پیغام مدیر :
با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید به سایت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
پرداخت تسهيلات ميليوني به كارگاه‌ها
نوشته شده در سه شنبه 21 دی 1389
بازدید : 44
نویسنده : مولوی
رئيس كل بانك مركزي با بيان اينكه نرخ سود شناور در شرايطي اعلام شد كه احتمال افزايش تورم وجود داشت، از عدم افزايش اين نرخ بر اساس پيش‌بيني‌ها خبر داد و گفت: براي اشتغالزايي در مناطق مختلف كشور تسهيلات 10 ميليون توماني به كارگاه‌ها و صنايع كوچك پرداخت مي‌شود.

محمود بهمني در گفت‌وگو با باشگاه خبري فارس در مورد تعيين نرخ سود شناور براي سال آينده، اظهار داشت: بنده زماني كه از برنامه بانك مركزي براي تعيين نرخ سود شناور خبر دادم به شرايط بعد از هدفمندي يارانه‌ها و اينكه در مورد نرخ‌هاي سود بانكي بايد چه تصميمي گرفته شود، فكر مي‌كردم.

وي افزود: خوشبختانه آثاري كه از هدفمندي يارانه‌ها ديدم، بسيار مثبت بوده است بنابراين در نرخ سود سال آينده حتماً تجديد نظر خواهيم كرد.

به گزارش فارس، رئيس كل بانك مركزي هفته گذشته  با تأكيد براينكه طبق طرح تحول سيستم بانكي نرخ سود تابعي از نرخ تورم خواهد بود، گفته بود: طبق برنامه ريزي‌هاي صورت گرفته نرخ سود بانكي شناور و بعد از گذشت يك دوره زماني مثل يك ماه در صورت تغيير نرخ تورم متناسب با آن تعيين خواهد شد.

رئيس كل بانك مركزي در ارتباط با نظر رئيس جمهور در خصوص تعيين نرخ سود براساس نرخ تورم، تاكيد كرده بود: اين يك اصل علمي است، براساس يك سري ضوابط علمي نرخ سود بانكي تعيين مي شود آنچه در طرح تحول سيستم بانكي مدنظر قرار گرفته نيز بر مبناي همين اصل علمي است.

* فعلاً نمي‌توانيم جزئيات طرح تحول بانكي را اعلام كنيم

بهمني در بخش ديگري از اين گفت‌وگو در مورد تدوين پيش نويس‌هاي قوانين بانك مركزي و بانك‌هاي تجاري در راستاي اجراي طرح تحول بانكي براي سال آينده، اظهارداشت: طرح تحول بانكي بعد از هدفمندي يارانه‌ها در دستور كار براي اجرا قرار دارد و به همين منظور بايد تحولات سيستم بانك‌ها را مورد توجه و بررسي قرار داد.

وي افزود: اصلاحات مربوط به بانك‌ها هم اكنون در بانك مركزي در حال بررسي است و اصلاحات لازم در كميسيون اقتصادي دولت انجام خواهد شد و سپس به شبكه بانكي ابلاغ مي‌شود.

رئيس كل بانك مركزي عدم تصويب لايحه تحول بانكي در كميسيون اقتصادي دولت را از مهمترين دلايل عدم اعلام جزئيات كامل اين طرح عنوان و تصريح كرد: قطعاً محورهاي طرح تحول بانكي بر عملكرد بانك‌ها، اداره بانك‌ها، نرخ‌هاي سود بانكي و منابع قرض‌الحسنه متمركز خواهد بود.


* هدفمندي يارانه‌ها با مديريت بانك مركزي به نحو مطلوب اجرا شد

بهمني در ادامه ضمن تأكيد براينكه سيستم بانكي در هدفمندي يارانه‌ها بسيار هماهنگ و مطلوب عمل كرد، گفت: اجراي قانون هدفمندي يارانه‌ها در 28 آذرماه با پرداخت حقوق كارمندان همزمان شده بود و بايد يادآورد شد كه پرداخت حقوق به تنهايي بانك‌ها را با فشار روبه‌رو مي‌كند.

رئيس كل بانك مركزي ادامه داد: در مقطع مذكور (روزهاي نخست اجراي قانون هدفمندي يارانه‌ها) علاوه بر مراجعه‌كنندگان به بانك‌ها به منظور دريافت حقوق، مراجعه 61 ميليون نفر براي برداشت يارانه‌ها، مراجعه بيش از 100 ميليون نفر براي پرداخت قبوض آب، برق، گاز، پرداخت مابه‌التفاوت يارانه نان از سوي دولت و همچنين پرداخت سود سهام عدالت همزمان شده و همين امر موجب شلوغي بانك‌ها در آن روزها شده بود.

بهمني تأكيد كرد: با تمام اين موارد سيستم بانكي با مديريت و هدايت بانك مركزي به نحو بسيار مطلوب در اين زمينه فعاليت كرد.

* امكان ارائه آمار دقيق در مورد ميزان برداشت يارانه‌ها را نداريم

وي گفت: در زمان اعلام شماره حساب، برخي از مردم حساب‌هاي مختلفي مانند حساب‌هاي عمومي، جاري، سپرده‌گذاري و سرمايه‌گذاري را به ثبت رسانده و يا حساب‌هاي جداگانه‌اي را افتتاح نموده و قصد داشتند يارانه‌ها به حساب مورد نظر خود واريز شود.

بهمني افزود: به دليل اينكه منابع حساب‌هايي مذكور "مخلوط " بود، فرضاً‌ ممكن است يارانه‌ها به حساب‌هاي حقوقي آنها نيز ريخته شده باشد بنابراين دقيقاً مشخص نبود كه افراد از اين حساب‌ها حقوق خود را برداشت كرده‌اند يا يارانه‌هايشان را.

رئيس كل بانك مركزي در خصوص ميزان مراجعه‌كنندگان به بانك‌ها براي برداشت يارانه‌ها از حساب‌ها طي روزهاي نخست اجراي قانون هدفمندي يارانه‌ها، گفت: در روزهاي اول تا سوم كه مسدوديت حساب يارانه‌ها برطرف شده بود، تعداد مراجعه‌‌كنندگان به بانك‌ها بسيار كم بود.

اين مقام مسئول در شبكه بانكي ادامه داد: در ساعات پاياني روز اول اجراي اين قانون، بنده و مسئولان مربوطه در بانك مركزي پيش‌بيني كرديم كه كمتر از نيم درصد از مراجعه‌كنندگان به بانك‌ها به منظور برداشت يارانه‌ها بودند.

وي گفت: ارائه آمار دقيق در مورد ميزان برداشت يارانه‌ها از حساب‌ها به تفكيك، به خاطر مخلوط بودن حساب‌ها مقدور نيست.

بهمني افزود: اين حالت تنها در صورتي امكانپذير مي‌شد كه روز اول اجراي قانون هدفمندي يارانه‌ها به بانك‌ها ابلاغ مي‌شد كه حساب‌هاي يارانه‌ حتماً بايد داراي شناسه مشخص و جداگانه‌اي باشند. در اين شرايط مي‌توانستيم امار دقيق برداشت يارانه از حساب‌ها را اعلام كنيم.

* پرداخت تسهيلات 10 ميليون توماني به كارگاه‌ها و صنايع كوچك

بهمني در ادامه اين سخنان بار ديگر به اهميت استفاده از منابع قرض‌الحسنه تأكيد كرد و گفت: منابع قرض‌الحسنه بايد صرفاً به مصرف قرض‌الحسنه برسد و بانك مركزي در حال سوق دادن اين منابع به بخش‌هاي توليدي و اشتغال است.
اين مقام مسئول در شبكه بانكي اضافه كرد:‌ برنامه‌ريزي بانك مركزي براي اشتغالزايي در بخش‌هاي مختلف كشور ارائه تسهيلات حداكثر تا سقف 10 ميليون تومان براي تأمين نيازهاي اشتغال بخش‌هاي مختلف مانند كارگاه‌ها و صنايع كوچك است.

رئيس كل بانك مركزي ابراز اميدواري كرد كه بخش‌هاي مختلف از جمله كارگاه‌ها و صنايع كوچك با استفاده از تسهيلات مذكور نيازهاي خود را برطرف نموده و اين تسهيلات براي آنها توجيه اقتصادي لازم را داشته باشند.

* دستورالعمل مشاغل خانگي به تمام بانك‌ها ابلاغ شده است

وي افزود: در سفرهاي استاني به صورت مرتب تسهيلات اشتغالزايي تا سقف 10 ميليون تومان براي كارگاه‌ها و صنايع كوچك از محل قرض‌الحسنه مصوب و به بانك‌هاي عامل ابلاغ مي‌شود.

بهمني ادامه داد: در استان‌ها دستورالعمل مربوط به پرداخت "تسهيلات قرض‌الحسنه اشتغال "، ابلاغ شده و هم‌اكنون از طريق كميته امام خميني پرداخت تسهيلات مذكور انجام مي‌شود.

رئيس كل بانك مركزي در بخش ديگري از اظهارات خود در واكنش به اين نكته كه تاكنون دستورالعمل پرداخت تسهيلات به مشاغل خانگي به بانك‌هاي عامل ابلاغ نشده است، تصريح كرد:‌ دستور العمل مشاغل خانگي به تمامي بانك‌ها ابلاغ شده است.




هدفمندي ‎يارانه‌ها پايه افزايش مزد نيست
نوشته شده در سه شنبه 21 دی 1389
بازدید : 32
نویسنده : مولوی
عضو کميسيون برنامه و بودجه مجلس با تاکيد بر اينکه هدفمندي يارانه‎ها نمي‎تواند مبناي افزايش حداقل دستمزد سال آينده کارگران باشد گفت: يارانه 300 هزار بنگاه کوچک از سال گذشته پرداخت نشده است و آنها در خطر ورشکستگي قرار دارند.

موسي الرضا ثروتي در گفت و گو با مهر در خصوص شرايط تعيين حداقل دستمزد سال آينده کارگران با تاکيد بر اينکه در اين مسئله نرخ تورم، تامين معيشت و سطح زندگي خانوار، توانمندي واحدهاي توليدي و همچنين وضعيت بازار در نظر گرفته مي شود، گفت: همچنين عوامل اقتصادي نيز از نظر قرار گرفتن در شرايط رکود و يا رونق در زمان تعيين مزد سال آينده بررسي مي شود.

عضو کميسيون برنامه و بودجه مجلس اظهار داشت: در موضوع دستمزد چند نکته وجود دارد؛ اول اينکه دستمزد در حدي بايد افزايش يابد که براي کارفرمايان قابل پرداخت باشد و از سويي نيز منجر به تقويت سطح اشتغال کشور شود.

ميزان افزايش دستمزد

ثروتي ادامه داد: از سوي ديگر، اگر افزايش مناسبي نيز اتفاق نيفتد خانواده ها و کارگران دچار مسائل معيشتي مي شوند و توان تامين هزينه هاي ناشي از افزايش سطح قيمتها در هر سال را نخواهند داشت.

وي همچنين در نظر گرفتن شرايط پرداخت دستمزد توسط بنگاه‌ها را باعث جلوگيري از تعديل نيرو و بي ميلي واحدها در جذب نيروهاي جديد دانست و افزود: در هر حال کارگروه 3 جانبه اي که در شوراي عالي کار از دولت، کارگران و کارفرمايان تشکيل مي شوند بايد با توجه به موارد مطرح شده، تصميم گيري کنند.

به گفته اين عضو کميسيون تلفيق مجلس، شوراي عالي کار نمي تواند موضوع هدفمندي يارانه ها را در تعيين حداقل دستمزد سال آينده در نظر بگيرد چرا که دولت پول يارانه ها را به مردم مي پردازد و در اين زمينه نيازي به افزايش بيش از اندازه حداقل دستمزد به دليل اجراي قانون هدفمند کردن يارانه ها نيست.

ثروتي خاطر نشان کرد: در قوانين براي نحوه افزايش دستمزد کارگران و همچنين کارمندان مواردي پيش بيني شده است که بايد بر همان پايه تصميم گيري شود.

عدم پرداخت يارانه 300هزار بنگاه کوچک

عضو کميسيون برنامه و بودجه مجلس تاکيد کرد: من از وزير تعاون در مجلس پرسيدم که چرا يارانه کمکي به 300 هزار بنگاه زودبازده که از سال گذشته در خطر ورشکستگي قرار دارند، پرداخت نشده است؟

وي ادامه داد: اگر بنگاه هاي کوچک زودبازده که زمان فعاليت آنها از ابتدا 5 ساله در نظر گرفته شده است، پرداخت نشود، آنها ورشکست خواهند شد و از اين طريق کارگران بيکار مي شوند.

اين عضو کميسيون تلفيق مجلس، افزايش 15 تا 20 درصدي حداقل دستمزد سال آينده کارگران را منطقي و قابل قبول دانست و بيان داشت: اين ميزان افزايش مي تواند قابل دفاع باشد.




طراحي قبوض جديد آب نهايي شد
نوشته شده در سه شنبه 21 دی 1389
بازدید : 33
نویسنده : مولوی
معاون وزير نيرو در امور آب و آبفا از نهايي شدن طراحي جديد قبوض آب متناسب با هدفمندي يارانه‌ها خبر داد و گفت: 3 آيتم آب‌بها، ماليات بر ارزش افزوده و هزينه فاضلاب در اين قبوض درج خواهد شد.

محمدرضا عطارزاده در گفت و گو با مهر درباره طراحي جديد قبوض آب پس از اجراي هدفمندي يارانه ها گفت: در طراحي‌هاي جديد قبوض آب، تغييرات جزئي به چشم مي خورد که البته راهنمايي نيز به صورت جداگانه براي محاسبه قبوض، به مشترکان تقديم مي شود.

معاون وزير نيرو در امور آب و آبفا افزود: در اين قبوض هيچ چيز به جز آب‌بها، ماليات بر ارزش افزوده و بهاي فاضلاب اضافه مي شود.

وي تصريح کرد: هم اکنون طراحي هاي قبوض آب نهايي شده است؛ تنها مورد باقيمانده حساب خزانه است که بايد مشخص شود. اين موضوع هم اکنون در حال بحث است و نهايي مي شود. به گفته عطارزاده، به زودي قبوض آب جديد منطبق بر هدفمند کردن يارانه‌ها به دست مشتريان مي رسد.

هر مشترک به راحتي مي تواند با توجه به رقم درج شده مصرفي در قبوض آب، هزينه آب مصرفي را محاسبه کند. بر اين اساس ، اگر ميزان مصرف آب از سوي يک مشترک در پله اول يعني صفر تا 5 متر مکعب قرار گيرد، او بايد به ازاي هر متر مکعب 1072 ريال بپردازد.

قيمت در پله 5 تا 10 مترمکعب 1304 ريال، در فاصله 10 تا 15 متر مکعب 1420 ريال، در فاصله 15 تا 20 متر مکعب 1650 ريال، در فاصله 20 تا 25 متر مکعب 1923 ريال، در فاصله 25 تا 30 متر مکعب 2324 ريال، در فاصله 30 تا 35 متر مکعب 2945 ريال، در فاصله 35 تا 40 متر مکعب 3681 ريال، در فاصله  40 تا 50 متر مکعب 4700 ريال و بالاتر از 50 متر مکعب 8502 ريال تعيين شده است.

البته در هر يک از اين رقم‌ها، يک ضريب نيز ضرب خواهد شد که براي هر استان، براساس ميزان کيفيت و نحوه انتقال آب متفاوت است.




بحران كم آبي در سال آينده
نوشته شده در سه شنبه 21 دی 1389
بازدید : 37
نویسنده : مولوی
مديرعامل آب منطقه‌اي تهران با تاكيد بر اين كه حجم آب پشت 4 سد تامين‌كننده آب در استان تهران 80 ميليون مترمكعب نسبت به سال گذشته كاهش يافته است، اعلام كرد: در صورت ادامه روند كم‌بارشي، بحران آبي در تهران ايجاد خواهد شد.

خسرو ارتقايي در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادي جام‌جم با اشاره به وضعيت آبي استان تهران در حال حاضر تصريح كرد: از ابتداي سال آبي جاري (پاييز) 60 ميلي‌متر بارندگي در حوزه استان تهران صورت گرفته كه نسبت به سال گذشته 40درصد كاهش داشته و اين در حالي است كه در مدت مشابه سال قبل 100 ميلي‌متر بارندگي رخ داده بود.

ارتقايي تاكيد كرد: در حال حاضر در شرايط سال كم‌آبي قرار گرفته‌ايم كه با توجه به پيش‌بيني‌هاي صورت گرفته و ورود جبهه هواي سرد توأم با بارش برف، اميدواريم بارش‌ها به ميزان قابل توجهي باشد كه در صورت بارش برف ايستگاه‌هاي اندازه‌گيري برف ميزان بارش آن را اعلام خواهند كرد.

وي با اشاره به اين كه 750 ميليون مترمكعب در سال سدهاي چهارگانه اطراف تهران و 300 ميليون مترمكعب از محل چاه آب استان تهران تامين مي‌شود، گفت: در حال حاضر حجم ذخاير سدها به 437 ميليون مترمكعب رسيده در حالي كه سال قبل 520 ميليون مترمكعب بود و نسبت به سال گذشته 80 ميليون مترمكعب كاهش داشته است.

وي افزود: از ابتداي سال آبي جاري تاكنون آب 4 سد طالقان، لتيان، لار و كرج 35 درصد كاهش پيدا كرده است.

ارتقايي همچنين با تاكيد بر اين كه در منطقه شرق استان تهران به دليل عدم بارش مناسب آب جديدي وارد سد لتيان و لار نشده، گفت: در منطقه غرب تهران به دليل بارش‌هايي كه در نيمه آذرماه صورت گرفت، وضعيت آبي بهتري وجود دارد.

وي در اين گفت‌وگو كه مشروح آن بزودي در «جام‌جم» منتشر خواهد شد، درباره وضعيت سد «ماملو» كه قرار است بخشي از آب شرق و جنوب تهران را تامين كند، گفت: ‌اين سد آماده بهره‌برداري است، اما خط انتقال و تصفيه‌خانه آن به دليل آماده نبودن آب سد براي آب شرب قابل استفاده نيست.

ارتقايي همچنين با اشاره به اين كه استان تهران 6/1 درصد ريزش جوي را با وجود 19 درصد جمعيت كشور داراست، گفت: سرانه آب در استان تهران 375 مترمكعب در سال است؛ در حالي كه اين رقم در كشور به ميزان 1850مترمكعب محاسبه و ارزيابي شده است.

مديرعامل شركت آب منطقه‌اي تهران با تاكيد بر اين كه تمام دشت‌هاي استان تهران براي برداشت آب‌هاي زيرزميني ممنوعه تعريف شده، تصريح كرد: در حال حاضر منطقه آب سرد دماوند با بيشترين كاهش منابع آبي زيرزميني به دليل برداشت‌هاي بي‌رويه و چاه‌هاي غيرمجاز و گستردگي باغات روبه‌رو شده است. به گفته وي، منابع آبي تجديد شونده در استان تهران حدود 5 ميليارد مترمكعب است كه از اين ميزان، هر سال 300 ميليون مترمكعب كسري مخزن وجود دارد.

به اعتقاد مديرعامل آب منطقه‌اي تهران، كاهش بارش باران و حفر چاه‌هاي غيرمجاز و برداشت‌هاي بي‌رويه از آب‌هاي زيرزميني بحران آب در استان ايجاد خواهد كرد كه بخشي از آن با رعايت الگوي مصرف و صرفه‌جويي قابل مديريت خواهد بود.

جيره بندي احتمالي آب كشاورزي

در همين حال وزير نيرو گفت: به‌رغم كاهش شديد بارندگي‌ها، مجبوريم آب شرب مصارف خانگي را در اولويت اول و بخش صنعت را در اولويت بعدي قرار دهيم و بايد نسبت به آب كشاورزي مضيقه‌هايي قائل شويم كه اين مساله مشكلاتي براي كشاورزان به وجود خواهد آورد.

به گزارش فارس، مجيد نامجو به دغدغه دولت براي اصلاح شيوه‌هاي آبياري و تامين آب شرب مصارف خانگي با توجه به كاهش ميزان بارندگي‌ها اشاره كرد و گفت: هر هفته در جلسه شوراي عالي آب ميزان بارندگي‌ها، ورودي حجم سدها، ميزان مصارف و نياز كشاورزي و آب شرب شهرها كه وابسته به آب سطحي است، مورد بررسي قرار مي‌گيرد و به طور مستمر ميزان توليد آب رصد شده و در آنجا تصميماتي با توجه به حجم آبي كه در اختيار داريم، اتخاذ مي‌شود.

وي افزود: به‌‌رغم كاهش شديد بارندگي‌ها در سطح كشور، با توجه به حجم آبي كه از سال گذشته ذخيره داشتيم، تاكنون محدوديتي براي بخش كشاورزي در نظر گرفته‌ نشده است.وزير نيرو تصريح كرد: اما از اين هفته مجبوريم آب شرب مصارف خانگي را دراولويت اول و بخش صنعت را در اولويت بعدي قرار دهيم تا بتوانيم براي حداقل 18 ماه ذخيره آبي داشته باشيم.

نامجو اظهار كرد: كشاورزان مجبورند از منابع آبي زيرزميني براي تامين آب مورد نياز استفاده كنند كه آن هم در هر صورت موجبات كاهش سطح آب زيرزميني را ايجاد مي‌كند؛ اما اينها واقعيت‌هايي است كه بر اثر خشكسالي در كشور رخ مي‌دهد.

وزير نيرو به تصميم دولت براي اجرايي كردن اصلاح الگوهاي كشت و آبياري اشاره كرد و گفت: ما هيچ چاره‌اي نداريم جز اين‌كه با سرعت برنامه‌ها و طرح‌هاي كاهش مصرف را اجرايي كنيم و به سمت اصلاح الگوهاي كشت و ‌آبياري پيش برويم.

زيبا اسماعيلي ‌/‌ گروه اقتصاد




سرما در فروش فوق‌العاده پوشاك
نوشته شده در سه شنبه 21 دی 1389
بازدید : 35
نویسنده : مولوی
با وجود گذشت بيش از يك هفته از آغاز فروش فوق‌العاده پوشاك، هنوز اين بخش از رونق لازم برخوردار نشده است. فروش فوق‌العاده پوشاك به مدت يك ماه از 11 دي‌ماه آغاز شده و بيش از دو هزار واحد صنفي تحت پوشش اين طرح قرار گرفته‌اند.

 هرچند جشنواره پوشاك به منظور استقبال از اجرايي شدن طرح هدفمندي يارانه‌ها و حمايت از مصرف‌كنندگان با 20 درصد تخفيف برگزار شده، اما به نظر مي‌رسد اين جشنواره بيشتر حركتي است براي ايجاد رونق در فروش واحد‌هاي صنف پوشاك. البته اين اولين سالي نيست كه چنين اتفاقي مي‌افتد، سال گذشته نيز فروشندگان صنف پوشاك، فروش فوق‌العاده خود را به دليل ركود و گرمي هوا از دي‌ماه آغاز كردند تا بتوانند در فرصت باقيمانده تا پايان سال لباس‌هاي زمستانه خود را به پول تبديل كنند.

الان حدود يك هفته‌اي از آغاز فروش فوق‌العاده پوشاك مي‌گذرد، اما برخي فروشندگان بر اين باورند كه با وجود تخفيف‌هاي در نظر گرفته، هنوز فروش از وضعيت مناسبي برخوردار نيست.

نرخ مانتو‌ها و پالتوهاي زمستانه در سطح خيابان وليعصر و ميدان هفت تير كه بورس فروش مانتو و پوشاك زنانه است، با توجه به نوع پارچه و دوخت و مدلش متفاوت است و از 25 هزار تومان تا بيش از 100 هزار تومان مي‌توانيد مانتو و پالتوي زنانه خريداري كنيد. برخي فروشندگان با خط زدن روي قيمت‌هاي قبلي قيمت‌هاي تخفيف خورده را روي برچسب‌هاي قيمت حك كرده‌اند و برخي نيز با قرار دادن اطلاعيه‌اي از سوي اتحاديه صنف پوشاك روي ميز صندوق فروش اعلام كرده‌اند كه حداقل تخفيف 20 درصد پاي صندوق از فاكتور مشتري كسر مي‌شود.

قيمت‌ها هنوز بالاست

يكي از فروشندگان صنف پوشاك در منطقه ميدان وليعصر مي‌گويد: با توجه به ركودي كه پيش آمده، خود مغازه‌دار‌ها نيز علاوه بر 20 درصد تخفيف فروش فوق‌العاده تعيين شده، از پيش قيمت‌ها را كاهش داده بودند كه گاهي اين تخفيف‌ها در مجموع به 40 تا 45 درصد نيز مي‌رسد؛ اما از سوي ديگر خريداراني كه به مغازه‌ها سرك مي‌كشند، هنوز قيمت‌ها را بالا مي‌دانند. خانمي كه از يكي از بوتيك‌ها دست خالي بيرون آمده بود، مي‌گويد: از چند پالتو خوشش آمده، اما قيمت بالاي آن امكان خريد را برايش فراهم نكرده است. خانم ديگري نيز مي‌گويد: اجناسي كه قيمت پايين‌تري دارند، از كيفيت خوبي برخوردار نيستند.

صاحب مغازه‌اي كه خودش دستي در توليد پوشاك دارد، معتقد است كه هزينه توليد پوشاك در كشور بالاست. وي مي‌گويد: زماني با 150 چرخ خياطي پوشاك توليد مي‌كرده، اما الان به دليل مشكلات اقتصادي فقط 10 چرخ دارد و بخشي از جنس‌هاي مغازه را به صورت اماني تامين مي‌كند.

او دليل گران شدن توليد پوشاك را مشكلات بخش نساجي كشور مي‌داند و اظهار مي‌كند: پالتو‌هايي كه گران‌تر است پارچه‌هاي آن از تركيه و ايتاليا تامين مي‌شود و به خاطر افزايش هزينه‌ها، محصول نهايي نيز گران تمام مي‌شود.

وي معتقد است: اگر به صنعت نساجي و صنف توليدكنندگان پوشاك توجه شود، مي‌توان صنعت پوشاك كشور را مثل برهه‌اي از تاريخ كشورمان كه در اين صنعت حرفي براي گفتن داشتيم و حتي به برخي كشورها صادرات انجام مي‌داديم، احيا كنيم در غير اين صورت بايد شاهد ورود اجناس قاچاق باشيم.يكي ديگر از فروشندگان صنف پوشاك در منطقه ميدان هفت‌تير نيز معتقد است كه با وجود اعلام فروش فوق‌العاده هنوز فروششان تغييري نكرده است و مردم هر وقت پاي صندوق مي‌آيند، باز هم تخفيف بيشتري مي‌خواهند.

فروشنده ديگري نيز مي‌گويد: تخفيف 20 درصدي تا حدي توانسته مردم را به سمت خريد بكشاند، اما در مجموع وضعيت اين صنف در ركود است و اميدواريم با نزديك شدن به ايام عيد رونق را در بازار پوشاك شاهد باشيم.

وي در پاسخ به اين سوال كه با توجه به تغيير فصل و از مد افتادن پوشاك با جنس‌هاي مانده چه كار مي‌كنيد، مي‌گويد: به هر حال كاسب بايد چك‌هايش را پاس كند و ما گاهي ناچار مي‌شويم جنس‌ها را حتي با ضرر به مستعمل‌فروشي‌ها (استوك‌فروش‌ها) يا شهرستان‌ها بفروشيم تا جنس و سرمايه خوابيده را به نقد تبديل كنيم.

ابوالقاسم شيرازي، رئيس اتحاديه صنف پوشاك در مراسم افتتاح جشنواره فوق‌العاده پوشاك گفته بود كه امسال با توجه به ركود و همچنين همزماني با اجراي قانون هدفمند كردن يارانه‌ها، فرصت بسيار مناسبي پيش آمده تا كسبه مثل هميشه با دولت و ملت همگام شوند.

وي با اشاره به اين‌كه قيمت پوشاك قبل از شروع طرح و از اول سال كاهش داشت، اظهار كرد: به استناد گزارش‌ها، در سال جاري در مورد پوشاك با كاهش قيمت روبه‌رو بوديم و هيچ افزايش قيمتي در پوشاك نداشتيم؛ اما به‌رغم همه اين موارد، اول فصل گزينش كرديم و براي فروش فوق‌العاده در نهايت واحدهايي انتخاب شدند كه شرايط بهتري داشتند، خوشنام بودند، سابقه گرانفروشي نداشتند، داراي برچسب قيمت بودند، سود 20 درصد را رعايت مي‌كردند و به مشتري فاكتور مي‌دادند.

آنچه مسلم است اگر چه فروش‌هاي فوق‌العاده مي‌تواند تا حدودي براي خريداران انگيزه ايجاد كند، اما در اصل مردم نيز با توجه به قدرت خريد و حداكثر كردن منفعت خود سعي مي‌كنند كه خريد اقتصادي انجام دهند.

در مجموع با وجود آن كه فروش فوق‌العاده اصنافي مانند پوشاك هنوز از رونق لازم برخوردار نشده، اين قبيل اقدامات گام مناسبي است براي رونق بازار و تمايل بيشتر مردم به خريد كالاهاي مورد نياز. در عين حال برقراري فروش‌هاي ويژه و تخفيف‌هاي نسبتا بالا نشان مي‌دهد هزينه توليد در بسياري از بخش‌ها كمتر از آن چيزي است كه عنوان مي‌شود و توليدكنندگان يا فروشندگان در صورتي كه حاشيه سود كمتري را براي خود قائل شوند، از راندمان مطلوبي برخوردار خواهند شد.

340 نمايشگاه‌ عرضه مستقيم كالا در روزهاي پاياني سال

رئيس امور مركز اصناف و بازرگانان از برگزاري 340نمايشگاه بهاره در سراسر كشور به منظور تنظيم بازار شب عيد خبر داد.حسن رادمرد، در گفت‌و‌گو با شابا با اشاره به برنامه‌ريزي‌هاي انجام ‌شده براي برپايي گسترده نمايشگاه بهاره، گفت: براساس سياست‌هاي تنظيم بازار و تقويت جريان عرضه كالا و خدمات مصرفي با قيمت‌هاي مناسب، 340 نمايشگاه با ظرفيت 210 هزار غرفه به ارائه خدمات به مردم مي‌پردازند.وي ادامه داد: كمك به تنظيم بازار، عرضه مستقيم كالا توسط توليدكنندگان در فضاهاي رقابتي به منظور افزايش تنوع انتخاب و خريد مردم و ايجاد دسترسي بهتر به كالاهاي مورد نياز‌، از جمله اهداف برگزاري نمايشگاه است.رادمرد در خصوص تاريخ برگزاري نمايشگاه‌هاي عرضه مستقيم كالا افزود: تاريخ برگزاري نمايشگاه در هر استان بنابه شرايط اقليمي و پراكندگي شهرستان‌ها متفاوت خواهد بود با اين همه زمان افتتاح نمايشگاه‌ها از نيمه اول اسفندماه خواهد بود.

رئيس امور مركز اصناف و بازرگانان همچنين با اشاره به چگونگي نظارت بر فعاليت نمايشگاه‌ها خاطر‌نشان كرد: نمايشگاه‌هاي عرضه مستقيم كالا با نظارت خود اصناف برگزار مي‌شود و بازرسان شوراي اصناف و سازمان حمايت از توليد‌كنندگان و مصرف‌كنندگان نيز بر كيفيت و قيمت كالا نظارت مستقيم خواهند داشت تا جلوي هرگونه تخلف احتمالي گرفته شود.




افزايش صادرات برق ايران به ترکيه
نوشته شده در سه شنبه 21 دی 1389
بازدید : 24
نویسنده : مولوی
وزير نيرو گفت: صادرات برق ايران به ترکيه از 500 مگاوات فعلي به 2 هزار مگاوات افزايش مي‌يابد.

به گزارش مهر مجيد نامجو در حاشيه ديدار با همتاي خود از ترکيه در جمع خبرنگاران گفت:  موقعيت جغرافيايي ترکيه به نحوي است که مي تواند به عنوان يک کشور همسايه، ايران را به کشورهاي فراهمسايه اي خود متصل کند.

وزير نيرو افزود: هم اکنون مذاکرات جدي براي انتقال برق ايران به سوريه و لبنان در دست بررسي و جريان است و همين رويکرد نسبت به ترکيه هم وجود دارد و همانطور که وزير انرژي ترکيه عنوان کرد همکاران وي در ايران خواهند ماند و با تيمهاي ايراني مشغول طراحي نقشه جامع و کاملي براي انرژي دو کشور خواهند شد.

وي تصريح کرد: در مذاکراتي که وزير انرژي ترکيه در گذشته با وزير نفت کشورمان داشته ، توافق شده است که کميته هايي براي پيگيري روابط ايجاد شود و اين کميته ها هر چند ماه يکبار جلساتي تشکيل دهند و کار را پيش برند.

به گفته نامجو، هم اکنون ايران با ترکيه روابط خوبي از جهت انتقال انرژي دارد و توافقنامه هايي را براي انتقال انرژي و صدور برق به ترکيه  در دست دارد که بر اساس آن، بايد 6 هزار مگاوات نيروگاه از سوي ايران و ترکيه ايجاد شود.

وي اظهار داشت: ترکيه محلي است که مي تواند در راستاي گسترش روابط انرژي براي ايران سودمند باشد.

نامجو صادرات فعلي برق ايران به ترکيه را 500 مگاوات عنوان کرد و گفت: تلاش اين است که صادرات برق ايران به اين کشور به 2 هزار مگاوات برسد.




ثبات نسبي بر قيمت ها حاكم است
نوشته شده در سه شنبه 21 دی 1389
بازدید : 31
نویسنده : مولوی
با گذشت سه هفته از آغاز اجراي هدفمندي يارانه‌ها ، بازار ثبات نسبي قيمت ها را تجربه مي‌کند و دولت با محوريت وزارت بازرگاني معتقد است که ماراتن افزايش قيمت ها در راه نيست.

به گزارش مهر، اگرچه با گذشت 20 روز از اجراي قانون هدفمند کردن يارانه‌ها ، بازار در آرامش به سر مي برد و تلاطمي ناشي از اجراي قانون در آن مشاهده نمي‌شود ، اما برخي منتقدان دولت در تلاشند اين طور جلوه دهند که اين آرامش تنها تا پايان سال دوام دارد و از سال آينده ماراتني براي افزايش قيمت‌ها ميان توليدکنندگان برگزار خواهد شد.

اين موضوع در حالي مطرح مي شود که مسئولان دولتي مي گويند که افزايش قيمتي در سال آينده در کار نيست و توليدکنندگان بايد افزايش قيمت ناشي از واقعي شدن قيمت حامل‌هاي انرژي را از افزايش بهره‌وي و بهبود روش‌ها و تکنيک‌هاي توليد خود دنبال کنند.

البته در اين ميان ، دولت بسته‌هاي حمايتي براي بخش‌هاي توليد را در جريان اجراي قانون طراحي و تدارک ديده و اميدوار است که به مدد اجراي اين بسته‌ها بتواند بخش توليد را نيز در يک بازي «برد- برد» مشارکت داده و از برگزاري ماراتن افزايش قيمت‌ها نيز جلوگيري کند.

مهدي غضنفري وزير بازرگاني در اين رابطه مي گويد: کمک دولت به توليد اين نيست که اجازه افزايش قيمت ها را بدهد ؛ بلکه کمک خواهد کرد تا توليد سود برده و در يک مسابقه «برنده- برنده» يک سمت برنده اين مسابقه باشد.

براي دستيابي به اين هدف، بسته هاي حمايتي خوبي طراحي و نحوه کمک دولت به توليد در آن مشخص شده تا اجازه ندهيم در يک مسابقه، قيمت‌ها هر روز بالا و بالاتر رود.

وي تصريح مي کند: طرز تفکر دولت اين است که از طريق بهبود روش‌ها و تکنيک‌ها و نيز کمک به اجرايي شدن بسته‌هاي حمايت، نتايج خوبي حاصل شود نه اينکه اجازه افزايش قيمت دهد.

وزارت بازرگاني طبقه بندي چهارگانه اي را براي کالاها انجام داده است که بر مبناي آن بتواند بازار کالاهاي اساسي را در سال 1390 که همزمان با اتمام مهلت تفاهم نامه با توليدکنندگان است، کنترل کند.

بر اين اساس، با توجه به اولويت هاي نظارتي، فهرست کالاها و خدمات موجود در بازار در قالب چهارگروه تعريف شده است.

در گروه اول، کالاها و خدماتي قرار مي گيرد که براساس سياستهاي اقتصادي دولت و حساسيت کالاها و خدمات در سبد خانوار داراي اولويت هستند. در واقع، در گروه اول نظارتي تمام دو گروه 13 قلمي و 9 قلمي تعيين شده از سوي وزارت بازرگاني قرار مي گيرند.

در گروه اول 13 قلمي کالاهايي همچون برنج، روغن، قند و شکر، گوشت قرمز، مرغ، پنير، کره، ماکاروني، حبوبات است که ذخيره شده و در گروه دوم 9 قلم کالا است که از آن به نام حساس، نام برده مي شود.

گفته مي شود گروه کالاهاي بسيار حساس، 35 درصد هزينه خوراک خانوار را تشکيل مي دهند؛ به اين معنا که از اين طريق 35 درصد از سبد غذايي يک خانوار مراقبت مي شود. کالاهاي حساس يا همان گروه دوم جزو ذخيره هاي احتياطي نيست، اما بازار اين اقلام به طور کامل مراقبت و رصد مي شود.

وزارت بازرگاني همچنين با توليدکنندگان نيز وارد مذاکره شده و تفاهم نامه هايي را با آنها امضا کرده است تا از هرگونه افزايش قيمت تا پايان سالجاري خودداري شود ، البته پايان مهلت اين تفاهم نامه ها در انتهاي سال 89 به معناي آغاز ماراتن افزايش قيمت ها در ابتداي سال 90 نيست ، بلکه دولت معتقد است که بخش عمده اي از توليدکنندگان مي توانند با افزايش بهره‌وري و اصلاح روش ها، بايد قيمت ها را کنترل کنند ، البته از بسته هاي حمايتي دولت نيز براي کنترل قيمت هاي خود استفاده کنند بنابراين ، قرار است اين وزارتخانه با تدابيري از جمله مداخله حداقلي در بازار، در اولويت قرار دادن نظارت بر بازرسي، استفاده حداکثر و بهره گيري کامل از توان تشکل ها و نهادهاي مدني و نيز جلوگيري از شکل گيري انحصارات، زمينه را براي هدفمند کردن يارانه ها آماده سازد.

بر اين اساس، ماموريت وزارت بازرگاني اين است که به ايجاد و تقويت حسگرهاي بازار براي جمع آوري، تحليل و انعکاس به موقع اطلاعات از مجاري مختلف تامين يعني توليد و واردات، مجاري وشبکه هاي مختلف توزيع و نيز قيمت در سطوح توليد وعرضه و مصرف کننده نهايي اقدام کند.

همچنين بايد به کنترل شديد بازار و برخورد با سوءاستفاده هاي احتمالي از شرايط ايجادي اجراي هدفمندسازي يارانه ها بپردازد؛ چراکه با وجود اثرات مثبت برشمرده از اجرايي شدن قانون هدفمند کردن يارانه ها، برخي تصورات عمومي مبني بر بروز برخي پيامدهاي نامطلوب همچون تورم در ميان افراد شکل گرفته است.

بر همين اساس ، در راستاي اطمينان بخشي به مردم در زمينه جلوگيري از هرگونه کمبود کالا در بازار، ممانعت از شوک قيمت کالا و جلوگيري از هرگونه سوء استفاده هاي احتمالي در نظام توزيع کالايي در زمان اجراي قانون هدفمند کردن يارانه ها، وزارت بازرگاني دو هزار ميليارد ريال براي ذخيره سازي کالاها پيش بيني کرده است.

مجموعه اين تدابير ، وزارت بازرگاني را اميدوار کرده است که بتواند بازار آرامي را در ماه هاي پاياني سال 89 و نيز سال 90 رقم زند.

گذري بر بازار امروز کالاها

هم اکنون قيمت گوجه فرنگي 750 تومان، سيب زميني 500 تومان، ليموترش 590 تومان، پياز 570 تومان، هويج 320 تومان، بادمجان 700 تومان، کدو 400 تومان، فلفل دلمه اي 700 تومان، کاهو 400 تومان و انواع سبزي 390 تومان است.

همچنين هر کيلوگرم موز به قيمت 1090 تومان، سيب زرد 870 تومان، نارنگي 720 تومان، انار 1170 تومان، پرتقال رسمي 700 تومان، سيب قرمز 900 تومان، پرتقال تامسون 700 تومان، گريب فروت 450 تومان و کيوي 740 تومان عرضه مي شود.

قيمت هر کيلوگرم برنج هاشمي 2500 تومان، برنج طارم محلي 2450 تومان، برنج دودي 1900 تومان و صدري 2250 تومان عرضه مي شود. قيمت هر کيلوگرم قند 1200 تومان و هر کيلوگرم شکر فله نيز 1080 تومان در بازار به چشم مي خورد.

قيمت هر بسته 900 گرمي لپه 2050 تومان، نخود لوبيا 1550 تومان، لوبيا سفيد 1875 تومان و لوبيا چشم بلبلي 1500 توما، لوبيا چيتي 2100 تومان است.

قيمت اقلام پروتئيني نيز بدون تغيير بوده است. بر اين اساس ، قيمت راسته گوساله  9850 تومان ، خورشتي گوساله 8950 تومان ، ران گوساله 9200 تومان، گردن گوساله 7150 تومان، قلوه گاه گوساله 5900 تومان ، سردست گوساله 8750 تومان ، ران گوسفندي 15500 تومان، کف دست گوسفندي 14850 تومان، قلوه گاه گوسفندي 8600 تومان، راسته گوسفندي 11650 تومان و ماهيچه گوسنفندي 16200 تومان عرضه مي شود.




توليد سالانه 700 هزار موتور کم مصرف
نوشته شده در سه شنبه 21 دی 1389
بازدید : 30
نویسنده : مولوی
براساس هدف هاي تعيين شده در برنامه استراتژيک ايران خودرو، تا سال 93 از توليد موتورهاي داراي فناوري پايين کاسته شده و توليد محصولات با موتورهاي TU5 و EF7 به سالانه 700 هزار دستگاه خواهد رسيد.

به گزارش مهر، جواد نجم الدين مدير عامل گروه صنعتي ايران خودرو با بيان اين مطلب، گفت: در همين راستا طراحي و توليد موتور EF7 توربوشارژ براي محصولات کلاس هاي  ابعادي D و E (بزرگ) و مصارف ويژه مانند خودروي پليس و برخي نهادهاي ديگر در دست اقدام است و در دهه فجر سال جاري، 25 نمونه آن روي خودروهاي سمند و سورن نصب و عرضه خواهد شد.

وي طراحي و توليد موتور ديزل بر پايه موتور ملي EF7 را از ديگر طرح هاي استراتژيک ايران خودرو در قواي محرکه عنوان کرد که توسط شرکت تحقيقات موتور ايران خودرو طراحي و اولين نمونه آن روي سورن نصب خواهد شد.

 نجم الدين از عرضه اولين نمونه هاي اين موتور در اواخر سال 90 يا اوايل سال 91 خبر داد و اظهار داشت: ايران خودرو در حال حاضر امکان عرضه موتور ديزل DV6 پژو روي محصولات خود را نيز دارد و به مجرد عرضه گازوييل مناسب در جايگاه هاي سوخت، مي تواند محصولات سواري ديزلي را توليد کند.

مدير عامل گروه صنعتي ايران خودرو، طراحي و توليد گيربکس با برند ايراني توسط شرکت  تحقيقات موتور ايران خودرو  را از ديگر برنامه هاي استراتژيک ايران خودرو در قواي محرکه دانست که در ستاد سياست گذاري پروژه هاي ايران خودرو به تصويب رسيده و مراحل مطالعات خود را مي گذراند.

وي موتور TU5 را در محصولات کلاس هاي B، C و D که 70 درصد تقاضاي بازار ايران را به خود اختصاص مي دهند،  داراي نقش استراتژيک دانست و گفت: در کنار استفاده از فناوري هاي مدرن قواي محرکه، ايران خودرو توسعه فناوري نانو را نيز در دستور کار خود دارد و با همکاري برخي سازندگان قطعات ، نمونه هايي از فناوري هاي جديد نانو را در محصولات خود به کار برده است.

نجم الدين خاطر نشان ساخت: در سال آينده تعداد خودروهاي صادراتي ايران خودرو 75 هزار دستگاه برنامه ريزي شده که 9 درصد کل توليدات را تشکيل مي دهد. وي اظهار اميدواري کرد: سهم صادرات ايران خودرو در سال 93 به 16 درصد کل سبد محصولات افزايش پيدا کند.

مدير عامل گروه صنعتي ايران خودرو، رانا و سمند جديد (ان.ايکس.هفت) را از جمله محصولات جديد ايران خودرو براي توليد در سايت هاي برون مرزي دانست که به منظور تامين نياز مشتريان بازارهاي صادراتي برنامه ريزي شده است.

نجم الدين با اشاره به بررسي هاي سالانه در مناطق و بازارهاي هدف، گفت: سال گذشته سودآوري فعاليت هاي برون مرزي و صادراتي، مورد بازنگري اساسي قرار گرفته و برنامه ريزي هاي تازه اي در اين زمينه به مرحله اجرا درآمده است.




قيمت سكه طرح قديم كاهش يافت
نوشته شده در سه شنبه 21 دی 1389
بازدید : 35
نویسنده : مولوی
قيمت سکه تمام بهار آزادي طرح قديم امروز شنبه در حالي با کاهش 8 هزار توماني مواجه شد که نرخ دلار در بازار آزاد تهران به 1085 تومان افزايش يافت.

به گزارش مهر، صرافان قيمت هر قطعه سکه تمام بهار آزادي طرح قديم را امروز در بازار تهران 393 هزار تومان، طرح جديد 359 هزار تومان، نيم سکه 180 هزار تومان و ربع سکه را 91 هزار تومان اعلام کردند.

اين در حالي است که قيمت هر قطعه سکه تمام بهار آزادي طرح قديم روز چهارشنبه هفته گذشته در بازار 398 هزار تومان، طرح جديد 360 هزار تومان، نيم سکه 182 هزار تومان و ربع سکه 89 هزار و 500 تومان بود.

قيمت هر گرم طلاي زرد 18 عيار امروز در بازار داخلي 36 هزار و 430 تومان و هر اونس طلا در بازارهاي جهاني 1370 تومان اعلام شد که نسبت به روز چهارشنبه هفته گذشته 18 دلار کاهش نشان مي دهد.

صرافان همچنين قيمت فروش هر دلار به نرخ آزاد در بازار امروز را 1085 تومان و قيمت يورو را هم 1405 تومان اعلام کردند.




بازدید : 34
نویسنده : مولوی
رئيس اتاق بازرگاني كشور گفت: بخش خصوصي براي اجراي موفق و بهينه قانون هدفمند كردن يارانه‌ها، همكاري لازم را تاكنون داشته و در آينده نيز خواهد داشت.

محمد نهاونديان روز شنبه در حاشيه چهل و سومين جلسه روساي اتاق بازرگاني كشور در اروميه، در گفت و گو با خبرنگاران افزود: تمام صنايع و واحدهاي توليدي بخش خصوصي از مدت‌ها پيش منتظر بودند تا نظام قيمت‌هاي واقعي در اقتصاد ايران تثبيت و تخصيص منابع بر اساس مكانيزم بازار صورت گيرد.

وي گفت: همچنان كه در قانون هدفمندي يارانه‌ها پيش بيني شده است براي انطباق با قيمتهاي جديد انرژي، صنايع و واحدهاي توليدي بايد فرصت‌هاي زماني كافي براي تغيير تكنولوژي را داشته باشند و 30 درصد از عوايد واصله به بخش صنعت برگردد.

نهاونديان اظهار كرد: با افزايش قيمت‌هاي ناشي از حامل‌هاي انرژي، بايد طوري برنامه ريزي كنيم كه بازارهاي صادرات را از دست ندهيم و در بازارهاي داخلي نيز قدرت رقابت را افزايش دهيم.

وي گفت: اميدواريم واحدهاي توليدي در هفته‌هايي كه پيش رو داريم با شفافيت بيشتري از سوي دستگاه‌هاي مسوول رو به رو شوند، به طوري كه براي مثال گازوئيل به قيمت‌هاي 350 و 150 توماني اعلام شده كه در تحويل و تخصيص اينها بايد مشكلات موجود رفع شود.

رئيس اتاق بازرگاني ايران با اشاره به ضرورت ايجاد اصلاح اقتصادي يادآور شد: رويكرد پرداخت عوايد در ابتدا، در بخش خانگي موفقيت را به همراه داشته و بايد در صنايع و واحدهاي توليدي نيز اين رويكرد در نظر گرفته شود.

وي با بيان اين‌كه واحدهاي توليدي بخش خصوصي از اجراي قانون هدفمندي يارانه‌ها استقبال مي‌كنند، گفت: بايد توان مالي واحدهاي توليدي تقويت شود و با افزايش قيمت، نقدينگي مورد نياز در واحدهاي توليدي جهش پيدا كند و همان ملاحظه‌اي كه در خصوص خانوارها شده است، بايد با بخش توليد نيز انجام گيرد.

نهاونديان افزود: در مراحل تصويب قانون، اتاق بازرگاني نظرات و پيشنهادهاي خود را اعلام كرده و بايد نسبت به عملياتي شدن پيشنهادهاي بخش خصوصي توجه بيشتري شود.

چهل و سومين جلسه روساي اتاق بازرگاني با حضور رئيسان اتاق‌هاي بازرگاني استانهاي كشور، مديران كل دستگاههاي اجرايي آذربايجان غربي و جمعي از نمايندگان استان در مجلس شوراي اسلامي در سالن اجتماعات اتاق بازرگاني اروميه برگزار شد.




بازدید : 33
نویسنده : مولوی
مدير عامل شرکت ملي گاز ايران از دستور رئيس جمهور مبني بر حذف هزينه آبونمان قبوض گاز همزمان با اجراي هدفمندي يارانه ها خبر داد و با اعلام جزئيات بيشتري از نحوه محاسبه گازبهاي مشترکان خانگي در قبوض جديد، گفت: در اين قبوض فقط دو روز با تعرفه جديد محاسبه شده است.

جواد اوجي معاون وزير نفت در گفت و گو با مهر با بيان اينکه در حال حاضر قبوض جديد گاز مشترکان پس از اجراي قانون هدفمندي يارانه ها صادر شده است، درباره نحوه محاسبه قبوض جديد گاز گفت: در دوره جديد صدور قبوض گاز قرائت کنتور مشترکان در دوره قبل از 28 آذر ماه انجام شده است.

وي با اشاره به اينکه در قبوض جديد نحوه محاسبه گازبهاي مشترکان فقط در روزهاي 28 و 29 آذر ماه مطابق با تعرفه هاي جديد محاسبه و اعمال شده است، تصريح کرد: بر اين اساس در قبضهاي جديد حداقل مصرف 30 روز مشترکان گاز خانگي مطابق با تعرفه هاي قديمي محاسبه شده است.
 
مدير عامل شرکت ملي گاز ايران با تاکيد بر اينکه جزئيات محاسبه تمامي مشترکان در پشت قبوض گاز آنها منتشر شده است، اظهار داشت: در قبوض جديد گاز نحوه محاسبه و نوع اقليم مشترکان به منظور اطلاع رساني بيشتر اعلام شده است.
 
اين عضو ستاد تدابير ويژه اقتصادي وزارت نفت همچنين از دستور رئيس جمهور مبني بر حذف آبونمان تمامي قبوض جديد گاز خبر داد و يادآور شد: از اين رو در تعرفه هاي جديد گاز هزينه آبونمان مشترکان محاسبه نشده است.
 
وي با اعلام اينکه در اين قبوض هزينه بيمه مشترکان شهري و روستايي همچون گذشته اعمال مي شود، بيان کرد: هزينه بيمه براي مشترکان گاز به دنبال مصوبات مجلس شوراي سالامي در نظر گرفته مي شود.
 
به گفته مدير عامل شرکت ملي گاز ايران ، در سالجاري هزينه بيمه مشترکان گاز شهري در هر دوره 100 تومان و مشترکان روستايي 50 تومان در نظر گرفته شده است.
 
اوجي با بيان اينکه همزمان با اجراي طرح بيمه مشترکان گاز از بهمن ماه سال گذشته اطلاع رساني لازم براي مشترکان شهري و روستايي انجام شده است، گفت: از ابتداي سالجاري ميزان حوادث گازي کاهش قابل توجه اي داشته است اما مشترکان براي دريافت غرامت بايد به بيمه ايران مراجعه کنند.
 
بر اساس فرمول جديد قيمت گذاري فروش گاز طبيعي به بخش خانگي 12 ماهه سال به دو بخش هفت ماهه و پنج ماهه پاياني سال تقسيم بندي شده است که الگوهاي مصرف اين حامل انرژي در هر يک از اين دو دوره زماني تفاوتهايي با يکديگر دارند.
 
از 28 آذر ماه سالجاري محل سکونت مشترکان با توجه به اجراي سياست شهرستاني - منطقه اي در محاسبه گازبهاي مشترکان بخش خانگي، متوسط مصرف گاز طبيعي در 363 شهر ايران مطابق با پنج اقليم آب و هوايي تعيين شده است که بر اين اساس شهرهاي سردسير مجاز به مصرف گاز بيشتري نسبت به شهرهاي گرمسيري هستند.
 
براي محاسبه گازبهاي مشترکان خانگي 12 دامنه جديد مصرف گاز هم در اين بخش مطابق با نوع اقليم تعريف و اعمال خواهد شد.




سال 90 پايه پولي كشور مي‌شود
نوشته شده در سه شنبه 21 دی 1389
بازدید : 34
نویسنده : مولوی
معاون اقتصادي بانك مركزي از احتمال تغيير سال پايه پول در سال آينده خبر داد و گفت: اقدامات اجرايي در بانك مركزي در حال انجام است تا چنانچه سال 90 در اقتصاد ايران آرام باشد، سال پايه پولي تغيير كند.

به گزارش ايرنا ، حسين قضاوي روز شنبه در حاشيه همايش تجربه سياستگذاري پولي در كشور هاي اسلامي در جمع خبرنگاران، با بيان اينكه مقدمات تغيير سال پايه در سال 90 انجام شده ، افزود: نقشه‌كشي‌هاي سطح شهرها و اطلاعات جديد براي اصلاح سبدهاي كالا و خدمات مربوط به هزينه خانوار در حال انجام است.

معاون اقتصادي بانك مركزي در ادامه اظهارات خود درباره مجاز بودن اخذ «سپرده وامخواه» در بانك‌ها براي اعطا تسهيلات به متقاضيان، گفت:‌ طبق قانون بانكداري بدون ربا در غير عقود قرض‌الحسنه بانك‌ها براي جذب سپرده مي‌توانند امتيازاتي را از جمله تسهيلات به مشتريان خود ارائه دهند بنابراين در قالب عقود قرض‌الحسنه «سپرده وامخواه» به هيج وجه مجاز نيست و هيچ بانكي طبق قانون بانكداري بدون ربا مجوزي براي دريافت تسهيلات قرض‌الحسنه يا مشابه آن براي سپرده‌گذاري قرض‌الحسنه ندارد.

قضاوي با اشاره به اينكه مورد مذكور به معني امتياز اضافي روي عقود قرض‌الحسنه است، گفت:‌ اين حالت به هيچ وجه در بانك‌ها مجاز نيست چراكه خلاف شرع و قانون بانكداري بدون ربا است.

معاون اقتصادي بانك مركزي افزود: اين در حالي است كه در غير عقود قرض‌الحسنه چنانچه مشتري و بانك به اين توافق برسند كه سپرده‌اي نزد بانك به صورت سرمايه‌گذاري كوتاه مدت و يا مدت‌دار گذاشته شود، بانك خود را براي ارائه تسهيلات به مشتري مذكور متعهد بداند ايرادي ندارد.

به گفته قضاوي ، بانكداري بدون ربا اين اجازه را به بانك‌ها داده كه براي جذب سپرده‌هاي سرمايه‌گذاري امتيازات گوناگوني را به مردم بدهند.

تدابير بسته سال 90 براي شفاف‌سازي شيوه دريافت نرخ‌هاي سود

وي گفت: البته قيد شرايط براي تسهيلات غير قرض‌الحسنه زماني مجاز خواهد بود كه بانك‌ ها مطابق قواعد و مقررات بانك مركزي حركت كنند.اگر بانكي در قبال پرداخت تسهيلات به مردم، مشتريان را الزام كنند كه بخشي از اين تسهيلات را در بانك نگه ‌دارند به مفهوم ارائه تسهيلات با نرخ بيشتر است و در حقيقت اين امر به معناي تخطي از مقررات بانك مركزي است.

معاون اقتصادي بانك مركزي با اشاره به بسته سياستي - نظارتي سال آينده، خاطرنشان كرد: اميد مي‌رود در بسته سال آينده به گونه‌اي شفاف‌سازي صورت گيرد كه مراودات بانك‌ها با مردم روشن شود به نحوي كه مردم متوجه شوند فرضا بابت تسهيلات مبادله‌اي كه از بانك دريافت مي‌كنند چند درصد مازاد بايد از آنها دريافت شود.

قضاوي در مورد تسهيلات مشاركتي، تصريح كرد: به علت اينكه طبق قانون بانكداري بدون ربا نرخ سود را نمي‌توان از قبل تعيين كرد بانك‌ها با توجه به نرخ بازدهي پروژه‌هايي كه مي‌خواهند تأمين مالي كنند نرخ سود انتظاري و علي‌الحساب را در قراردادها ذكر مي كنند.به علت ضعف نظارتي بانك‌ها براي ميزان دقيق سودآوري پروژه‌هاي مورد قرارداد در آينده، قرارداد به گونه‌اي نوشته مي‌شود كه عملاً همان نرخ سود انتظاري علي‌الحساب را از مشتري مطالبه مي‌كند.بانك مركزي در چارچوب مذكور دنبال راهكاري است كه بانك‌ها نتوانند نرخ سود انتظاري بي‌قاعده‌اي را در عقود مشاركتي به مشتريان خود تحميل كنند.

 راهكارهاي كاهش معوقات بانكي

معاون اقتصادي بانك مركزي در مورد راهكارهاي اين بانك براي كاهش بدهي دولت به بانك‌ ها و بانك مركزي و مطالبات معوق، گفت: معتقدم يكي از راهكارها براي كاهش معوقات بانكي به اصلاح رابطه مالي دولت با بانك‌ها و رابطه دولت با پيمانكاران برمي‌گردد.

وي انتشار اسناد خزانه اسلامي را راهكار اصلاح روابط مذكور ذكر و تصريح كرد: اين اسناد به جاي بدهي‌هاي معوق مي‌تواند در اختيار طلب‌كاران دولت (بانك‌ها و پيمانكاران) براي تنزيل قرار گيرد.

معاون اقتصادي بانك مركزي با بيان آنكه اين امكان وجود دارد كه دولت در سررسيد نتواند وجوه مربوط به اسناد خزانه را بپردازد، گفت: در اين حالت مي‌توان راهكاري اتخاذ كرد كه بخشي از منابع بودجه عمراني هر ساله به بازپرداخت اسناد خزانه تعلق گيرد و به پروژه‌هاي جديدي به جاي پرداخت پول، اسناد خزانه ارائه شود.

قضاوي افزود:‌ درصورتي كه فرآيند مذكور در كشور اجرايي شود مي‌توان آنرا گام مهمي در كاهش مطالبات معوق‌ و سيال كردن ابراز نقد مورد نياز مردم براي معاملات، تلقي كرد و در اين حالت اقتصاد با معيان بيشتري همراه خواهد بود.




زمان واريز مرحله دوم يارانه‌هاي نقدي
نوشته شده در سه شنبه 21 دی 1389
بازدید : 38
نویسنده : مولوی
سخنگوي كارگروه طرح تحول اقتصادي از واريز مرحله بعدي يارانه‌ها در اسفندماه سال جاري خبر داد.

محمدرضا فرزين در گفت‌وگو با فارس، در مورد زوج‌هاي جوان كه در زمان ثبت نام جزء خانوار پدر و مادري بوده و يارانه دريافت نكردند، گفت: زوج‌هاي جواني كه هنگام پرداخت يارانه جزء خانوار پدر و مادر بوده‌اند، اما اگر ازدواج كرده و خانوار جديدي شكل داده‌اند، چون اسم و مشخصات آنها جزء خانوار پدر و مادري در سيستم ثبت شده است، يارانه‌هاي سال جاري را دريافت خواهند كرد.

فرزين تاكيد كرد:‌ به صرف اينكه اسامي زوج‌هاي جوان در ليست پدر و مادر بوده و ازدواج آنها ثبت شده باشد، به منزله داشتن سابقه در طرح دريافت يارانه تلقي مي‌شود و چه دختر و چه پسر باشد، يارانه دريافت خواهند كرد.

سخنگوي كارگروه طرح تحول اقتصادي در مورد اينكه يارانه‌ خانوارهاي جديد ثبت نامي كي واريز مي‌شود، گفت: در اين زمينه بايد با سازمان هدفمندي يارانه‌ها صحبت شود و در حال حاضر فرصت اعلام شماره حساب براي خانوارهاي جديد از سوي سازمان هدفمندي يارانه‌ها بايد اعلام شود.

وي گفت: سازمان هدفمندي در اين زمينه اظلاع‌رساني خواهد كرد.




ايران چك 100هزار توماني جمع آوري مي‌شود
نوشته شده در سه شنبه 21 دی 1389
بازدید : 38
نویسنده : مولوی
رئيس كل بانك مركزي از آغاز فرايند جمع‌آوري ايران‌چك‌هاي 100 هزار توماني از پنجم بهمن‌ماه خبر داد و گفت: از اين تاريخ دريافت و پرداخت اين ايران‌چك‌ها فقط با ظهرنويسي انجام خواهد شد.

محمود بهمني در گفت‌وگو با فارس،از آغاز ظهرنويسي و جمع‌آوري ايران‌چك‌هاي 100 هزار توماني از پنجم بهمن‌ماه خبر داد و اظهار داشت: بانك مركزي قصد دارد اين ايران‌چك‌ها را به خاطر كنترل و پيشگيري از پولشويي جمع‌آوري و ساماندهي كند.

وي اضافه كرد: مردم در زمان دريافت اين چك‌‌ها از بانك‌ها بايد حتماً ايران‌چك‌هاي 100 هزار توماني را پشت‌نويسي و امضاء نمايند و در عين حال بايد شماره ملي خود را نيز در پشت اين چك‌ها بنويسند.

رئيس كل بانك مركزي اضافه كرد: بعد از اينكه ايران‌چك‌ها از بانك‌ها دريافت و در مبادلات روزمره مورد استفاده قرار گرفتند و در نهايت به بانك‌ها برگشتند، بانك‌ها مجدداً از آورنده ايران چك امضاء گرفته و چك‌پول‌ها را سوراخ و باطل مي‌كنند.
بهمني ضمن تأكيد براينكه در نتيجه حالت مذكور ايران‌چك‌ها ديگر مانند اسكناس در جامعه مورد استفاده قرار نمي‌گيرند، ادامه داد: با اجراي اين امر ابهام ايران‌چك‌ها مبني بر اسكناس يا چك بودن آنها برطرف مي‌شود.

اين مقام مسئول در شبكه بانكي كنترل پولشويي را يكي از مهمترين اثرات جمع‌آوري ايران‌چك‌هاي 100 هزار توماني عنوان و تصريح كرد: با اين طرح بانك مركزي مسائل پولشويي در فرايند رد و بدل شدن پول گرفته مي‌شود.
وي جمع‌آوري و ظهرنويسي ايران‌چك‌ها را فقط مربوط به ايران‌چك‌هاي 100 هزار توماني اعلام كرد و گفت: در مرحله بعدي جمع‌آوري ايران‌چك‌هاي 50 هزار توماني در دستور كار قرار خواهند گرفت.

بهمني تاكيد كرد:‌ به دليل اينكه هم‌اكنون ايران‌چك‌هاي 50 هزار توماني در دستگاه‌هاي خودپرداز قرار دارند و بانك مركزي قصد دارد فشار اسكناس به مردم وارد نشود، جمع‌آوري اين چك‌ها را منوط به افزايش اسكناس‌هاي 10 هزار توماني و يا انتشار اسنكاس‌هاي 50 هزار توماني مي‌داند.

وي گفت: زماني كه اسكناس‌هاي 10 هزار توماني به حد كافي منتشر شد و در ATM فقط از اين اسكناس‌هاي استفاده شد بانك مركزي مي‌تواند مجدداً براي ايران‌چك‌هاي 50 هزار توماني نيز اين طرح را اجرا كند.

رئيس كل بانك مركزي با بيان اينكه براي انتشار اسكناس‌هاي 50 هزار توماني نياز به مجوز مجلس است، در واكنش به برخي اخبار مبني بر جعلي بودن اسكناس‌هاي 10 و 5 هزار توماني، اظهار داشت: اسكناس‌هاي 10 هزار توماني از نظر امنيتي در جايگاه بسيار بالايي قرار دارند و به هيچ وجه امكان جعل اين اسكناس‌ها وجود ندارد.

بهمني گفت: آنچه بعضاً ممكن است كه اعلام شود "كپي " اين اسكناس‌هاست نه "جعل " آنها. شايد دستگاه‌هاي كپي به قدري قوي شده كه مقدار شباهت را در نظر مي‌گيرد و وارد بسته‌هاي 100 تايي مي‌شود و كنترل را سخت مي‌كند.

وي تاكيد كرد: هنوز اسكناسي را دريافت نكرديم كه جعل شده باشد و اين مواردي كه گفته مي‌شود ممكن است در اثر تصوير برداري يا دستگاه‌هاي پيشرفته كپي گرفته شده باشد.

بهمني اضافه كرد:‌ از روي نخ، واتر مارك و برجستگي‌هاي اسكناس 10 هزار توماني به راحتي نشان مي‌دهد كه اسكناس‌ها اصل بوده يا كپي.




قيمت نفت به مرز 88 دلار رسيد
نوشته شده در سه شنبه 21 دی 1389
بازدید : 37
نویسنده : مولوی
به دنبال افزايش ارزش دلار ، قيمت نفت در آخرين ساعات مبادلات روز جمعه كاهش يافت و به 88.03 دلار در هر بشكه رسيد.

به گزارش فارس ، كاهش نرخ بيكاري آمريكا طي ماه دسامبر و رسيدن اين نرخ به 9.4 درصد تاثير زيادي در افزايش ارزش دلار داشته است.

بر اساس اين گزارش ،  قيمت هر بشكه نفت سبك آمريكا در بازار نيويورك براي تحويل در ماه فوريه با 35 سنت كاهش به 88.03 دلار رسيد. اين رقم پايين ترين قيمت نفت از 17 دسامبر به شمار مي رود كه قيمت نفت در آن تاريخ به 87.01 دلار رسيده بود.

بر اين اساس قيمت جهاني نفت در نخستين هفته از سال 2011 ميلادي با افت 3.7 درصدي روبرو شده است كه اين بيشترين كاهش قيمت نفت از ماه نوامبر بوده است.

قيمت نفت در سال 2010 با رشد 15 درصدي روبرو شد و سال 2011 را در حالي آغاز كرد كه قيمت نفت به بالاترين حد خود در 27 ماه اخير رسيده بود.

در بازار لندن نيز هر بشكه نفت برنت درياي شمال براي تحويل در ماه فوريه با 1.19 دلار كاهش به 93.33 دلار رسيد.

به اعتقاد كارشناسان انرژي افزايش ارزش دلار و افت تقاضاي انرژي در آمريكا و اروپا پس از پشت سر گذاشتن سرماي شديد هوا در هفته هاي اخير عوامل مهمي در كاهش قيمت نفت بوده است. ادامه بحران مالي در منطقه يورو نيز موجب شد تا ارزش يورو در برابر دلار به پايين ترين حد خود در چهار ماه اخير برسد.

نرخ بيكاري آمريكا با 0.4 درصد كاهش نسبت به نوامبر به 9.4 درصد در ماه دسامبر رسيد كه اين رقم پايين ترين نرخ بيكاري امريكا در يك سال و نيم اخير است.




12درصد كاركنان وزارت نفت دوركار مي‌شوند
نوشته شده در سه شنبه 21 دی 1389
بازدید : 30
نویسنده : مولوی
معاون وزير نفت گفت: دو كميته در سطح وزارتخانه و 4 شركت اصلي براي بررسي و مطالعه در قانون دوركاري تشكيل شد و انتظار داريم در بهترين حالت 12 درصد از كاركنان اين وزارتخانه به دوركاري بروند.

عليرضا ميرمحمد صادقي در گفت و گو با فارس با اشاره به تصويب قانون دوركاري در وزارتخانه ها و سازمان هاي دولتي گفت: آيين نامه دوركاري در وزارت نفت از طرف آقاي ميركاظمي ابلاغ شد و اكنون دو هيئت كاري در كنار هم براي مطالعه در اين بخش تشكيل شده است.

وي اضافه كرد: يك كميته وظيفه بررسي و مطالعه بر روي 4 شركت اصلي را دارد و يك كميته نيز وظيفه مطالعه وبررسي بر روي وزارتخانه را برعهده دارد.

معاون نيروي انساني وزارت نفت در پاسخ به اين سوال كه بعد از ابلاغ اين قانون تاكنون چند درصد از كاركنان اين وزارت خانه به دوركاري رفته اند ، گفت: تاكنون كسي از اين وزارت خانه براي دوركاري نرفته است اما تا پايان سال اميدواريم اين كار صورت پذيرد.

ميرمحمد صادقي تصريح كرد: در قدم اول براي اجراي اين قانون بايد فرهنگ سازي صورت پذيرد يعني هم بايد نوع كار مشخص شود و هم فردي كه براي دوركاري مناسب است زيرا با انجام عمليات دوركاري انتظار داريم در سرعت كارها تغيير صورت پذيرد و همچنين راندمان بالا رود زيرا دوركاري به معني بيكار كردن نيست بلكه تلاش را افزايش دادن است.

معاون وزير نفت افزود: ما در وزارت نفت هم داراي كارهاي عملياتي هستيم و هم داراي كارهاي ستادي كه در كارهاي ستادي مي شود اين قانون را پياده كرد اما در كارهاي عملياتي اين گونه نيست.

وي خاطرنشان كرد: در بهترين حالت مي توان گفت 12 درصد از كساني كه كار هاي ستادي مي كنند در اين وزارت خانه مي توانند دوركاري داشته باشند.

ميرمحمد صادقي اظهار كرد: همانطور كه گفته شد وزارت نفت از زمان ابلاغ اين قانون كارهاي ابتدايي در خصوص دوركاري را آغاز كرده است.