پیغام مدیر :
با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید به سایت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
مرمتگران به تخت سليمان مي‌روند
نوشته شده در سه شنبه 23 دی 1389
بازدید : 16
نویسنده : مولوی
مديركل ميراث فرهنگي و گردشگري آذربايجان غربي مرمت آثار ثبت جهاني قره‌كليسا و تخت سليمان را از مهم‌ترين برنامه‌هاي مرمتي اين استان دانست.

اسدالله عليزاده در گفت‌وگو با ايسنا، بيان كرد: مهم‌ترين برنامه‌هاي مرمتي كه امسال در دستور كار است شامل مرمت مجموعه‌ي بازار اروميه و خوي، مدرسه‌ي 22 بهمن اروميه، حمام مهاباد، مسجدجامع اروميه و مجموعه‌ي جهاني تخت سليمان و بناي قره‌كليساست.

مدير پايگاه ميراث جهاني تخت سليمان نيز درباره‌ي اقدامات اين پايگاه توضيح داد: بيش‌تر فعاليت‌ها در اين مجموعه شامل يك برنامه‌ريزي بلندمدت است و هدف اصلي، رواج گردشگري و ايجاد يكسري زيرساخت در اين محل است. همچنين براي وضعيت حفاظتي و مرمتي مجموعه برنامه‌هايي در نظر گرفته خواهد شد.

فرهاد عزيزي گفت: براي 70 نقطه‌اي كه پروژه‌ي تخت سليمان در آن‌ها مرمت نياز داشت، طرح‌هايي آماده شد. البته استحكام‌بخشي و نگهداري در اولويت است و پس از آن، در بخش‌هاي محدودي بازسازي انجام مي‌شود.

او اظهار كرد: براي انجام اقدامات مرمتي و استحكام‌بخشي از كارشناساني كه در اين حوزه فعاليت كرده‌اند و برخي كارشناسان آلماني دعوت مي‌شود.

عزيزي با اشاره به گزارش ادواري كه تقريبا هر چهار سال يك‌بار درباره‌ي مجموعه‌هاي جهاني به يونسكو فرستاده مي‌شود، بيان كرد: اين گزارش را درباره‌ي مجموعه‌ي جهاني تخت سليمان بايد هرچه زودتر تكميل كنيم و تا اوايل بهمن‌ماه به يونسكو بفرستيم. در اين گزارش درباره‌ي كارهايي كه در مجموعه انجام شده، پتانسيل‌هايي كه پس از ثبت جهاني وجود دارد، كارهايي كه در راستاي تعهد به ثبت جهاني انجام شده است و مشخصات به‌روزشده‌ي پروژه، اطلاعاتي ارائه مي‌شود.




كنترل ساخت و سازها در حريم آثار تاريخي
نوشته شده در سه شنبه 23 دی 1389
بازدید : 25
نویسنده : مولوی
مديركل ميراث فرهنگي و گردشگري استان تهران گفت: در بحث ساخت‌وساز بناها در حريم آثار تاريخي، ارتفاع بنا كه به حريم، اثر و محوطه‌ ثبتي اشراف دارد، كنترل خواهد شد.

محمدابراهيم لاريجاني در گفت‌وگو با ايسنا، درباره‌ دو اسكلتي كه در حريم ارگ تاريخي تهران و محوطه‌ راديو تهران در حال ساخت است، اظهار داشت: با آغاز كار اسكلت‌بندي در محوطه‌ راديو تهران، كار را متوقف كرديم و در نشستي كه با معاونت حفظ و احيا داشتيم، قرار شد راديو تهران طرح و نقشه‌هاي خود را براساس ضوابط ميراث فرهنگي ابلاغ كند.

او ادامه داد: راديو تهران بايد نقشه و فاز يك معماري خود را به ميراث فرهنگي بدهد تا پس از بررسي كارشناسان، نتايج نهايي به ‌آن‌ها اعلام شود.

وي هم‌چنين با تأكيد بر سخت‌گيري‌هاي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري درباره‌ ارتفاع و نماي ساختمان‌هايي كه در محوطه‌ها و بافت‌هاي تاريخي ساخته مي‌شود، بيان كرد: قاعدتا كاربري فرهنگي بايد به اين بناها داده شود، اين جزو اصول كلي ضوابط ميراث فرهنگي است و اين بحث براي هر نقطه‌اي با توجه به دوره‌ تاريخي‌اش متفاوت است. با اين وجود، يك اسكلت به‌تنهايي نمي‌تواند مورد تأييد يا رد قرار گيرد و بايد نقشه‌ي معماري آن بررسي شود.

سرپرست معاونت حفظ، احيا و ثبت آثار تاريخي اداره كل ميراث فرهنگي و گردشگري تهران نيز در اين‌باره گفت: راديو تهران براي پوشش ديوار، قصد بهسازي فضاي بيروني محوطه‌ خود را داشت كه ديوار بتوني واقع در محوطه را تخريب كرد.

بهروز جلالي ادامه داد: در بازديدهايي كه از محوطه داشتيم، از آن‌ها براي حضور در جلسه‌ مذاكره دعوت كرديم و با برگزاري يك جلسه‌ فني، اقدامات اجرايي در محوطه متوقف و قرار شد با بازديد كارشناسان، طرح در كميته‌ فني بررسي و با اصلاح اشكال‌ها تصويب شود، سپس ديوارها براساس طرح تفصيلي كميته‌ فني اجرا شود. گويا آن‌ها براساس طرح خود مي‌خواستند يك ساختمان دو طبقه بسازند كه به‌دليل هم‌خواني نداشتن با ضوابط ميراث فرهنگي، اجراي طرح متوقف شد.

او بيان كرد: راديو تهران متقاعد شد كه طرح آن‌ها ايرادهايي دارد، آن‌ها هم مي‌خواهند در چارچوب ضوابط ميراث فرهنگي و منظري بازار حركت كنند. به همين دليل، قبول كردند كه طرح مطابق ضوابط ميراث فرهنگي اجرا شود.

 با تخريب ديوار بتوني راديو تهران در حريم ارگ تاريخي تهران كه حدود يك‌ماه پيش انجام شد، دو اسكلت فلزي به جاي آن‌ها ساخته شد.




آغاز فصل نخست مرمت پل کاکا رضا لرستان
نوشته شده در سه شنبه 23 دی 1389
بازدید : 21
نویسنده : مولوی
مدير کل ميراث فرهنگي ،‌صنايع دستي و گردشگري استان لرستان از آغاز فصل نخست مرمت پل کاکا رضا از آثار تاريخي اين استان خبر داد.

به گزارش ميراث آريا محمد رحم‌دل گفت : اين پل در 20 کيلومتري جنوب غربي شهر الشتر قرار گرفته و کتيبه‌هاي سنگي موجود و نقوش بر روي آن قدمت تاريخي کاکا رضا را به دوران پهلوي منسوب مي‌کند.

وي افزود : مرمت پل کاکا رضا در راستاي تحقق اهداف حفاظتي و ومرمتي اين استان صورت گرفته و اقداماتي مانند تخليه بند کشي فرسوده ضلع غربي پل ، بند کشي ديوارهاي ضلع غرب پل با استفاده از ملات لاتارد ، ترميم اساسي جان‌پناه سنگي ضلع غربي پل ،‌تراشيدن و نصب برجک سنگي ورودي جنوبي پل با استفاده از الگوي ضلع شمالي ،‌تهيه و نصب مانع فلزي براي جلوگيري از تردد سنگين بر روي پل و .. را شامل مي‌شود.

به گفته اين مقام مسؤول اين عمليات با صرف اعتباري بالغ بر 194 ميليون و 400 هزار ريال صورت گرفته است.




بازدید : 22
نویسنده : مولوی
استاندار مازندران گفت: هندسه سواحل مازندران طي سالهاي اخير به واسطه پيشروي آب تغيير کرده است.

سيد علي اکبر طاهايي ظهر امروز در حاشيه بازديد از پروژه گردشگري فانوس دريا سي سنگان نوشهر در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: موضوعي که در سالهاي اخير در عرصه هاي ساحلي اتفاق افتاده ناشي از به هم خوردن هندسه سواحل مازندران بر اثر پيشروي آب بوده است.

وي خاطر نشان کرد: برخي از اين عرصه هاي سند دار که بر اثر پيشروي آب در داخل دريا مانده بايد تعيين تکليف شود.
 
استاندار مازندران با اشاره به اينکه اکنون در بسياري از مناطق ساحلي استان عملا تا چند متر داخلي دريا سند دارد تصريح کرد: بايد با انجام زيرساخت هاي گردشگري نسبت به تقويت راهکارهاي اين حوزه گام برداشت.
 
طاهايي با بيان اينکه پروژه بزرگراه دريايي شمال در دستور کار دولت قرار گرفته است يادآور شد: با ايجاد اين پروژه در خطه مازندران، هندسه متغيير يافته سواحل مازندران، تصحيح مي شود.
 
استاندار مازندران در ادامه با اشاره به اينکه پروژه فوق توسط سرمايه گذار ايراني مقيم خارج از کشور طراحي شده است افزود: اين پروژه از دوران مهندس پنجه فولادگران استاندار مازندران در دوره اصلاحات اجرايي شده است.
 
وي با بيان اينکه طرح گردشگري فانوس دريا از طرحهاي شاخص و اثرگذار گردشگري غرب مازندران است اظهار داشت: سرمايه گذار اين پروژه قصد دارد بدون تغيير در اکوسيستم منطقه نسبت به ايجاد تاسيسات دريايي در وسط دريا اقدام کند.
 
طاهايي با اشاره به سازمان گردشگري و شرکت توسعه گردشگري مازندران مکلف به حمايت از اين طرح گردشگري هستند افزود: ايجاد تاسيسات گردشگري در اين منطقه با لحاظ هدايت تاسيسات ساحلي است.
 
وي تاکيد کرد: استانداري مازندران تا جايي که چارچوب هاي قانوني اجازه دهد نسبت به حمايت از اين سرمايه گذار اقدام خواهد کرد.




درياچه خزر منجي درياچه اروميه!
نوشته شده در سه شنبه 23 دی 1389
بازدید : 15
نویسنده : مولوی
در جلسه كارگروه آب، كشاورزي و منابع طبيعي شهرستان "شبستر"، بر انتقال آب درياچه خزر به عنوان نهايي‌ترين راه‌حل نجات درياچه اروميه تاکيد شد.

به گزارش ايسنا، منطقه آذربايجان‌شرقي، در جلسه كارگروه آب، كشاورزي و منابع طبيعي شهرستان شبستر که به رياست مهندس "عقلمند"، فرماندار اين شهرستان و با حضور روساي مديريت‌هاي ذي‌ربط و اعضاي انجمن نجات درياچه اروميه در سالن اجتماعات مديريت جهاد کشاورزي شهرستان تشكيل شد، بر انتقال آب درياچه خزر به‌عنوان نهايي‌ترين راه‌ نجات درياچه اروميه تاکيد شد.

مهندس عقلمند فرماندار شهرستان شبستر در اين جلسه ضمن تاکيد بر اهميت حفظ درياچه اروميه، گفت: آحاد مردم و مسؤولان شهرستان، استاني و استان‏هاي همجوار و همچنين مسؤولان کشوري بايد براي نجات از بحران درياچه اروميه بسيج شوند.

فرماندار شهرستان شبستر برگزاري همايش‌هاي شهرستاني، استاني، منطقه‌اي و کشوري را ضروري دانست و افزود: استفاده از شيوه‌هاي گوناگون در اطلاع‌رساني به مردم منطقه، مسؤولان کشوري و ملت ايران و حتي علاقه‌مندان به محيط زيست در سراسر دنيا مي‌تواند همگان را با خطرهاي اين بحران آشنا سازد؛ لذا از همه محققان و اعضاي انجمن نجات مي‌خواهيم که با ارائه راه‌حل‌هاي مستدل و مستند و برنامه‌هاي کوتاه مدت، ميان مدت و بلند مدت با همکاري مسؤولان شهرستان اين بحران را به مقامات کشوري منعکس نمايند تا در رفع آن تلاش شود.

دکتر "جوانشير"، رييس انجمن نجات درياچه اروميه نيز در اين جلسه ضمن بيان خطرات خشک شدن درياچه و عوارض آن براي محيط زيست شهرستان و خسارات اقتصادي ناشي از آن، گفت: تنها راه‌ نجات درياچه اروميه تامين آب از درياي خزر است.

وي با اشاره به اينکه در مسير انتقال اين آب امكان پرورش ماهي و توليد برق نيز ميسر مي‌شود، افزود: انتقال آب از درياي خزر طبق تحقيقات صورت گرفته عملي و ميسر بوده؛ لذا اميدواريم اين کار با مساعدت دولت محترم و همراهي مجلس شوراي اسلامي به سرانجام برسد.




بازدید : 17
نویسنده : مولوی
رييس اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان تهران گفت: بدنبال تصويب 43 منطقه نمونه گردشگري مصوب سال 1388 هيات دولت ، موافقتنامه تاسيس 24 منطقه نمونه گردشگري در استان هاي تهران و البرز صادر شده است.

به گزارش ايرنا ، محمدابراهيم لاريجاني اعلام كرد: از مجموع 46 منطقه نمونه گردشگري مصوب هيات دولت در استان تهران 43 مورد مربوط به مصوبات سفر دوم رييس جمهور در سال گذشته است كه با جداشدن كرج و شهرستان هاي اطراف آن از تهران، بخشي از اين مناطق درحوزه جغرافيايي اين استان ها خواهد بود.

به گفته وي، از مجموع 46 منطقه نمونه گردشگري مصوب، تاكنون 32 سرمايه گذار به دفتر مناطق نمونه گردشگري معرفي و 24 موافقتنامه تاسيس منطقه نمونه گردشگري صادر شده است.

لاريجاني افزود: انعقاد تفاهم نامه، معرفي به دفتر مناطق نمونه گردشگري، امضاي قرارداد، صدور موافقتنامه، معرفي براي اجرا و تامين اراضي مورد نياز از محل اراضي دولتي به دستگاه هاي مربوطه ازجمله اقداماتي است كه درمورد اين مناطق صورت گرفته است.

وي در برگيري جغرافيايي مناطق نمونه مصوب را گستره اي از فيروزكوه تا ساوجبلاغ در مسير شرق به غرب و از شميرانات تا پاكدشت در مسير شمال به جنوب عنوان كرد و افزود: آويشن، كيلان، چشمه اعلا و غار رود افشان در شهرستان دماوند، نام آور و سلمان در منطقه فيروزكوه و كنارك در رودهن از جمله مناطق نمونه گردشگري در شرق استان تهران هستند كه موافقتنامه تاسيس آنها صادر شده است.

لاريجاني افزود: همچنين دربندسر، لواسان، اوشان فشم، دارآباد و فرحزاد مناطق نمونه گردشگري در محدوده شميرانات و شمال غرب تهران هستند كه تا مرحله موافقتنامه تاسيس پيش رفته اند.

وي از ساوجبلاغ بعنوان يكي از مستعدترين محدوده هاي جغرافيايي براي تاسيس مناطق نمونه گردشگري ياد كرد و گفت: موافقتنامه تاسيس 6 منطقه نمونه گردشگري با عناوين ايران توسعه، چهارباغ، برغان سنج، آسمان سو طالقان، كوهسار و ياس زيدشت در ساوجبلاغ و شمال استان البرز صادر شده است و مناطق نمونه گردشگري دشت شهرستانك و باغستان در شهرستان كرج و فرودگاه آزادي در شهرستان نظرآباد نيز موافقتنامه تاسيس گرفته اند.

لاريجاني همچنين پارك ملي كوير در محدوده شهرستان ري و سد ماملو پاكدشت را از جمله مناطق نمونه گردشگري جنوب استان تهران عنوان كرد كه براي آنها موافقتنامه تاسيس صادر شده است.

وي افزود: در حوزه جنوب استان تهران نيز مطالعات طرح جامع گردشگري شهر ري به عنوان شهر نمونه گردشگري انجام شده است.

لاريجاني با اشاره به انجام مطالعات امكان سنجي 19 منطقه نمونه گردشگري، اظهار داشت: 20 منطقه نمونه گردشگري مصوب ديگر نيز در استان هاي تهران و البرز در حال طي اقدامات لازم تا مرحله صدور هستند و با اين روند در سال هاي آتي شاهد رشد چشمگير مناطق نمونه گردشگري در استان هاي تهران و البرز و تبديل اين دو استان به دو قطب گردشگري خواهيم بود.




بازدید : 25
نویسنده : مولوی
سخنگوي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گفت: در صورتي كه موزه بريتانيا مدت امانت منشور كورش در ايران را تمديد نكند ، نمايشگاه اين منشور در موزه ملي ايران، طبق قرارداد طي 3 روز آينده تعطيل و پلمب خواهد شد.

حسن محسني روز جمعه در گفتگو با ايرنا اظهار داشت: در صورتي كه طي 3 روز آينده كه از زمان امانت منشور كوروش باقي مانده است، قراردادي براي تمديد اين مدت بين موزه هاي ملي ايران و بريتانيا امضا نشود، مسوولان موزه بريتانيا در موعد مقرر براي تحويل گرفتن منشور به ايران خواهند آمد.

نمايش عمومي منشور كوروش با قدمت 2 هزار و 500 سال متعلق به دوران هخامنشي از 19 شهريور ماه در موزه ملي ايران آغاز شده است.اين منشور طبق قرارداد دو موزه ملي ايران و بريتانيا قرار است به مدت چهار ماه براي نمايش عمومي در اختيار ايران باشد.مهلت مهماني اين منشور در زادگاه خود ايران، طبق اين قرارداد 3 روز ديگر به پايان مي رسد.

وي در مورد برخي گمانه زني هاي اخير رسانه ها در اين مورد گفت: رسانه ها نبايد در اين مورد گمانه زني كنند؛ آنها تنها زماني مي توانند اطلاع رساني كنند كه قرارداد رسمي امضا شده بدست سازمان ميراث فرهنگي رسيده باشد.

محسني افزود: سازمان ميراث فرهنگي از مدت ها پيش رايزني هايي با موزه بريتانيا در اين زمينه آغاز كرده است و اگر قرارداد رسمي منعقد شود، اطلاع رساني لازم صورت خواهد گرفت.

وي با اشاره به روند خوب پيگيري ها و مذاكره ها در اين زمينه، ابراز اميدواري كرد كه اين تمديد قرارداد انجام و منشور كوروش مدت بيشتري در ايران بماند.

منشور كوروش حدود 40 سال پيش به هنگام جشن‌هاي 2500 ساله در ايران و در قبال پرداخت يك وثيقه پنج هزار پوندي براي چند روز به ايران آورده و به نمايش گذاشته شد.

اين لوح سفالين استوانه‌اي شكل در بخش «ايران باستان» در موزه بريتانيا نگهداري مي شود.

سازمان ملل متحد در نيويورك در سال 1971 ميلادي، اين منشور را به شش زبان رسمي دنيا منتشر كرد و نسخه ‌بدلي آن به عنوان كهن‌ترين فرمان شناخته‌ شده تفاهم و همزيستي ملت‌ها در اين سازمان در معرض نمايش است.




تالاب چغاخور ميزبان 100 هزار پرنده مهاجر
نوشته شده در سه شنبه 23 دی 1389
بازدید : 23
نویسنده : مولوی
صد هزار قطعه پرنده مهاجردرتالاب بين المللي چغاخور در استان چهارمحال و بختياري زمستان گذراني مي کنند.

به گزارش واحد مرکزي خبر ، تالاب بين المللي و زيباي چغاخور با مساحت 23 هزار هکتار در دامنه ارتفاعات برآفتاب و کلار و در نزديکي شهر بلداجي در مسير جاده شهرکرد و خوزستان واقع است .

کارشناس حفاظت محيط زيست استان چهارمحال و بختياري با اشاره به اينکه با فرا رسيدن فصل سرما در هرسال پرندگان از قاره اروپا به تالاب بين المللي چغاخور مهاجرت مي کنند گفت: امسال تاکنون صد هزار قطعه پرنده از 35 گونه با مهاجرت به اين تالاب مهاجرت کرده اند.

منصوري افزود: اين ميزان جمعيت از پرندگان مهاجر در تالاب چغاخور 15 درصد نسبت به پارسال افزايش نشان مي دهد .

وي خاطر نشان کرد : امنيت بيشتر و شرايط مناسب زيستي در زمستان و از همه مهمترشرايط خشکي زيست گاه هاي اطراف تالاب چغاخور همچون تالاب هاي "علي آباد" ،سولقان " و کم ابي تالاب "گندمان" امکان افزايش بيشترجمعيت پرندگان مهاجر از را تا صد و شصت هزار قطعه در چند روز آينده فراهم مي کند.

کارشناس حفاظت محيط زيست استان چهارمحال و بختياري "اردک هاي "غواص " و" غاز نما " ، "حواصيل" ،"پرستوهاي دريايي" و کاکائيها را از مهمترين گونه هاي پرندگان مهاجر به تالاب بين المللي چغاخورعنوان کرد و افزود: اين پرندگان پس از 4 ماه زمستان گذراني در اين تالاب و با گرم شدن هوا به زيستگاه هاي اصلي خود در قاره اروپا برمي گردند .




تغيير کاربري بناهاي تاريخي زنجان
نوشته شده در سه شنبه 23 دی 1389
بازدید : 18
نویسنده : مولوی
مديرکل ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان زنجان از تغيير کاربري عمارت دارايي زنجان ، مقبره چلپي اوغلي ، حمام سالار و رختشويخانه سلطانيه جهت جذب گردشگران بيشتر به اين جاذبه‌هاي تاريخي خبر داد.

به گزارش مهر از زنجان، امير الهي صبح پنجشنبه در جمع خبرنگاران افزود: فضاهاي نامبرده با حفظ وضعيت کنوني به هتل، سفره خانه و چايخانه‌هاي سنتي تبديل خواهند شد.

وي با اشاره به اينکه عمارت دارايي به تازگي مرمت شده است، اظهار داشت: با پيگيري هاي سرمايه گذار در بخش خصوصي موافقت‌هاي اوليه براي تبديل اين بنا به هتل سنتي صورت گرفته است. رختشويخانه زنجان با تغيير کاربري به چايخانه يا سفره خانه مي‌تواند محل مناسبي براي استقرار کوتاه مدت گردشگران باشد.

مدير کل ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان زنجان مراکز اقامتي شهر سلطانيه را ناکافي دانست و تأکيد کرد: پيش از اين گردشگران به دليل نبود مراکز اقامتي به تعداد مناسب و کافي اقامتي کوتاه در اين شهر را تجربه کرده‌اند.

وي بناي تاريخي چلپي اوغلي را گزينه مناسبي براي اقامت گردشگران دانست و افزود: حمام سالار نيز مي‌تواند با عنوان سفره خانه سنتي به بهره برداري برسد.

«الهي» درباره آثار نگه داري شده در اين بناهاي تاريخي گفت: مشکلي براي نگه داري اين آثار وجود ندارد و اين آثار به ساير بناهاي تاريخي منتقل مي شوند.




تجارت
نوشته شده در سه شنبه 23 دی 1389
بازدید : 26
نویسنده : مولوی
تاكنون به نكات مختلفي از سفر اشاره كرده‌ايم، كسب تجربه، آشنايي، گسترش شبكه ارتباطي، عبادت و نيايش و...؛ اما فراتر از همه اين نكات باز هم اگر بخواهيم از سفر بنويسيم، نكات بسيار ديگري نيز در آن نهفته است، از جمله اين‌كه بسياري سفر را با هدف تجارت و كسب و كار انجام مي‌دهند.

رفتن از سرزميني به سرزمين ديگر، شناخت نيازهاي آدميان، خريد از يك سرزمين و فروش در سرزميني ديگر. هم سياحت است و هم تجارت، هم آشنايي است و هم پاسخگويي به نياز‌هاي اقتصادي مردم سرزميني ديگر.

هنگامي كه با تاجران و اصحاب كسب و كار سخن مي‌گويي همواره يك صفت مشترك بين آنها مي‌يابي و آن هم سفر كردن است ، ذات كسب و كار با سفر و آشنايي آميخته است. بايد بسيار سفر كرد، بسيار شناخت ، بسيار دانست كه در كجا چه مي‌توان فروخت و از كدام سرزمين چه مي‌توان براي سرزمين ديگر ره‌توشه برد.

البته اين‌گونه نيست كه بسياري كه به قصد تجارت مي‌روند تمام وقت خود را صرف تجارت كنند، بلكه بي‌ترديد حسي در درون اين افراد وجود دارد كه سفر كردن به حس آنها پاسخ مي‌دهد و تجارت تنها بخشي از هدف سفر آنها را تشكيل مي‌دهد و اين افراد بخشي از زمان خود را به ديدار و سياحت و آشنايي با سايرين اختصاص مي‌دهند و اتفاقا بخشي از يك كسب و كار موفق مرهون همين تجربه‌ فردي است ، به همين سبب تجار و اهالي كسب و كار افرادي باتجربه هستند ، با اقوام مختلف آشنايي دارند ، روحيات مردم را مي‌شناسند ، بخوبي مي‌دانند كه با اقوام مختلف چگونه ارتباط برقرار كنند ، هر منطقه‌اي چه نيازمندي‌هايي دارد و به چه شيوه‌ايي اين‌ نيازها بايد پاسخ گفته شود و خلاصه اين‌كه بسياري از تجار به زبان‌هاي خارجي مسلط هستند ، به دليل اين‌كه مي‌دانند شرط برقراري ارتباط با افراد از ساير فرهنگ‌ها همين آشنايي به زبان و فرهنگ اقوام است.

اگر با اين ديد به سفر نگاه كنيم، سفر منظومه‌اي مي‌شود با اهداف مختلف كه هر كدام در جاي خود ارزشمند است ؛ البته بايد به اين نكته توجه داشته باشيم كه براي رسيدن به هر يك از اين مهارت‌هايي كه در ارتباط با مزاياي سفر مطرح كرديم ، نياز است تا در كار خود ممارست داشته باشيم ، سفر بايد به گونه‌اي به سبك زندگي‌مان تبديل شود، بايد در سفر كردن استمرار داشته باشيم ، دائم هدف خود را از سفر مرور كنيم، ببينيم به دنبال چه هستيم؟ هدف‌مان از سفر چيست؟ اين سفر به چه منظور صورت مي‌گيرد و....

به همين سبب كساني كه سفر را به عنوان تسهيل‌گر تجارتشان انتخاب كرده‌اند، بيش از هر چيز نياز دارند كه با نگاه كنجكاوانه فرصت‌هاي پيرامون‌شان را مرور كنند، چون امكان دارد كسي كه با نگاه جستجوگر به اطراف خود مي‌نگرد، نكاتي ببيند كه با ديده معمولي نتوان آنها را يافت.

همچنين كسي كه در سر سوداي تجارت دارد، نياز دارد كه با آداب و رسوم اقوام مختلف آشنايي داشته باشد ، بنابراين در كنار سفر بايد مطالعه را به عنوان يكي از اصلي‌ترين نيازهاي كار خود همواره مدنظر قرار دهد، هرچند اين امر در ارتباط با ساير اهداف سفر نيز مصداق دارد و هر كدام از ما در هر برهه زماني نياز داريم كه درباره علاقه‌مندي‌ها و نيازهاي فكري و روحي‌مان مطالعه كنيم.




الموت، گنجينه‌ تاريخ و طبيعت قزوين
نوشته شده در سه شنبه 23 دی 1389
بازدید : 12
نویسنده : مولوی
اگر اصفهان نصف جهان است، باور كنيد كه قزوين كم از نصف جهان ندارد. اگر اصفهان به چهل‌ستونش مي‌نازد قزوين نيز چهل‌ستوني دارد با قدمتي بيش از اصفهان و اگر اصفهان پايتخت بوده است، قزوين نيز پيش از اصفهان پايتختي را تجربه كرده است و البته بگذريم كه هيچ رودي زاينده‌رود نمي‌شود هرچند قزوين نيز از نعمت رود و رودخانه و جويبار بي‌بهره نيست و همه اين‌ها خود دليلي است براي آن‌كه قزوين را همراه با طبيعت و تاريخش كمي بيشتر زير ذره‌بين نگاه خود قرار دهيم.

وقتي كه از سمت تهران به سمت قزوين حركت مي‌كنيد قبل از ورود به قزوين تابلوي معلم‌ كلايه توجه شما را جلب مي‌كند؛ سرزميني كه شايد باور نكنيد شما را به سفر ميان پيچاپيچ‌هاي تاريخ و كوهستان مي‌برد؛ در ابتدا مسيري است عريض و صاف كه شايد هرازگاهي پيچ جاده‌اي بيايد و تلنگري بر ابرهاي تفكرتان بزند؛ اما آرام و آرام كه بالاتر مي‌رويد شما مي‌مانيد و پيچ جاده و كوه و دشت‌هاي سراسر سبزي كه شايد شما را ياد دفتر نقاشي دبستان‌تان بيندازد كه بازي رنگ‌هاي آبي و سبز و سرخ در صفحه صفحه آن موج مي‌زد و فقط شايد هرازگاهي هم دعا كنيد كه چه خوب بود كه كسي بيشتر به اين جاده رويايي رسيدگي مي‌كرد تا بهتر بتوان راند و رانندگي كرد.

اگر جمعي سفر مي‌كنيد، مطمئن باشيد كه اتوبوس توان پيچيدن در پيچ‌هاي متمادي مسير نزديك به 100‌كيلومتري كوهستاني الموت و اوان را ندارد، اما اگر با خودروي شخصي يا نيمه سبك مانند انواع ون يا ميني‌بوس سفر مي‌كنيد مشكلي نيست.

ارتفاعات الموت در هر فصل زيبايي خاص خود را دارد. بهارش فصل زندگي است سرشار از نغمه‌خواني پرندگان و پرستوها؛ تابستان فصل كشاورزي است و برداشت محصول و باغ‌هاي پرمحصول و پاييز الموت مي‌شود سرزمين رنگ‌ها و در زمستان نيز اگر طبيعت ياري كند و دست سرد خشكسالي گونه‌هاي طبيعت را نيازارد در آن صورت الموت مي‌شود عروس سپيد كوهستان كه سپيدي آسمان و سپيدي برف در انتهاي پيچ‌هاي كوهستاني‌اش به يكديگر مي‌پيوندند.

قلعه الموت

الموت، نام گمنامي براي هيچ يك از ما نيست، قلعه الموت و حسن صباح و فرقه اسماعيليه همه نام‌هاي آشنايي هستند كه بارها و بارها آن را در دفتر تاريخ خوانده‌ايم و با آن زيسته‌ايم.

بسياري از بوميان قلعه الموت را به نام قلعه حسن مي‌شناسند كه همان برگرفته از نام حسن صباح از رهبران فرقه اسماعيليه است. قلعه الموت در شمال روستاي گازرخان و بر فراز كوهي از سنگ در ارتفاع 2100 متري از دريا واقع شده است. اين قلعه از 2 بخش غربي و شرقي تشكيل شده است. هر بخش، به 2 بخش قلعه پايين و قلعه بالا تقسيم شده است كه در اصطلاح محلي، آنها را «جورقلا» و «پيازقلا» مي‌نامند. طول قلعه حدود 120 متر و عرض آن در نقاط مختلف بين 10 تا 35 متر متغير است.

از حسن صباح در تاريخ بسيار نوشته‌اند و تعابير مختلفي نسبت به وي به كار برده‌اند، از بهترين تا بدترين صفات، برخي او را تروريست خوانده‌اند و برخي ديگر مردي رشيد كه مردان زيادي را در مكتب خاص خود پرورش داده است و... اما بگذاريد ما در اين مجال كوتاه قضاوت راجع به او را به همان تاريخ بسپاريم و به الموت بازگرديم و به طبيعت و ويژگي‌هاي قلعه آن.

اسماعيليه، قلاع مختلفي در مناطق مختلف ايران داشته‌اند، از جمله اين كه برخي براين باورند قلعه رودخان نيز در يك دوره زماني به عنوان قلاع اسماعيلي مورد استفاده قرار مي‌گرفته است، به صورت كلي خط مشي اسماعيليه به اين‌گونه بوده است كه براي مصون نگه داشتن خود و دفاع از آئين‌شان به كوه‌ها و قلاع پناه مي‌برده‌اند و در اين بين البته الموت از بيشترين اهميت برخوردار بوده است.

دليل اهميت الموت به اين سبب است كه حسن صباح رهبر بزرگ اسماعيليه 35 سال در اين قلعه زندگي كرده است و به نوعي اين دژ پايگاه حكومتي و فرماندهي وي محسوب مي‌شده است.يكي از شگفتي‌هاي قلعه الموت، سيستم آبرساني آن بوده است؛ البته موضوع سيستم آبرساني در ساير دژهاي ايراني نيز وجود داشته است، به دليل اين‌كه فرماندهان اين دژها از همان ابتدا مي‌دانسته‌اند كه براي محافظت خود از مخاطرات بلندمدت بايد بتوانند آذوقه و توشه اوليه و مهم‌تر از آن آب نيروهاي خود را تامين كنند؛ اين امر در ارتباط با قلعه الموت نيز مصداق داشته است.

نكته: قزل‌آلاي رنگين‌كمان، كپور و اردك ماهي نيز از جمله گونه‌هاي خاص درياچه اوان محسوب مي‌شود كه همه ساله تعداد زيادي گردشگر را به‌منظور سياحي و صيادي به سمت خود مي‌كشاند

در تاريخ اين‌گونه ثبت شده است كه حسن صباح پس از اين‌كه الموت را به تصرف خويش درآورد از جمله نخستين اقداماتش اصلاح سيستم آبرساني قلعه بود، به اين ترتيب كه آب اصلي را از چشمه كلدر كه در بالادست قلعه در دل كوه قرار داشت تامين كرد و از آن طرف نيز دستور ساخت آب‌انبارهاي متعدد را در داخل قلعه داد تا به اين ترتيب ذخيره آبي مناسبي براي قلعه حفظ كند و البته تاريخ نيز ثابت كرده است، باتوجه به اين‌كه حمله‌هاي متعددي در مدت زمان اقامت حسن در قلعه به او انجام شده است، همين امر توان مقابله او با دشمنان را به ميزان قابل توجهي افزايش داده است و به او مجال داده تا با حفظ خود در درون قلعه از ياران بيروني خود براي مقابله با لشكر سلجوقيان و ساير دشمنان مدد بطلبد و پيروزي را در دفتر مديريت جنگ‌هاي خود به‌ثبت برساند.

الموت بي‌پناه

از روزهاي پرابهت الموت اگر بگذريم، الموت در طول تاريخ علي‌رغم اين‌كه بعد از دوره‌هاي مختلف مورد استفاده قرار گرفته است، اما در سده گذشته در معرض آسيب‌هاي فراواني قرار گرفته است به نحوي كه بخش‌هايي از آن به مخروبه تبديل شده است، به عنوان مثال كاوش‌هايي كه در دوران قاجاريه به منظور كشف گنج در اين منطقه انجام شده است از جمله مهم‌ترين آسيب‌هايي بوده است كه در سده گذشته تارك قلعه را خراشيده است؛ اما عظمت اين قلعه و تاريخ نهفته در آن همچنان آن را به عنوان يكي از قطب‌هاي گردشگري حفظ كرده است و بي‌ترديد در صورت ارتقاي امكانات رفاهي و اقامتي، مسافران بيشتري جذب منطقه خواهند شد؛ اما هم‌اكنون به سبب كمبود تسهيلات، بيشتر مسافران از طريق تورهاي يك روزه به اين قلعه سفر مي‌كنند يا اين‌كه علاقه‌منداني كه به صورت فردي به اين منطقه سفر مي‌كنند از اماكن اقامتي روستاهاي پيراموني مانند معلم كلايه بهره مي‌گيرند.

اوان طبيعتي فراتر از تاريخ

در 20 كيلومتري معلم كلايه، جاده 2 قسمت مي‌شود، با پيچيدن به سمت راست مستقيم به سمت الموت مي‌رويد و با ادامه دادن همان پيچ‌هاي قبلي به سمت درياچه اوان حركت مي‌كنيد.

درياچه اوان، از جمله يگانه‌هاي ايران است؛ درياچه‌اي كه بيشترين درصد تامين آبش از درون خود درياچه است و چشمه‌هاي آرميده در بستر اين رودخانه مهم‌ترين منبع تامين آب آن محسوب مي‌شوند. درياچه زيباي اوان در حلقه 4 روستاي اوان، ورين، زواردشت و زرآباد و در ارتفاع 1800متري از سطح دريا قرار گرفته است. درياچه اوان از جمله نادر درياچه‌هاي آب شيرين محسوب مي‌شود. طول آن در پهناورترين قسمت 325 متر و عرض آن 275 متر و عمق آن از يك تا 20 متر در نوسان است.

اوان به معناي گرد آمدن محل آب است و علاوه بر اين طبيعت آرام اين درياچه آرميده در سينه كوهستان آن را به يكي از بهترين‌ها تبديل كرده است. اطراف درياچه در بهار بسيار زيباست. گونه‌هاي گياهي اطراف درياچه بسيار متنوع است، به غير از گياهان ميوه‌اي كه در باغ‌هاي پيراموني درياچه ثمر مي‌دهد، درختاني نظير بيد، چنار، تبريزي، انواع گون، كنگر و شيرن بيان نيز در حاشيه درياچه به وفور يافت مي‌شود.

به جهت گونه‌هاي حيواني نيز پيرامون درياچه اوان از جمله مناطق غني محسوب مي‌شود. كل، پلنگ، خرس قهوه‌اي، روباه و شغال نيز از جمله حيواناتي هستند كه در پيرامون درياچه مشاهده مي‌شوند. پرندگاني مانند كبك، فاخته، داركوب، سبز قبا، زاغ و جغد نيز از پرندگان بومي منطقه ايوان محسوب مي‌شوند كه به اين ترتيب طبيعت اين منطقه را كامل مي‌كنند.

درياچه اوان، در دل خود نيز غني است، قزل‌آلاي رنگين‌كمان، كپور و اردك ماهي نيز از جمله گونه‌هاي خاص اوان محسوب مي‌شود كه همه ساله تعداد زيادي گردشگر را به منظور سياحي و صيادي به سمت به خود مي‌كشاند. همچنين ميزان برودت دماي منطقه در زمستان‌ها به گونه‌اي است كه در بسياري از سال‌ها سطح درياچه تا حد اسكي‌راني مي‌رسد و به همين منظور مورد بهره‌برداري علاقه‌مندان قرار مي‌گيرد.جاده اوان، در پايان جاده‌اي است كه به نظر مسدود مي‌رسد، اما راه‌هاي روستاهاي اوان را در نهايت به روستاهاي ييلاقات اشكورات متصل مي‌كند؛ اين مسير كه از جمله مسيرهاي بكر و بديع محسوب مي‌شود، به دليل سختي دسترسي به آن براي همه مسافران قابل دسترس نيست، اما طبيعت‌گردان بسياري علاقه‌مند به سفر و بهره‌گيري از طبيعت بكر كوهستاني آن هستند.

استان قزوين، علي‌رغم اين‌كه استان به نسبت كوچكي است، اما استاني است كه هم به جهت فرهنگي و تاريخي و هم به جهت طبيعي موقعيت‌هاي خاص خود را دارد؛ از گندمزارهاي انبوه زردش در كوهين و قبل از آن تا كوهستان‌هاي صعب و سخت الموت كه تنها با سفر كردن و تاختن در دل آن مي‌توانيم تجربه آن را بر صفحه تجربيات خود حك كنيم.

مريم چهاربالش ‌/‌ جام‌جم




جزئيات پذيرش دانشجويان پولي
نوشته شده در سه شنبه 23 دی 1389
بازدید : 34
نویسنده : مولوی
با تصويب مجلس شوراي اسلامي و تاييد شوراي نگهبان در حالي جذب دانشجوي پولي در دانشگاه‌ها بزودي آغاز خواهد شد كه پيش‌بيني مي‌شود با اجراي آن از خروج 50 درصد داوطلبان ادامه تحصيل به خارج جلوگيري شود.

به گزارش «جام‌جم» هر چند براساس برنامه پنجم توسعه، دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالي و تحقيقاتي مجاز بودند از ظرفيت مازاد بر سهميه آموزش رايگان خود يا ظرفيت‌هاي جديدي كه ايجاد مي‌كنند، براساس قيمت تمام شده يا توافقي با بخش غيردولتي و با تاييد هيات امنا در مقاطع مختلف دانشجو بپذيرند و منابع مالي دريافتي را حسب مورد پس از واريز به خزانه كل به حساب درآمدهاي اختصاصي منظور كنند، اما اين امر با ايراد شوراي نگهبان روبه‌رو شد و پس از آن، مجلسي‌ها به پذيرش مشروط دانشجوي پولي در دانشگاه‌هاي دولتي راي داده‌اند.

موضوع دانشجوي پولي موضوع ماده 24 قانون برنامه پنجم توسعه است كه شوراي نگهبان پذيرش آن بدون وجود ضابطه را مغاير با قانون اساسي دانسته بود. به همين دليل، نمايندگان براي رفع ايراد اين شورا تصويب كردند نحوه پذيرش دانشجو در مقاطع مختلف به پيشنهاد هيات امناي دانشگاه‌ها و تاييد وزارتخانه‌هاي ذي‌ربط باشد و در نتيجه پذيرش دانشجوي پولي تقريبا با شرايطي مانند دوره‌هاي شبانه در دانشگاه‌هاي دولتي و طي برگزاري آزمون سراسري انجام خواهد شد.

همچنين مقرر شده است تا در مدرك و محل تحصيل دانشجو قيد شود كه نوع پذيرش وي شهريه‌اي بوده تا با دانشجويي كه از طريق كنكور سراسري و با رقابت فشرده‌تري پذيرفته مي‌شود، تفكيكي صورت گيرد.اين تصميم در حالي گرفته شده كه هنوز بسياري از استادان دانشگاه و تشكل‌هاي دانشجويي اجراي اين طرح را مغاير با قول رئيس‌جمهور مبني بر توسعه عدالت آموزشي و باعث بروز تبعيض ميان دانشجويان مي‌دانند.

دانشجوي پولي يعني كسب روزي حلال براي دانشگاه‌ها

وزير علوم و تحقيقات پيش از اين در حمايت از پذيرش دانشجوي پولي خطاب به دانشجويان با طرح اين سوال كه از شما مي‌پرسم آيا دانشگاه پولي به طور كلي بد است؟ يا پول كلا بد است؟ گفته بود: پول اگر از مسير درست به دست آورده شود و هزينه شود، رزقي است حلال و بايد خداوند را شكر كرد.

دانشجو با اشاره به اين‌كه اگر اين پول از مسير حلال به دست آورده شود و در مسير درست هزينه شود جاي شكر دارد، افزود: احيانا ممكن است اين پول از مسير حلال به دست نيامده باشد يا در مسير صحيح هزينه نشود. دانشجو گفت: اگر دانشگاه‌ها پول حلال دريافت كنند و در مسير صحيح گسترش آموزش عالي هزينه كند مناسب خواهد بود؟

وزير علوم تصريح كرد: مطالب فوق را به صورت فرض مطرح كردم و بايد توجه داشت كه آيا مشكل دارد كه پول حلالي گرفته شود تا در مسير صحيح هزينه شود؟

وي با طرح اين سوال كه آيا مصوبه جذب دانشجويان پولي در دانشگاه‌هاي دولتي اين روند را دارد، اضافه كرد: اگر اين مصوبه به بنده ابلاغ شود، حتما بدانيد كه بين فردي كه از مسير رقابت علمي وارد دانشگاه شده با فردي كه از مسير پرداخت پول وارد دانشگاه شده تفاوت قائل خواهم شد.

وي افزود: نگاه ما در آموزش عالي اين نيست، جواني كه با رقابت علمي وارد دانشگاه شود با جواني كه به صورت پولي وارد دانشگاه شده در يك كلاس و يك جا تحصيل كند و مدارك تحصيلي‌شان يكي باشد.

وزير علوم در پاسخ به اين سوال كه آيا نياز بود دانشجويان پولي وارد دانشگاه‌هاي دولتي شوند؟ تصريح كرد: اگر بتوانيم شرايطي را فراهم كنيم تا عدالتي را كه مدنظر است، پيدا كنيم مطلوب خواهد بود و اگر برعهده من باشد اين دو قشر از دانشجويان را از يكديگر جدا مي‌كند. در عين حال برخي روساي دانشگاه‌ها نيز مهم‌ترين دليل حمايت از اين طرح را استفاده از شهريه اين دانشگاه‌ها براي آباداني و فراهم كردن امكانات آموزشي براي دانشگاه متبوع خود مي‌دانند.

جزئيات بيشتر از پذيرش دانشجوي پولي

جعفر قادري، عضو كميسيون تلفيق مجلس در اين باره به فارس توضيح داد: همانند دانشگاه‌هاي غيرانتفاعي نام اين دانشگاه‌ها در دفترچه كنكور با نام «دانشگاه بين‌الملل» فلان شهر مشخص مي‌‌شود و ميزان هزينه تحصيل بر‌اساس قيمت تمام شده آموزش محاسبه مي‌شود.

قادري با اشاره به ديگر اصلاح صورت گرفته تصريح كرد: دانشگاه‌ها نمي‌توانند از ظرفيت‌هاي موجود خود براي جذب دانشجو به اين شيوه اقدام كنند و لازمه جذب دانشجو به اين طريق، ايجاد ظرفيت جديد است. وي در توضيح اين مطلب افزود: براي نمونه اگر دانشگاه شيراز 40 دانشجو دارد، نمي‌تواند آن را به 50 دانشجو افزايش داده و 10 دانشجوي اضافه را در اين دانشگاه جذب كند؛ بلكه اين دانشگاه بايد ظرفيت جديدي خارج از دانشگاه و به نام شعبه بين‌المللي دانشگاه شيراز ايجاد و به جذب دانشجو مبادرت كند.

شهريه دانشگاه‌هاي پولي؛ متوسط شهريه دانشگاه‌هاي غيرانتفاعي و آزاد

نورالله حيدري، عضو كميسيون تلفيق نيز درباره ميزان شهريه اين دانشگاه‌ها و نحوه تعيين آن تصريح كرد: شهريه اين دانشگاه بايد براساس ميزان متوسط شهريه دانشگاه‌هايي باشد كه شهريه مي‌گيرند.

وي با بيان اين‌كه تعيين شهريه اين دانشگاه‌ها برعهده هيات امناي هر دانشگاه است و آنها تشخيص مي‌دهند كه شهريه بايد به چه مقدار باشد، افزود: به هرحال ميزان شهريه بايد كمتر از متوسط شهريه دانشگاه‌هاي غيرانتفاعي و دانشگاه آزاد باشد.عضو كميسيون آموزش و تحقيقات افزود: البته اين موضوع در مذاكرات ثبت نشده است، اما در تجزيه و تحليل‌هايي كه شد به دليل آن‌كه اين دانشگاه‌ها از امكانات دولت نيز استفاده مي‌كنند بايد از ميانگين شهريه دريافتي دانشگاه‌هاي غيرانتفاعي و آزاد كمتر باشد.

دانشگاه‌ها خودسرانه دانشجوي پولي نگيرند

عضو كميسيون آموزش و تحقيقات تاكيد كرد: هيچ دانشگاهي از ظرفيت موجود براي جذب اين دانشجويان نمي‌توانند استفاده كنند؛ همچنين اجباري براي داوطلبان در انتخاب دانشگاه‌ها وجود ندارد و آنها مي‌توانند هر دانشگاهي را كه مي‌خواهند انتخاب كنند.

آمارهاي وحشتناك از خروج داوطلبان ادامه تحصيل به خارج

حيدري با بيان اين‌كه اگر ما چنين تدابيري نداشته باشيم، چه بخواهيم و چه نخواهيم يك عده از طريق پذيرش كنكور و هر شيوه ديگري وارد دانشگاه نمي‌شوند، افزود: اين افراد يا بايد ترك تحصيل كنند يا بايد در دانشگا‌‌ه‌هاي غيرانتفاعي و آزاد ادامه تحصيل دهند، يا متاسفانه مانند عده‌اي به دليل داشتن تمكن مالي براي ادامه تحصيل به دانشگاه‌هاي خارج از كشور بروند.وي اضافه كرد: آمارهاي وحشتناكي داريم از كساني كه به دليل داشتن تمكن مالي براي تحصيل به خارج از كشور رفته‌اند. حيدري پيش‌بيني كرد: مشروط به اين‌كه ما هم رشته‌هايي كه اين داوطلبان به دنبالش هستند را ايجاد كنيم، مي‌توانيم‌ بيش از 50 درصد در همين وهله اول از خروج دانشجويان جلوگيري كنيم.

از سوي ديگر عليرضا سليمي، عضو كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس شوراي اسلامي با بيان اين‌كه نياز است تا اين روند از سوي سازمان بازرسي كل كشور و ساير حوزه‌هاي بازرسي پايش شود، اظهار كرد: علت اين پايش جلوگيري از تخلفات روساي دانشگاه‌هاست، زيرا پذيرش دانشجوي پولي امري در ظاهر خوشايند است و برخي دانشگاه‌ها ممكن است به منظور رفع مشكلات مالي خود اقدام به تخلفاتي در پذيرش دانشجوي پولي كنند.

به هرحال با تصويب نهايي اين طرح در شوراي نگهبان، شمارش معكوس براي ابلاغ آيين‌نامه اجرايي آن از سوي دولت آغاز شده است، اما هنوز زمان دقيق پذيرش دانشجوي پولي از طريق آزمون‌هاي سراسري سازمان سنجش مشخص نيست.

كتايون مصري
گروه جامعه




بازدید : 31
نویسنده : مولوی
رئيس مرکز آزمون دانشگاه آزاد اسلامي زمان ثبت نام و برگزاري آزمون هاي سراسري و کارشناسي ارشد اين دانشگاه را اعلام کرد.

به گزارش مهر، عبدالله سجادي جاغرق با اشاره به آغاز ثبت‌نام آزمون کارشناسي‌ارشد دانشگاه آزاد در هفته اول بهمن، گفت: اين آزمون در روزهاي 22 تا 24 ارديبهشت‌ماه سال 90 به صورت همزمان در سراسر کشور برگزار مي‌شود.

وي با اشاره به تمديد مهلت ثبت‌نام آزمون دکتري تخصصي دانشگاه آزاد تا روز شنبه، گفت: داوطلبان مي‌توانند تا روز شنبه 25 دي‌ماه براي ثبت‌نام در اين آزمون به سايت مرکز آزمون به نشاني www.azmoon.org مراجعه کنند.
 
رئيس مرکز آزمون دانشگاه آزاد همچنين از آغاز ثبت‌نام آزمون سراسري دانشگاه آزاد در روزهاي 15 و يا 16 بهمن‌ماه خبر داد و افزود: آزمون سراسري رشته‌هاي غيرپزشکي دانشگاه آزاد در روزهاي 17 و 16 تيرماه برگزار مي‌شود.




بازدید : 29
نویسنده : مولوی
مديرکل دفتر پيش دبستاني وزارت آموزش و پرورش از تدوين دستورالعمل جامع مدارس پيش دبستاني در اين وزارتخانه خبر داد.

به گزارش مهر، داريوش خاکي بعد از ظهر چهارشنبه در همايش مربيان پيش دبستاني مازندران در اردوگاه شهداي دانش آموزي بادله ساري با اشاره به اينکه دفتر پيش دبستاني وزارت آموزش و پرورش با هدف توسعه و تقويت دوره پيش دبستاني ايجاد شده است افزود: در مصوبات آموزش و پرورش سعي مي شود تا به اين دوره به عنوان دوره رسمي غيرالزامي در نظام تعليم و تربيت ديده شود.

خاکي، بيمه قرادادها و سنوات خدمت مربيان پيش دبستاني را از دغدغه هاي دفتر پيش دبستاني وزارت آموزش و پرورش دانست و افزود: اميدواريم در دستورالعمل جامع پيش دبستاني که در حال تدوين است دغدغه هاي مربيان اين دوره حل شود .

وي خاطرنشان کرد: شوراي هماهنگي و نظارت بر پيش دبستاني با هدف کسب تصميمات مهم در راستاي خواسته هاي مربيان پيش دبستاني و حمايت از آنان تشکيل شده است.
 
منيره موحدي، معاون آموزش ابتدايي آموزش و پرورش مازندران گفت: ارائه آموزش هاي اثربخش در دوره پيش دبستاني براي رشد کودک در مراحل بعدي زندگي مهم است.
 
وي با اشاره به اينکه محيط خانواده امروز قادر به پاسخگويي تمام نيازهاي اجتماعي کودک نيست افزود: حضور در محيط پيش دبستاني امکان رشد اجتماعي و کسب مهارت هاي لازم را به کودک مي دهد.
 
وي با بيان اينکه کودک براي بهره بردن از آموزش هاي دوره ابتدايي نياز به نظم فکري و سازگاري با محيط کلاس دارد گفت: فعاليت هاي گوناگون بازي و سرگرمي در دوران پيش دبستاني در کودک انضباط فکري لازم براي سال هاي بعد ايجاد مي کند.
 
معاون آموزش ابتدايي آموزش و پرورش مازندران تصريح کرد: نداشتن مهارت لازم براي انطباق با کلاس درس در کودک نگرش منفي نسبت به دبستان و به تبع آن خستگي و گريز از مدرسه را موجب مي شود.
 
وي با اشاره به وجود 29 هزار و 560 نوآموز پيش دبستاني در مازندران خاطرنشان کرد: دوره پيش دبستاني براي کودکان خانواده هاي محروم که قادر به آموزش هاي لازم به کودکان خود نيستند مفيد است.
 
موحدي با بيان اينکه دوره پيش دبستاني در آموزش زبان رايج کشور به کودکان دو زبانه کمک خواهد کرد افزود: اين دوره فرصت خوبي است تا متخصصان نسبت به تشخيص ناتواني يا توانايي هاي ذهني کودک اطلاع پيدا کنند.




كتاب رياضي سال اول دبستان ،بازخواني مي شود
نوشته شده در سه شنبه 23 دی 1389
بازدید : 20
نویسنده : مولوی
رييس دفتر تاليف كتب درسي رياضي وزارت آموزش و پرورش گفت: كتاب رياضي سال اول دبستان پس از گذشت 30 سال، براي سال تحصيلي آينده بازخواني و تاليف مي شود و در اختيار دانش آموزان قرار مي گيرد.

وحيد عالميان روز چهارشنبه در گفت و گو با ايرنا در پاسخ به اين پرسش كه آيا اين كتاب بطور سراسري در كشور توزيع مي شود ، افزود: اينكه اين كتاب براي سال تحصيلي آينده به صورت سراسري يا آزمايشي در مدارس ابتدايي توزيع شود ، به عهده مديران است.

وي اضافه كرد: هيچ گونه شيوه نامه اي مبني بر تغيير كتاب رياضي سال پنجم و توليد كتاب ششم ابتدايي و همچنين تغييرات كتاب رياضي سال اول راهنمايي به اين دفتر اعلام نشده است.

عالميان افزود: دفتر تاليف كتب رياضي وزارت آموزش و پرورش آمادگي دارد در جهت تغيير نظام آموزشي شش سال ابتدايي، سه سال راهنمايي و سه سال متوسطه، كتاب رياضي سال پنجم ابتدايي و اول راهنمايي را براي پياده سازي پايه ششم ابتدايي تغيير دهد.




افزايش رشته هاي آزمون فراگير
نوشته شده در سه شنبه 23 دی 1389
بازدید : 21
نویسنده : مولوی
معاون آموزشي دانشگاه پيام نور از افزايش رشته هاي پذيرش دانشجوي اين دانشگاه در آزمون فراگير امسال خبر داد.

به گزارش واحد مرکزي خبر، عبدالله معتمدي در جمع خبرنگاران گفت: شمار رشته هاي پذيرش دانشجو در مقطع کارشناسي آزمون فراگير امسال از60 رشته در سال گذشته به 109 رشته رسيده است.

وي افزود: تعداد رشته محل هاي مقطع کارشناسي آزمون فراگير نيز از6500 در سال گذشته به 8100 رشته محل افزايش يافته است.

معاون آموزشي دانشگاه پيام نور درباره آزمون کارشناسي ارشد دوره فراگير اين دانشگاه نيز گفت: تعداد رشته هاي اين مقطع نيز از 59 رشته در سال گذشته به 76 رشته رسيده است.

وي افزود: شمار رشته محل هاي مقطع کارشناسي ارشد آزمون فراگير دانشگاه پيام نور نيز از 186 در سال گذشته تا 235 رشته محل افزايش يافته است.

معاون دانشگاه پيام نور اضافه کرد: پارسال170 هزار داوطلب در مقطع کارشناسي دوره فراگير دانشگاه رقابت کردند که حدود70 هزار نفر با کسب حد نصاب لازم پذيرفته شدند.امسال نيز در صورت کسب حد نصاب لازم ظرفيت مشابهي براي مقطع کارشناسي دوره هاي فراگير در نظر گرفته شده است.

معتمدي درباره آزمون فراگير کارشناسي ارشد نيز گفت: پارسال100 هزار داوطلب در اين آزمون شرکت کردند که 6 هزار نفر پذيرفته شدند و امسال نيز ظرفيت اين مقطع تا 7 هزار و50 دانشجو افزايش يافته است.