پیغام مدیر :
با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید به سایت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
آموزش اصلاح الگوي مصرف به كودكان
نوشته شده در سه شنبه 23 دی 1389
بازدید : 20
نویسنده : مولوی
مجموعه تلويزيوني امروز فردا به كارگرداني حسين قناعت و تهيه‌كنندگي داوود قچاق براي شبكه 2 مراحل تصويربرداري را پشت سر مي‌گذارد.

اين سريال با مضمون كودك، داستان زندگي پسر خردسالي را به تصوير مي‌كشد كه در ارتباط با مسائل و مشكلاتي كه خانواده‌اش با آن دست و پنجه نرم مي‌كنند، انشايي را به نگارش در مي‌آورد كه با اين متن ماجراهايي جديد در زندگي او آغاز مي‌شود.

سريال امروز فردا‌ 10 روز پيش كليد خورده است و اين روزها تصويربرداري‌اش در لوكيشن يك آپارتمان ادامه دارد.

داوود قچاق در گفت‌وگو با خبرنگار جام‌جم ضمن اعلام اين خبر گفت: امروز فردا در ژانر كودك و نوجوان توليد مي‌شود و قهرمان اصلي آن، نوجواني است كه در خانه و مدرسه مشكلاتي برايش به وجود مي‌آيد.

او ادامه داد: از آنجا كه كارهاي مربوط به كودكان و نوجوانان بايد با دقت و وسواس بيشتري توليد شوند، سعي مي‌كنيم براي ساخت اين مجموعه وقت بيشتري بگذاريم و عجله نكنيم. بنابراين احتمالا اين سريال در تابستان سال1390 روانه آنتن شبكه 2 سيما مي‌شود.

به گفته اين تهيه‌كننده، اين سريال ترويج اصلاح الگوي مصرف را در دستور كارش قرار داده است.

قچاق در اين رابطه مي‌گويد:‌ ما مضرات اسراف را به بچه‌ها گوشزد مي‌كنيم. البته نه اين طوري كه يك نفر به صورت تحكم به بچه‌ها دستور بدهد شير آب را ببند يا لامپ اضافه را خاموش كن. همه چيز در قالب داستان روايت مي‌شود.

قچاق علاقه زيادي به ساخت آثار نمايشي در حوزه كودكان و نوجوانان دارد. او تهيه تله‌فيلم‌هايي چون فقط بيست، آژانس دوچرخه و معلم كوچولو را براي كودكان در كارنامه دارد.

كودكان كارهاي نمايشي بيشتري مي خواهند

قچاق معتقد است بايد كارهاي داستاني بيشتري براي كودكان ساخته شود، چون در حال حاضر نسبت اين‌گونه سريال‌ها و تله‌فيلم‌ها به كل كارهاي توليد شده درصد ناچيزي است.

او مي‌گويد:‌ پدر و مادر بايد بچه‌هايشان را به گونه‌اي تربيت كنند كه آنها الگوي جامعه و معرف شخصيت خانواده‌ها باشند. در سريال ما، پدر و مادر هيچ گاه به بچه «تو» نمي‌گويند؛ يعني با فرزندشان با ادب و احترام برخورد مي‌كنند.

محمدجواد جعفرپور، بازيگر كودك اين سريال است كه تاكنون حدود 20 فيلم و سريال بازي كرده است. او در جشنواره فيلم كودك و نوجوان همدان در سال‌هاي 88 و 89 به عنوان بهترين بازيگر انتخاب شد و پروانه زرين اين جشنواره را دريافت كرد. رضا فياضي و فاطمه گودرزي نقش پدر و مادر اين فرزند را بازي مي‌كنند.

به گفته قچاق، تمام اتفاقات اين سريال در يك آپارتمان مي‌گذرد. او مي‌گويد: كار ما تك لوكيشن است. در اين آپارتمان زندگي جريان دارد. برادر و خواهر ياور هم هستند و از پدر و مادرشان تبعيت مي‌كنند. اما گاهي وقت‌ها مسائلي پيش مي‌آيد كه آرامش خانواده به هم مي‌خورد.

مجموعه تلويزيوني امروز فردا در 60 قسمت 25 دقيقه‌اي مقابل دوربين مرتضي قيدي مي‌رود.

فيلمنامه اين مجموعه را احمدعلي حامد نوشته و در آن فاطمه گودرزي، رضا فياضي، احمد علامه‌دهر، پويا گنجي، محمد جواد جعفرپور و دريا مرادي‌دشت بازي مي‌كنند.

ديگر عوامل اين مجموعه عبارتند از: سامان شهامت (صدابردار)، آزاده قچاق (دستيار اول كارگردان و برنامه‌ريز)، بنيامين قچاق (تدوين)، مرتضي خراساني (مدير توليد)، رامين پروين (طراح صحنه و لباس)، آرش سلطاني (عكاس) و سجاد محمودي (مدير تداركات).

احسان رحيم‌زاده 
گروه راديو و تلويزيون




بازدید : 13
نویسنده : مولوی
صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران موفق شد به علت پوشش سريع و به موقع حمله تروريستي روز تاسوعا در شهر چابهار جايزه ماهانه ماه دسامبر 2010 آسياويژن را کسب کند.

به گزارش واحد مرکزي خبر، مرکز آسياويژن در کوالالامپور اعلام کرد: اين جايزه را براي پوشش حمله تروريستي روز 15 دسامبر(24 آذر) در شهر چابهار، جنوب شرقي ايران که دست کم 38 شهيد، برجاي گذاشت به صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران اهدا مي کند.

اين مرکز ضمن اشاره به اين که بيشتر شهدا زنان و کودکان بودند، افزود: گروهكي تروريستي موسوم به جندالله مسئوليت اين حمله تروريستي را بر عهده گرفته است.

مرکز آسياويژن هر ماه جايزه ماهانه خود را به يکي از اعضايش براي ارسال بهترين خبري که در طول آن ماه ارسال کرده باشند، اهدا مي کند.

آسياويژن اکنون 21 عضو دارد و بخش مبادله خبري اتحاديه راديو و تلويزيون هاي آسيا- اقيانوسيه ABU به شمار مي آيد. شبکه هاي ان اچ کي ژاپن ، سي سي تي وي چين و صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران از جمله اعضاي مهم آن هستند.




بچه رو بگير روي آنتن شبكه دو مي‌رود
نوشته شده در سه شنبه 23 دی 1389
بازدید : 21
نویسنده : مولوی
فيلم سينمايي «بچه رو بگير» به کارگرداني بارت فرندليچ محصول سال 2004 است که از شبکه دو سيما پخش مي شود.

به گزارش جام جم آنلاين به نقل از روابط عمومي شبکه دو سيما، فيلم سينمايي «بچه رو بگير» به کارگرداني بارت فرندليچ (Bart Fereundlich) و تهيه کنندگي اندريو لازار (Adrew lazar) داستان يک خانواده پر جمعيت را به تصوير مي کشد که پدر خانواده به دليل آسيب ديدگي  از ناحيه پا در هنگام صخره نوردي نياز به عمل جراحي داردکه اين عمل هزينه بالايي دارد به گونه اي که فرزندان اين خانواده براي تهيه مخارج جراحي پاي پدرشان تصميم به سرقت از بانک مي گيرند که طي اين موضوع ماجراهايي بوقوع مي پيوند.

در فيلم سينمايي «بچه رو بگير» بازيگراني چون کريستين استيوارت (Kristen stewart) کربين بلو (corbin bleu) و ماکس تيئريو ( max thierio) به ايفاي نقش پرداختند.

فيلم سينمايي «بچه رو بگير» جمعه 24 دي ساعت 45/17 از شبکه دو سيما روي آنتن مي رود.




روايت فجر از شبكه قرآن روي آنتن مي‌رود
نوشته شده در سه شنبه 23 دی 1389
بازدید : 15
نویسنده : مولوی
برنامه ترکيبي روايت فجر کاري از گروه معارف و علوم قرآني شبکه قرآن و معارف سيما است که در ايام الله دهه فجر از اين شبکه به روي آنتن مي رود.

به گزارش جام جم آنلاين به نقل از پايگاه اطلاع رساني شبکه قرآن و معارف سيما، روايت فجر در 12 قسمت 30 دقيقه اي به معرفي فعالان و شخصيت هاي تاثير گزار در شکل گيري و به ثمر رسيدن پيروزي شکوهمند انقلاب اسلامي مي پردازد.

اين برنامه سعي دارد با شخصيت هاي مهم ومطرح در پيروزي انقلاب اسلامي به گفتگو بنشيند ويا در مصاحبت همرزمان،دوستان و خانواده هاي اين عزيزان ياد وخاطره ي رشادت هاي اين دلاورمردان عرصه ايثار و شجاعت را گرامي بدارد.

برنامه روايت فجر به سراغ شخصيت هايي نظير شهيد نواب صفوي ، صادق اسلامي ، شهيد محلاتي ، امام موسي صدر،شهيد اسداله لاجوردي و شهيد محراب آيت الله دستغيب رفته و فعاليت هاي آنان را به مناسبت سي و دومين بهار انقلاب به تصوير کشيده است.

اين برنامه که به تهيه کنندگي حميد رضا عظيمي مؤيد تهيه و توليد مي شود داراي آيتم هاي مصاحبه ،معرفي کتب نويسندگان خارجي درباره انقلاب اسلامي ،بازخواني روزنامه هاي سال 57 ، سرودهاي انقلابي و پيشگامان نهضت است که از 12 بهمن ماه از شبکه قرآن و معارف سيما پخش مي شود.

ديگر عوامل برنامه: مديرتوليدجواد حاجي زاده، نويسنده رضا مختاري نيا.




پسران پرواز از شبکه دو پخش مي‌شود
نوشته شده در سه شنبه 23 دی 1389
بازدید : 29
نویسنده : مولوی
فيلم سينمايي «پسران پرواز» به کارگرداني توني بيل و تهيه کنندگي دين دولاين از شبکه دو سيما به روي آنتن مي رود.

به گزارش جام جم آنلاين به نقل از روابط عمومي شبکه دو سيما، «پسران پرواز» به زندگي جواني به نام جيمزفرانکو مي پردازد که در روستاي محل اقامتش در فرانسه مشغول گله داري بوده و پس از مدتي تصميم به گذراندن دوره خلباني مي گيرد که يادگيري دوره خلباني وي با آغاز جنگ جهاني همزمان شده و ماجراهايي را براي وي رقم مي زند.

اين فيلم به کارگرداني توني بيل (Tony Bill) و تهيه کنندگي دين دولاين (Dean Devlin) ساخته شده و بازيگراني چون جيمزفرانکو (James Franco)، اسکات هازل (scott hazel) و مک دونالد (MC Donald) در آن به ايفاي نقش پرداختند.

اين فيلم جمعه 24 دي ساعت 23 از شبکه دو سيما پخش مي شود.




بازدید : 24
نویسنده : مولوی
بيش از يک سوم از تصويربرداري فيلم تلويزيوني "پسر ايران" به کارگرداني شاهد احمدلو انجام شده است."پسر ايران" که از توليدات گروه انقلاب اسلامي و دفاع مقدس به شمار مي آيد،پيش از اين"تصميم کبري" نام داشت.

به گزارش جام جم آنلاين به نقل ازسايت خبري سيمافيلم، حسين طاهري،تهيه کننده اين فيلم تلويزيوني درباره وضعيت آن گفت:از ابتداي هفته گذشته،کار تصويربرداري اين پروژه  در تهران آغاز شده است.تاکنون تمام کار در لوکيشن هاي شهري انجام شده که بيشتر لوکيشن هاي آن در محله هاي اطراف خيابان وحدت اسلامي قرار داشته اند.

تهيه کننده "پسر ايران" ادامه داد:در حال حاضر،حدود 30 درصد از تصويربرداري اين فيلم تلويزيوني انجام شده است و در بخش هاي گرفته شده،پروانه معصومي،بابک انصاري،مهتاج نجومي و صدرالدين حجازي تاکنون جلوي دوربين رفته اند.

طاهري پايان توضيح داد:تصويربرداري طبق برنامه ريزي هاي ما پيش مي رود و گروه توليد در چند روز آينده کماکان در مناطق جنوبي شهر تهران مشغول کار خواهند بود.

"پسر ايران" از خروجي هاي کارگاه فيلمنامه نويسي دانشکده صدا و سيما است که احمدرضا معتمدي آن را اداره مي کند. معتمدي با همکاري امير شايان مهر،فيلمنامه اين پروژه تلويزيوني را نوشته است.

اين تله فيلم داستان پيرزني به نام ننه کبري را روايت مي کند که سرايدار مدرسه است و همواره حسرت بچه دار بودن را داشته است.او در يک ديدار غيرمنتظره از مجروحان جنگي در بيمارستان به جاي مادر يک مجروح بيهوش اشتباه گرفته مي شود.واکنش جوان مجروح به گونه اي است که...

فهرست عوامل اصلي اين تله فيلم عبارتنداز:مدير تصويربرداري: حسين ناظريان،مدير صدابرداري:فرشيد کيوان مهر،طراح صحنه و لباس: فرامرز بادرام پور، طراح چهره پردازي:مهري شيرازي و مدير توليد:رضا بشيري.

علاوه بر بازيگران ياد شده،پري ناز ايزديار،علي اصغر طبسي،نويد توکل نيا و محمد باقر صفانور،در اين فيلم تلويزيوني ايفاي نقش کرده اند.

"پسر ايران" که از توليدات گروه انقلاب اسلامي و دفاع مقدس به شمار مي آيد،پيش از اين"تصميم کبري" نام داشت.




شيرين بينا در تله فيلم ياريگر
نوشته شده در سه شنبه 23 دی 1389
بازدید : 15
نویسنده : مولوی
با شروع تصويربرداري فيلم تلويزيوني "ياريگر"شيرين بينا در نقش همسر يک جانباز مقابل دوربين محمد رسولي قرار گرفت.

به گزارش جام جم آنلاين به نقل ازسايت خبري سيمافيلم، تله فيلم ياريگر كه علي محمد قاسمي آن را كارگراني مي كند،از چهاردهم دي توليد خود را آغاز كرده و در آن علاوه بر شيرين بينا،قربان نجفي، سيروس كهوري نژاد،بيتا ثمري،تبسم هاشمي،مهتاب صداقت و گروهي ديگر از بازيگران نيز حضور دارند.

گروه توليد"ياريگر" روز گذشته را در مرکز توانبخشي عمل گذراند و اكنون نيز به تصويربرداري خود در همين لوکيشن ادامه مي دهند تا سکانس هاي داخلي کار گرفته شود.در اين بخش ها از ميان بازيگران اصلي تنها شيرين بينا (همسر حميد) مقابل دوربين مي رود. اين در حالي است که روز گذشته قربان نجفي(در نقش جانبازي به نام حميد) نيز در همين لوکيشن به ايفاي نقش پرداخته است.

عليرضا محمودي و محمد حسن شهسواري فيلمنامه اين فيلم تلويزيوني را نوشته اند که در آن داستان فداکاري دو جانبه زن و شوهري روايت مي شود که شوهر جانباز است و در پايان مسير زندگي قرار دارد.او تلاش مي کند تا پيش از مرگ زن را به جدايي واردار کند،اما...

عوامل توليد "ياريگر"عبارتند از:

دستيار و برنامه ريز:بهروز فروغي راد،دستيار كارگردان: رايا نصيري،دستيار دوم كارگردان:سيمين راد،عكاس: حسين مسلمي،طراح صحنه ولباس:پيام حسين سوري ،مدير تصويربرداري:محمد رضا قاسمي، تصويربردار:محمد رسولي،چهره پرداز:جلال اميري مرند، صدابردار:سيامك نيازي،مدير توليد:آندرانيك خچوميان،منشي صحنه:رعنا صلحي پور.

مهدي شفيعي اين تله فيلم را در گروه اجتماعي مركز سيمافيلم توليد مي كند.




تله فيلم فرزند چهارم به پايان مي‌رسد
نوشته شده در سه شنبه 23 دی 1389
بازدید : 19
نویسنده : مولوی
تصويربرداري فيلم تلويزيوني"فرزند چهارم" در گورستان لواسان با حضور پرويز پورحسيني و 4 بازيگر ديگر به پايان مي رسد.

به گزارش جام جم آنلاين به نقل ازسايت خبري سيمافيلم،محمدرضا محمدي،تهيه کننده"فرزند چهارم"در اين باره گفت:گروه توليد پس از يک روز تصويربرداري در لوکيشن امامزاده عبدالله از پنج شنبه گذشته،به بيمارستان معلولين در خيابان ولنجک رفتند که از ميان بازيگران اصلي، مانند بسياري از صحنه هاي ديگر فيلم پرويز پورحسيني جلوي دوربين رفت.

سپس گروه توليد به منطقه لواسان رفته اند تا در لوکيشن هاي خارجي،از جمله يک گورستان،تصويربرداري را انجام دهند.

محمدرضا محمدي درباره اين فضا توضيح داد:اين لوکيشن،لوکيشن پاياني خواهد بود که پرويز پورحسيني،سميرا ذکايي،مريم آهنگر و شهناز شهبازي به همراه انوشيروان فاطمي در آن حضور دارند.

او تصريح کرد: با پايان کار در سکانس گورستان،کار تصويربرداري اين تله فيلم به پايان مي رسد و از هفته جاري،مراحل فني کار را آغاز خواهيم کرد.

"فرزند چهارم"  که شبنم عرفي نژاد کارگرداني آن را بر عهده دارد و از توليدات سال جاري گروه تله فيلم هاي اپيزوديک (چند قسمتي) است،داستان مرد ثروتمندي به نام منصور ديباج را روايت مي کند که به طور ناگهاني اعلام مي کند در گذشته همسري داشته و از او فرزندي دارد.ديگر فرزندان منصور با شنيدن اين خبر به هراس مي افتند و مي کوشند که جلوي از دست رفتن ثروت پدري شان را بگيرند.آن ها براي رسيدن به اين هدف مي کوشند که به هر شيوه اي متوسل شوند.تا اينکه...

پرويز پورحسيني،مريم سلطاني،فرهاد مهدوي،صالح ميرزا آقايي،احمد يارعلي،سميرا ذکايي و شهناز شهبازي،نقش آفرينان اصلي "فرزند چهارم" هستند.فيلمنامه اين فيلم تلويزيوني را علي خودسياني نوشته و سيدرضا شکري مجري طرح آن است.




بازدید : 18
نویسنده : مولوی
پيشينه تاريخي آئين هاي كهن بختياري در مستند "بردگوري" به تهيه کنندگي سيد امين رضوي در صدا و سيماي مرکز چهارمحال و بختياري به مدت 30 دقيقه در حال توليد است.

به گزارش جام جم آنلاين، سيد امين رضوي در گفتگو با سايت معاونت امور مجلس و استانهاي صدا و سيما ضمن اعلام اين خبر گفت: براي توليد اين مستند يک سال تحقيق و پژوهش صورت گرفته است.

وي ضمن اشاره به اينکه براي توليد اين مستند بايد در فصل هاي مختلف تصويربرداري انجام شود ابراز اميدواري کرد تا پايان فصل بهار مرحله تصويربرداري به پايان برسد.

رضوي با بيان اينکه اصطلاح بردگوري به معناي گورسنگي است ابراز داشت: در اين مستند علت پيدايش و آئين هاي كفن و دفن در اقوام گذشته با استناد به گفته هاي مردم بومي، به منظور آشنايي نسل امروز با پيشينه هاي فرهنگي روايت مي شود.

وي ادامه داد: مستند "بردگوري" گوردخمه ها و آئين هاي كفن و دفن را با استفاده از مجري بازيگر ، ويدئوگرافيك، صحبت هاي كارشناسان و محققين ميراث فرهنگي كشور و گفتار متن براي بينندگان معرفي مي کند.

عوامل برنامه عبارتند از:

تهيه كننده و نويسنده: سيد امين رضوي/ كارگردان: جواد عبدالله زاده، تصويربردار: آرمان کريمي، صدابردار: مجيد يادگاري.




تله فيلم بالابان آماده پخش مي‌شود
نوشته شده در سه شنبه 23 دی 1389
بازدید : 21
نویسنده : مولوی
تله فيلم «بالابان» به تهيه کنندگي و کارگرداني سيدرضا صافي محصول شبکه استاني سيماي مرکز بوشهر مراحل صدا گذاري و موسيقي خود را پشت سر مي گذارد.

به گزارش جام جم آنلاين، سيدرضا صافي در گفتگو با سايت معاونت امور مجلس و استانهاي صدا و سيما  با بيان اينکه اين فيلم 117 دقيقه مي باشد گفت: تصويربرداري «بالابان» از نيمه بهمن ماه 1388 آغاز شد و در نيمه ارديبهشت ماه 1389به اتمام رسيد. 

وي افزود: «بالابان» يک سال پيش توليد داشته و تا پايان دي ماه آماده پخش خواهد شد.      

وي در خصوص داستان اين فيلم ابراز داشت: شاهين نوجواني هيجده ساله و ساکن بندر بوشهر است. او که سالها پيش پدرِ محيط بانش را در مواجهه با قاچاقچيان پرنده از دست داده، اکنون به واسطه مشکلات و شرائط پيچيده زندگيِ خانوادگي، بر سر يک دوراهي وفاداري به شغل پدر يا پا گذاشتن در راه قاتلين قرار گرفته است. تلاش شاهين در روياروئي با طبيعت و حوادث خشنِ پيرامونش، ماجراهاي اين فيلم را رقم مي زند.

صافي با بيان اينکه اقليم، فرهنگ، تاريخ و جغرافياي شگفت انگيز استان بوشهر بستر قابليتهاي درخشاني جهت توليد آثار سينمائي و تلويزيوني است گفت: فيلمنامه «بالابان» روايتي دارد که به شدت متکي به ظهور و بروز در اين اقليم و سرزمين است.

وي با بيان اينکه اماکن فيلمبرداري اين فيلم حدوداً 50 لوکيشن مي باشد و حدود 90 درصدِ آن خارجي و در چشم اندازهاي طبيعي نظير کوه، دريا، بيابان و فضاهاي بکر و صعب العبور به انجام رسيده است  تصريح کرد: اين تنوع فضا در کنار تعدد حوادثِ فيلم و بستر دراماتيک فيلمنامه، از امتيازات اين اثر مي باشد.

وي با اشاره به اينکه تعدد بسيار زياد پلانهاي اين فيلم (حدود 2000 پلان) از ديگر مشخصات اين فيلم است اظهار داشت: قريب به هشتاد درصد از پلانها به صورت دوربين متحرک تصويربرداري شده است.

صافي بکارگيري توأمانِ شيوه هاي مختلف فيلمبرداري نظير فيلمبرداري در زيرِ زمين (مربوط به بازسازي صحنه هاي مخفي گاه شکارچيان)، فيلمبرداري سطح زمين در لوکيشنهاي طبيعي، فيلمبرداريِ هوائي با پاراموتور و همچنين تصويربرداري زير آب را از ديگر مشخصات اين فيلم دانست و ادامه داد: ايجاد جذابيت هاي بصري و تنوع در معرفي صحنه ها از زواياي گوناگون و شيوه هاي بکار رفته در بخشهاي مختلفِ طراحي، برنامه ريزي و اجراء، موجب پيچيده شدن مراحل مختلف توليد چنين اثري شده است.

وي ضمن اشاره به اينکه حضور حجيم جلوه هاي ويژه رايانه اي يا همان SPICIAL EFECT نيز از ويژگيهاي ديگر اين فيلم است خاطر نشان ساخت: استفاده از جلوه هاي ويژه جهت غني تر نمودن تصاوير و خلق جذابيت هاي بصري، علي الخصوص در صحنه هاي مربوط به ارتباط ميان انسان و حيوانات به کار گرفته شده است.

 صافي اضافه کرد: حيوانات نيز با اين روش به عنوان يک بازيگر به ايفاي نقش مي پردازند.

وي به استفاده از تکنولوژي هاي روز در اين اثر و بومي گرائي اشاره کرد و گفت: حضور قريب به 40 نفر بازيگرِ بومي با سنين مختلف و استفاده از گويش مناطق مختلف استان در فضاهائي که معرِّفِ فرهنگ و طبيعت اين ديار است، و همچنين ادغام تمامي اين عناصر بر بسترِ داستاني که از حيث مضمون به دغدغه اي جهاني در ارتباط با مسائل زيست محيطي مي پردازد، نويد دهنده حضور مؤثر بين المللي و معرفيِ اقليم جنوب و فرهنگ اين خطه از کشورمان در سطح جهان است.

نويسنده، تهيه کننده، کارگردان، تدوينگر، طراح صحنه و لباس: سيدرضا صافي ، مديران تصويربرداري: سيدرضا مهيمنيان، پيام عزيزي، صدابردار: سيدمهدي حسيني پور -  صداگذار: آرمين بهاري ، آهنگساز: مهدي اماني، مديران توليد: موسي الرضا حامدي خواه - اميرحسين فلاحت پيشه، اسپيشيال افکت و اتالوناژ ديجيتال: محمدحسين نجفي، چهره پرداز: غلامرضا رستم زاد- احسان روناسي.

بازيگران: محمدحسين دريابگرد- صادق زارعي- ايرج صغيري- حيدر مظفري- آريا بهرام نژاد- مريم رنجبر- هادي ارشدپور- سيروس ولي زاده- حشمت اله غضنفر- فرشيد تربيت- قحطبه فخرائي- حسن غلامي- امين چاهشوئي- سيدعلي هدايت- جوهر تنگستاني- حسين قفلي- داوود داوودي و...




بيست و نهمين روز در دهه فجر پخش مي‌شود
نوشته شده در سه شنبه 23 دی 1389
بازدید : 12
نویسنده : مولوی
مجموعه مستند" بيست و نهمين روز" در ايام دهه فجر انقلاب اسلامي ايران، از آنتن سيماي آذري شبکه جهاني سحر براي تماشاگران اين شبکه در جمهوري آذربايجان پخش مي شود.

به گزارش جام جم آنلاين به نقل از روابط عمومي شبکه جهاني سحر، حميد سليماني نيا تهيه کننده و کارگردان مستند و گروه سازنده، چندي پيش کار توليد" بيست و نهمين روز" را که از اواخر فرودين ماه سال جاري آغاز شده بود، به پايان رساندند و اين مجموعه در ايام دهه فجر به پخش مي رسد.

" بيست و نهمين روز" مروري تصويري بر قيام مردم تبريز در 29 بهمن سال 56 است که متعاقب قيام 19 دي مردم قم و بزرگداشت چهلم شهداي قم، در شهر تبريز بوقوع پيوست.

دوربين اين مجموعه مستند که بر آنست نقطه آغازين مردمي براي انقلاب اسلامي در خارج از حوزه قم و در شهر تبريز را به تصوير بکشد، با گذر از بازار، ميدان فجر، ميدان شريعتي و ... ساير اماکن و محل هايي که رخدادهاي اين روز بزرگ در آنها شکل گرفته، ضمن گفتگو با کارشناسان، شاهدان عيني و مؤثرين در قيام 29 بهمن و ارايه اسناد و تصاوير آرشيوي از رويداد مزبورکه منجر به شهادت جمعي از مبارزان در تبريز شد و نقش و جايگاه پراهميت و تأثير گذار اين واقعه در روند انقلاب و در زنجيره حرکتهاي مردمي در شهرهاي ايران را مورد بررسي قرار مي دهد.

مستند" بيست و نهمين روز" در4  قسمت 25 دقيقه اي ارايه مي شود و ديگر دست اندرکاران توليد آن عبارتند از: نويسنده: حسين پورستار، نريتور: يوسف حسني اعظمي، مترجم: رقيه حکمت پناه، تدوينگر: محمدهادي تاميني، گرافيست: رسول محمد خانلي، تصويربرداران: سيدجواد موسوي و علي آبپاک، صدابردار: کامبيز اصلانيان، مدير توليد: سيد محمود سجاديان و برنامه ريز و هماهنگ کننده: عليرضا محمودي. 




فيلم هاي سينمايي هوو و بي‌سلاح
نوشته شده در سه شنبه 23 دی 1389
بازدید : 25
نویسنده : مولوی
فيلم هاي سينمايي هوو و بي سلاح روز دوشنبه 20 دي از شبكه جهاني جام‌جم براي مخاطبان اروپا ، آمريکا و آسيا پخش مي شوند.

به گزارش جام جم آنلاين به نقل از روابط عمومي شبكه جهاني جام جم، فيلم سينمايي "هوو " دوشنبه 20 دي / 10 ژانويه ساعت 03:15 اروپاي مرکزي / 03:15مرکزآمريکا - 01:45 لس آنجلس /03:15 کوالالامپور پخش مي شود.

بازيگران:رضا عطاران،محمدرضا داود نژاد،علي صادقي و...

خلاصه فيلم :عطا پسر پولداري است که ملک و زمين در شمال زياد دارد و با دختري به نام سپيده که مهندس ساختمان است ازدواج مي کند و تمامي کارها و دخل و خرج را به عهده همسرش مي گذارد و خودش به خوش گذراني مي پردازد و با دختر ديگري به نام مريم که قبلاً آشنايي با همديگر داشتند ازدواج مجدد مي کند و در خانه باغي که به باغ پرتغال معروف است زندگي مي کند ،سپيده جريان را مي فهمد و جنگ و دعوا شروع مي شود... 

فيلم سينمايي " بي سلاح " دوشنبه 20دي/10ژانويه ساعت 21:55 اروپاي مرکزي/ 21:55مرکزآمريکا - 20:25 لس آنجلس /21:55 کوالالامپور روي آنتن مي رود.

بازيگران:اشکان خطيبي،حنانه شهشهاني،رهره حميدي و...

خلاصه فيلم :شخصي به نام يحيي که دبير هم مي باشد عازم کربلا است و از اطرافيان خود حلاليت مي طلبد،اما متوجه مي شود که دوست قديمي اش به نام حسين دچار مشکل شده و ...




بازدید : 21
نویسنده : مولوی
مهندس مجيد نامجو ، وزير نيرو در جمع مديران ارشد سيماي جمهوري اسلامي ايران بر نقش موثر رسانه ملي در تحقق قانون هدفمند کردن يارانه ها تاکيد کرد.

به گزارش جام جم آنلاين به نقل از روابط روابط عمومي سيما، وزير نيرو در جلسه‌اي که به دعوت دکتر علي دارابي معاون رئيس سازمان در امور سيما و مديران شبکه هاي سيما برگزارشد،با قدرداني از همکاري همه جانبه صدا و سيما با وزارت نيرو ، برنامه سازي مفيد و هدفمند را براي تغيير رفتار مصرف مردم بويژه در حوزه آب و برق خواستار شد.

وي با اشاره به موفقيت دولت در مديريت حمل و نقل ، پس ازهدفمند کردن يارانه ها ، همکاري رسانه ملي را براي آموزش مصرف بهينه آب و برق و فرهنگ سازي لازم ، ضروري دانست.

مهندس نامجو ، ساخت فيلم ، سريال و برنامه هاي مرتبط را براي تشويق هرچه بيشتر مردم در مسير مصرف موثر و آگاهي از اثرات آن مهم ارزيابي کرد.

وزير نيرو تاکيد کرد: دولت با بررسي هاي کارشناسي مي کوشد هزينه ها و تلفات توليد را نيز کاهش دهد و مصرف آب و برق را در عرصه صنعت و توليد کنترل کند.

مهندس نامجو از تلاش دولت براي ورود مردم در عرصه توليد برق خبر داد و افزود: وزارت نيرو براي جايگزيني انرژي راهي نو به جاي منابع موجود مي کوشد.

دکتر علي دارابي ، معاون رئيس سازمان در امور سيما نيز در اين نشست گفت: صدور خدمات فني و مهندسي و بومي شدن صنعت سدسازي از افتخارات بزرگ جمهوري اسلامي ايران است که در گسترش عدالت درکشور و محروميت زدايي موثر بوده است.

دکتر دارابي از مديران شبکه هاي سيما خواست خدمات نظام مقدس جمهوري اسلامي را بويژه در اين بخش براي مردم تبيين کنند ، تا مخاطبان بيش از پيش ازخدمات ارزنده انقلاب اسلامي آگاه شوند.

معاون رئيس سازمان در امور سيما قانون هدفمند کردن يارانه ها را بزرگترين طرح اقتصادي پس از انقلاب توصيف کرد و با تقدير از شجاعت مثال زدني رئيس جمهوري و دولت گفت: رسانه ملي مسئوليت سنگيني دراين خصوص دارد و بايد به عنوان پل ارتباطي با مردم براي تحقق موفق اين قانون بکوشد.

دکتر دارابي برنامه هاي هدفمند هرشبکه سيما را دراين خصوص ، با توجه به طيف مخاطبان آنها بازگو کرد و گفت: دست اندرکاران رسانه ملي با نگاه اعتقادي به اين مهم از همه ظرفيت هاي موجود براي فرهنگ سازي ، آموزش ، تبيين و موفقيت قانون هدفمند کردن يارانه ها استفاده مي کنند.

در اين نشست مديران شبکه هاي سيما ديدگاه هاي خود را در خصوص چگونگي تعامل رسانه اي با وزارت نيرو براي مصرف بهينه آب و برق ، راهکارهاي موثر براي فرهنگ سازي و نقش وزارت نيرو و رسانه ملي دراين زمينه بيان کردند.

تلاش براي آگاهي بخش موثر در رسانه ملي ارائه راه هاي عملي جايگزين مصرف براي مردم ، پيشگيري از هدر رفتن انرژي در توليد ، بهينه سازي خطوط انتقال انرژي ، ساخت برنامه کوتاه آموزشي ، پيدا کردن چهره هاي آموزشي رسانه اي براي برق و آب استفاده از منابع حرارتي برق به جاي سوخت فسيلي ، استفاده از سرمايه گذاري ايرانيان خارج از کشور و بيان الگوي مصرف در خارج از کشور از زبان آنها، ازائه گزارش موفقيت هاي نظام در عرصه وزارت نيرو در دهه فجر ،ارائه منابع پاک انرژي نظير انرژي خورشيدي، ترويج هرچه بيشتر آبياري قطره اي و تحت فشار ، ورود بخش خصوصي در توليد انرژي ، تبيين مسير توليد برق و نحوه محاسبه آب و برق براي مردم به زبان ساده و ارائه نمونه هاي عيني و عملي الگوي مصرف درست براي مردم از مهم ترين موارد مطرح شده روساي شبکه هاي سيما بود.




بازدید : 16
نویسنده : مولوی
مراكز صدا و سيماي استان‌هاي كشور امسال با دست‌پر به استقبال بيست و نهمين جشنواره فيلم فجر كه از آن به عنوان بزرگ‌ترين رويداد سينمايي كشور ياد مي‌كنند، خواهند رفت.

امسال مراكز صدا و سيماي همدان، قم، اصفهان و بوشهر، 5 فيلم با نام‌هاي مستند همدان، اتوبوس، مرگ سپيد، همسنگار و بالابان را براي حضور در اين جشنواره معرفي كرده‌اند.

همدان (داريوش مهرجويي)‌

مستند «همدان» به كارگرداني داريوش مهرجويي براي شركت در جشنواره فجر فرم پر كرده‌ است.

اين فيلم يك مستند نيست، بلكه فيلمي است داستاني درباره شهر همدان با زمان يك فيلم بلند. فيلم ساختار روايي دارد و براي حضور در بخش سينماي ايران جشنواره فجر معرفي شده است. فيلم داستان سفر يك گروه فيلمبرداري به نقاط مختلف شهر همدان است. در اين فيلم داريوش مهرجويي و خانواده‌اش بازي كرده‌اند. نقش كارگردان را در اين فيلم كامشاد كوشان فيلمساز مقيم خارج از ايران بازي كرده و از جالب‌ترين بخش‌هاي اين فيلم نقشي است كه خود مهرجويي بازي مي‌كند.

تحقيق و پژوهش اين كار طي چند مرحله توسط مهرجويي و دوستانش صورت گرفته است. در بخش‌هايي از فيلم ميدان امام همدان طي 4 روز نورپردازي شده تا تصوير مناسب از گنبدهاي اين ميدان گرفته شود البته بخش‌هايي از اين فيلم كه ويرانه‌هاي هگمتانه است به‌صورت رايانه‌اي به تصوير كشيده شده است.

«مستند همدان» را مي‌توان روايي، داستاني و حتي مستند بازسازي‌شده دانست. اين فيلم راوي ندارد اما همه گونه‌هاي مستند را به نوعي در دل خود جاي داده و مانند چند فيلم آخر مهرجويي نمي‌توان گونه خاصي برايش در نظر گرفت اما از يك شكل منسجم برخوردار است.

چهار فصل همدان را در اين فيلم مي‌بينيم، نقطه نقطه همدان در اين فيلم به تصوير كشيده شده و كتيبه‌هاي گنجنامه، آرامگاه باباطاهر، آرامگاه بوعلي سينا، باغ موزه تاريخ طبيعي، غذاهاي اصيل و محلي و آداب و رسوم همدان در اين فيلم ديده مي‌شود.

كامشاد كوشان، وحيده محمدي‌فر، امير سيدي،‌مونا مهرجويي، منصور ناظمي،‌ محمود وثاق، يحيي منصورمويد و داريوش مهرجويي در اين فيلم بازي كرده‌اند. اين فيلم در صدا و سيماي مركز همدان آماده مي‌شود.

اتوبوس (محمدمهدي عسگرپور)‌

اتوبوس هم عنوان فيلم ديگري است كه به جشنواره فيلم فجر معرفي شده است.

«اتوبوس» به كارگرداني محمدمهدي عسگرپور و تهيه‌كنندگي يحيي منصورمويد به سفارش صدا و سيماي مركز قم توليد شده است.

اين فيلم روايت داستان عده‌اي مسافر است كه در يك اتوبوس به سمت شهر قم حركت مي‌كنند. در ميان آنها جواني است ظاهرا مبهوت كه فرش و روزنامه‌اي خاص را همراه دارد.

او در اين روزنامه خبرهايي مي‌خواند كه گويا مرتبط به آينده‌اي نزديك است و رخدادهاي آن يكي يكي به وقوع مي‌پيوندد. در اين فضاي عجيب آدم‌هايي حضور دارند كه به‌قتل رسيده‌اند و تصوير و خبر كشته شدن تعدادي از آنها در اين روزنامه آمده است. اين جوان قرار بوده فرش را به عنوان نذري البته به توصيه پدر و مادرش به حرم حضرت معصومه(س) ببرد كه در اين ميان با زني جوان روبه‌رو مي‌شود.

شاهرخ فروتنيان، حبيب دهقان نسب، محسن‌قاضي‌مرادي و مونا فرجاد از بازيگراني هستند كه در فيلم تلويزيوني اتوبوس به ايفاي نقش پرداخته‌اند. فيلمنامه اين تله فيلم به قلم سنبل نفريه به نگارش درآمده و داريوش صادق‌پور صدابرداري و صداگذاري، رضا شيخي تصويربرداري و حسين غضنفري نيز تدوين اتوبوس را برعهده داشته‌اند.

مرگ سپيد (مرتضي آتش‌زمزم)‌

«مرگ سپيد» هم نام فيلمي است كه امسال به جشنواره فيلم فجر معرفي شده است.

اين فيلم به تهيه‌كنندگي و كارگرداني مرتضي آتش‌زمزم به سفارش صدا و سيماي مركز اصفهان با موضوع مبارزه با مواد مخدر توليد شده است.

فريد همراه دوستش مسعود در معاملات مواد مخدر به دنبال آرزو‌ها و روياهاي خود هستند. فريد كه خود مواد مخدر مصرف مي‌كند در بزرگ‌ترين قاچاق هروئين فشرده با يك مافياي خارجي هزينه گزافي پرداخت مي‌كند.

آتش‌زمزم درباره اين فيلم گفت: فيلم مرگ سپيد 50 روز پيش‌توليد داشته و در 15 لوكيشن تصويربرداري شده است. وي خانه فريد، باغ خان، شهر فولادشهر و مناطق ديدني استان اصفهان را لوكيشن‌هاي اصلي اين فيلم عنوان كرد و افزود: مناظر ديدني استان اصفهان نيز در فيلم مرگ سپيد با شگردهاي مختلف به نمايش درآمده است.

وي انتخاب بازيگران را در توليد فيلم يا سريال بسيار مهم خواند و گفت: در اين فيلم سعي شده بازيگران تلفيقي از هنرمندان اصفهاني، تهراني و لبناني باشند.

وي پلان‌هاي خوب، تسلط بالاي بازيگران و جلوه‌هاي ويژه را از مهم‌ترين ويژگي‌هاي اين فيلم عنوان كرد.

شهرام قائدي، ذبيح افشار، مانا بهرامي، علي‌اكبر مياندار، مهدي باقربيگي، كيانا شهنام‌نيا، مجدي مشموشي، بولين حداد و فواد حسن در اين فيلم هنرنمايي كرده‌اند.

در ساخت اين فيلم مجيدصديقي و محمود اصلاني (نويسندگان فيلمنامه)‌، ناصر چشم‌آذر (آهنگساز)‌، محمدفضيل، (تصويربردار)‌، مسعوداردلاني (صدابردار)‌ و علي بهادري (طراح گريم)‌ همكاري كرده‌اند.

همسنگار (احسان عبدي‌پور)‌

«همسنگار» هم يكي از فيلم‌هايي است كه به جشنواره امسال فجر ارائه شده است.

اين فيلم به كارگرداني احسان عبدي‌پور و تهيه‌كنندگي مهدي كبيري در سيماي مركز بوشهر با موضوع دفاع مقدس توليد شده است.

عبدي‌پور درباره اين فيلم گفت: داستان اين فيلم مربوط به محاصره آبادان و خرمشهر است؛ زماني كه مردم هيچ راه خروجي جز بهمن‌شير ندارند. در اين ميان فردي به‌نام شريف در خارك متوجه ماجرا مي‌شود و براي كمك به مردم، لنجش را به دو دوست قديمي مي‌دهد تا به چوئبده بروند. اما در راه بازگشت با لنج در دريا اتفاقاتي رخ مي‌دهد و لنج متوقف مي‌شود.

وي با بيان اين‌كه بخش عمده‌اي از اين فيلم در دريا تصويربرداري شده است، اظهار كرد: شهرهاي بوشهر و آبادان لوكيشن‌هاي اصلي فيلم تلويزيوني همسنگار بوده‌اند. عبدي‌پور افزود: در بخشي‌هايي از تله فيلم تصويربرداري زيرآب بايد صورت مي‌گرفت، مشكلات و سختي‌هايي را با توجه به امكانات برايمان به وجود آورده بود كه با توانمندي هنرمندان بومي، فيلم تلويزيوني همسنگار مراحل توليد خودرا به خوبي پشت سر گذاشت.

حميد باغكي، عباس جوادي، حسين قفلي، هدي نوريزاد، جعفر بهبهاني، صديقه صداقت، ديانا قيم، سپيده جمالي و مريم ايزدجو بازيگراني بوده‌اند كه در اين فيلم هنرنمايي كرده‌اند.

در ساخت اين فيلم علي‌محمد قاسمي (مدير تصويربرداري)‌، حسن شبانكاره (صدابردار)‌ و جلال اميري (طراح گريم)‌ همكاري كرده‌اند.

بالابان (سيدرضا صافي)‌

«بالابان» هم يكي ديگر از فيلم‌هاي مراكز استاني است كه به جشنواره معرفي شده است.

«بالابان» به تهيه‌كنندگي و كارگرداني سيدرضا صافي به همت شبكه استاني سيماي مركز بوشهر توليدشده است. صافي گفت: تصويربرداري «بالابان» از نيمه بهمن ماه 1388 آغاز شد و در نيمه ارديبهشت ماه 1389 به اتمام رسيد. فيلم داستان شاهين، نوجوان 18 ساله و ساكن بندر بوشهر است. او كه سال‌ها پيش پدر محيط‌بانش را در مواجهه با قاچاقچيان پرنده از دست داده است و اكنون به واسطه مشكلات و شرايط پيچيده زندگي خانوادگي، بر سر يك دوراهي وفاداري به شغل پدر يا پا گذاشتن در راه قاتلين قرار گرفته است. تلاش شاهين در رويارويي با طبيعت و حوادث خشن پيرامونش، ماجراهاي اين فيلم را رقم مي‌زند.صافي با بيان اين‌كه اقليم، فرهنگ، تاريخ و جغرافياي شگفت‌انگيز استان بوشهر بستر قابليت‌هاي درخشاني جهت توليد آثار سينمايي و تلويزيوني است گفت: فيلمنامه «بالابان» روايتي دارد كه به شدت متكي به ظهور و بروز در اين اقليم و سرزمين است.

وي با بيان اين‌كه اماكن فيلمبرداري اين فيلم حدودا 50 لوكيشن است و حدود 90 درصد آن خارجي و در چشم‌اندازهاي طبيعي نظير كوه، دريا، بيابان و فضاهاي بكر و صعب‌العبور به انجام رسيده است تصريح كرد: اين تنوع فضا در كنار تعدد حوادث فيلم و بستر دراماتيك فيلمنامه، از امتيازات اين اثر است .

وي با اشاره به اين‌كه تعدد بسيار زياد پلان‌هاي اين فيلم (حدود 2000 پلان) از ديگر مشخصات اين فيلم است، اظهار كرد: قريب به 80 درصد پلان‌ها با دوربين متحرك تصويربرداري شده است.

محمدحسين دريابگرد، صادق زارعي، ايرج صغيري، حيدر مظفري، آريا بهرام‌نژاد، مريم رنجبر، هادي ارشدپور، سيروس ولي‌زاده، حشمت‌الله غضنفر، فرشيد تربيت، حسن غلامي، امين چاهشويي، سيدعلي هدايت و جوهر تنگستاني بازيگراني هستند كه در اين فيلم بازي كرده‌اند.

در ساخت اين فيلم سيدرضا مهيمنيان و پيام عزيزي (مدير تصويربرداري)‌، سيدمهدي حسيني‌پور (صدابردار)‌، آرمين بهاري (صداگذاري)‌ و مهدي اماني (آهنگساز)‌ همكاري كرده‌اند.




مختار و بازآفريني واقعيت اجتماعي
نوشته شده در سه شنبه 23 دی 1389
بازدید : 28
نویسنده : مولوی
درباره سريال مختارنامه به اندازه‌اي گفته و نوشته شده كه شايد در تاريخ تلويزيون ما بي‌سابقه باشد. شيوه اطلاع‌رساني و تبليغات اين سريال مي‌تواند الگويي براي استفاده از قابليت‌هاي رسانه باشد و جزئيات و ظرايف مختارنامه هم آن‌قدر زياد است كه بحث درباره لايه‌ها و ابعاد مختلف آن مي‌تواند بسيار گسترده شود؛ از بازي‌هاي چشمگير تا كارگرداني ماهرانه و ديالوگ‌هاي دقيق.

اما شايد مهم‌ترين ويژگي مختارنامه نگاه منحصربه‌فرد داوود ميرباقري به تاريخ و علوم اجتماعي باشد كه باعث شده حال و هواي اين سريال با سريال‌هاي هم‌رديف خودش تفاوت زيادي داشته باشد. ميرباقري در مختارنامه كيفيت بصري ويژه‌اي ايجاد كرده كه نمونه‌اش در سريال موفق امام علي هم ديده مي‌شد.

منتها اين مولفه در حد آرايش و چينش فضا متوقف نمي‌ماند و با چيزهايي مثل گريم و شخصيت‌پردازي، استفاده از چشم‌اندازهاي بديع و حركت‌هاي ساده دوربين روي آنها تاكيد مي‌شود. فيلمبرداري به شيوه 35 ميلي‌متري هم در خدمت فضاسازي است، بخصوص در نماهاي داخلي و محيط‌هاي شهري (مثل فضاي عمومي كوفه يا مدينه) اين شيوه كمك مي‌كند كه حس بصري مورد نظر كارگردان راحت‌تر ايجاد شود. نماهاي داخلي امام علي را به ياد بياوريد؛ كشمكش‌هاي اجتماعي در مسجد و بازار، محيط غريب و خوفناك خانه قطام، دارالاماره و حجره‌هاي تودرتوي آن كه فضاي توطئه‌چيني و مناسبات پشت پرده بود و... در همه اين محيط‌ها و فضاهاي مشابهي كه در مختارنامه هم ديده مي‌شود نخستين چيزي كه روي بيننده اثر مي‌گذارد كيفيت خاصي است كه در تصويرها وجود دارد و حس و حال يك دوران قديمي را به بهترين شكل منتقل مي‌كند. زماني كه سريال يوسف پيامبر پخش مي‌شد همه مخاطبان با اين انگيزه مقابل تلويزيون مي‌نشستند كه يك سريال داستان‌گو را تماشا كنند و قصه‌اي زيبا بشنوند. كسي براي تجسم مصر باستان به تصويرهاي يوسف پيامبر استناد نمي‌كرد، چون آن سريال اصلا با هدف داستان‌گويي و انتقال پيام‌هاي اخلاقي و سياسي ساخته شده بود، نه روايت تاريخ يا ارائه تصويري واقع‌گرايانه از يك دوره تاريخي خاص. اما مختارنامه در سكانس‌هاي زيادي اين حس را ايجاد مي‌كند كه تصويرش از شهرها، آدم‌ها، ساختمان‌ها و محيط‌هاي جغرافيايي به واقعيت‌هاي مستند نزديك است و مثلا مي‌توان كوفه را آن‌طور تصور كرد كه در اين سريال مي‌بينيم.

در سال‌هاي گذشته سريال‌هاي تاريخي ـ مذهبي زيادي ساخته شده كه خيلي از آنها محبوبيت بسياري داشته‌اند و از لحاظ درام‌پردازي و مولفه‌هاي فني هم ايراد چنداني به آنها وارد نبود، حتي در مواردي قصه‌هايي جذاب‌تر از مختارنامه داشتند و پرماجراتر بودند. اما به اندازه مختارنامه درباره آنها تحليل و موشكافي صورت نگرفت. آيا تنها دليلش اين است كه مختارنامه توليد عظيمي داشته و سريال عريض و طويلي است؟ نه، چون در اين سال‌ها سريال‌هاي پرهزينه و فاخر كم ساخته نشده‌اند و از قضا بيشترشان هم موفقيتي نداشتند. آيا بازيگران مشهور و وسواسي كه براي ساخت دكور و لباس و وسايل صحنه به خرج داده شده باعث شده كه مختارنامه چنين تاثيري ايجاد كند؟ باز هم نه، چون سريال‌هايي مثل يوسف پيامبر هم از بازيگران مشهور و دكور مفصل و لباس‌هاي چشمگير و باشكوه استفاده كرده‌اند، اما چنين حالتي را القا نكردند و بيشتر روي قصه متمركز بودند. آيا كارگرداني استادانه ميرباقري و فيلمنامه فكرشده و جذاب مختارنامه باعث اين تاثير است؟ مي‌توان گفت بله، اما اين تاثير بيش از آن و البته مهم‌تر از آن، مديون بازتاب درستي است كه ميرباقري از حال و هواي اجتماعي دوران امام حسين(ع) و شيوه زندگي عرب و عجم نشان مي‌دهد. اين كيفيت ويژه (كه تا حدي هم توصيف‌ناپذير است) نتيجه سال‌ها تحقيق و تفكر درباره تاريخ و وقايع مذهبي است كه چكيده آن در شيوه روايت و بازآفريني واقعيت در مختارنامه ديده مي‌شود.

نكته: ميرباقري درك درستي از جامعه عربي دارد و مي‌داند كه روايت تاريخي فقط در صورتي مي‌تواند ادراك تاريخي را منتقل كند كه حس و حال زمانه و جغرافياي مورد نظر را بدرستي بازتاب دهد

ميرباقري درك درستي از جامعه عربي دارد و مي‌داند كه روايت تاريخي فقط در صورتي مي‌تواند ادراك تاريخي را منتقل كند كه حس و حال زمانه و جغرافياي مورد نظر را بدرستي بازتاب دهد. تاثير اين نگاه فقط در فضاسازي و حال و هواي بصري منحصر نمي‌شود، بلكه نحوه شخصيت‌پردازي و طراحي مناسبات اجتماعي آن دوران هم با اتكا به همين درك تاريخي انجام شده است. مثلا تصويري كه از شخصيت شمر ارائه مي‌شود بسيار عميق‌تر از نوآوري در گريم و طراحي لباس است. براي شمر خاصيتي حيواني در نظر گرفته شده و اين خاصيت در بعضي از شخصيت‌هاي سريال كه نماينده اعراب بدوي يا چهره‌هاي منفي تاريخ هستند نيز ديده مي‌شود.

يك سريال تاريخي فقط زماني مي‌تواند جلوه واقعي و اثرگذاري از يك دوره تاريخي ارائه دهد كه روابط و كشمكش‌هاي مردم آن زمانه را به تصوير بكشد. اين حلقه مفقوده بسياري از سريال‌هاي تاريخي تلويزيون (در كشور ما و كشورهاي ديگر) است. به عنوان نمونه در سريالي كه به قرن چهارم هجري مي‌پردازد و ماجرايش در آن دوران شكل مي‌گيرد، زني از شوهرش به دادگاه شكايت مي‌كند و مهريه‌اش را به اجرا مي‌گذارد. بعد هم قاضي مرد را فرامي‌خواند و دار و ندارش را مصادره مي‌كند و به زن مي‌دهد. تازه در صحنه بعدي شاهد رجزخواني‌هاي زن جوان هستيم كه به شوهرش مي‌گويد از ابتدا به قصد دستيابي به مهريه با او ازدواج كرده و قاضي هم سر تكان مي‌دهد كه چاره‌اي نيست. در اين سريال طوري با قضيه برخورد شده كه انگار هزار سال پيش هم روابط و قوانين اجتماعي مثل امروز بوده و هيچ تفاوتي با دوران ما نداشته است.

در حالي كه تا همين چند دهه پيش، هيچ دادگاهي به نفع زن راي نمي‌داده و اساسا هيچ زني در ديدگاه عرفي و قانوني حق نداشته كه مهريه‌اش را به اجرا بگذارد. اگر هم چنين كاري مي‌كرده جامعه به او حق نمي‌داده، چون از عرف خارج بود و قانونش هم در آن زمان تصويب نشده بود! متاسفانه درك كارگردان از تاريخ و زندگي مردم در اين حد بوده كه فقط لباس و گريم شخصيت‌ها عوض شود وگرنه دغدغه‌ها و روابطشان هيچ فرقي با آدم‌هاي امروز ندارد. در اين ميان مختارنامه نمونه سريالي است كه به اين نوع روابط و واقعي بودن‌شان توجه زيادي كرده. مناسباتي كه در رفتار مردم دوران امام حسين( ع) با يكديگر وجود داشته بخوبي در اين سريال نشان داده شده و همچنين طرز تلقي كلان جامعه از وقايع سياسي و دسته‌بندي‌هاي آن دوران.

شاهين شجري‌كهن / جام جم




فيلم تلويزيوني آواز باران آماده پخش شد
نوشته شده در سه شنبه 23 دی 1389
بازدید : 26
نویسنده : مولوی
فيلم تلويزيوني آواز باران به تهيه کنندگي فرشاد صالحي و کارگرداني فريدون نجفي به همت شبکه استاني جهان بين در استان چهارمحال و بختياري توليد شده است.

به گزارش جام جم آنلاين به نقل از معاونت امور استانهاي صداوسيما ، صالحي گفت: فيلم تلويزيوني آواز باران روايتگر انسان هاي روستايي بختياري نشين است که در برابر مشکلات کم آبي به عکس العمل هاي متفاوت دست مي زنند.

وي افزود: نعمت ، شخصيت اول فيلم پس از اخراج از کارخانه آب معدني، تصميم مي گيرد به شهر مهاجرت کند اما با اتفاقاتي گوناگوني درگير مي شود.

صالحي با بيان اينکه اين تله فيلم با رويکرد آموزشي توليد شده ابراز داشت: در بخش هايي از تله فيلم آواز باران علاوه بر بيان مشکلات کشاورزان استان به فوايد استفاده از سيستم آب رساني تحت فشار اشاره مي شود که کشاورزان را براي اصلاح الگوي مصرف تشويق مي کند.

وي با بيان اينکه تله فيلم آواز باران دو ماه پيش توليد داشته گفت: پس از انتخاب لوکيشن ها تصويربرداري تله فيلم 35 روز و مراحل تدوين، صداگذاري و موسيقي نيز دو ماه طول کشيده است.

صالحي ادامه داد: شهرکرد، شلمزار و 6 روستاي استان چهارمحال بختياري از لوکيشن هاي اصلي اين تله فيلم مي باشند.


وي به استفاده از هنرمندان استاني در توليد آثار نمايشي در سال هاي اخير اشاره کرد و بيان داشت: در تله فيلم آواز باران 50 بازيگر حضور دارند که 48 نفر از بازيگران مطرح استان چهارمحال بختياري ايفاي نقش مي کنند.

صالحي خاطر نشان کرد: بازيگران به زبان بختياري ايفاي نقش مي کنند که با استفاده از کارشناسان سعي شده نحوه بيان کلمات روان شود تا قابل فهم براي عموم فارسي زبانان باشد.

گفتني است ؛ تله فيلم آواز باران از يکي از شبکه هاي سراسري پخش خواهد شد.

برخي از عوامل توليد تله فيلم آواز باران عبارتند از: مدير توليد: سعيد جوانبخت، گريم: حسين اردستاني، نويسندگان: فرشاد صالحي، احمد رضا رافعي، تصويربردار: محمد قلي پور، صدابردار: سعيد بهرامي، تدوين: جمال اسکويي، آهنگساز: شروين عباسي

بازيگران: اصغر همت، مهدي صباغي، احمد رضا رافعي، محمد طاهريان، جواد هياريان، شهرام ابراهيمي، شعله آروين مژگان اميدي.