پیغام مدیر :
با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید به سایت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
خداحافظي با بنزين توليدي واحدهاي پتروشيمي
نوشته شده در یک شنبه 3 بهمن 1389
بازدید : 17
نویسنده : مولوی
قرار است از دهه‌ فجر امسال با تكميل طرح‌هاي بهينه‌سازي و بنزين‌سازي پالايشگاه‌هاي نفتي داخلي، توليد بنزين به‌تدريج دو تا سه ميليون ليتر در روز افزايش پيدا كند و در شهريور سال آينده (1390) به حدود 20 ميليون ليتر در روز برسد.

به گزارش ايسنا، به اين ترتيب توليد بنزين در واحدهاي پتروشيمي كه از مرداد امسال آغاز شده و ايران را از واردات اين فرآورده استراتژيك بي‌نياز كرده، متوقف خواهد شد.

توليد بنزين در واحدهاي پتروشيمي از مرداد امسال در شش واحد مجتمع پتروشيمي اراك، واحد آروماتيك بندر امام (ره)، برزويه، جم، اميركبير و بوعلي آغاز شد.

توليد بنزين در واحدهاي پتروشيمي با ظرفيت بين 14 تا 17 ميليون ليتر در روز درحالي آغاز شده بود كه تهديدهاي غرب براي تحريم واردات بنزين ايران بيش از پيش مطرح بود و ايران توانست با اين اقدام در توليد بنزين مورد نيازش خودكفا شود.

البته به‌تدريج با كاهش سهميه‌هاي بنزين پاييزي از يك‌سو و اجرايي شدن قانون هدفمندي يارانه‌ها از سوي ديگر متوسط مصرف بنزين كه حدود 68 ميليون ليتر در روز بود، هم‌اكنون به حدود 53 ميليون ليتر در روز كاهش پيدا كرده است.

به همين ترتيب توليد بنزين در اين واحدهاي پتروشيمي نيز رو به كاهش گذاشت؛ تا آنجا كه در حال حاضر روزانه فقط بين چهار تا پنج ميليون ليتر بنزين از طريق پتروشيمي توليد مي‌شود كه به نظر مي‌رسد همين مقدار نيز اوايل سال آينده به صفر برسد.

طرح‌هاي بنزين‌سازي جواب داد

باوجود گذشته بيش از پنج سال از تهيه طرح جامع توسعه پالايشگاه‌ها كه توسعه طرح‌هاي بهينه‌سازي و بنزين‌سازي را در پي داشت، سرانجام بهره‌برداري از اين طرح‌ها آغاز شده و تا چند روز آينده اولين سري افزايش توليد بنزين و گازوييل به مرحله اجرا مي‌رسد. پيش‌بيني شده افزايش توليد بنزين با دو تا سه ميليون ليتر در بهمن ماه امسال آغاز شود و تا حدود پنج ماه آينده به 11 ميليون ليتر و تا پايان شهريور سال 1390 به 20 ميليون ليتر در روز افزايش پيدا كند.

البته مهم‌تر از افزايش كميت فرآورده‌هاي مهمي مانند بنزين و گازوييل، كيفيت آنهاست كه براساس وعده وزير نفت بايد به استانداردهاي يورو 4 و 5 برسند.

مسعود ميركاظمي با اشاره به اين‌كه باوجود اعمال محدوديت عليه صنعت نفت ايران، هم در توليد بنزين كافي موفق عمل كرده‌ايم و هم ذخاير خوبي در اختيار داريم، يادآوري كرده بود كه باتوجه به ذخايري كه در اختيار داريم، حتي اگر براي مدت طولاني واردات نداشته باشيم، هيچ اتفاقي در كشور نخواهد افتاد.

افزايش 30 ميليون ليتري بنزين توليدي كشور تا يك‌سال آينده

به گفته وي از دهه فجر بهره‌برداري از طرح‌هاي بنزين‌سازي و بهينه‌سازي پالايشگاه‌ها آغاز مي‌شود كه تا پايان نيمه اول سال آينده توليد بنزين پالايشگاه‌ها از ميزان مصرف داخلي هم بالاتر مي‌رود؛ به‌طوري كه تا پايان سال 1390 بيش از 30 ميليون ليتر بنزين با كيفيت به توليد داخلي اضافه خواهد شد.




ايران‌چك‌ها تنها متهم پولشويي نيستند
نوشته شده در یک شنبه 3 بهمن 1389
بازدید : 17
نویسنده : مولوی
بانك مركزي يكي از اصلي‌ترين اهداف خود براي خروج ايران‌چك‌ها از گردش پولي كشور را جلوگيري از گسترش جرم پولشويي اعلام كرده است. پولشويي به آن جرائمي گفته مي‌شود كه پول‌هاي كثيف ناشي از مبادلات غيرقانوني از جمله تجارت انسان، مواد مخدر، اسلحه و... به وسيله آن تطهير شده و شكل و شمايل قانوني به خود مي‌گيرد.

 به عبارت بهتر صاحبان اين پول‌هاي غيرقانوني درصددند تا با پاك كردن و از بين بردن منشأ پول‌هاي خود و با ردگم‌كني، آن را به شكل دارايي قانوني درآورده و به گردش بيندازند. در همين حال سيستم‌هاي بانكي و بانك‌هاي مركزي كشورهاي مختلف از طريق شفاف‌سازي هرچه بيشتر با ابزار و ثبت و دريافت اطلاعات از منشأ و صاحبان پول‌هاي نقد كلان درصددند تا پول‌هاي كثيف را شناسايي و از تطهير آن جلوگيري كنند. اين جلوگيري باعث مي‌شود شبكه‌هاي فساد و قاچاق به مرور قدرت مالي خود را از دست بدهند، چرا كه پول‌هاي ناشي از تجارت غيرقانوني قابل استفاده در بانك‌ها و شبكه‌هاي مالي قانوني نيست و مثلا قابل سپرده‌گذاري،‌ انتقال به مكان ديگر و... نخواهد بود و فقط مي‌توان آن را به صورت نقد جابه‌جا يا تقسيم كرد كه آن هم با ريسكي بسيار بالا همراه است. لذا بانك‌هاي مركزي همواره در حال تكميل و به روز كردن سيستم‌ها و روش‌هاي اطلاعاتي خود براي مبارزه با پولشويي هستند. در ايران نيز قانون مبارزه با پولشويي در 17 بهمن 86 ابلاغ و آيين‌نامه اجرايي آن در 14 آذر 88 اجرايي شد. تمركز اصلي اين آيين‌نامه بر شفاف‌سازي هرچه بيشتر اطلاعات منشأ و صاحب پول در بدو ورود به بانك است. به عبارت بهتر ارائه هرگونه خدمات بانكي به افرادي كه مدارك هويتي كاملي نداشته باشند يا بانك از احراز هويت آنان اطمينان حاصل نكند، ممنوع است. حساب افراد سياسي خارجي مورد تاكيد ويژه اين آيين‌نامه است. محدوديت‌ معاملات نقدي تا سقف 15 ميليون تومان در هر روز براي هر نفر از ديگر ابزار پيش‌بيني شده در اين آيين‌نامه است تا صاحبان پول را مجبور سازد معاملات و نقل و انتقال پول خود را از طريق بانك‌ها انجام دهند و اين يعني اجبار براي احراز هويت پول و صاحب پول. وزارت امور اقتصادي و دارايي مقررات مشابهي را براي بورس نيز در دست طراحي دارد تا پول‌هاي كثيف از طريق كارگزاران بورس وارد چرخه خريد و فروش سهام و تبديل آن به دارايي نشود.

ايران‌چك‌ها و پولشويي

اما ظاهرا ورود ايران‌چك‌ها به چرخه پولي كشور در مرداد 87 و افزايش سهم آنها در سبد پولي كشور به 2‌0/‌56‌درصد، ‌مشكلي در اجراي قوانين ضدپولشويي ايجاد كرده است. بانك مركزي مي‌گويد چون ايران‌چك‌ها پشت‌نويسي نمي‌شود، معاملات نقد هنگفت و غيرقابل رهگيري از طريق آن امكانپذير است و لذا نمي‌توان به راحتي به شناسايي مالك و منشأ پول نايل شد.

به عبارت بهتر ايران‌چك‌ها سرعت گردش نقدينگي در اقتصاد را افزايش داده و مقدار اين سرعت طوري بالا رفته است كه بانك مركزي قادر به كنترل آن و وارد كردن آن به چرخه بانكي كشور نيست. لذا راه‌حل را در خروج تدريجي ايران‌چك‌ها از چرخه ديده و براساس آخرين اعلام از پنجم بهمن ماه ابتدا ايران‌چك‌هاي 100 هزار توماني از طريق پشت‌نويسي و تحويل به بانك از چرخه پولي كشور خارج مي‌شود تا در آينده نوبت به ايران‌چك‌هاي 50 هزار توماني برسد. ‌بانك مركزي مي‌افزايد: با خروج ايران‌چك‌ها از چرخه پولي، درشت‌ترين اسكناس موجود در چرخه از 100 و 50 هزار تومان كه همان ايران‌چك‌هاي شبه اسكناس باشند به 10 هزار توماني نه‌چندان رايج شده، كاهش خواهد يافت و لذا افزايش حجم پول، معاملات نقدي را دشوار و مراجعه به سيستم بانكي و در نتيجه ثبت مالك و منشأ پول را بيشتر امكانپذير خواهد كرد.

يك علامت سوال بزرگ

با اين حال در برابر اين استدلال بانك مركزي يك علامت سوال بزرگ قرار دارد و آن اين است كه چرا با وجود اسكناس‌هاي بسيار درشت‌تر از ايران‌چك‌هاي ايران در ساير نقاط دنيا، كشورهاي ديگر قادر به كنترل پولشويي هستند؟ مثال و نمونه بارز در اين‌باره را مي‌توان در اسكناس‌هاي موجود در پول واحد اروپايي ـ يورو ـ دانست كه با اين كه اين اسكناس‌هاي درشت در 17 كشور از 27 كشور عضو اتحاديه اروپا به طور رسمي منتشر مي‌شود و پس از دلار آمريكا تقريبا پرمعامله‌ترين ارز بين‌المللي محسوب مي‌شود، پس چرا كشورهاي اروپايي كه حجم مبادلات داخلي و بين‌المللي‌شان چندين برابر ايران است، قادر به كنترل اثر اين اسكناس‌‌ها بر فرآيند پولشويي هستند؟ در سبد پول واحد اروپايي ـ يورو ـ 7 اسكناس از 5 تا 500 يورويي به چشم مي‌خورد. اسكناس 100 يورويي به تنهايي از ايران چك 100 هزار توماني حدود 40 تا 45 هزار تومان بيشتر ارزش دارد و اسكناس 500 يورويي نيز 6 برابر يك قطعه ايران چك 100 هزار توماني مي‌ارزد. اين ماجرا درباره دلار آمريكا نيز وجود دارد. در سبد اسكناس دلار، اسكناس‌هاي 100 دلاري وجود دارد كه از ايران‌چك 100 هزار توماني حدود 10 هزار تومان بيشتر ارزش دارد. حال بايد پرسيد چگونه اسكناس‌هاي بسيار درشت 500 يورويي با يكصد دلاري با آن دامنه گسترده معاملاتي بين‌المللي اثرات پولشويي محدودي دارند اما ايران‌چك‌هاي 50 و 100 هزار توماني كه معادل ارزش اسكناس‌‌هاي رده چهارم يا پنجم آن ارزهاي بين‌المللي هستند، فقط در داخل مرزهاي ايران چنين اثرات گسترده‌اي را در پولشويي دارند؟ مشكل از كجاست؟

طهماسب مظاهري: ‌اين كه ايران‌چك‌ها قابليت پولشويي دارند و اسكناس‌هاي درشت اروپايي و آمريكايي اين قابليت را كمتر دارند، به سرانه اسكناس ايران در قياس با اين‌كشورها برمي‌گردد. چرا كه هر قدر تعداد اسكناس در گردش بيشتر باشد، امكان كنترل بر آن كمتر است‌

طهماسب مظاهري ـ رئيس كل سابق بانك مركزي ـ در اين باره به خبرنگار ما مي‌گويد: اين كه ايران‌چك‌ها قابليت پولشويي دارند و اسكناس‌هاي درشت اروپايي و آمريكايي اين قابليت را كمتر دارند به سرانه اسكناس ايران در قياس با اين كشورها برمي‌گردد. چرا كه هر قدر تعداد اسكناس در گردش بيشتر باشد، امكان كنترل بر آن كمتر است.

وي افزود: سرانه اسكناس در ايران حدود 110 برگ است. يعني به ازاي هر ايراني 110 برگ اسكناس در گردش وجود دارد، اما اين رقم در كشورهاي همسايه‌ ما مثل پاكستان حدود 35 برگ و در كشورهاي اروپايي و آمريكايي حدود 10 تا 15 برگ است.

وي اظهار كرد: هر قدر شمار اسكناس‌هاي در گردش كمتر باشد،‌ امكان ثبت، نظارت و رهگيري آن بيشتر است. مثلا در يك كشور اروپايي وقتي شما با كارت بانكي خود در يك محدوده زماني مشخص اسكناس درشت دريافت مي‌كنيد،‌ دريافت آن اسكناس درشت و شماره آن در رزومه امنيتي كارت شما ثبت مي‌شود و اگر اين دريافت از حد متعادل بيشتر شود، بانك به عملكرد حساب شما مشكوك شده و روي عملكرد مالي شما تحقيق مي‌كند. اين اسرار پرداخت وجه نقد به بانك نيز وجود دارد. يعني اگر شما در يك يا چند نوبت اسكناس‌هاي درشت متعددي را به بانك تحويل دهيد،‌ بانك احتمالا به عملكرد شما مشكوك شده و روي حساب شما تحقيق خواهد كرد.

وي تصريح كرد: نكته ديگر آن است كه تركيب اسكناس‌هاي درشت در سبد اسكناس ايران و مثلا يورو بسيار متفاوت است، به طوري كه سهم ايران‌چك‌ها كه درشت‌ترين شبه‌پول‌هاي موجود در چرخه پولي را تشكيل مي‌دهد، ‌در سبد اسكناس بيش از 50 درصد است، اما سهم 500 يورويي به كمتر از 8 درصد مي‌رسد. جالب است در يك سايت تحليلي بين‌المللي ديدم كه در تمام چرخه بين‌المللي اسكناس، تنها حدود 165 هزار قطعه 1000 دلاري وجود دارد كه اين ارقام تفاوت‌هاي تعدادي و در نتيجه كميت و كيفيت اجراي قوانين پولشويي را نشان مي‌دهد.

مظاهري گفت: تا جايي كه به خاطر دارم تعداد ايران‌چك‌هاي منتشره تا زمان حضورم در بانك مركزي حدود 180 تا 200 ميليون برگ بود. حالا اين رقم را با 165 ‌هزار قطعه اسكناس 1000دلاري مقايسه كنيد. يا جالب است بدانيد حدود 70 درصد سبد اسكناس كشور را (بدون احتساب ايران‌چك‌ها)‌ اسكناس 2 و 5 هزار توماني تشكيل مي‌دهد.‌ وي افزود: لذا نفس انتشار ايران‌چك‌ها باعث تسهيل پولشويي نمي‌شود، چراكه در دنيا اسكناس‌هايي بسيار درشت‌تر را براي تسهيل در مبادلات منتشر كرده‌اند، اما تفاوت‌ها را تعداد اسكناس‌ها ايجاد مي‌كند و لذا بايد از تعداد اسكناس‌هاي در گردش كم كرد و سمت و سوي دريافت و پرداخت‌ها را الكترونيكي كرد.

رئيس كل سابق بانك مركزي تصريح كرد: اگر ايران‌چك‌ها هم از چرخه خارج شود و اسكناس‌هاي درشت‌تر از 10 تا 50 هزار توماني جايگزين آن شود باز هم كمكي به مبارزه با پولشويي صورت نخواهد گرفت، چون اين سرانه اسكناس بالاي ماست كه تسهيل‌كننده پولشويي است.

مظاهري گفت: به عقيده من بايد در بسته سياست‌هاي پولي ابزارهايي براي كاهش معاملات نقدي و استفاده از اسكناس و تشويق انجام معاملات از طريق الكترونيك پيش‌بيني شود. مقدمه اين امر تقويت لجستيكي شبكه شتاب و شبكه‌هاي نقل و انتقال وابسته به آن و همچنين تدوين مقررات مربوطه است.

وي افزود: فقط از طريق الكترونيكي كردن معاملات اجتماعي است كه مي‌توان پولشويي را كنترل كرد. هر قدر هم كنترل هويت در بانك‌ها دقيق باشد، باز هم روش‌هاي جعل هويت از آن جلوتر است، اما وقتي مبادلات الكترونيكي باشد، جلوي بسياري از اين تخلفات گرفته مي‌شود. در كشورهاي غربي هم ديديد كه جلوي انتشار اسكناس درشت را نگرفته‌اند، بلكه تعداد آن را كاهش داده و سپس نياز به استفاده از آن را با گسترش و ضمنا كاهش هزينه نقل و انتقال الكترونيكي پول را از بين برده‌اند. شايد تعجب كنيد، اما در اروپا يا آمريكا خيلي از شهروندان اسكناس 500 يورويي يا 1000 دلاري را زياد نديده‌اند يا زياد امكان استفاده از آن برايشان پيش نيامده است، اما اسكناس‌هاي درشت مثل ايران‌چك‌هاي ما وجود دارند و تسهيل‌كننده پولشويي هم نيستند.

سيدعلي دوستي‌موسوي / گروه اقتصاد




چين 200 فروند هواپيماي بوئينگ مي‌خرد
نوشته شده در یک شنبه 3 بهمن 1389
بازدید : 15
نویسنده : مولوی
به گفته يک مقام آمريکايي، اين کشور يک قرارداد صادراتي به ارزش 45 ميليارد دلار با چين امضا کرده است.

اين معامله تجاري از جمله شامل خريداري 200 هواپيماي بوئينگ به ارزش 19 ميليارد دلار مي شود.

اين موافقتنامه هاي تجاري ميان دو کشور درحالي امضا مي شود که هو جينتائو رئيس جمهور چين سرگرم ديدار از واشنگتن است.

جيم مکنرني مدير عامل شرکت بوئينگ از جمله گروهي از مديران آمريکايي بود که در ملاقات روز چهارشنبه هو جينتائو با باراک اوباما رئيس جمهور آمريکا در کاخ سفيد حضور داشتند.

استيو بالمر رئيس شرکت مايکروسافت، لويد بلنکفين مدير گلدمن ساکس و جف ايملت از جنرال الکتريک نيز در اين ديدار شرکت داشتند.

مقام آمريکايي که خبر امضاي اين موافقتنامه ها را اعلام کرد گفت که شامل سفارش هايي براي شرکت هاي کشاورزي، ارتباطات و کامپيوتري آمريکا مي شود و مي تواند به ايجاد 235 هزار شغل کمک کند.

شرکت فناوري هانيول، کاترپيلار که در تجهيزات ساختماني تخصص دارد و وستينگهاس الکتريک، که يک شرکت نيروي اتمي است از ديگر برندگان سفارش هاي چين هستند.

سفارش چين براي بوئينگ يک خبر خوب به حساب مي آيد، زيرا اين شرکت اخيرا بار ديگر اعلام کرد که ورود هواپيماي جديدش، دريملاينر، به بازار شش ماه ديگر عقب افتاده است.

شرکت اروپايي ايرباس اخيرا اعلام کرده بود که جاري شدن سفارش ها در ماه دسامبر باعث شد که سهمش از بازار در سال گذشته 52 درصد بيشتر از بوئينگ باشد؛ قرارداد تازه بوئينگ با چين مي تواند اين وضع را عوض کند.

بي بي سي




19 ميليارد دلار حجم صادرات غيرنفتي کشور
نوشته شده در یک شنبه 3 بهمن 1389
بازدید : 12
نویسنده : مولوی
رئيس کل گمرک حجم صادرات غيرنفتي کشور در 9 ماهه ابتداي امسال را 19 ميليارد و 143 ميليون دلار اعلام کرد.

به گزارش خبرگزاري مهر، عباس معمارنژاد با اعلام اين خبر ميزان واردات کشور در 9 ماهه سال جاري را نيز حدود 47ميليارد دلار اعلام کرد که 35 درصد آن از طريق بندر شهيد رجايي صورت گرفته است.

رئيس کل گمرک ايران با بيان اينکه تمام رويه هاي گمرکي طي چند سال اخير نرخ صعودي داشته اند، ارزش ترانزيت انجام شده طي 9 ماهه امسال از گمرکات کشور را بيش از 23 ميليارد دلار با حجمي معادل 7.5 ميليون تن اعلام کرد که با تردد بيش از 30 هزار کاميون در کشور حاصل شده است.

وي تعداد پرونده هاي مکشوفه قاچاق توسط گمرکات کشور طي اين مدت را 26 هزار پرونده به ارزش 437 ميليارد تومان اعلام کرد.

معمارنژاد با بيان اينکه 10 گمرک عمده از 167 گمرک سراسر کشور، بيشترين حجم تردد ورود و خروج مسافر را پوشش مي دهند، رتبه اول تردد مسافر در کشور را مربوط به گمرک فرودگاه امام خميني (ره) با تعداد روزانه 15 هزار خروجي عنوان کرد.
 
معاون وزير امور اقتصادي و دارايي تعداد مسافران ورودي و خروجي کشور در 6 ماهه نخست سال جاري را 6 ميليون و 800 هزار نفر اعلام و پيش بيني کرد که تا پايان سال اين رقم به دو برابر افزايش خواهد يافت.
 
وي در بخش ديگري از سخنان خود، ميزان حقوق وصولي کالا توسط هر کارمند گمرک در طول يکسال را به طور متوسط 14 ميليارد تومان اعلام کرد، در حالي که سرانه هزينه هاي جاري، اعم از حقوق، هزينه آب، برق و ساير هزينه ها به ازاي هر کارمند تنها 16 ميليون تومان در سال مي شود.
 
معمارنژاد با بيان رقم 61 هزار ميليارد ريالي براي ميزان وصولي گمرک در سال 1388، ميزان وصولي هاي امسال گمرک طي نه ماهه سال جاري را 52 هزار ميليارد ريال اعلام و پيش بيني کرد اين رقم تا پايان سال به 75 هزار ميليارد ريال افزايش يابد.




افزايش تامين مالي از طريق بازار سرمايه
نوشته شده در یک شنبه 3 بهمن 1389
بازدید : 14
نویسنده : مولوی
مديرعامل شرکت بورس و اوراق بهادار بر تامين مالي از طريق بازار سرمايه کشور تاکيدکرد و گفت: سال گذشته بالغ بر 800 ميليارد تومان افزايش سرمايه شرکتها از طريق بورس صورت گرفته که در 9 ماهه ابتداي امسال اين رقم به 1700 ميليارد تومان رسيد.

حسن قاليباف اصل در گفتگو با مهر يکي از مباحث مهم اقتصادي را بحث تامين مالي عنوان کرد و گفت: با توجه به اجراي سياستهاي کلي اصل 44 قانون اساسي، ديگر دولت مجاز به سرمايه گذاري نيست بنابراين موضوع تامين مالي از طريق بازار سرمايه اهميت مي يابد.

مديرعامل شرکت بورس و اوراق بهادار واگذاري سهام شرکتهاي دولتي، عرضه هاي اوليه و افزايش سرمايه شرکتها در بورس را هم به نوعي تامين مالي از طريق بازار سرمايه کشور دانست و عنوان کرد: سال گذشته بالغ بر 800 ميليارد تومان افزايش سرمايه شرکتها از طريق بورس صورت گرفته و در 9 ماهه ابتداي امسال اين رقم به 1700 ميليارد تومان رسيد که رشد مناسبي ارزيابي مي شود.

وي با تاکيد بر تغيير ديدگاهها نسبت به بورس براي تامين مالي و اينکه بورس فقط محل معاملات نيست و مکاني براي تامين مالي فعاليتها و بنگاههاي اقتصادي است، تصريح کرد: ديدگاهها نسبت به شرکتهاي سهامي عام و شرکتهاي سهامي خاص، تضامني و با مسئوليت محدود بايد تغيير کند.

به گفته قاليباف اصل شرکتهاي بورسي که تحت نظارت سازمان بورس قرار دارند، دائما اطلاعات ارائه و شفاف سازي مي کنند و ريسک آنها هم پائين است، شرکتهاي با مسئوليت محدود و سهامي خاص در بازارهاي پيشرفته نمي توانند اوراق منتشر و تامين مالي کنند.

اين مقام مسئول در بازار سرمايه کشور با اشاره به اينکه تامين مالي عام براي شرکتهاي سهامي عام و بورسي است، افزود: بازار سرمايه علاوه بر تامين مالي مستقيم يک علامت دهي براي تامين مالي از طريق ساير حوزه ها است.




بازدید : 14
نویسنده : مولوی
معاون وزير کار با اعلام اينکه مراجعات افراد متقاضي کسب و کار خانگي در استان‌ها آغاز شد، به احتمال شروع پرداخت تسهيلات نيز اشاره کرد و گفت: مشاغل خانگي از 3 طريق قابل اجرا است.

محمدحسين فروزان مهر در گفتگو با مهر با اشاره به اينکه قانون مشاغل خانگي در خرداد ماه سال جاري توسط نمايندگان مجلس ارائه و سپس براي اجرا ابلاغ شد، گفت: بايد گفت هم اکنون بسياري از مشاغل مدنظر طرح مشاغل خانگي وجود دارند و در حال فعاليت هستند.

فعاليت ستاد مشاغل خانگي

معاون توسعه اشتغال و کارآفريني وزارت کار و امور اجتماعي، اظهار داشت: همچنين در زمان تدوين و ابلاغ قانون نيز پيش بيني شده بود که ما يک ستادي براي آن تشکيل دهيم تا از اين طريق بتوانيم دستورالعمل اجرايي نحوه ساماندهي مشاغل خانگي را تهيه کنيم.

فروزان مهر با تاکيد بر اين مطلب که زمينه اجرايي شدن قانون مشاغل خانگي در قالب هماهنگي با دستگاه هاي اجرايي به مرحله اجرا رسيده است، تصريح کرد: هم اکنون 214 رشته فعاليت خانگي نيز در موضوع مشاغل مختلف شناسايي و براي آن هماهنگي شده است.

وي بيان داشت: از موضوعات مهم و مدنظر در اجراي قانون مشاغل خانگي اين است که کار در محل منازل و خانه ها توسط عضو و يا اعضاي خانواده صورت پذيرد. هرچند قانونگذار پيش بيني کرده که اين کار به 3 شيوه قابل پيگيري باشد.

اجراي مشاغل خانگي به 3 روش

اين مقام مسئول در وزارت کار و امور اجتماعي، افزود: يک نوع کار خانگي اين است که اقدامات از خريد مواد اوليه تا توليد محصول توسط خود افراد انجام شود. ديگري بحث کارمزدي بودن شغل خانگي است به نحوي که مواد اوليه از بيرون خريداري و در اختيار افراد قرار گيرد.

به گفته فروزان مهر، يک نوع ديگر کار مشاغل خانگي فروش محصولات در خارج از خانه ها است که بايد اتفاق بيافتد. در اي زمينه يکي از مهم ترين اقدامات موثر مي تواند بهسازي و ايجاد اتحاديه هاي فروش محصولات خانگي باشد.

معاون توسعه اشتغال و کارآفريني وزارت کار و امور اجتماعي، بيان داشت: تاکنون مراجعات زيادي از سوي افراد به دستگاه ها صورت گرفته است که متناسب با نوع درخواست، براي آنها کاربرگ هايي نيز در نظر گرفته شده است.

آغاز مراجعه افراد به دستگاه‎ها

وي تصريح کرد: افراد متقاضي دريافت تسهيلات مشاغل خانگي بايد طرح هاي توجيهي خود را ارائه کنند که بعد از آن، اين طرح توجيهي توسط دستگاه اجرايي مربوط به حوزه تخصصي آن طرح مجوز صادر مي شود.

اين مقام مسئول در وزارت کار و امور اجتماعي، اظهار داشت: البته افراد بايد به ادارات کار استان هاي خود نيز مراجعاتي را براي کسب مجوز داشته باشند. البته منابعي نيز توسط صندوق مهر امام رضا (ع) براي مشاغل مستقل در نظر گرفته شده است.

فروزان مهر ميزان تسهيلات به مشاغل مستقل را حدود 5 ميليون تومان اعلام کرد و افزود: اين مبلغ تسهيلات به صورت قرض الحسنه اختصاص مي يابد.

پرداخت تسهيلات به متقاضيان

معاون وزير کار و امور اجتماعي در پاسخ به اين سوال که آيا در حال حاضر تسهيلات ياد شده به افراد متقاضي پرداخت شده است و يا خير؟ تصرح کرد: هم اکنون در بيشتر استان ها مراجعاتي توسط متقاضيان صورت گرفت و از اين طريق نيز فرم هايي تکميل شده است.

وي تاکيد کرد: ممکن است پرداخت هايي نيز براي آن صورت گرفته باشد. البته چون اين موضوع به تازگي به قانون تبديل شده است ممکن است برخي ايرادات نيز در کار وجود داشته باشد که ما در قالب دستورالعمل آنها را پيگيري مي کنيم.




بازدید : 23
نویسنده : مولوی
رئيس کل بيمه مرکزي از اجراي کامل برنامه اصلاح نظام تعرفه اي و آزادسازي قيمتها تا پايان سال جاري خبرداد و گفت: مرحله ششم و هفتم اصلاح نظام تعرفه تا دو ماه ديگر نهايي مي شود.

جواد فرشباف ماهريان در گفتگو با مهر با بيان اينکه تاکنون 5 مرحله از 7 مرحله اصلاح نظام تعرفه اي و آزادسازي قيمتها در صنعت بيمه کشور انجام شده است، گفت: تا پايان امسال مرحله ششم و هفتم اصلاح نظام تعرفه اي در صنعت بيمه عملياتي خواهد شد.

رئيس کل بيمه مرکزي جمهوري اسلامي ايران اصلاح نظام تعرفه اي و کاهش تعرفه ها را باعث بهره مندي بيشتر مردم از مزيتهاي بيمه در کشور اعلام و بيان کرد: صنعت بيمه کشور همزمان با ساير اصلاحات اقتصادي در کشور اقداماتي را انجام داده است.

اين مقام مسئول در صنعت بيمه کشور تحول صنعت بيمه را يکي از 7 محور طرح تحول اقتصادي دولت اعلام و بيان کرد: طرح تحول صنعت بيمه کشور بيش از دو سال است که اجرايي شده و اقدامات زيادي در راستاي اجراي 10 دستور رئيس جمهور در اين صنعت انجام شده است.

وي جايگاه صنعت بيمه کشور را مطلوب ارزيابي و تصريح کرد: با توجه به اينکه اجراي برنامه هاي مربوط به اصلاح نظام اقتصادي که يکي از بخشهاي مهم آن هدفمندي يارانه ها است، آغاز شده است، اصلاح ساير بخشها از جمله بيمه، بانک، ماليات، گمرک و غيره نيز در دستور کار قرار گرفته است.

رئيس شورايعالي صنعت بيمه کشور با تاکيد بر اينکه هم اکنون اصلاحات نظام بيمه اي کشور در حال انجام است، عنوان کرد: در حال حاضر با اجراي برنامه هاي تحول صنعت بيمه و اصلاح نظام تعرفه اي، صنعت بيمه به سمت رقابتي شدن حرکت کرده است.




بازدید : 16
نویسنده : مولوی
مدير عامل شرکت انتقال گاز از امکان ذخيره سازي حدود يک ميليارد متر مکعب گاز در 33 هزار کيلومتر شبکه خطوط لوله خبر داد و گفت: به زودي يکي از بزرگترين تاسيسات تقويت فشار گاز خاورميانه در ايران راه اندازي مي شود.

رضا الماسي در گفتگو با مهر درباره آخرين وضعيت توسعه شبکه انتقال گاز طبيعي ايران با بيان اينکه در حال حاضر شبکه خطوط لوله گاز طبيعي ايران با 33 هزار کيلومتر وسعت از ظرفيت انتقال 700 ميليون متر مکعب گاز طبيعي در روز برخوردار است، گفت: از ابتداي سالجاري تاکنون خطوط لوله متعددي همچون فاز اول خط هفتم سراسري، خط لوله شمال و شمالشرق، خط لوله دوم خرم آباد و خط لوله اول کرمان در مدار بهره برداري قرار گرفته است.

مدير عامل شرکت انتقال گاز ايران تعداد کل تاسيسات تقويت فشار گاز کشور را 65 ايستگاه عنوان کرد و افزود: به زودي تاسيسات تقويت فشار گاز ساوه به عنوان يکي از بزرگترين تاسيسات گازي خاورميانه در مدار بهره برداري قرار مي گيرد.
 
با بهره برداري از تاسيسات تقويت فشار ساوه با هفت توربوکمپرسور پايداري شبکه گاز در خطوط دوم، سوم، چهارم و خطوط لوله گاز صادراتي به کشورهاي شمالغربي ايران افزايش مي يابد.
 
وي از فعاليت همزمان 211 توربو کمپرسور گازي در سطح شبکه سراسري خبر داد و يادآور شد: در شرايط فعلي برنامه ريزي گسترده اي براي افزايش بهره وري و بهبود رانمان برخي از تاسيسات تقويت فشار گاز در دستور کار قرار گرفته است.
 
اين مقام مسئول متوسط راندمان تاسيسات تقويت فشار گاز کشور را 34 درصد اعلام کرد و ادامه داد: قرار است در سه ايستگاه تقويت فشار گاز با اجراي طرحهاي بهينه سازي رانمان انتقال گاز از 24 درصد فعلي افزايش يابد.
 
الماسي با يادآوري اينکه با بهره برداري از خط لوله شمال و شمالشرق يک کريدور جديد براي انتقال گاز طبيعي در سطح کشور ايجاد شد، بيان کرد: از سوي ديگر به زودي با تکميل خط لوله هفتم سراسري و اتصال شبکه گاز استان سيستان و بلوچستان به جنوب استان خراسان کل شبکه گاز ايران به صورت رينگ در خواهد آمد.
 
مدير عامل شرکت انتقال گاز ايران با اعلام اينکه هم اکنون امکان ذخيره سازي حدود يک ميليارد متر مکعب گاز در سطح شبکه سراسري وجود دارد، تصريح کرد: بخشي از اين گاز ذخيره سازي شده در خطوط لوله قابل برداشت نخواهد بود.
 
در حال حاضر شبکه ملي انتقال گاز ايران با وسعت حدود 33 هزار کيلومتر پس از ايالات متحده آمريکا، روسيه و کانادا در جايگاه چهارم دنيا و جايگاه نخست در بين کشورهاي خاورميانه را به خود اختصاص داده است.

به طوري که در شرايط فعلي آمريکا با 550 هزار کيلومتر، روسيه با 160 هزار کيلومتر و کانادا با 75 هزار کيلومتر به ترتيب بزرگترين شبکه هاي انتقال گاز دنيا را در اختيار دارند.
 
اين در حالي است که در شرايط فعلي تعداد 65 تاسيسات تقويت فشار گاز در سطح شبکه انتقال گاز در مدار بهره برداري قرار دارد که پيش بيني مي شود تا افق چشم انداز تعداد تاسيسات تقويت فشار گاز به 140 ايستگاه افزايش يابد.




4 نيروگاه از طريق مزايده‌ واگذار مي‌شوند
نوشته شده در یک شنبه 3 بهمن 1389
بازدید : 16
نویسنده : مولوی
مجري طرح خصوصي سازي صنعت برق اعلام کرد: وزارت نيرو 4 نيروگاه زرند، شريعتي، شهيد زنبق و نيشابور را از طريق مزايده واگذار مي کند.

سيدحسين عبدالخالق زاده در گفتگو با مهر گفت: در اجراي جز الف بند 8 قانون بودجه سال 89 کل کشور، شرکت توانير در نظر دارد به وکالت و نمايندگي از شرکتهاي برق منطقه اي کرمان و خراسان رضوي و يزد، نسبت به فروش نقدي 4 نيروگاه بخاري "زرند" واقع در استان کرمان به قدرت نامي 60 مگاوات، سيکل ترکيبي و گازي "شريعتي" به قدرت نامي 501.1 مگاوات و سيکل ترکيبي نيشابور به قدرت نامي 1040 مگاوات واقع در استان خراسان رضوي و نيز نيروگاه گازي شهيد زنبق واقع در استان يزد به قدرت نامي 100 مگاوات را از طريق مزايده به بخش خصوصي واگذار کند.

مجري طرح خصوصي سازي صنعت برق افزود: مهلت خريد اسناد مزايده دو نيروگاه زرند و شريعتي از دهم تا چهاردهم بهمن ماه جاري است و متقاضيان خريد مي توانند براي دريافت اسناد مزايده به ساختمان مرکزي شرکت توانير مراجعه کنند.

وي اظهار داشت: در مرحله اول دو نيروگاه شريعتي و زرند براي مزايده اعلام شده‌اند و در ادامه، زمان خريد اسناد مزايده دو نيروگاه شهيد زنبق و نيشابور نيز ظرف يک هفته آينده اعلام و آگهي خواهد شد.

عبدالخالق زاده قيمت پايه کارشناسي براي مزايده نيروگاه بخاري زرند کرمان را 250 ميليارد و 300 ميليون ريال و قيمت پايه کارشناسي براي مزايده نيروگاه سيکل ترکيبي و گازي شريعتي را دو هزار و 218 ميليارد ريال عنوان کرد.

وي تصريح کرد: خريدار نيروگاه متعهد به توليد برق بوده و در صورت تمايل مي تواند برق توليدي را در بازار برق به فروش برساند.




جزئيات توافق گازي ايران و سوريه
نوشته شده در یک شنبه 3 بهمن 1389
بازدید : 13
نویسنده : مولوی
معاون وزير نفت با تشريح جزئيات مذاکرات گازي ايران و سوريه در دمشق از امضاي يک سند همکاري براي ساخت خط لوله گاز اسلامي خبر داد و گفت: بهمن ماه نشست سه جانبه گازي ايران - عراق و سوريه برگزار مي‌شود.

جواد اوجي در گفتگو با مهر درباره جزئيات مذاکرات و توافقهاي جديد گازي ايران و سوريه در نشست دو روزه دمشق، با بيان اينکه يک سند همکاري گازي بين دو کشور امضا شده است، گفت: با امضاي اين سند همکاري زمينه براي صادرات و ترانزيت گاز طبيعي ايران از مسير کشورهاي عراق- سوريه - جنوب لبنان - درياي مديترانه به کشورهاي اروپايي فراهم شده است.

معاون وزير نفت از برگزاري نشست مشترک سه جانبه گازي ايران، عراق و سوريه تا يک ماه آينده خبر داد و افزود: هدف از برگزاري اين نشست سه جانبه برآورد اقتصادي و تعيين مسير دقيق انتقال گاز طبيعي است.
 
مدير عامل شرکت ملي گاز ايران از نامگذاري اين مسير جديد صادرات و ترانزيت گاز طبيعي به عنوان «خط لوله اسلامي» خبر داد و يادآور شد: اين خط لوله جديد 56 اينچي از ظرفيت انتقال روزانه 110 ميليون متر مکعب گاز طبيعي برخوردار است.
 
اين عضو ستاد تدابير ويژه اقتصادي وزارت نفت با تاکيد بر اينکه گاز مورد نياز خط لوله اسلامي از محل فازهاي ميدان پارس جنوبي تامين خواهد شد، بيان کرد: تا سال اينده حداقل چهار فاز جديد اين ميدان مشترک گازي با ظرفيت توليد روزانه 100 ميليون متر مکعب در مدار بهره برداري قرار مي گيرد.
 
وي با اشاره به اينکه علاوه بر اين با طرحهاي توسعه اي در دست اجرا ظرفيت توليد گاز طبيعي ايران تا سه سال آينده به 2 برابر افزايش مي يابد، اظهار داشت: با توجه به ذخاير گاز طبيعي ايران تعريف و اجرايي کردن مسير جديد براي صادرات گاز به کشورهاي همسايه و مسلمان و سپس کشورهاي اروپايي ضروري به نظر مي رسد.
 
توافق‌نامه صادرات گاز ايران و سوريه چهارشنبه هفته جاري در ديدار وزيران نفت و انرژي دو کشور، بين جواد اوجي معاون وزير نفت ايران در امور گاز و علي عباس معاون وزير نفت و منابع معدني سوريه در بخش گاز امضا شده است.

صادرات گاز به سوريه از مسير ترکيه

اوجي همچنين درخصوص احتمال صادرات گاز ايران به سوريه از مسير ترکيه، توضيح داد: با توجه به آماده بودن خط لوله انتقال گاز در ترکيه، توافقي در اين رابطه حاصل شده است.
 
اين مقام مسئول با تاکيد بر اينکه از مسير ترکيه مي توان به صورت موقت و تا زمان بهره‌برداري از خط لوله جديد سوريه-عراق استفاده کرد، گفت: مسير خطوط لوله گاز ترکيه به صورت موقت مي تواند براي صادرات گاز طبيعي به سوريه مورد استفاده قرار بگيرد.
 
معاون وزير نفت زمان استفاده از خطوط لوله گاز ترکيه را 2 تا سه سال عنوان کرد و درباره قيمت فروش گاز به سوريه، تصريح کرد: در نشست دمشق درباره فرمول قيمت گذاري فروش گاز طبيعي بحث و تبادل نظر شده است.
 
وي شرکت ملي گاز ايران را متولي اجراي پروژه خط لوله اسلامي براي صادرات گاز به اروپا در مسير جديد دانست و تاکيد کرد: در حال حاضر اسامي افراد حاضر در تيم کارشناسي مشخص شده و قرار است تا دو هفته آينده براي حضور در نشست مشترک از آنها دعوت شود.

اعلام آمادگي خارجيها براي فاينانس خط لوله اسلامي

مدير عامل شرکت ملي گاز در ادامه با يادآوري اينکه خط لوله اسلامي گاز مورد نياز کشورهاي عراق، سوريه و بخشي از نياز لبنان را تامين خواهد کرد، اظهار داشت: از سوي ديگر مازاد گاز به کشورهاي اروپايي صادر خواهد شد.
 
وي با اعلام اينکه با توافق انجام گرفته پس از انجام مذاکرات فني به زودي يک مشاور بين‌المللي براي اجراي اين طرح بين المللي مورد استفاده قرار خواهد گرفت، اظهارداشت: همچنين يک کنسرسيوم با حضور ايران، عراق، سوريه و مشارکت شرکتهاي خارجي براي سرمايه گذاري در ساخت خط لوله گاز تشکيل خواهد شد.
 
معاون وزير نفت با يادآوري اينکه اين کنسرسيوم منابع فاينانس اين خط لوله گاز را تامين خواهد کرد، ادامه داد: در حاشيه برگزاري نشست گازي دمشق با 2 شرکت خارجي براي تامين منابع فاينانس خط لوله گاز اسلامي مذاکراتي انجام شده است.
 
به گفته اين عضو ستاد تدابير ويژه اقتصادي وزارت نفت ميزان نياز گازي کشورهاي در مسير خط لوله تا افق 2020 ميلادي در عراق روزانه 10 تا 15 ميليون متر مکعب، سوريه روزانه 15 تا 20 ميليون متر مکعب و لبنان بين پنج تا هفت ميليون متر مکعب برآورد شده است.

هره برداري از خط لوله تا 3 سال آينده

اوجي همچنين با بيان اينکه در نشست آينده کنسرسيوم سه جانبه در خصوص فرمول قيمت گذاري فروش گاز طبيعي مذاکرات بيشتري انجام مي گيرد، تاکيد کرد: پيش بيني مي کنيم بين سالهاي 2013 تا 2014 ميلادي امکان بهره برداري از اين خط لوله گاز با مشارکت تمامي کشورها فراهم شود.
 
اين مقام مسئول درباره توافق با کشور عراق که گاز صادراتي ايران از خاک اين کشور نيز مي‌گذرد، بيان کرد: پيشتر بين سوريه و عراق و نيز ايران و عراق توافق‌هايي صورت گرفته و گاز صادراتي ايران نيز قرار است در نيروگاه‌هاي عراق مورد استفاده قرار گيرد.
 
مدير عامل شرکت ملي گاز همچنين وسعت خط لوله گاز اسلامي را از عسلويه تا سوريه بيش از يکهزار و 500 کيلومتر عنوان کرد و يادآور شد: حدود 490 کيلومتر از خط لوله در خاک عراق و 600 کيلومتر در خاک سوريه ساخته خواهد شد.
 
معاون وزير نفت در پايان سرمايه مورد نياز براي ساخت اين خط لوله را حدود 2 تا 2.5 ميليارد دلار عنوان کرد و خاطر نشان کرد: کشورهاي مسلمان مسير خط لوله عزم جدي براي ساخت اين خط لوله انتقال گاز طبيعي دارند.
 
يکي از مسيرهاي ايران براي انتقال گاز به خط لوله اسلامي و اروپا خط لوله ششم سراسري به طول تقريبي يکهزار و 300 کيلومتر بوده که تاکنون ساخت قطعه اول و دوم اين خط لوله گاز از عسلويه تا اهواز به طول 611 کيلومتربه پايان رسيده است.
 
هم اکنون مراحل تکميل خط لوله 56 اينج ششم سراسري در قطعه سوم و چهارم در حال انجام بوده که اين خط لوله از ظرفيت انتقال روزانه 100 ميليون مترمکعب گاز برخوردار است.
 
دور جديد مذاکرات گازي وزيران نفت و منابع معدني جمهوري اسلامي ايران و سوريه از سه شنبه هفته جاري (28 دي ماه) در سه محور ساخت پالايشگاه مشترک نفت، صادرات و ترانزيت گاز طبيعي و ساخت خطوط لوله نفت و گاز در دمشق آغاز شده بود.




سکه ، 410 هزار تومان شد
نوشته شده در یک شنبه 3 بهمن 1389
بازدید : 15
نویسنده : مولوی
روندي صعودي قيمت سکه طرح قديم در بازار همچنان ادامه دارد، به نحويکه امروز فعالان بازار سکه و طلا قيمت هر قطعه آن را 410 هزار تومان اعلام کردند.

به گزارش مهر، صرافان و فعالان بازار سکه و طلا  قيمت هر قطعه سکه تمام بهار آزادي طرح قديم را امروز پنج شنبه 410 هزار تومان، طرح جديد 361 هزار تومان، نيم سکه 181 هزار تومان و ربع سکه را 92 هزار تومان اعلام کردند.

محمد کشتي آراي رئيس اتحاديه کشوري طلا و جواهر دليل افزايش قيمت سکه طرح قديم را کم بودن اين نوع سکه در بازار ذکر کرد و گفت: سکه طرح قديم در بازار طرفدار پيدا کرده است و مردم نسبت به خريد آن تمايل دارند.همچنين قيمت هر گرم طلاي زرد 18 عيار امروز 36 هزار و 220 تومان و هر اونس طلا در بازارهاي جهاني 1365 دلار است.

صرافان بازار تهران قيمت فروش هر دلار در بازار آزاد را 1084 تومان و هر يورو را 1448 تومان اعلام کردند، در حاليکه ديروز قيمت هر دلار به نرخ آزاد 1085 تومان و هر يورو 1450 تومان بود.




هدفمندسازي يارانه‌ها به خوبي اجرا شد
نوشته شده در یک شنبه 3 بهمن 1389
بازدید : 19
نویسنده : مولوی
وزير تعاون گفت: قانون هدفمندكردن يارانه ها با وجود تبليغات سوء دشمنان به عنوان يك تحول بزرگ اقتصادي ، به خوبي اجرا شد.

به گزارش ايرنا، محمد عباسي در دور سوم سفر استاني هيأت دولت به استان يزد در شوراي اداري ابركوه تصريح كرد: خيلي ها ملت را نسبت به اجراي طرح هدفمندكردن يارانه ها نااميد و بدبين كردند، اما به لطف پروردگار ملت شجاع ايران با همراهي و اعتماد به دولت، در مقابل همه اين بدبيني ها و كينه توزي ها ايستاد و اين كار انجام شد.

وي افزود: دولت نهم و دهم افق خدمتگزاري به مردم را با گستره وسيعي آغاز كرده است و مسئولان كشور هم خود را شايسته خدمت رساني به اين ملت مي دانند.

وزير تعاون اضافه كرد: امام خميني (ره) و شهداي والامقام راهي را براي ملت ايران ترسيم كردند كه تا امروز اين حركت و نهضت ادامه داشته و ايران اسلامي به بركت آن سربلند است.

عباسي با تاكيد بر اينكه اين قدرت نظام جمهوري اسلامي ايران است كه توجه همه دنيا را به خود معطوف كرده و در واقع بدون حضور ايران تحولي در جهان ميسر نيست، تصريح كرد: ملت بابصيرت ايران در همه عرصه ها در دنيا سربلند هستند و قويتر از گذشته، نقطه توسعه را بهتر از قبل ادامه خواهند داد.

عضو هيئت دولت، همت، سخت كوشي و ديانت مردم استان يزد را مهمترين سرمايه و شاخص اين استان نام برد و افزود: سرمايه انساني و پركاربودن مسئولان نويدبخش توسعه آينده اين استان است و من از پيگيري هاي استاندار يزد بخاطر تلاش در عمران، آباداني و توسعه استان قدرداني مي كنم.

وزير تعاون با اشاره به اينكه آب مهمترين مشكل استان و شهرستان ابركوه است، تصريح كرد: مسائل و مشكلات شهرستان ابركوه را كه در اين جلسه مطرح شد در هيات دولت پيگيري خواهم كرد.




بازدید : 11
نویسنده : مولوی
وزير تعاون با اعلام اينكه افراد واجد شرايط و جوانان فاقد مسكن مي‌توانند براي خانه دار شدن به سايت وزارت تعاون مراجعه كنند ، گفت: طرح مسكن مهر تعطيل شدني نيست و تا برآورده شدن نياز جوانان به خانه ، ساخت مسكن مهر در كشور ادامه خواهد داشت.

محمد عباسي روز پنجشنبه در گفت و گو با ايرنا در ابركوه گفت: افراد واجد شرايط و جوانان فاقد مسكن مي توانند براي خانه دار شدن به سايت وزارت تعاون مراجعه و ثبت نام كنند.

نماينده رئيس جمهوري اسلامي به ابركوه در استان يزد تصريح كرد: در كشور يك ميليون وسيصد پنجاه هزار نفر واجد شرايط مسكن مهرثبت نام كردند كه از اين تعداد يك ميليون و50 هزار واحد آن در دست ساخت است.

وزير تعاون اضافه كرد: تا پايان سال جاري 500 هزار واحد مسكوني مسكن مهر در سطح كشور به بهره برداري مي رسد كه 500 هزار جوان خانه دار مي شوند.

وي با اشاره به اينكه براي خانه دار شدن جوانان طرح مسكن مهر از سوي دولت و با همت وزارت مسكن و شهرسازي ، تشكيل تعاوني در وزارت تعاون اجرا شد ، افزود: با اين كار افرادي آمدند كار را به شكل تعاوني مسكن مهر آغاز كردند.

عباسي اظهار داشت: تا زماني كه داوطلب نياز مسكن مهر وجود داشته باشد ساخت مسكن مهر توسط وزارت تعاون ، مسكن شهرسازي و استانداري ها با در اختيار گذاشتن زمين و با حمايت هاي بانكي براي اختصاص تسهيلات كه به شكل قرض الحسنه است ادامه مي يابد تا همه كساني كه خانه ندارند صاحب خانه شوند.




نمي‌توان در انزوا برنامه‌ريزي اقتصادي كرد
نوشته شده در یک شنبه 3 بهمن 1389
بازدید : 15
نویسنده : مولوی
رييس اتاق بازرگاني صنايع و معادن ايران تاكيد كرد كه بحران اقتصاد جهاني در چند سال اخير نشان داد نقشه اقتصادي جهان در حال تغيير كردن است و آسيا اهميت خود را پيدا كرده است.

به گزارش ايسنا، محمد نهاونديان امروز در مراسم افتتاحيه يازدهمين نشست مجمع عمومي و پانزدهمين نشست كميته اجرايي اتاق بازرگاني و صنعت اكو با تاكيد بر اين‌كه تشكل‌گرايي در كشور ايران و آسيا ريشه‌دار است، گفت: همه چيز نشان‌دهنده اين است كه در دهه‌هاي بعدي وزن آسيا در اقتصاد جهاني بيش از پيش قوت خواهد گرفت.

او ادامه داد: نتيجه ديگري كه از بحران اقتصاد جهاني حاصل شد اين بود كه مشخص شد حركت جهاني شدن به شكلي كه پيش از اين جلو مي‌رفت ديگر نمي‌تواند به حركت خود ادامه دهد و بايد تصحيح شود.

نهاونديان با بيان اين‌كه ارتباط بازارهاي مالي بدون مديريت باعث شد بحران از آمريكا به جهان سرايت كند، گفت: اين نشان مي‌دهد كه بايد منطقه‌گرايي تقويت شده و همكاري منطقه‌اي دستور كار همه كشورها باشد.

وي با اشاره به اين‌كه نمي‌شود فقط به اسم اتاق اكو دلخوش بود، گفت: بايد تصميم‌گيري‌هاي اكو در كشورهاي عضو آن تاثير را بگذارد چون تصميم‌گيري‌ها در اكو در راستاي منافع همه كشورهاي عضو است.

رييس اتاق ايران تاكيد كرد كه امروز ديگر زمان اين كه كشورها داخل مرزهايشان براي توسعه برنامه‌ريزي كنند، گذشته است و ادامه داد: ديگر نمي‌شود در انزوا برنامه‌ريزي اقتصادي كرد.

او با بيان اين كه برنامه‌هاي توسعه صنعتي، تجاري و خدمات بايد توسط بخش خصوصي شكل بگيرد گفت: اين موضوع بايد دستور كار جديد اتاق اكو باشد.

نهاونديان همچنين به مصوبه تاسيس بازار مشترك اسلامي اشاره و خاطر نشان كرد: دستيابي به اين بازار از طريق هسته‌هاي منطقه‌اي ممكن است و اكو از بهترين هسته‌ها براي تاسيس اين بازار است.




بازدید : 12
نویسنده : مولوی
رئيس مرکز ديسپچينگ شرکت ملي گاز ايران با بيان اينکه رکورد انتقال روزانه گاز ايران از مرز 592 ميليون متر مکعب در روز عبور کرده است از گازرساني روزانه 80 ميليون متر مکعب به صنايع عمده خبر داد و گفت: محدوديتي در گاز رساني به صنايع اعمال نشده است.

حسن منتظر تربتي در گفتگو با مهر درباره آخرين وضعيت توليد و مصرف گاز طبيعي درکشور با بيان اينکه در 24 ساعت گذشته در مجموع حدود 592 ميليون متر مکعب گاز طبيعي در سطح شبکه سراسري مبادي توليد به مبادي مصرف انتقال داده شده است، گفت: در حال حاضر هيچ گونه محدوديتي براي گازرساني به صنايع عمده اعمال نشده است.

رئيس مرکز ديسپچينگ شرکت ملي گاز ايران با اعلام اينکه در شرايط فعلي با وجود افزايش مصرف گاز در بخش خانگي تجاري گاز تمامي صنايع همچون سيمان، فولاد و پتروشيمي ها تامين شده است، تصريح کرد: از ابتداي دي ماه سال جاري تاکنون به طور متوسط روزانه 80 ميليون متر مکعب گاز طبيعي به صنايع کشور تحويل داده شده است.

اين مقام مسئول از رشد حدود 10 ميليون متر مکعبي گاز رساني به صنايع در زمستان سالجاري خبر داد و افزود: تعهد شرکت ملي گاز براي گازرساني به نيروگاهها در دي ماه 30 ميليون متر مکعب در روز بوده است.

وي افزود: در آبان و آذرماه سال جاري بيش از تعهد گازرساني به نيروگاه‌هاي کشور انجام شده است و در شرايط فعلي هم روزانه حدود 20 ميليون متر مکعب گاز به نيروگاهها تحويل داده مي شود.

تربتي با تاکيد بر اينکه مابه التفاوت گازرساني به نيروگاهها از محل انتقال فرآورده هاي نفتي جبران شده است، يادآور شد: هم اکنون سوخت مورد نياز نيروگاهها توسط وزارت نفت به طور کامل تامين شده و مشکلي در اين بخش وجود ندارد.

رئيس مرکز ديپچينگ شرکت ملي گاز ايران متوسط گاز رساني به نيروگاه‌ها از ابتداي دي ماه سال جاري تاکنون را 47 ميليون متر مکعب در روز اعلام کرد و اظهار داشت: با ورود دومين موج هواي سرد به کشور مصرف گاز در بخش خانگي تجاري افزايش قابل توجهي يافته است.

وي محدوده مصرف گاز در بخش خانگي تجاري و صنايع غير عمده در يک هفته گذشته را حدود 430 ميليون متر مکعب در روز عنوان کرد و ادامه داد: در دو روز گذشته با افزايش نسبي دماي هوا ميزان مصرف گاز طبيعي در اين بخش کاهش جزئي داشته است.

تربتي همچنين مجموع واردات گاز از کشور ترکمنستان را حدود 40 ميليون متر مکعب در روز اعلام و خاطر نشان کرد: حجم گاز وارداتي در مقابل انتقال روزانه 592 ميليون متر مکعب گاز رقم قابل توجهي به شمار نمي رود.




جزئيات کاهش مصرف بنزين ، گازوئيل و گاز
نوشته شده در یک شنبه 3 بهمن 1389
بازدید : 22
نویسنده : مولوی
سخنگوي کارگروه تحول اقتصادي دولت از کاهش 21 ميليون ليتري مصرف روزانه بنزين و گازوئيل و 20 ميليون متر مکعبي مصرف روزانه گاز پس از اجراي هدفمندي يارانه‌ها خبر داد و گفت: سياست اصلي دولت در تنظيم نرخ گازوئيل در بخش حمل و نقل عمومي اين است که همه بتوانند از سوخت 150 توماني استفاده کنند.

به گزارش خبرگزاري مهر، محمد رضا فرزين درجلسه شوراي معاونين وزارت اقتصاد تاکيد کرد: دولت در سهميه بندي و اعمال ضرايب اصلاح نرخ يارانه انرژي در قبوض، طوري برنامه ريزي کرده است که مصرف کنندگان معمولي حداقل قيمت هاي مصوب را بپردازند.

وي افزود: در حال حاضر ميانگين قيمت برق پس از اصلاح قيمتها 45 تومان به ازاي هر کيلووات ساعت است، اين در حالي است که برخي اضافات از روي قبضها حذف شده و مصرف کننده تنها بابت مصرف، بدهي قبلي و سه درصد ماليات بر ارزش افزوده هزينه را پرداخت مي کند.

مبلغ گاز شهروندان

فرزين در مورد نرخ جديد گاز نيز گفت: با وجودي که سال گذشته در کميسيون اقتصادي مجلس بر روي رقم 100 تومان براي هر مترمکعب گاز با نمايندگان عضو کميسيون به توافق رسيده بوديم، نرخ گاز خانگي را 70 تومان براي هر متر مکعب تعيين کرديم که البته اين حداکثر قيمت و مربوط به کساني است که بيش از ميانگين متعارف خانوار، مصرف مي کنند و گرنه مصرف کنندگان عادي، حداکثر 40 تا 45 تومان براي هر متر مکعب گاز پرداخت خواهند کرد.

قيمت آب

وي با يادآوري اينکه قبلا مصرف گاز در کشور به شدت غيربهينه بود، ميزان صرفه جويي انجام شده در مصرف اين حامل انرژي پس از اجراي قانون هدفمندسازي يارانه ها را، روزانه 20 ميليون مترمکعب اعلام کرد.

معاون وزير اقتصاد در ادامه با بيان اينکه تغييرات قيمت آب نيز با بيان اينکه تغييرات قيمت آب هم چشمگير نيست، افزود: نرخ پيشين آب بها براي هر مترمکعب 130 تومان بود که در حال حاضر با 150 تومان افزايش به 280 تومان افزايش يافته و در مناطق روستايي نيز 90 تومان است.

وي تصريح کرد: براساس نرخهاي جديد، کساني که متناسب با الگوي مصرف معرفي شده، از آب استفاده کنند، در ماه حداکثر دو تا سه هزار تومان افزايش آب بها به نسبت قبل خواهند داشت.

کاهش 10 ميليون ليتري مصرف روزانه بنزين

معاون اقتصادي وزير اقتصاد در ادامه  به صرفه جويي هاي به عمل آمده پس از اصلاح نرخ بنزين در کشوراشاره کرد و افزود: هر چه به پايان سهميه 100 توماني بنزين نزديک مي شويم، ميزان مصرف آن در کشور کاهش مي يابد، به طور مثال در روز بيستم دي ماه، ميزان مصرف به 44 ميليون ليتر کاهش يافت، در حالي که مصرف معمول کشور تا قبل از هدفمندسازي يارانه ها 54 تا 55 ميليون ليتر روزانه بود.

مصرف بنزين 700 توماني

وي درباره ميزان مصرف بنزين 700 توماني توسط مردم نيز گفت: در روزهاي اول اجراي قانون، ميزان استفاده از بنزين 700 توماني بسيار کم بود ولي به مرور و با پايان سهميه بنزين اين رقم در حال افزايش است، به نحوي که ميانگين مصرف کمتر از يک ميليون ليتر در اوايل دي ماه، امروز به بالاي هفت ميليون ليتر در روز رسيده است.

مصرف گازوئيل در بخش حمل و نقل

فرزين همچنين متوسط مصرف گازوئيل در کشور را پيش از اجراي قانون هدفمندسازي يارانه ها به طور متوسط 95 ميليون ليتر روزانه عنوان کرد و گفت: اگر بخواهيم به تفکيک سخن بگوييم، ميزان مصرف گازوئيل در بخش حمل ونقل در ابتداي دي ماه، حدود 54 ميليون ليتر روزانه بود که با اجراي قانون، به ميانگين 44 ميليون ليتر رسيد؛ به طوري که اين رقم در روز بيستم دي ماه و مصادف با بارش گسترده برف در کشور ، به 35 ميليون ليتر کاهش يافت.

وي با بيان اينکه سياست اصلي دولت در تنظيم نرخ گازوئيل اين است که همه بتوانند از قيمت سهميه 150 توماني استفاده کنند، افزود: در حالي که بر اساس محاسبات، ميانگين مصرف گازوئيل کشور 42 ميليون ليتر در روز است، براي ماه آينده روزانه معادل 45 ميليون ليتر گازوئيل 150 توماني عرضه خواهد شد و اين گواهي است بر اين نکته که ما نمي خواهيم بخش حمل و نقل از گازوئيل 350 توماني استفاده کند.

سخنگوي کارگروه طرح تحول اقتصادي درخصوص سهميه گازوئيل بخش کشاورزي نيز گفت: دي ماه سال گذشته در بخش کشاورزي، روزانه معادل 450 ميليون ليتر گازوئيل مصرف مي شد، اين در حالي است که دي ماه امسال ، روزانه 497 ميليون ليتر گازوئيل 150 توماني به کشاورزان اختصاص داده ايم، چون نمي خواهيم هيچ کشاورزي از گازوئيل 350 توماني استفاده کند.

وي دليل بروز برخي مشکلات و کمبود گازوئيل در روزهاي اخير را ذخيره سازي گازوئيل 150 توماني از سوي مصرف کنندگان و نيز تداوم نسبي قاچاق گازوئيل به خارج از کشور به دليل صرفه نسبي آن عنوان کرد.

گازوئيل مصرفي در بخش صنعت

معاون اقتصادي وزير اقتصاد همچنين درباره گازوئيل مصرفي بخش صنعت اظهار داشت: تا پيش از اجراي قانون هدفمندسازي يارانه ها، سرانه ميزان مصرف روزانه گازوئيل در بخش صنعت کشور، 7 ميليون و 600 هزار ليتر بود که در حال حاضر ، معادل پنج ميليون ليتر گازوئيل به طور روزانه با قيمت 150 تومان در اختيار اين بخش قرار
مي دهيم.

سخنگوي کارگروه طرح تحول اقتصادي افزود: به رغم اينکه براساس برآوردهايمان ، هيچ مشکل خاصي در ارتباط با مصرف گازوئيل مصرفي بخش صنعت وجود نخواهد داشت، در صورت بروز هر مشکل احتمالي نيز آمادگي کامل براي رفع آن وجود دارد.

وي افزود: در عين حال براي اينکه ممکن است نيازهاي برآورد شده اي در بخش صنعت وجود داشته که محاسبه نشده باشد، معادل روزي يک ميليون ليتر گازوئيل به وزارت کشور داده ايم تا در صورت نياز، توسط استانداري ها در استان ها توزيع شود.

فرزين همچنين ميزان مصرف نفت کوره غير نيروگاهي کشور پس از اجراي قانون هدفمندسازي يارانه ها را همراه با کاهش شديد اعلام و پيش بيني کرد در سال آينده، علاوه بر جلوگيري از رشد مصرف 5/6 درصدي ساليانه انرژي، حداقل 10 درصد کاهش مصرف داشته باشيم.