي است که از سوي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي اعلام مي شود و متناسب با محل طرح است.

همچنين در اين ابلاغ درباره ميزان تعهدات ساير افراد که با سهميه هاي مختلف در اين آزمون پذيرفته مي شوند، آمده است: ساير افرادي که از طرق مختلف و با استفاده از سهميه خاص و ساير موارد وارد دوره تخصص مي شوند به لحاظ ميزان تعهد، تابع ضوابط و مقررات قبلي بوده و خدمت طرح خود را بر آن اساس انجام خواهند داد.

وزير بهداشت تاکيد کرده است: اخذ هر نوع تعهد مغاير با موارد فوق ممنوع بوده و دانشگاه هاي علوم پزشکي و مراکز تابعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي، مکلف به حسن اجراي اين دستورالعمل هستند. اين دستورالعمل از سوي معاون آموزشي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي به کليه دانشگاه هاي علوم پزشکي کشور ابلاغ شده است.

آخرين وضعيت فعاليت موسسات کنکور دستياري

همچنين دکترمحمدعلي محققي-معاون آموزشي وزارت بهداشت از تدوين چارچوب جديدي براي فعاليت موسسات آموزشي براي آزمون دستياري خبر داد و گفت: کارنامه فعاليت مراکز غير قانوني به مراجع قانوني احاله شده و به زودي نتايج رسيدگي به آنها اعلام مي­شود.

وي با اشاره به حساس بودن بحث آموزش پزشکي، ‌اظهار داشت: به جز مراجع ذيصلاح هيچ موسسه اي بنا بر قانون، حق آموزش پزشکي ندارد. البته متأسفانه به رغم اقدامات قانوني انجام شده و پيگيري وزارت بهداشت از مراجع قانوني هنوز برخي از مؤسسات غيرمجاز در اين زمينه فعاليت دارند که به داوطلبان آزمون­ها توصيه مي­کنيم به اين مراکز مراجعه نکنند.

اعلام سهميه‌هاي کنکور دستياري 89

سهميه هاي آزمون دستياري براي دوره پذيرش در سال 89 از سوي دبيرخانه شوراي آموزش پزشکي و تخصصي براي داوطلبان اين دوره از آزمون اعلام شد. بر اساس اين سهميه 20 درصد از کل ظرفيت پذيرش هر رشته - محل به افراد واجد شرايط رزمندگان که 80 درصد حدنصاب قبولي در رشته - محل انتخابي را کسب کرده باشند، تعلق مي گيرد.

حداکثر 10 درصد ظرفيت به صورت مازاد در رشته هاي مورد تقاضاي معاونت درمان وزارت بهداشت به منظور پوشش مناطق محروم و نيازمند به افراد متقاضي اختصاص خواهد يافت و اين گروه از پذيرفته شدگان ملزم به سپردن تعهد محضري خاص به مدت 3 برابر مدت آموزش در مناطق محروم و نيازمند بنابر نظر معاونت درمان خواهند بود.

در پذيرش به صورت آزاد، رقابت شرکت کنندگان با توجه به مقررات مربوطه صورت مي گيرد و کليه داوطلبان مرد و زن که از سهميه هاي جانبازان، ايثارگران، رزمندگان و سهميه مازاد مناطق محروم و سهميه مازاد استعدادهاي درخشان استفاده مي کنند ابتدا به صورت آزاد پذيرش مي شوند.

همچنين سهميه اي به صورت مازاد بر اساس آيين نامه اجرايي تسهيل ادامه تحصيل استعدادهاي درخشان، نخبگان و استعدادهاي برتر در نظر گرفته شده است که داوطلبان مايل به استفاده از اين سهميه بايد موفق به کسب حداقل 40 امتياز بر اساس مندرجات آيين نامه شوند در صورت کسب 90 درصد حد نصاب رشته - محل انتخابي مشمول قوانين پذيرش به صورت مازاد هستند.

پذيرش کادر ثابت (رسمي) نيروهاي مسلح با استفاده از بورسيه نهاد محل استخدام با شرايط اعلام شده به صورت مازاد بر ظرفيت در قالب باقيمانده ظرفيت دو و نيم (2.5) درصد، پذيرش دستياران انتقالي از خارج از کشور در هر دانشگاه با تاييد کميسيون برنامه ريزي برنامه هاي دستياري انجام مي پذيرد.




سن بازنشستگي اساتيد افزايش مي‌يابد
نوشته شده در یک شنبه 3 بهمن 1389
بازدید : 13
نویسنده : مولوی
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي از پيشنهاد فرمولي توسط وزارت علوم به شورا براي افزايش سن بازنشستگي اعضاي هيئت علمي خبر داد و گفت: بر اساس اين فرمول حدود 5 سال سن بازنشستگي اساتيد زياد مي شود و سن بازنشستگي استاد تمام به 75 سال مي‌رسد.

منصور کبگانيان در گفت و گو با مهر در تشريح دستور جلسه شوراي عالي انقلاب فرهنگي مبني بر افزايش سن بازنشستگي اعضاي هيئت علمي گفت: وزارت علوم، تحقيقات و فناوري فرمولي را با توجه به رتبه‌هاي مختلف اعضاي هيئت علمي اعم از استاديار ، دانشيار و استاد تمام پيشنهاد کرده بود تا بتوانيم تا جايي که ممکن است از اساتيد دانشگاه‌ها به مدت طولاني‌تري استفاده کنيم.

عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي افزود: تقريبا محتواي فرمول پيشنهادي وزارت علوم براي افزايش سن بازنشستگي اعضاي هيئت علمي به اين شکل بود که حدود 5 سال افزايش سن بازنشستگي را پيشنهاد کرده بودند. برداشتمان از اين فرمول اين است که سن بازنشستگي براي اعضاي هيئت علمي استاد تمام به 75 سال مي‌رسد که سن خيلي بالايي است بنابراين به اين ترتيب مي‌شود از اعضاي هيئت علمي تا نهايت توانايي‌شان استفاده کرد.

وي خاطرنشان کرد: به علت نياز ايران به دستيابي به جهش علمي و به دليل ضرورت از دست ندادن اعضاي هيئت علمي خيلي نبايد قيد بر روي سن کاري اعضاي هيئت علمي گذاشته شود چون با توجه به برنامه‌ها و اقداماتي که در نقشه جامع علمي کشور طراحي شده است نياز به اعضاي هيئت علمي و محققان در دانشگاه‌ها به شدت ملاحظه مي‌شود.

کبگانيان با بيان اينکه مجموعه شوراي عالي انقلاب فرهنگي از پيشنهاد افزايش سن بازنشستگي اعضاي هيئت علمي استقبال کرده است به مهر گفت: راهبرد کلان شوراي عالي انقلاب فرهنگي در زمينه سن بازنشستگي اعضاي هيئت علمي دانشگاه‌ها اين است که سن بازنشستگي اعضاي هيئت علمي را به حدي افزايش دهد تا نهايت امکان فيزيکي و فکري اعضاي هيئت علمي مورد استفاده قرار گيرد.

وي افزود: اعضايي از شوراي عالي انقلاب فرهنگي که در جلسه 28دي ماه اين شورا درباره افزايش سن بازنشستگي اعضاي هيئت علمي صحبت کردند در جهت تقويت موضوع و رفع برخي اشکالات احتمالي‌اش بود. نکاتي در افزايش سن بازنشستگي اعضاي هيئت علمي وجود داشت که بايد از لحاظ قانوني و فني در دبيرخانه شوراي عالي انقلاب فرهنگي بر روي آنها کار شود تا احيانا با تغيير قانون، اعضاي هيئت علمي برخي مزايا را از دست ندهند.

کبگانيان درباره آخرين اقدام شوراي عالي انقلاب فرهنگي براي افزايش سن بازنشستگي اعضاي هيئت علمي گفت: مقرر شد کار کارشناسي و حقوقي بر روي افزايش سن بازنشستگي اعضاي هيئت علمي در دبيرخانه شوراي عالي انقلاب فرهنگي انجام شود لذا موضوع با نگرش مثبت به دبيرخانه اين شورا ارجاع شد.

منصور کبگانيان در پاسخ به اينکه آيا اجرايي شدن افزايش سن بازنشستگي اعضاي هيئت علمي به مصوبه مجلس شوراي اسلامي نيز نياز دارد ، گفت: تصويب افزايش سن بازنشستگي اعضاي هيئت علمي در شوراي عالي انقلاب فرهنگي براي اجرايي شدن کافي است.

عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي خاطرنشان کرد: پيش از اين نيز شوراي عالي انقلاب فرهنگي در ارتباط با تکريم اساتيد و استفاده از اعضاي هيئت علمي بازنشسته مصوباتي داشته است بنابراين چون شوراي عالي انقلاب فرهنگي در اين زمينه دخول داشته است تصويب افزايش سن بازنشستگي اعضاي هيئت علمي ديگر تداخلي محسوب نمي شود. ضمن اينکه اعضايي از شوراي عالي انقلاب فرهنگي که در مجلس شوراي اسلامي نيز هستند از افزايش سن بازنشستگي اساتيد استقبال کردند.




بازدید : 11
نویسنده : مولوی
داوطلبان آزمون نيمه متمرکز دکتري که داراي نمره زبان از آزمون هاي معتبر هستند از پاسخگويي به سئوالات مربوط به زبان انگليسي آزمون نيمه متمرکز دکتري سال 1390-91 معاف شدند.

به گزارش مهر ، بر اساس اعلام سازمان سنجش، نمره درس زبان انگليسي براي داوطلبان متقاضي آزمون نيمه متمرکز دکتري به عنوان يک درس از دروس امتحاني در نمره کل محاسبه مي شود لذا در صورتي که داوطلبان در يکي از آزمون هاي معتبر شرکت کرده باشند ، مي توانند از نمره آزمون مذکور به عنوان نمره درس زبان استفاده کنند و در اين حالت نيازي به پاسخگويي درس زبان ندارند.

جدول مقايسه نمرات آزمون هاي زبان انگليسي و ملي

MSRTNOET

IELTS

Equivalent

TOEFL iBT TOEFL Computer

  TOEFL papre +TOLIMO

95-10090-1007.5-9.0113-120263-300625-680
90857.0100250600
85

80

6.5

90-91

232

575

80

75

6.0

79-80

213

550

75705.569-70196525
70655.059-60173500
65604.549-50152475
60554.039-40133450
55503.526-30113425

چنانچه داوطلبان عليرغم دارا بودن نمره زبان دريکي از آزمون هاي فوق، به سئوالات درس زبان آزمون نيمه متمرکز دکتري سازمان سنجش پاسخ دهند، ماکزيمم نمره زبان آزمون ها به عنوان نمره درس زبان در نمره کل آزمون آنان لحاظ خواهد شد. 




تاريخ آخرين بازنگري 17 رشته علوم انساني
نوشته شده در یک شنبه 3 بهمن 1389
بازدید : 14
نویسنده : مولوی
موضوع بازنگري رشته هاي علوم انساني و عدم توسعه 12 رشته اين گروه آموزشي تا زمان بازنگري مجدد که از ابتداي سال تحصيلي جاري مطرح شد بازتاب هاي متفاوتي ايجاد کرد. در گزارشي آخرين تاريخ بروز رساني 17 رشته ليسانس و فوق ليسانس علوم انساني منتشر شده است.

به گزارش مهر ، دبيرخانه شوراي عالي انقلاب فرهنگي در زمان تبريک آغاز سال تحصيلي 90-1389 بر موضوع ارتقا و تحول در علوم انساني تاکيد کرد. در اين پيام تبريک آمده بود: در شرايط کنوني علوم انساني رايج در دانشگاه‌ها پاسخگوي نيازهاي فلسفي جامعه ما و سئوالات فراوان مطرح شده نيست و همچنين بايد توجه بيشتري به مطالبه رهبر معظم انقلاب مبني بر گسترش کرسي‌هاي آزادانديشي در دانشگاه‌ها و حوزه‌هاي علميه در جهت ارتقا و تحول اين علوم داشت زيرا واضح است که طراحي و اجراي الگوي اسلامي- ايراني پيشرفت بدون توليد علوم انساني با عنايت به مختصات فرهنگي کشور غيرممکن است.

در شهريورماه 89 ابوالفضل حسني - مدير کل دفتر گسترش آموزش عالي در گفتگو با مهر يادآور شد: سياست وزارت علوم، تحقيقات و فناوري اين است که توسعه 12 رشته دانشگاهي به ويژه در علوم انساني و هنر را منوط به بازنگري سرفصل ها بداند.

وي افزود: سرفصل هاي هيچ يک از دروس دانشگاهي حذف نمي شود اما با توجه به اينکه برخي از دروس بيش از 20 سال از آخرين بازنگري آنها گذشته سياست ما تغيير در سرفصل هاي دروس اين 12 رشته است.

مدير کل دفتر گسترش آموزش عالي در گفتگوي ديگري با مهر با اعلام اسامي 12 رشته علوم انساني که توسعه و پذيرش دانشجو در آنها منوط به بازنگري شد ، گفت: 70 درصد محتواي اين رشته ها با محوريت بومي و ديني بازنگري مي شود که بازنگري تا تابستان سال آينده نهايي مي شود.

حسني خاطرنشان کرد: پذيرش و توسعه 12 رشته علوم انساني شامل حقوق، مطالعات زنان، حقوق بشر، مديريت، مديريت فرهنگي و هنري، جامعه شناسي، علوم اجتماعي، فلسفه، روانشناسي، علوم تربيتي و علوم سياسي منوط به بازنگري، بومي سازي و به روز کردن شده است.

وي تاکيد کرد: اولويت هاي اصلي براي بازنگري با درسهايي است که بيش از 10 سال بازنگري نشده اند. همچنين اين بازنگري با رويکرد علم و دانش روز و بومي کردن صورت مي گيرد.

از سوي ديگر سعيد قديمي مديرکل دفتر پشتيباني و حمايت آموزش عالي وزارت‌ علوم شاخص هاي بازنگري را به روز رساني، نبود غناي لازم، استفاده از مراجع قوي، کارآمدي رشته و ارزشمداري برشمرد و گفت: 12 رشته علوم انساني که مورد بازنگري قرار مي گيرند گرايش هاي مختلفي دارند که بسياري از اين گرايش ها در بحث بازنگري در دستور کار قرار نگرفته است.

8 رشته تحصيلي در گروه کارشناسي

رديف مقطع تحصيلي رشته مورد بازنگري شماره جلسه شورايعالي برنامه ريزي تاريخ آخرين بازنگري واحدهاي درسي رشته هدف تاسيس رشته
1 کارشناسي علوم اجتماعي گرايش علوم اجتماعي يکصد وهفتاد و چهارمين 28 آبان ماه سال 68

144
واحد درسي

تربيت متخصصان متعهد که پاسخگوي نياز خدمات آموزشي، پژوهشي و خدماتي در سطح جامعه اسلامي
2 کارشناسي علوم اجتماعي گرايش مردم شناسي سيصد و بيست و ششمين 15 مهر ماه سال 75 135
واحد درسي

1: بالابردن سطح آگاهيهاي علمي و بينش هاي فرهنگي دانشجويان علوم اجتماعي
2: تربيت پژوهشگر مردم شناسي
3: تربيت کارشناس متبحر در مسائل فرهنگي
4: تربيت دانشجوي علاقمند به دبيري تدريس مردم شناسي و انسان شناسي
5: پرکردن خلاء کارداني و کارشناسي ارشد گرايش مردم شناسي

3 کارشناسي فلسفه نود و ششمين 11 مهرماه  سال 66 134
واحد درسي

1: آموزش و تربيت مدرسان و استادان فلسفه براي دانشگاهها
2: تربيت محققان آشنا به فلسفه اسلامي و ساير مکتبهاي فلسفي

4 کارشناسي  حقوق دويست و نود و هفتمين  3 ارديبهشت ماه سال 74  135
واحد درسي

 تربيت افراد براي رفع نيازمنديهاي قضايي، وکالت دادگستري، مشاوره حقوقي و کمک به احقاق حقوق مملکت در سطح بين المللي

5 کارشناسي   مديريت گرايش مديريت فرهنگي هنري   چهارصدمين 10 مهر ماه سال 79  133
واحد درسي

 تربيت سرپرست مراکز فرهنگي و هنري با سطح درک و مهارت مشخص

6 کارشناسي  روانشناسي گرايش:روانشناسي کودکان استثنايي/روانشناسي عمومي/روانشناسي باليني  يکصد و هشتاد و سومين  1 بهمن ماه سال 68  144
واحد درسي

هدف اختصاصي: تربيت افرادي که مفاهيم و و اصول نظري و عملي روشهاي پژوهش در اين علم را فراگرفته و حداقل مهارت هاي حرفه اي را در يکي از شاخه هاي روانشناسي کودکان استثنايي/ روانشناسي عمومي / روانشناسي باليني بدست آورند
هدف عمومي: آشنا کردن دانشجويان رشته هاي مختلف با اصول و نظريات و مفاهيم علم روانشناسي

7 کارشناسي  علوم سياسي سيصد و سي و يکمين  1 مهرماه  سال 75  135
واحد درسي

1: اعتلاي علم سياست
2: اعتلاي ارزشهاي اصيل انساني و پيدا کردن امکان تفاهم با ملتهاي ديگر بر اساس ارزشهاي انساني مشترک
3: تربيت افراد کارآمد با توانايي علمي که قابليت تجزيه و تحليل مسائل سياسي اجتماعي ايران و جهان را داشته باشند
4: تامين نيروي انساني مورد نياز وزارتخانه ها و موسسات به ويژه وزارت خارجه، وزارت کشور و آموزش و پرورش

8 کارشناسي علوم تربيتي گرايش مشاوره و راهنمايي يکصد و بيست و سومين 31 ارديبهشت ماه سال 67 135
واحد درسي
-

 9 رشته تحصيلي در گروه کارشناسي ارشد

رديف مقطع تحصيلي رشته مورد بازنگري شماره جلسه شورايعالي برنامه ريزي تاريخ آخرين بازنگري واحدهاي درسي رشته هدف تاسيس رشته
1 کارشناسي ارشد علوم اجتماعي گرايش جامعه شناسي يکصد و سي و هفتم 16 آذر سال 67

38
واحد درسي

1: ميزان آگاهي و اطلاع فارغ التحصيلان رشته هاي مختلف علوم اجتماعي عمق يابد
2: زيرنظر اساتيد در برنامه ريزيها، ارزشيابي ها و مطالعات و تدريس دانشگاهي همکاري کنند
3: کمبود ارگانهاي دانشگاهي و غيردانشگاهي مرتفع شود

2 کارشناسي ارشد فلسفه گرايش فلسفه سيصد و پنجاه و چهارم 19 بهمن سال 76 32
واحد درسي

1: رفع نياز وزارت آموزش و پرورش براي تربيت دبيران متخصص تدريس فلسفه
2 : رفع نياز دانشگاهها براي تدريس فلسفه يا رشته هاي مرتبط با فلسفه
3 : تربيت محققان و مولفان و مترجمان آثار فلسفي

3 کارشناسي ارشد  فلسفه گرايش منطق  سيصد و پنجاه و پنجم  30 فروردين سال 77  32
واحد درسي

1: احيا و بازشناسي ميراث منطقي جهان اسلام به ويژه ايران
2: ايجاد زمينه اي مناسب براي طرح و فراگيري مباحث گسترده منطق جديد
3: فراهم کردن زمينه مناسب براي بحثهاي منطق تطبيقي

4 کارشناسي ارشد  حقوق گرايش حقوق عمومي  دويست و نود و هفتمين   3 ارديبهشت سال 74  32
واحد درسي

 تربيت کارشناس ارشد در رشته حقوق عمومي و فراگيري عملي روش تحقيق و تقويت قدرت استنباط و تجزيه و تحليل مسائل حقوقي

5 کارشناسي ارشد   حقوق گرايش حقوق بشر چهارصد و نهمين    14 اسفند سال 79  32
واحد درسي

 تربيت کارشناس ارشد در رشته حقوق بشر و فراگيري عملي روش تحقيق و تقويت قدرت استنباط و تجزيه و تحليل مسائل حقوقي

6 کارشناسي ارشد مطالعات زنان گرايش زن و خانواده ششصد و و نود و ششمين 11 آبان سال 87  پنج نيمسال تحصيلي

1: درک ديدگاههاي اسلام درباره زن و خانواده بر پايه منابع اصيل
2: دفاع از اسلام در برابر پرسشها و شبهات مطرح درباره زن و خانواده
3: نقد و بررسي نظريه ها و مکاتب
4: توليد علم بومي در حوزه مطالعات زنان
5: زمينه سازي براي تربيت نظريه پردازان و کارشناسان متعهد جهت سياستگذاري

7 کارشناسي ارشد  روانشناسي گرايش روانشناسي باليني دويست و چهلمين  31 خرداد سال 73  38
واحد درسي
 تربيت روانشناس باليني براي ارائه خدمات باليني، پژوهشي و آموزشي پيشرفته و گسترده در مراکز تشخيصي و درماني، موسسات آموزشي و پژوهشي و مراکز توانبخشي و پيشگيري
8 کارشناسي ارشد  علوم سياسي سيصد و سي و يکمين  25 آذر سال 75 32
واحد درسي

بالابردن کيفيت و کارآيي دانشجويان اين دوره و فراهم کردن امکانات تحقيق در زمينه مسائل سياسي ايران و جهان و تربيت افراد کارآمد و متعهد به انقلاب اسلامي براي وزارتخانه هاي خارجه و کشور است

9 کارشناسي ارشد علوم تربيتي گرايش مشاوره و راهنمايي دويست و هفدهمين 8 ارديبهشت سال 70 36
واحد درسي

تربيت افراد براي:
1: ارائه خدمات مشاوره اي در زمينه مسائل رواني، تربيتي، شغلي، تحصيلي و خانوادگي در موسسات آموزش عالي، بهزيستي، تامين اجتماعي، دادگاهها، بنيادها و نهادهاي انقلابي
2: تدريس دروس مشاوره در موسسات آموزشي در سطح کارشناسي و پايين تر
3: تحقيق در موضوعات راهنمايي و مشاوره
4: برنامه ريزي و سرپرستي مراکز خدمات مشاوره اي


بر اساس بخشنامه اي که در سال 73 از سوي شوراي عالي برنامه ريزي آموزش عالي به دانشگاه ها ابلاغ شد تعداد واحدهاي درسي در مقاطع تحصيلي کاهش يافت. در مقطع کارشناسي حداقل 130 و حداکثر 135 واحد درسي تعيين شد و در کارشناسي ارشد نيز حداقل 28 و حداکثر 32 واحد درسي تعيين شد.

بر اساس اطلاعاتي که از برنامه هاي آموزشي مندرج در اين جدول بدست مي آيد در بخش کارشناسي، رشته فلسفه در سال 66 تدوين شده و 23 سال از آخرين به روز رساني اين رشته مي گذرد. در بخش کارشناسي ارشد نيز رشته علوم اجتماعي گرايش جامعه شناسي آخرين بار در سال 67 به روز رساني شده و 22 سال از آخرين به روز رساني آن مي گذرد.

رشته هايي که در اين جدول آمده نمونه اي از اولويت هاي اعلام شده براي بازنگري رشته هاي علوم انساني است و با توجه به اينکه تمامي گرايش هاي يک رشته براي بازنگري در اولويت نبوده است در اين گزارش ذکر نشده است. همچنين علت ذکر نشدن رشته مديريت وجود 25 گرايش براي اين رشته و مشخص نبودن اولويت بازنگري براي اين گرايش ها است.




بازدید : 14
نویسنده : مولوی
رئيس سازمان سنجش آموزش کشور از آغاز ثبت نام داوطلبان آزمون نيمه متمرکز دکتري از سوم بهمن ماه خبر داد و ظرفيت پذيرش دانشجوي دکتري در دانشگاه هاي دولتي بر اساس شيوه پذيرش نيمه متمرکز را سه هزار نفر اعلام کرد.

به گزارش مهر، محمدحسين سرورالدين پيش از ظهر سه شنبه در نشست مطبوعاتي در محل سازمان سنجش آموزش کشور با بيان اين مطلب افزود: داوطلبان آزمون نيمه متمرکز دکتري تا 10 بهمن ماه فرصت دارند براي شرکت در اين آزمون ثبت نام کنند.

رئيس سازمان سنجش آموزش کشور در اعلام ديگر زمان هاي مهم مربوط به آزمون نيمه متمرکز دکتري گفت: اين آزمون 25 فروردين ماه 90 برگزار خواهد شد و نتيجه آن نيز تا شهريور ماه اعلام مي شود تا پذيرفته شدگان نهايي بتوانند مقطع دکتري را از مهر ماه شروع کنند.

وي با بيان اينکه آزمون کتبي که توسط سازمان سنجش آموزش کشور برگزار مي شود در حکم امتحاني اوليه و عمومي براي ورود به مقطع دکتري است ، گفت: اين آزمون شبيه GRE است اما عين GRE نيست بلکه بومي شده آن است. آزمون کتبي که توسط سازمان سنجش برگزار مي شود تخصصي نيست. امتحان کتبي که توسط سازمان سنجش برگزار مي شود نيز تحت عنوان پذيرش دانشجو نيست بلکه گزينش دانشجو است. 

سرورالدين افزود: سازمان سنجش در فرآيند پذيرش نيمه متمرکز دانشجوي دکتري فقط يک فيلتر اوليه را انجام مي دهد. وزن اين آزمون به اين ترتيب است که با اين آزمون حداقل سه برابر يا بيشتر داوطلب به دانشگاه ها اعلام خواهد شد. به عنوان مثال اگر دانشگاهي در يک رشته دکتري 10 نفر ظرفيت پذيرش دارد 30 نفر به ترتيب نمره اي که در آزمون کسب کرده اند به دانشگاه معرفي خواهد شد.  

رئيس سازمان سنجش درباره دروسي که در آزمون نيمه متمرکز دکتري مورد پرسش قرار مي گيرند نيز گفت: براي کليه رشته هاي گروه فني مهندسي سه درس انتخاب شده است. دو درس زبان انگليسي و استعدادسنجي تحصيلي براي همه داوطلبان است. غير از اين دو درس، رياضي 1 و 2 و يک درس ديگر که به طور مشترک براي گروه فني مهندسي است را امتحان مي دهند.

وي افزود: آنجا که فکر مي شد ممکن است براي کل رشته هاي علوم انساني 2 تا 3 درس مشترک پيدا کنيم، چند زير گروه تشکيل شده تا داوطلباني که مي خواهند امتحان دهند زياد به مشکل برنخورند.

رئيس سازمان سنجش درباره منابع آزمون دکتري گفت: در خيلي از رشته ها و گروه هاي آموزشي اين امتحان بيشتر از مقطع کارشناسي است اما ممکن است در برخي نيز امتحان در سطح کارشناسي ارشد باشد. اعلام خواهد شد که سطح امتحان در سطح کارشناسي است يا کارشناسي ارشد.

سرورالدين محاسبه امتياز داوطلب در آزمون اوليه اي که براي پذيرش نيمه متمرکز دانشجوي دکتري برگزار مي شود را بر اساس آزمون کتبي و سوابق تحصيلي اعلام کرد.

وي درباره اينکه سازمان سنجش پذيرفته شدگان آزمون کتبي سازمان سنجش را به چند دانشگاه براي انجام مصاحبه يا بررسي سوابق علمي معرفي مي کند ، گفت: يک روايت اين است که پذيرفته شده آزمون کتبي سازمان سنجش، به تعداد تمام دانشگاههايي که رشته مورد نظر داوطلب را دارند به آن دانشگاه ها معرفي مي شود. اگر 60 دانشگاه در رشته مورد نظر داوطلب داراي دوره دکتري باشند داوطلب به هر 60 دانشگاه معرفي مي شود و اينجا نقش داوطلب در انتخاب دانشگاه ها اين است که داوطلب اولويت بندي خود درباره اينکه کدام دانشگاه را راغب تر است اعلام مي کند.  

رئيس سازمان سنجش درباره نحوه اعلام نتايج پذيرش دانشجوي دکتري نيمه متمرکز گفت: نتيجه نهايي را سازمان سنجش اعلام خواهد کرد.