پیغام مدیر :
با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید به سایت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
بازدید : 22
نویسنده : مولوی
جامعه جهاني از برنامه جديد رژيم اسراييل براي ساخت واحدهاي مسکوني در در بيت‌المقدس شرقي به شدت انتقاد کرد. آمريکا و اتحاديه اروپا ضمن ابراز «نگراني عميق» خود، احداث واحدهاي مسکوني را مانعي براي پيشبرد صلح دانستند.

هيلاري کلينتون، وزير امور خارجه آمريکا روز يکشنبه 9 ژانويه در واشنگتن اعلام کرد که احداث واحد‌هاي مسکوني در تضاد با «منطق قراردادي عقلاني و ضروري» ميان فلسطيني‌ها و اسراييل است. خانم کلينتون تصريح کرد که «اين اقدام نگران‌کننده‌، بر خلاف تلاش‌ها در جهت صلح و تحقق هدف ايجاد دو دولت مستقل فلسطيني و اسراييلي در کنار يکديگر است».

اتحاديه اروپا و اردن نيز ضمن انتقاد به سياست شهرک‌سازي رژيم اسراييل، تخريب بخش‌هايي از هتل "شپرد" در منطقه‌  فلسطين‌نشين بيت‌المقدس را محکوم کردند.

همچنين کاترين اشتون، مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا، بار ديگر تکرار کرد که بر اساس حقوق بين‌الملل، احداث شهرک‌هاي يهودي در مناطق اشغالي فلسطين غيرقانوني است. به گفته اشتون، ادامه اين سياست سبب ايجاد بي‌اعتمادي ميان اسراييل و فلسطيني‌ها شده و موانع جديدي را بر سر راه صلح بوجود خواهد آورد.

ناصر جوده، وزير امور خارجه اردن، نيز تخريت هتل "شپرد" را خلاف موازين بين‌المللي خواند. وي از جامعه جهاني خواست در اين مورد وارد عمل شود. به گفته وي، تخريب اين هتل سبب ايجاد وضعيتي خواهد شد که امکان برون‌رفت از بن‌بست مذاکرات صلح را از ميان خواهد برد.

صائب عريقات، رئيس هيئت مذاکره کننده فلسطيني، نيز تصميم اخير اسراييل را محکوم کرد و آن را «بخشي از برنامه سياسي رژيم اسراييل، با هدف جلوگيري از دستيابي به هر گونه راه‌حلي در بيت‌المقدس» خواند. عريقات از جامعه بين‌المللي خواست موضعي روشن در قبال برنامه شهرک‌سازي رژيم اسراييل اتخاذ کند.

عريقات تصريح کرد که «اسراييل پي در پي دست به تخريب ساختمان‌هاي فلسطيني مي‌زند، تا بيت‌المقدس را از ساکنان فلسطيني و ميراث تاريخي‌شان پاک کند».

دولت اسراييل در صدد است به جاي هتل فلسطيني ?? واحد مسکوني براي شهروندان يهودي احداث کند. آمريکا پيشاپيش از دولت اسراييل خواسته بود که فعاليت‌هاي ساختماني خود را متوقف کند، اما رژيم نتانياهو مدعي شده بود که احداث واحدهاي مسکوني برنامه‌اي از سوي بخش خصوصي است.

صاحب هتل فلسطيني کيست؟

در زمان قيمومت بريتانيا در فلسطين، اين ساختمان مورد مشاجره متعلق به محمد امين الحسيني، مفتي وقت بيت‌المقدس بود. الحسيني يکي از چهره‌هاي بحث‌برانگيز در تاريخ فلسطين محسوب مي‌شود. پس از تبعيد الحسيني در سال 1937 اموال وي به تصرف دولت بريتانيا درآمد. در سال 1949 ميلادي و تسلط اردن بر بيت‌المقدس شرقي اردني‌ها از اين بنا به عنوان هتل استفاده کردند. پس از جنگ شش روزه اين ساختمان به دست رژيم اسراييل افتاد.

اروين مسکوويچ، ميليونر يهودي، در سال 1985 اين بنا را از دولت اسراييل خريداري کرد. مدت زماني نيز اين هتل محل اقامت پليس مرزي اسراييل بود. سرانجام مسکوويچ در 2009 ميلادي از شهرداري منطقه مجوزي براي ساخت واحدهاي مسکوني در محل هتل اخذ کرد.

رژيم اسراييل مدعي است که بخش تاريخي هتل که توسط مفتي بيت‌المقدس ساخته شده، تخريب نخواهد شد، چون جزو ميراث تاريخي اسراييل به شمار مي‌آيد.

فلسطيني‌ها درصددند بيت‌المقدس شرقي را به عنوان پايتخت دولت آتي خود برگزينند. اسراييل در سال 1967 بيت‌المقدس را به تصرف خود در آورد و از آن پس تقسيم شهر را غيرممکن خواند و خود را مالك اين شهر مقدس مي داند.

دويچه وله




زندانيان عراقي گردن زده مي‌شوند
نوشته شده در سه شنبه 23 دی 1389
بازدید : 18
نویسنده : مولوی
مقامات سعودي که تاکنون به حمايت تروريستها در داخل عراق مي پرداختند پس از اينکه نتوانستند کاري از پيش ببرند به جان شيعيان بخت برگشته اي که سرنوشت آنها را به اين کشور کشانده است، افتاده اند.

به گزارش مهر، عربستان سعودي که تشکيل يک دولت شيعه را درعراق نمي تواند بپذيرد از ابتداي شکل گيري دولت شيعيان در همسايگي اش به شيوه هاي گوناگون سعي کرد که در مسير آن کارشکني کند به گونه اي که اين کشور از محدود کشورهاي عربي است که همواره اوضاع امنيتي را بهانه اي براي طفره رفتن از برقراري روابط با عراق کرده است و تاکنون هم تلاشي دراين زمينه انجام نداده است.

سعودي ها علاوه بر صدور فتواي هاي علماي وهابي اش که خون شيعيان را مباح مي دانند يد طولايي درحمايت از اقدامات تروريستها دارد که اسناد دخالت دستگاه اطلاعاتي آن را که اخيرا سبب رسوايي آنها شده است، را نيز بايد به آن افزود به طوري که"سعود الفيصل" وزيرخارجه عربستان، "مقرن بن عبدالعزيز" رئيس سرويس اطلاعاتي اين کشور را به خاطر برملا شدن اين نقش درعراق مورد توبيخ قرارداده است.

اما کينه سعودي به شيعيان عراق به اينجا محدود نمي شود و منابع آگاه در زندان "رفحاء" از هجوم نيروهاي امنيتي عربستان در دوم ماه ژانويه جاري به زندانيان عراقي که اکثر آنها مدت زيادي است بدون محاکمه در اين کشور به سر مي برند و تهديد آنها به گردن زدن خبر دادند.

دراين يورش وحشيانه 31 عراقي به مکان نامعلومي انتقال داده شدند اين اقدام به خاطر رسانه اي شدن موضوع زندانيان عراقي و نشانه خشم سعودي ها از اين اقدام بود. حادثه مشابهي در زندان "عرعر" نيز رخ داد و طي چند مرحله زندانيان را به مکان نامعلومي انتقال دادند که اين اقدامات اعتصاب غذاي زندانيان را به دنبال داشت که سبب شد برخي از آنها از بيمارستان سر درآورند.

زندانياني که هنوز به سرنوشت همبندان خود گرفتار نشده اند از دولت و مردم عراق خواستند که تحرکي به خاطر  نجات آنها صورت دهند و تحقيق عادلانه اي به دور از فشارهاي مقامات و شيوخ وهابي صورت دهند.

واکنشها

سازمان بين المللي مقابله با تروريسم در بيانيه اي ضمن محکوم کردن اقدامات ضد بشري سعودي ها آنها را مسئول حفظ جان زندانيان عراقي دانست. اين سازمان احکام صادره عليه زندانيان عراقي را طايفه اي، سياسي و باطل دانست.

"مقتدي صدر" رهبر جريان صدر نيز با اشاره به اوضاع زندانيان اين کشور تاکيد کرد که عربستان بايد در راستاي تحکيم روابط گام بردارد و اقدامي که عليه عراقيها در اين کشور صورت مي گيرد با اصل روابط متقابل و اصل همسايگي مغايرت دارد.

"کميله الموسوي" عضو ائتلاف اتحاد ملي عراق در اين زمينه گفت: در نشستي که با "عمرو موسي" دبيرکل اتحاديه عرب داشته ايم خواستار دخالت اين اتحاديه درباره موضوع زندانيان عراقي شده ايم.

وي افزود: اتحاديه عرب بايد موضعي قوي در قبال مباح دانستن خون عراقي ها و اعدام زندانيان عراقي بوسيله مقامات سعودي اتخاد کنند زيرا اين زندانيان گناهي که مرتکب مجازات اين چنيني باشد مرتکب نشده اند.

الموسوي تصريح کرد: موضوع بازداشتي هاي عراقي از اولويت هاي اصلي ما در اجلاس سران کشورهاي عربي در مارس آينده در بغداد است و "عمرو موسي" به  ما وعده داده است که دراين باره اقدام عاجلي به عمل آورد.

وي بيان داشت: "اسامه النجيفي" رئيس مجلس عراق اعلام کرده که "هوشيار زيباري" وزيرخارجه در دو روز آينده به صحن مجلس مي آيد تا دراين باره توضيح دهد.




منفعت اسراييل از تجزيه سودان
نوشته شده در سه شنبه 23 دی 1389
بازدید : 14
نویسنده : مولوی
درخواست جنوبي‌هاي سودان براي جدايي از شمال اين كشور بعد از توافق‌نامه سال 2005 سرانجام به برگزاري همه‌پرسي براي روشن شدن تكليف جدايي و يا وحدت سودان منجر شد. اين در حالي است كه بسياري از كارشناسان معتقدند جدايي جنوب سودان موجب ايجاد شكاف و ناامني بيشتر در اين كشور نفت خيز قاره آفريقا خواهد شد. از سوي ديگر، حمايت‌هاي علني و پشت پرده آمريكا از برگزاري همه‌پرسي و اذعان برخي از مسئولان جنوب سودان به نداشتن محدوديت در روابط با رژيم اسراييل، به گمانه‌زني‌ها در خصوص ردپاي اين رژيم در جنوب سودان دامن مي‌زند.

به گزارش ايسنا، سايت اينترنتي الجزيره، در تحليلي به قلم عدنان ابوعامر تحت عنوان "منفعت اسراييل از جدايي جنوب سودان" نوشته است:

«در حالي كه سوداني‌ها، اعراب و كل جهان منتظر تشكيل يك كشور جديد در جنوب سودان هستند و با توجه به رويكرد‌هاي سياسي، اصول نژادي و گرايش‌هاي فكري و ايدئولوژيكشان محتاطانه به اين موضوع نظر دارند، به نظر مي‌رسد اسراييل دچار شعفي وصف ناشدني شده زيرا شاهد تولد كشوري خواهد بود كه از سال‌هاي دور براي تشكيل آن برنامه‌ريزي نموده و از آن حمايت كرده است.

سخن گفتن از نقش سياسي يا اقتصادي اسراييل در جنوب سودان بدون بررسي عملكرد امنيتي و اطلاعاتي سازمان اطلاعات اسراييل در اين كشور عربي، سطحي به نظر مي‌رسد.

مسلما اين مداخله‌ اسراييل ناگهاني و خودجوش نبوده بلكه استراتژي است كه اسراييل از همان آغاز شكل‌گيري‌اش آن را دنبال مي‌كرد. همان چيزي كه ديويد بن گوريون، بنيانگذار اسراييل نيز يادآور شده و گفته بود "ما مردم كوچكي هستيم با امكانات و منابع محدود لذا بايد براي پر كردن شكاف در تعاملان با دشمنان عرب از طريق تشخيص نقاط ضعف آن‌ها به ويژه روابط بين گروه‌هاي نژادي و اقليت‌هاي طايفه‌اي‌شان تلاش كنيم و در دامن زدن به اختلافات و مشكلات بين آن‌ها سهيم باشيم و نهايتا آن را به معضلاتي لاينحل تبديل كنيم".

تماس‌هاي اسراييلي‌ها با جنوبي‌هاي سودان از كنسولگري‌ اسراييل در آديس‌آبابا، پايتخت اتيوپي آغاز شد و شركت‌هاي اين رژيم نقش پوشش را براي برقراري اين ارتباطات و تماس‌ها ايفا كردند و قبيله "دينكا" به عنوان قوي‌ترين قبيله منطقه تبديل به دري براي ورود و نفوذ اسراييل به جنوب سودان شد.

از اين پس روابط اسراييلي‌ها با جنوب را بايد در چند مرحله‌ تاريخي بررسي كرد كه مهم‌ترين آن‌ها عبارتند از:

1- ارائه كمك‌هاي بشردوستانه هم‌چون دارو، موادغذايي، پزشك و حمايت‌هاي امدادرساني.

2- سرمايه‌گذاري قبيله‌اي بين جنوبي‌ها و تعميق شدت بحران با شمالي‌ها.

3- سرازير شدن قرارداد‌هاي تسليحاتي اسراييل به جنوب و گسترش آموزش شبه نظاميان جنوب در اوگاندا، اتيوپي و كنيا.

4- ازسرگيري حمايت از شورشيان، تجهيز جنبش‌هاي جدايي‌طلب سودان به سلاح پيشرفته، آموزش ده‌ها خلبان براي هدايت جنگنده‌ها جهت حمله به مراكز دولتي در جنوب و افزايش تصاوير ماهواره‌اي گرفته شده از مواضع نيروهاي دولتي سودان.

5- اعزام برخي كارشناسان اسراييلي براي ايجاد طرح‌ها و مبارزه در كنار جدايي‌طلبان و مشاركت برخي از آن‌ها در عملياتي كه به اشغال برخي از شهرهاي جنوب سودان منجر شد.

آنچه كه بيش از همه حائز اهميت است، اين است كه اين ارتباطات و آموزش سوداني‌ها در جنوب توسط نيروهاي موساد و سازمان اطلاعات نظامي اسراييل انجام شده و اين بدان معناست كه حمايت سياسي به عمل آمده از جنوبي‌ها اساسا اطلاعاتي و امنيتي بوده است؛ حقيقتي كه بايد براي درك اهداف اسراييل جهت تحقق جدايي جنوب سودان از آن مطلع بود.

بي‌شك اين توضيح تاريخي در خصوص گسترش نقش اسرائيل در جنوب سودان، بستر را براي درك آسان تمايل اسرائيل جهت فرارسيدن مرحله بعد از جدايي اين منطقه به منظور اعلام آشكار سياست‌ها و رويكردهايش هموار مي‌كند.

در حالي كه از يك سو نماينده‌ جنوب سودان در واشنگتن علنا به حتمي بودن رابطه با اسراييل اشاره مي‌كند، حرف و حديث‌هايي محرمانه از تحكيم روابط با تل آويو و انجام ديدارهايي بين مسئولان وزارت سرمايه‌گذاري دولت جنوب سودان با همتاهاي اسراييلي‌شان با هدف ايجاد توافق بر سر گشودن فرودگاه‌هاي جوبا مقابل شركت هواپيمايي "العال" اسراييل نيز انجام مي‌شود.

اما موضوع مورد اهميت، به استراتژي اسراييل در جنوب سودان پس از جدايي مربوط است كه با وجود وفور منابع طبيعي در اين منطقه مسلما تنها به منافع اقتصادي منحصر نخواهد بود، بلكه به منافع سياسي و امنيتي بزرگ اسراييل به ويژه در رويارويي با احتمال بازگشت جايگاه مصر در جهان عرب و ايفاي نقش عملي اين كشور بين اعراب باز مي‌گردد.

ورود هيات‌هاي بزرگ كارشناسان اسراييلي به جوبا، مركز جنوب سودان، با هدف آمادگي جهت سيطره بر اين كشور احتمالي نوپا، از ديگر موارد تلاش‌هاي فاش نشده اسراييل براي مداخله در جنوب سودان است.

افق‌هاي سياسي و استراتژيك اسراييل در ترغيب به جدايي جنوب سودان بسيار فراتر از اين منطقه‌ جغرافيايي است و به پايتخت‌هاي همجوار عربي مي‌رسد؛ مناطقي كه اسراييل معتقد است بايد زير ذره بينش باشند و به نظر مي‌رسد كه مصر به دليل تاريخ و نقشي كه دارد نه به دليل حكومتش، مهم‌ترين هدف اسراييل است.

مهم‌ترين راه ورودي براي اسراييل آب‌هاي نيل است و شكي نيست كه نيل براي مصر نيز از اهميت زيادي برخوردار است و شريان حيات آن محسوب مي‌شود. كنيا، اتيوپي و اوگاندا كشورهاي منبع نيل هستند و سودان نيز گذرگاه اصلي آن است و از همين مساله اهداف اسرائيل مشخص مي‌شود.

اگر تاكنون تمامي دولت‌هاي روي كار آمده در سودان از زمان استقلال تا به امروز به هر دليلي از آب‌هاي رود نيل و سهم سودان كه داوطلبانه به مصر مي‌رود بهره‌برداري نكرده‌اند، بايد گفت كه اوضاع در جنوب سودان متفاوت است و اين منطقه رابطه‌اي مثل شمال سودان با مصر ندارد و از آنچه كه پيش از همه‌پرسي برمي‌آيد، به نظر مي‌رسد كه تصميم‌هاي سياسي آن از تل آويو، واشنگتن و بروكسل صادر مي‌شود لذا عجيب نيست كه اسراييل طي سال‌هاي اخير بر نيل متمركز شده است تا از آن به عنوان قوي‌ترين اهرم فشار عليه مصر استفاده كند تا جايي كه حتي چند ماه قبل وزير امور خارجه‌اش را به سه كشور مهم منبع رود نيل كه مخالف توافق‌هاي آبي امضا شده با مصر و سودان هستند اعزام كرده است و وي به عنوان اولين مسئول اسراييلي كه پس از 20 سال به آفريقا سفر كرده توافق‌نامه‌اي را با دولت كنيا در خصوص طرح‌هاي مربوط به اداره‌ي آب‌هاي نيل منعقد كرده است.

از سوي ديگر، هرچند كه جنبش جدايي‌طلب جنوب سودان از موفقيت خود سخن مي‌گويد، اما نبايد اين حقيقت خطرناك و دردناك را فراموش كرد كه اين جنبش ابزار اسراييل براي تحقق هدف استراتژيكش يعني تضعيف مصر و تهديد آن است.

در كنار اعمال فشار بر قاهره، تمركز اسراييل بر خارطوم نيز بخشي از استراتژي اسراييل در قبال درياي سرخ است كه اسراييل از ابتدا آن را معبري حياتي براي خود مي‌دانست و تلاش مي‌كرد تا آن را مقابل كشتي‌هايش باز نگه دارد. اسراييل همواره نگران است كه درياي سرخ به يك درياچه عربي تبديل شود و از آن براي محاصره تل آويو استفاده گردد؛ همانند آنچه كه در جنگ سال 1967 و 1973 روي داد و طي آن اعراب تنگه‌هاي تيران و باب المندب را به رويش بستند.

هم‌چنين اسراييل از يك سو تلاش مي‌كند تا پايگاه‌هايي نظامي را عليه كشورهاي عربي در ورودي جنوبي درياي سرخ ايجاد كند و از سوي ديگر پايگاه‌هايي هوايي را در اتيوپي، كنيا، غنا و چاد بويژه در مناطق مجاور مرزهاي سودان ايجاد كند و به نظر مي‌رسد كه ماموريت اين پايگاه‌ها، نظارت بر مرزهاي ليبي و سودان و امكان استفاده از آن‌ها عليه مصر براي ضربه زدن به اهداف برگزيده اسراييل در مصر است.

نهايتا بايد گفت كه منافع استراتژيك اسراييل، در ايجاد كشوري در جنوب سودان است و اين در واقع خنجري ديگر به اين كشور عربي محسوب مي‌شود؛ به ويژه آن كه جدايي جنوب سودان از حمايت قدرتمند راست‌هاي صهيونيست در آمريكا براي پايان دادن به نفوذ عربي و اسلامي در قاره آفريقا برخوردار است. اين بدان معناست كه جدايي جنوب سودان به سود اسراييل خواهد بود و نهايتا كشور جنوب به پايگاهي نظامي براي اسراييل تبديل خواهد شد.»




گيلاني با شروط نواز شريف موافقت کرد
نوشته شده در سه شنبه 23 دی 1389
بازدید : 20
نویسنده : مولوی
نخست وزير پاکستان با هدف حفظ موقعيت خود و نجات دولت از سقوط با شروط 10 گانه مهمترين رقيب سياسي خود موافقت کرد.

به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از شينهوا، "يوسف رضا گيلاني" در فاصله يک روز مانده به پايان مهلت تعيين شده از سوي "نواز شريف" رهبر حزب مسلم ليگ با شروط 10 گانه وي موافقت کرد.

نخست وزير پاکستان با هدف پايان دادن به بحران سياسي در کشور و جلوگيري از سقوط کابينه با شروط نخست وزير پيشين اين کشور موافقت کرده است.

شروط 10 گانه نواز شريف عبارت بودند از : کاهش بهاي نفت، تهيه راهکاري مناسب در مورد مشکل سوخت، ماليات هاي موجود در مواردي چون برق و گاز، تهيه راهکاري براي پايان دادن به کمبود انرژي در بويژه برق و گاز در کشور و پايان دادن به فساد موجود در کشور و تنبيه مقامات دولتي فاسد بود.

حزب مسلم ليگ همچنين به دولت 45 روز فرصت داده تا به پيشرفت هايي در مورد شروط تعيين شده دست پيدا کند.

نواز شريف در هفته گذشته در يک کنفرانس خبري اعلام کرد : مردم بايد تا تاريخ 10 فوريه پيشرفت هايي را در کشور مشاهده کنند.

نواز شريف در انتخابات قبلي با حزب مردم ائتلاف کرد و بدين ترتيب، اين دو حزب توانستند در انتخابات پيروز شوند و دولت را تشکيل دهند اما بعدها در پي بروز اختلاف ميان آنها، حزب مسلم ليگ از ائتلاف با دولت خارج شد.




بازدید : 17
نویسنده : مولوی
به دنبال دستگيري يک شخص مرتبط با تيراندازي به گابريل گيفوردز، نماينده آريزونا در کنگره آمريکا که به جراحت شديد وي انجاميد، پليس روز يکشنبه تصوير فرد ديگري را نيز به عنوان دومين مظنون منتشر کرد.

به گزارش خبرگزاري فرانسه، پليس توسان آريزونا که پيش از اين اعلام کرده‌ بود که امکان دارد فرد دومي نيز در اين تيراندازي دخيل باشد، روز يکشنبه،‌ 9 ژانويه تصوير مرد 40 تا 50 ساله‌اي را که در زمان تيراندازي در محل حادثه حضور داشت، به عنوان دومين مظنون تحت پيگرد منتشر کرد.

مقام‌هاي پليس روز شنبه و پس از حادثه تيراندازي به سوي اين نماينده دموکرات آريزونا، پسري 22 ساله به نام جرالد لاگنر را به عنوان عامل اين تيراندازي دستگير و اعلام کرد که وي با يک تفنگ 9ميليمتري به سمت خانم گيفوردز شليک کرده است.

حال نيز تصوير ديگري از سوي پليس به عنوان دومين مظنون منتشر شده که اين تصوير توسط دوربين فروشگاه مواد غذايي که در نزديکي محل حادثه واقع است، گرفته شده است.

در اين تصوير فردي سفيدپوست با موهاي تيره رنگ با شلوار جين آبي و ژاکت آبي تيره و در حالي که دستانش را در جيب شلوارش فرو کرده است در اين فروشگاه مواد غذايي در حال قدم زدن است.

گابريل گيفوردز، نماينده دموکرات ايالت آريزونا در مجلس نمايندگان آمريکا، روز شنبه، حوالي ساعت 10 صبح و زماني که براي پاسخگويي به حاميان خود در يک نشست خياباني در شهر توسان آريزونا حاضر شده بود، از ناحيه سر مورد اصابت گلوله قرار گرفت و مجروح شد.

مقام‌هاي پليس شهر پيما که  لاگنر در اختيار آنهاست، تا کنون در مورد انگيزه ضارب براي اين حمله اطلاعاتي منتشر نکرده و تنها اعلام کرده‌اند که وي از ثبات رواني برخوردار نيست.

در اثر اين تيراندازي شش نفرکشته شده‌اند.

علاوه بر خانم گيفوردز، دو تن از کارکنان وي به همراه 10 نفر ديگر نيز در اثر اين تيراندازي زخمي شده‌اند.

پزشکان معالج عليرغم شديد بودن مصدوميت خانم گيفوردز، از بهبود وي ابراز اميدواري کرده‌اند.

باراک اوباما، رئيس جمهوري ايالات متحده روز گذشته، تيراندازي به اين نماينده دموکرات ايالت آريزونا را محکوم کرد و اين حادثه را يک «تراژدي غيرقابل توصيف» خواند.

اگرچه انگيزه تيراندازي به گابريل گيفوردز تا کنون مشخص نيست، مقامات اجرايي ايالات متحده اعلام کرده‌اند که نام خانم گيفوردز در ميان افرادي بوده است که پيش از اين به دليل حمايت از لايحه بيمه درماني مورد تهديد قرار گرفته بودند.

به گفته اين مقامات در سه ماه ابتدايي سال 2010 ميلادي، 42 نماينده کنگره مورد تهديد يا خشونت واقع شده‌ بودند که تقريباً تمامي اين تهديدها با تصويب قانون بيمه درماني مرتبط بوده است.

حاميان قانون بيمه درماني به ويژه مورد انتقاد شديد محافظه‌کاران آمريکا و اعضاي جنبش افراطي راستگراي تي پارتي ايالات متحده هستند.

پيش از اين و در جريان انتخابات ميان‌دوره‌اي کنگره آمريکا در نوامبر سال گذشته، سارا پيلين، از چهره‌هاي اصلي حزب جمهوري‌خواه و از حاميان جنبش تي پارتي آمريکا، با انتشار فهرستي از 20 نماينده دموکرات حامي لايحه بيمه درماني، در تلاش بود تا از ورود دوباره اين نمايندگان به کنگره جلوگيري کند. در اين فهرست نام گابريل گيفوردز نيز به چشم مي‌خورد.

در پوستري که در همين زمينه انتشار يافت، ايالت‌هاي محل فعاليت اين نمايندگان دموکرات بر نقشه آمريکا، به عنوان نقطه هدف مشخص شده بودند.

در ماه مارس 2010 و ساعاتي پس از آن که لايحه بيمه درماني از تصويب مجلس نمايندگان ايالات متحده گذشت، دفتر خانم گيفوردز مورد حمله قرار گرفت و وي پس از اين حمله، بدون ذکر نام، محافظه کاران را عامل اين خرابکاري دانست.

خانم گيفوردز که از ژانويه 2007 در مجلس نمايندگان ايالات متحده داراي کرسي است و گمانه‌زني‌هايي در مورد اعلام نامزدي وي در انتخابات سناي آمريکا در سال 2012 وجود داشت، همچنين پس از اين حمله در يک گفتگوي تلويزيوني با اشاره به فهرست سارا پيلين گفته بود: «وقتي افراد چنين کاري مي‌کنند، بايد بدانند که اين عمل نتايجي را به همراه خواهد داشت.»

با اين‌حال، سارا پيلين روز گذشته با انتشار بيانيه‌اي «همدردي صميمانه» خود را با خانواده خانم گيفوردز و ساير قربانيان ابراز کرد.

جنبش راستگراي افراطي تي پارتي آريزونا نيز با انتشار بيانيه‌اي در وبسايت خود «تيراندازي خجالت‌آور» روز شنبه را محکوم کرد و ضمن ابراز تأسف از اين واقعه اعلام کرد که اين اقدام قابل چشم‌پوشي نيست.




همه پرسي جنوب سودان براي استقلال
نوشته شده در سه شنبه 23 دی 1389
بازدید : 21
نویسنده : مولوی
راي گيري در جنوب سودان براي استقلال از بخش شمالي اين کشور از روز يكشنبه آغاز شده است.گزارش ها حاکي از آن است که تعداد زيادي از راي دهندگان در همه پرسي شرکت کرده اند.

در صورتي که در همه پرسي روز 9 ژانويه به استقلال جنوب سودان راي مثبت داده شود، جديدترين کشور دنيا در اين منطقه شکل خواهد گرفت.

سالوا کئير، رهبر جنوب سودان از اولين افرادي بود که در اين همه پرسي شرکت کرد و راي خود را به صندوق ريخت.

مردمان جنوب سودان که عمدتا مسيحي يا پيروان باورهاي قديمي هستند، از مدتها پيش در انتظار چنين روزي بودند.

خبرنگاران گفتند پيش از آغاز راي گيري، در برخي مناطق صف هاي طويلي در برابر مراکز راي گيري شکل گرفته بود.

تحليلگران پيش بيني کرده اند که مردم جنوب سودان به استقلال اين منطقه راي دهند.

جنوبي هايي که مقيم شمال سودان هستند، در اين همه پرسي شرکت کرده اند اما حال و هواي مراکز راي گيري در شمال متفاوت از جنوب گزارش شده است.

بسياري از جنوبي هاي مقيم شمال به خانه و کاشانه خود بازگشته اند.

بسياري از جنوبي هايي که در شمال سودان زندگي مي کنند، درباره آينده خود در صورت جدايي جنوب نگران هستند.

ظاهرا رهبران منطقه عمدتا مسلمان نشين شمال سودان پذيرفته اند که اين راي گيري براي استقلال جنوب سودان است. اماهر دو منطقه، با چالش هاي جدي مواجه هستند.

از جمله اين چالش ها، مسايل مرزي، بدهي هاي دولت و تقسيم منابع نفتي است.

نزديک به چهار ميليون نفر براي شرکت در همه پرسي روز يكشنبه ثبت نام کرده اند. برخي جنوبي هاي مقيم شمال سودان نيز در اين همه پرسي شرکت مي کنند. راي دهندگاني از استراليا و کانادا و چند کشور ديگر نيز براي راي دادن ثبت نام کرده اند.

نتايج مقدماتي اين همه پرسي قرار است تا پايان ماه جاري ميلادي منتشر شود و نتايج قطعي در اواسط ماه فوريه اعلام خواهد شد.

اين در حالي است که جان کري، رئيس کميته روابط خارجه مجلس سناي آمريکا، با هدف رايزني با مقام هاي شمال و جنوب سودان به منطقه سفر کرده است.

سالوا کئير، رئيس دولت در جنوب سودان بر همزيستي مسالمت آميز شمال و جنوب تاکيد کرده است.

ادامه حملات شورشيان

اين در حاليست که روز شنبه شورشيان در نواحي مرزي شمال و جنوب سودان با حمله به نيروهاي ارتش جنوب، شش نفر را کشتند.

ارتش بخش جنوبي نيز مي گويد که با حمله به شورشيان چهار نفر از آنها را کشته است.

تا کنون بسياري پيش بيني مي کردند که اين همه پرسي هرگز برگزار نخواهد شد و بخش شمالي سودان هرگز اجازه استقلال جنوب اين کشور را نداده و مانع انجام همه پرسي خواهد شد.

عمر البشير، رئيس جمهوري سودان، هشدار داده است که بخش جنوب اين کشور در صورت استقلال با بي ثباتي رو به رو خواهد شد.

او روز جمعه در مصاحبه با شبکه تلويزيوني عرب زبان الجزيره گفت بخش جنوبي سودان تجربه کافي براي اداره يک کشور مستقل ندارد.

عمر البشير همچنين هشدار داد در صورتي که رهبران جنوب بخواهند به زور مالکيت منطقه مرزي نفت خيز آبيه را از آن خود کنند، جنگ در خواهد گرفت.

حدود سه چهارم ذخاير نفتي سودان در جنوب اين کشور قرار دارد ولي خط لوله هاي نفت صادراتي، از شمال سودان مي گذرد.

بي بي سي




اميدواري محتاطانه به بهبودي گيفوردز
نوشته شده در سه شنبه 23 دی 1389
بازدید : 21
نویسنده : مولوی
پزشکان اعلام كردند که معالجات گابريل گيفوردز نماينده کنگره آمريکا که روز شنبه در اثر تيراندازي مردي مسلح در ايالت آريزونا از ناحيه سر زخمي شده بود، تا اين لحظه موثر بوده و او پس از عمل جراحي مي تواند دستورات ساده پزشکان را دنبال کند.

پزشکان گفتند که "هنوز خيلي زود است" اما آنها "محتاطانه" نسبت به بهبود خانم گيفوردز اميدوارند.

خانم گيفوردز، 40 ساله، از نمايندگان دموکرات ايالت آريزونا در کنگره آمريکا روز شنبه در حالي که در محوطه يک مرکز خريد در نزديکي شهر توسان اين ايالت درحال گفتگو با ساکنان حوزه انتخابي اش بود هدف حمله قرار گرفت.

مرد مسلح پس از شليک گلوله اي به سر خانم گيفوردز به سوي ديگران هم تيراندازي کرد که منجر به مرگ شش نفر شد.

مرد مهاجم که به نام "جارد لي لافنر" 22 ساله معرفي مي شود، بازداشت شده و پليس سرگرم جستجو براي يافتن يک مرد دوم در ارتباط با تيراندازي است.

جراحان در مرکز پزشکي دانشگاه آريزونا گفتند که خانم گيفوردز هنوز در وضعيتي حساس قرار دارد اما از آنجا که گلوله اي که به سر او اصابت کرده از هر دو نيمکره مغز رد نشده به وضع او اميدوارند.

آنها گفتند که عمل جراحي ابتدا باعث کنترل خونريزي شده، و بعد فشار را از روي مغز برداشته است.

از ميان ساير زخمي ها حال پنج بيمار وخيم توصيف مي شود.

دکتر پيتر ري مدير پزشکي واحد "سي سي يو و تروما" در اين بيمارستان در يک کنفرانس خبري گفت: "هرگز تصور نمي کردم که چنين چيزي را در محيط اطرافم تجربه کنم. اين آزموني سخت براي همه ماست."

واقعه حدود ساعت 10 صبح به وقت محلي در محوطه سوپر مارکت "سِيف وي" اتفاق افتاد و يک قاضي فدرال به نام جان رول و يک دختر 9 ساله در ميان کشته ها هستند.

تعدادي از حاضران در محل حادثه موفق شدند مهاجم را حين حمله مهار کنند که بعدا تحويل پليس داده شد. انگيزه او از حمله روشن نيست.

پليس آريزونا معتقد است که سياستمدار دموکرات هدف اصلي اين حمله بوده است.

اين حمله با محکوميت گسترده سياستمداران مواجه شده است و باراک اوباما رئيس جمهور آمريکا آن را يک "فاجعه براي تمام کشور" خوانده است.

بسياري از رسانه هاي خبري اين سوال را مطرح کرده اند که آيا فضاي تلخ سياسي چند سال اخير که با اتهامات شديد سياستمداران عليه يکديگر همراه بوده مي تواند به اين جنايت دامن زده باشد يا نه.

با اين حال رهبران جنبش "تي پارتي" که مخالف خانم گيفوردز در انتخابات بودند اين حمله را محکوم کرده اند.

گابريل گيفوردز در نوامبر گذشته و پس از رقابتي نزديک با يکي از کانديداهاي جنبش محافظه کار افراطي "تي پارتي" توانست براي سومين بار به عضويت مجلس نمايندگان انتخاب شود.

مارک کلي، شوهر خانم گيفوردز، فضانورد آژانس فضايي آمريکا (ناسا) است. آنها دو فرزند دارند.

بي بي سي




ميراث لولا در دست بانوي آهنين برزيل
نوشته شده در سه شنبه 23 دی 1389
بازدید : 14
نویسنده : مولوی
اين روزها و در سفرهاي رئيس‌جمهور (سابق) برزيل يعني لوئيز ايناسيو لولا دو سيلوا، تيم حفاظتي وي هيچ ترسي از بابت حملات تروريستي و پرتاب گوجه فرنگي و تخم‌مرغ نداشتند، بلكه تنها نگراني آنها به گفته خودشان هجوم جمعيت مشتاق است، همان كساني كه گاه براي گرفتن عكس يادگاري با رئيس‌جمهور محبوب خود سر از پا نمي‌شناسند.

لولا عاشق حضور در ميان جمعيت و مردم است و شايد هرگز به اندازه روزهاي اخير و در خلال به اصطلاح تور خداحافظي خود تا اين حد تحت فشار جمعيت مشتاق هواداران خود قرار نگرفته بود. او تقريبا تا آخرين دقايق دوران رياست جمهوري خود مشغول افتتاح تاسيسات، مدارس و دانشگاه‌ها بود، پروژه‌هايي كه گاه تنها روي كاغذ وجود دارند اما همه مردم با خشنودي به عملي شدن آن كاملا اميدوار هستند.

پرزيدنت لولا طي روزهاي اخير بارها به هنگام يادآوري اين‌كه روزگاري از واكس‌زدن كفش‌هاي مردم به مقام رياست جمهوري رسيده است اشك ريخت و صداي گرفته‌اش بم‌تر شد. او اين مساله را كتمان نمي‌كند كه وداع با قدرت براي وي كار دشواري است. با اين حال نمي‌توان از اين نكته چشم‌پوشي كرد كه اين وداع تبديل به بدرودي درخشان شد كه تا به امروز هيچ يك از روساي جمهور پيشين برزيل آن را تجربه نكرده است. زيرا هشتاد درصد از مردم اين كشور از هشت سال زمامداري لولا به عنوان برهه‌اي درخشان در تاريخ برزيل ياد مي‌كنند.

ميراث لولا

حتي منتقدان لولا هم به اين واقعيت كه نام وي به عنوان رئيس‌جمهوري بزرگ در تاريخ ثبت خواهد شد اذعان دارند. اليو گاسپاردي روزنامه‌نگار معروف برزيلي لولا را با فرانكلين دي. روزولت رئيس‌جمهور سال‌هاي دور آمريكا مقايسه مي‌كند، همان رئيس‌جمهوري كه در دهه سي با برنامه اجتماعي و اقتصادي خود توانست ميليون‌ها آمريكايي را از بحران اقتصادي رهايي بخشد.

در دوران رياست جمهوري لولا بيست ميليون برزيلي به جمعيت طبقه متوسط اضافه شدند و براي اولين بار در تاريخ اين كشور شكاف عميق ميان فقير و غني كاهشي چشمگير پيدا كرد. از سوي ديگر به نوشته گاسپاري طبقه مرفه و ثروتمند برزيل نيز فهميدند تنها زماني مي‌توانند به بقاي خود اميدوار باشند كه فقرا هم به ابزار سرمايه‌داري دسترسي داشته باشند.

بالاخره در اولين روز سال جديد اين قهرمان ملي يعني لولا شال و حمايل سبز و زرد رياست جمهوري برزيل را به گردن جانشين محبوب خود يعني ديلما روسف انداخت. روساي جمهور چندين كشور جهان در اين مراسم حضور داشتند و باراك اوباما هم هيلاري كلينتون وزير امور خارجه را به نمايندگي از خود به مراسم تحليف رئيس‌جمهور جديد برزيل فرستاد. بنابر سنتي كه از پنجاه سال پيش در برزيل جاري است رئيس‌جمهور جديد سوار بر رولزرويسي قديمي و روباز از مقابل مردم گذشت و به محل برگزاري مراسم تحليف رسيد.

هنگام پياده شدن روسف از رولزرويس البته خبري از ازدحام جمعيت نبود زيرا ظاهرا اين خانم چندان اهل اين نوع ابراز احساسات نيست و بيشتر با نمايشنامه‌هاي شكسپير و كتاب‌هاي مارسل پروست و بيشتر از آن با يك لپ تاپ ديده مي‌شود.

روسف به عنوان وزير تاثير زيادي بر رئيس‌جمهور سابق گذاشت زيرا همواره با يك كامپيوتر در زير بغل به جلسات كابينه وارد مي‌شد. او هميشه اطلاعات و ارقام مهم در حوزه مسووليت خود را آماده و مهيا داشت و بدين صورت بود كه سبك حكومتي خود را براي آينده يعني امروز شكل داد: او در نظر دارد همچون يك مدير مونث و قاطع اين كشور پهناور را با كار آمدي و قاطعيت رهبري كند.

سياست داخلي

روسف در دوران دو ماهه انتقال مرتكب خطاي بزرگي نشد و در كمال شگفتي توانست روند تشكيل كابينه و انتخاب وزراي خود را پيش ببرد. او آن دسته از سياستمداران احزاب موتلف خود كه تصميمات شخصي وي را عجولانه در اختيار رسانه‌ها مي‌گذاشتند كنار گذاشت تا از همين آغاز كار نشان دهد كه رئيس اصلي كيست. مرد قدرتمند گروه وي همان آنتونيو پالوسي است كه در اولين دوره رياست جمهوري لولا وزارت اقتصاد را بر عهده داشت و حال رياست كابينه جديد را در اختيار دارد . پالوسي نيز از جمله سياست مداراني است كه در دوران وزارت خود كارنامه‌اي موفق از خود بر جاي گذاشت.

نكته: هنگام پياده شدن روسف از رولزرويس البته خبري از ازدحام جمعيت نبود زيرا ظاهرا اين خانم چندان اهل اين نوع ابراز احساسات نيست و بيشتر با نمايشنامه‌هاي شكسپير و كتاب‌هاي مارسل پروست و بيشتر از آن با يك لپ تاپ ديده مي‌شود

با اين حال هيچ يك از اين ويژگي‌ها به تنهايي نمي‌تواند اين كشور برخوردار از رشد بالاي اقتصادي را در مقابل بحران‌هاي آينده بيمه كند. زيرا لولا با وجود همه اقدامات مثبت، زنجيره‌اي از مشكلات را براي جانشين خود به ارث گذاشته است. واقعيت تلخ موجود در برزيل افزايش سريع تورم و بالا رفتن انفجاري هزينه‌هاي دولت در سال گذشته است. روسف براي حل كوتاه مدت اين مشكل در پي كاهش بودجه و افزايش چشمگير نرخ بهره در سال جديد است.

رئيس جمهور جديد برزيل پيش از هرچيز در نظر دارد اصلاحات به تعويق افتاده در سيستم سياسي اين كشور را كه به عقيده وي در دوران لولا هم مانند روساي جمهور پيش از او مورد بي‌توجهي قرار گرفته بود، به اجرا گذارد. دموكراسي برزيل سيستمي است كه به اصطلاح مابين سيستم رياست جمهوري آمريكا و دموكراسي پارلماني اروپا قرار دارد. در اين سيستم رئيس‌جمهور بايد براي تصميم‌هاي مهم به دنبال اكثريتي جديد در كنگره باشد و از سوي ديگر چيزي به نام الزام فراكسيوني كه طبق آن دولت همراه با احزاب موتلف قوه مجريه را اداره مي‌كند، وجود ندارد.

روسف هم براي ماندن در قدرت طي چهار سال آينده به كمك حزب PMDB نياز دارد. اما رئيس‌جمهور جديد در تشكيل ائتلاف تبحر خاصي ندارد و از سوي ديگر فاقد شم سياسي و آن جذابيت پدر خوانده سياسي خود يعني لولا است. اما از سوي ديگر روسف نسيم تازه‌اي در دستگاه قدرت تحت تسلط مردان دميد و در نظر دارد كه تعداد زيادي از پست‌هاي كليدي را به زناني بسپارد كه در رابطه با مساله دفاع از حقوق زنان از شهرت خوبي برخوردارند.

سياست خارجي

سياست خارجي نيز در دوران روسف لحن جديدي خواهد داشت. او برخلاف لولا به رابطه با رژيم‌هاي اقتدارگرا و بخصوص با حكومت‌هايي كه به قول خودش حقوق بشر را نقض مي‌كنند تمايل چنداني ندارد. زيرا اين چريك سابق طعم زندان و شكنجه را با گوشت و پوست خود تجربه كرده است. روسف اما بهبود رابطه با آمريكا را در برنامه‌هاي خود گنجانده است و وزير امور خارجه‌اش يعني انتونيو پاتريوتا ديپلماتي موفق و يكي از كارشناسان برجسته امور ايالات متحده آمريكا به شمار مي‌آيد. لولا از باراك‌اوباما نااميد شده بود زيرا به عقيده او رئيس‌جمهور آمريكا توجه چنداني به آمريكاي لاتين نداشت. اوباما هم به دليل مخالفت با سياست خارجي لولا رابطه خوبي با رئيس‌جمهور پيشين برزيل نداشت.

كلسو آموريم وزير خارجه هميشگي لولا كه از وي به عنوان يكي از معماران سياست خارجي رئيس‌جمهور پيشين ياد مي‌شود، در عمل از عرصه سياست كنار كشيد. از قرار معلوم او نظر مثبتي به روسف ندارد و آن هنگام كه لولا در اجلاس گروه بيست جانشين خود را به حاضران معرفي مي‌كرد، در مراسم حضور نداشت.

رئيس‌جمهور جديد برزيل در وهله اول خواهان برقراري آرامش در جبهه سياست خارجي است. اما اولويت اصلي وي سامان دادن به سياست‌هاي اجتماعي و اقتصادي و البته ترميم زيرساختارهاي ويران اين كشور در حال توسعه است. فرودگاه‌ها، جاده‌ها و بنادر برزيل وضعيت نگران‌كننده‌اي دارد و در حالي كه كمتر از چهار سال به برگزاري جام جهاني فوتبال در اين كشور باقيمانده است وضعيت حمل و نقل هوايي برزيل به شدت وخيم گزارش مي‌شود و براي حل اين مشكل بايد به سرعت ظرفيت اين بخش افزايش پيدا كند. بسياري از پروژه‌هاي دوران لولا هم اجرايي نشده و اين پروژه‌ها عملا در نظام بروكراسي اين كشور پهناور سرگردان هستند.

اما بزرگ‌ترين چالش روسف همان سايه بسيار سنگين لولا است. رئيس‌جمهور پيشين البته اطمينان داد كه به هيچ عنوان قصد دخالت در تصميم‌هاي جانشين خود را ندارد و اعلام كرد در انتخابات سال 2014 از انتخاب دوباره روسف به مقام رياست جمهوري حمايت خواهد كرد. با اين حال تاكيد كرد كه به هيچ عنوان قصد ندارد خود را از نظر سياسي بازنشسته كند و جالب اين كه در آخرين حضور رسمي خود به عنوان رئيس‌جمهور به جاي واژه خدانگهدار از به اميد ديدار استفاده كرد.

اشپيگل آنلاين / مترجم: محمدعلي فيروزآبادي




جمهوري آذربايجان در التهاب
نوشته شده در سه شنبه 23 دی 1389
بازدید : 24
نویسنده : مولوی
به دنبال دستگيري رهبر حزب اسلام جمهوري آذربايجان، اين کشور در التهاب و تنش به سر مي برد.

به گزارش مهر ، به دنبال دستگيري رهبر حزب اسلام جمهوري آذربايجان، شخصيتهاي سياسي و اجتماعي، گروهها و احزاب اسلام گرا با محکوم کردن دستگيري و غير واقعي خواندن اتهامات وارده اعلام کرده اند همچون کوه پشت سر رهبران حزب اسلام مي ايستند.

وزارت کشور جمهوري آذربايجان در توجيه بازداشت رهبر حزب اسلام جمهوري آذربايجان اعلام کرده است: اداره مبارزه با جنايات سازمان يافته آذربايجان طي عملياتي در تاريخ هشت ژانويه از مغازه اي که متعلق به دکتر محسن صمد اف بوده، سه عدد خمپاره و همچنين از منزل مسکوني عنايت صمد اف ( پسرعمومي رئيس حزب) هفت قبضه سلاح به همراه مطالب ديني راديکال کشف و ضبط کرده است.

از سوي ديگر شخصيتهاي سياسي و اجتماعي، گروهها و احزاب اسلام گرا با محکوم کردن دستگيري و غير واقعي خواندن اتهامات وارده اعلام کرده اند که همچون کوه پشت سر رهبران حزب اسلام مي ايستند.

روحانيون جمهوري آذربايجان نيز با اعلام اينکه جلسه اضطراري برگزار خواهند کرد، از رصد اقدامات حکومت وانجام تدابير مختلف براي مبارزه با دين ستيزان خبر داده اند.

خبرگزاري ها و مراکز خبري همچون اسلام آذري، بيرليک، ديرلر و يني مساوات نيز با درج مستمر مصاحبه هاي روحانيان بانفوذ، امامان جمعه، دين شناسان و فعالان سياسي نيز اقدام دولت در دستگيري رهبر حزب اسلام را محکوم کرده اند.

علاوه براين مائيس گل‌علي‌اف رئيس حزب سبزهاي جمهوري آذربايجان و نيزالدنيز قلي اف،رئيس حزب روشنفکران جمهوري آذربايجان حمايت خود از رئيس حزب اسلام را اعلام کرده و دستگيري وي را با نفوذ صهيونيستها در دولت آذربايجان مرتبط دانسته اند.

مردم ساير شهرهاي جمهوري آذربايجان نيز به دستگيري حزب اسلام جمهوري آذربايجان واکنش نشان داده اند که در همين راستا بيش از 40 نفر از دينداران شهر گنجه به مراکز امنيتي و انتظامي فراخوانده شده و چندين نفر نيز به حبس محکوم گرديده اند، ضمن اينکه به دنبال اعتراض حجت الاسلام ذوالفقار ميکائيل زاده از روحانيان سرشناس اين شهر نسبت به عملکرد دولت آذربايجان در دستگيري و ايراد اتهام به رهبر حزب اسلام، ماموران امنيتي جمهوري آذربايجان ايشان را نيز دستگير کرده اند.

هم اکنون باکو و سايرشهرهاي مهم جمهوري آذربايجان فضاي کاملا امنيتي به خود گرفته و مراکز مهم اين شهر ازجمله سفارت رژيم صهيونيستي تحت کنترل پليس و نيروهاي امنيتي قرار گرفته است.

محسن صمداف رهبر حزب اسلام در روزهاي اخير با رهبري حرکتهاي اعتراض آميز درخصوص ممنوعيت حجاب، مقامات دولت آذربايجان از جمله رئيس جمهور اين کشور را مسبب ايجاد مشکلات ناشي از ممنوعيت حجاب در مدارس معرفي کرده و متذکر شده بود، در صورتي که ممنوعيت حجاب لغو نگردد، اعتراضات سراسري کشور را فرا خواهد گرفت که به دنبال اين اظهارات نيروهاي امنيتي جمهوري آذربايجان عصر جمعه (17 دي) پس از توقف خودروي حامل رئيس حزب اسلام، حاج محسن صمد اف رئيس، حاج واقف عبدالله‌اف معاون اين حزب و سه سرنشين ديگر آن را بازداشت کردند




فرانسه و 3 ميليون بي خانمان
نوشته شده در سه شنبه 23 دی 1389
بازدید : 17
نویسنده : مولوی
بر اساس اعلام مؤسسه آمار فرانسه، تا پايان سال 2010 ميلادي، حدود سه ميليون نفر از مردم اين كشور در خانه‌هايي با وضعيت نامناسب و نابسامان زندگي مي‌كنند.

به گزارش فارس به نقل از روزنامه فرانسوي "لوموند "، مؤسسه ملي آمار فرانسه موسوم به "اينسي " اخيرا طي گزارشي اعلام كرد: طبق آمار به دست آمده از سرشماري‌‌هاي صورت گرفته تا پايان سال 2010 ميلادي، هم‌اكنون 250 هزار نفر بي‌خانمان يا داراي پناهگاه موقت در فرانسه زندگي مي‌كند و دو ميليون و 900 هزار نفر از ساكنان اين كشور نيز در خانه‌هايي با امكانات نامناسب زندگي مي‌كردند.

اين آمار و ارقام تأثير مداوم و بسيار گسترده بحران مسكن در فرانسه را نشان مي‌دهد و اين در حاليست كه سازمان‌هاي غيردولتي و در رأس آنها بنياد "Abbé-Pierre " همواره وجود چنين بحراني را در اين كشور تقبيح كرده و به آن مي‌پردازد.

بنياد خيريه آبه پيير، در آغاز سال گذشته ميلادي با اتكا به آمار و ارقام مؤسسه اينسي اعلام كرد كه سه و نيم ميليون نفر از شهروندان فرانسه در شرايط دشوار و بدون وجود امكانات لازم زندگي مي‌كنند.

بر اساس اين گزارش، 30 درصد‌ بي‌خانمان‌ها در فرانسه را افراد كم سن و سال و 40 درصد را نيز زنان تشكيل مي‌دهند.

علاوه بر اين طبق آمار اينسي،تا پايان سال 2010 ميلادي، 38 هزار نفر از فرانسوي‌ها با هزينه خودشان در هتل‌ها زندگي مي‌كنند و 79 هزار نفر نيز به علت نداشتن امكانات مالي نزد يكي از والدين و يا دوستان خود زندگي مي‌كنند.

بحران بي‌خانمان‌ها مدتهاست به قصه پاورقي در فرانسه تبديل شده و گذشت زمان از نبود اراده مسئولان براي حل و فصل اين بحران پرده برداشته است و اين در حاليست كه در برنامه‌هاي تبليغاتي و تلويزيوني فرانسه به طور مستمر از اختصاص بودجه و تلاش براي رفع اين معضل سخن به ميان مي‌آيد اما در عمل هيچ چاره‌اي براي اين دسته از مردم انيشيده نمي‌شود.

انتظار نمي رود اين مشكل در آينده اي نزديك حل شود زيرا با كسري بودجه و همچنين بحران مالي كشورهاي اروپايي از جمله فرانسه، توان دولت‌ها به اندازه‌اي نيست كه در شرايط كنوني خود را درگير معضل بي‌خانماني كنند.




شائبه سياسي بودن ترور حامي اوباما
نوشته شده در سه شنبه 23 دی 1389
بازدید : 13
نویسنده : مولوی
برخي منابع آگاه با اشاره به تيراندازي اخير در ايالت آريزونا به "گابريل گيفوردز" نماينده زن کنگره آمريکا که از ناحيه سر مورد اصابت قرار گرفته و حالش وخيم شده است، شائبه ترور سياسي و برنامه ريزي شده اين تيراندازي را مطرح کرده اند.

به گزارش مهر، شبکه خبري الجزيره امروز يكشنبه در گزارشي اعلام کرد؛ گابريل گيفوردز نماينده زن کنگره آمريکا که براي سخنراني در ايالت آريزونا در جمع مردم حاضر شده بود، هرگز فکر نمي کرد مورد اصابت گلوله قرار گيرد.

در ادامه الجزيره به نقل از منابع امنيتي آمريکا تاکيد کرد: با توجه به سابقه عامل تيراندازي به نماينده زن کنگره آمريکا احتمال سياسي و برنامه ريزي شده بودن اين ترور بالا ارزيابي مي شود. به ويژه اينکه عامل تيراندازي که هنوز نامش فاش نشده است در گذشته در نوارهاي ويديويي خواستار تغيير پول واحد آمريکا از دلار شده بود.

"جي لي لاگنر" عامل تيراندازي که پس از تيراندازي دستگير شده مردي است که احتمال مي رود همدستاني نيز داشته است.

"کلارنس ديوبنک" فرمانده پليس آريزونا در اين باره اعلام کرد: مي توانم به شما بگويم که لاگنر (عامل تيراندازي) داراي سابقه اي پرآشوب بوده است. ما معتقديم او به تنهايي دست به اين اقدام نزده است. دلايلي وجود دارد که نشان مي دهد وي در معيت يک شخص ديگر خود را به محل تيراندازي رسانده است.

الجزيره در ادامه اين گزارش اعلام کرد: گيفوردز نماينده 40 ساله کنگره آمريکا در سه دوره متوالي توانسته است اعتماد راي دهندگان آمريکايي براي حضور در کنگره آمريکا را به خود جلب کند. آنهم در ايالتي که همگي آن را در قبضه جمهوريخواهان مي دانند.

بر اين اساس، گيفوردز در اکثر مسائل رويه اي محافظه کارانه داشته است اما به نظر مي رسد در مسئله مهاجرت سياستهاي تندروانه موردنظر وي به مذاق برخي از ساکنان ايالت آريزونا خوش نيامده باشد. اين نماينده کنگره آمريکا همواره خواستار افزايش کنترل مرزهاي آمريکا با مکزيک در راستاي مبارزه با مواد مخدر و ورود غيرقانوني مهاجران به آمريکا بود.

الجزيره در ادامه اين گزارش تاکيد کرد: "باراک اوباما" رئيس جمهور آمريکا تمامي امکانات دولتي را بسيج کرده تا در راستاي کشف عوامل و دلايل اين تيراندازي فعاليت کنند. به ويژه اينکه گيفوردز از اصلي ترين حاميان قانون تامين اجتماعي بود که توسط اوباما تصويب شده بود.




بودجه پنتاگون تصويب شد
نوشته شده در سه شنبه 23 دی 1389
بازدید : 33
نویسنده : مولوی
وزير دفاع آمريکا از تصويب بودجه 553 ميليارد دلاري اين وزارتخانه براي سال مالي آتي توسط کاخ سفيد خبر داد.

به گزارش مهر، اين رقم در مقايسه با بودجه پنتاگون در سال مالي جاري فقط يک درصد رشد را نشان مي دهد.

در همين رابطه ، رابرت گيتس از برنامه پنتاگون براي کاهش هزينه هاي خود به ميزان 78 ميليارد دلار در پنج سال آينده خبر داد.

اين کاهش به اين معنا خواهد بود که بودجه پنتاگون تا سال 2016 تغيير چنداني نخواهد داشت.

براي سال مالي آتي که از ماه مارس آغاز مي شود 553 ميليارد دلار براي پروژه هاي نظامي آمريکا در نظر گرفته شده که بودجه هاي جنگ افغانستان و عراق نيز در آن لحاظ شده است.

بر همين اساس ، گفته مي شود که پنتاگون براي تحقق کاهش هزينه هاي خود قصد کوچک کردن ارتش و نيروي دريايي آمريکا را دارد.




افزايش كمك هاي آمريكا به پاكستان
نوشته شده در سه شنبه 23 دی 1389
بازدید : 23
نویسنده : مولوی
«واشنگتن پست» نوشت: مقام‌هاي آمريكايي به منظور جلوگيري از انحراف پاكستان از مسير همكاري، در زمينه هاي مختلف به اين كشور كمك خواهند كرد.

به گزارش ايرنا، اين روزنامه آمريكايي از تصميم دولت باراك اوباما رييس جمهوري آمريكا مبني بر افزايش كمك‌ به پاكستان در زمينه‌هاي نظامي، اطلاعاتي و مالي خبر داده است.

واشنگتن پست افزود: جو بايدن معاون رييس جمهوري آمريكا، هفته آينده در جريان سفري به اسلام آباد، در باره كمك‌هاي تازه به پاكستان با مقام‌هاي اين كشور مذاكره خواهد كرد.




بازدید : 22
نویسنده : مولوی
دفع الله الحاج علي عثمان سفير سودان در سازمان ملل هشدار داد كه همه پرسي خودمختاري در جنوب سودان كه روز يكشنبه (فردا) برگزار مي شود، سرمنشا دردسرهاي غيرمنتظره زيادي براي سراسر آفريقا خواهد بود.

به گزارش ايرنا، عثمان كه روز گذشته (جمعه) در يك گردهمايي در نيويورك درباره موضوع سودان شركت كرده بود، افزود، احتمالا كشورهاي ديگري در قاره آفريقا به پيروي از سودان، تجزيه خواهند شد.

سفير سودان در سازمان ملل افزود:«ما به طور كامل به همه پرسي و نتيجه آن متعهد هستيم، اما به نظر من اين همه پرسي بسيار تاسف بار است و سرمنشا مشكلات غيرمنتظره زيادي براي آفريقا خواهد بود».

وي تصريح كرد كه در بسياري از كشورهاي آفريقايي به خاطر مشكلات قومي، ديني، اقتصادي و يا ادعاهاي مربوط به منزوي شدن، زمينه وقوع درگيري و جنگ وجود دارد.

قرار است ساكنان جنوب سودان به عنوان بخشي از يك توافق تحت حمايت بين المللي در رابطه با پايان دادن به دو دهه درگيري هاي داخلي در اين كشور، روز يكشنبه براي تعيين سرنوشت منطقه خود به پاي صندوق هاي راي بروند.

شمال سودان عمدتا عرب نشين و مسلمان است اما مسيحيان ساكنان اصلي جنوب اين كشور را تشكيل مي دهند.




اشكنازي ، غزه را به جنگ تهديد كرد
نوشته شده در سه شنبه 23 دی 1389
بازدید : 23
نویسنده : مولوی
رئيس ستاد مشترك ارتش رژيم صهيونيستي با اذعان به ناكارآمدي سامانه «گنبد آهنين» براي رهگيري موشك ‌هاي فلسطيني ، اعلام كرد كه ارتش در نهايت مجبور به آغاز جنگ جديد عليه غزه خواهد شد.

به گزارش فارس، «گابي اشكنازي» طي اظهاراتي در ديدار با اولياي مربيان دبيرستان‌ها در «حولون» گفت: سامانه گنبد آهنين براي رهگيري موشك‌هاي فلسطينيان كه از نوار غزه به سمت اسرائيل شليك مي‌شود هرگز راه ‌حل كاملي براي مقابله با تهديد موشكي نخواهد بود.

وي با بزرگنمايي موشك‌هاي دست ساز فلسطينيان براي توجيه جنگ افروزي جديد عليه غزه ، افزود: ارتش در نهايت مجبور خواهد شد شليك‌كنندگان موشك را همانند عمليات «سرب گداخته» هدف قرار دهد.

رژيم صهيونيستي در جنگ 22 روزه عليه نوار غزه موسوم به عمليات «سرب گداخته» حدود يك‌هزار و 400 فلسطيني را به شهادت رساند كه اكثريت آنها غيرنظامي بودند.

اشكنازي همچنين تصريح كرد كه سامانه گنبد آهنين به زودي مورد استفاده قرار خواهد گرفت و در مكان مناسب نصب خواهد شد.

ارتش رژيم صهيونيستي در حال آزمايش سامانه گنبد آهنين براي مقابله با موشك ‌هاي كوتاه‌بردي است كه مقاومت فلسطين از نوار غزه و مقاومت لبنان در جنوب شليك مي‌كنند اما تاكنون با شكست مواجه شده است.
مقاومت فلسطين در پاسخ به حملات روزانه رژيم صهيونيستي عليه غزه، شهر‌ك‌هاي صهيونيست نشين را با موشك‌هاي دست ساز هدف قرار مي‌دهد.

دو هفته پيش نيز رژيم صهيونيستي آزمايش اين سامانه را به دليل آنچه آماده نبودن آن خواند، لغو كرد.

اشكنازي در بخش ديگري از سخنان خود تاكيد كرد: براي اينكه ارتش اسرائيل ارتشي قوي و بازدارنده و ضامن بقاي جامعه اسرائيلي باشد بايد تمامي جوانان اعم از دختر و پسر از جمله يهوديان افراطي ديني خدمت نظامي انجام دهند. كساني كه جذب خدمت نظامي نمي‌شوند مي‌توانند خدمات ملي ديگر انجام دهند.




يك ‌نظامي صهيونيست كشته شد
نوشته شده در سه شنبه 23 دی 1389
بازدید : 23
نویسنده : مولوی
راديو رژيم صهيونيستي اعلام كرد كه در درگيري ارتش اين رژيم در مرز غزه يك نظامي كشته و چهار نفر ديگر زخمي شدند.

به گزارش فارس، راديو رژيم صهيونيستي در پايگاه خبري خود اعلام كرد كه در درگيري‌هاي شب گذشته ارتش اين رژيم با كساني كه آنان را نيروهاي مخرب خواند، يك نظامي اسرائيل با آتش نيروهاي خودي كشته شده است.

بنا بر گزارش راديو رژيم صهيونيستي ، همچنين چهار نظامي ديگر دچار جراحت شدند كه حال يكي از آنان تقريبا وخيم گزارش شده است.

سخنگوي ارتش رژيم صهيونيستي اعلام كرد كه نظامي كشته شده ستوان «نداف روتنبرگ» (20 ساله) و از ساكنان روستاي «راموت هشافيم» در مرز فلسطين اشغالي است.

طبق اعلام اين مقام صهيونيستي اين نيروها در حال پيش‌روي به سوي حصار امنيتي در مرز نوار غزه در منطقه «كسيوفيم» بودند كه به هنگام رويارويي با افراد مشكوك، اين نظامي با خمپاره نيروهاي خودي كشته شد و چهار نفر ديگر زخمي شدند.

ژنرال طال روسو ، فرمانده منطقه جنوبي گروهي را به رياست يك سرهنگ مامور تحقيق درباره اين حادثه كرده است.