پیغام مدیر :
با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید به سایت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
بازدید : 45
نویسنده : مولوی
يازده عنوان فيلم كوتاه از توليدات انجمن سينماي جوانان ايران در بخش گراميداشت دفاع مقدس بيست و هفتمين جشنواره بين‌المللي فيلم كوتاه تهران به نمايش در مي‌آيد.

به گزارش جام جم آنلاين به نقل از روابط عمومي جشنواره بين‌المللي فيلم كوتاه تهران عناوين اين ده فيلم به اين ترتيب است: مجال (انسيه شاه‌حسيني)، داستاني، دو خواهر(بيژن ميرباقري)، داستاني، تولد يك گلوله (كريم فائقيان)، داستاني، عروسك (محمدرضا رحماني) داستاني، در بهشت قدم‌بردار (عاطفه خادم‌الرضا)، داستاني، راه رفتن روي ريل‌ها (سيدوحيد حسيني نامي)، داستاني، مرز زندگي (2)(طاها كريمي)، مستند، روياي آبي عشق (جمشيد رئوفي بروجني)، مستند، كشتي نوح (سودابه باباگپ) مستند، ديو من (عليرضا ميراسدالله)، پويانمايي، شناسايي (شادروان سيد ابراهيم اصغرزاده) هستند.

برپايه اين خبر ، اين آثار همگي از توليدات انجمن سينماي جوانان ايران است كه با موضوع دفاع مقدس ساخته شده‌اند.

روابط عمومي جشنواره بين المللي فيلم كوتاه تهران اعلام كرد: ستاد برگزاري جشنواره فيلم كوتاه تهران همزمان با سي‌امين سال گراميداشت دوران پرافتخار و غرور آفرين دفاع مقدس و ارج نهادن به فداكاري‌ها و مجاهدت‌هاي جاودانه دلاورمردان و شير زنان ميهن اسلامي و پاسداشت فرهنگ مقاومت و پايداري بخش ويژه «دفاع مقدس» را برگزار مي‌كند. در اين بخش فيلم‌هاي كوتاه منتخب فيلمسازان و سينماگران انجمن سينماي جوانان ايران در پكيجي جداگانه و مستقل به نمايش درمي‌آيد.

در اين خبر آمده است: در اين بخش 10 عنوان فيلم كوتاه از توليدات دفاع مقدسي انجمن سينماي جوانان ايران از سال 1378 تا 1388 در قالب‌هاي مستند و داستاني از استانه‌اي مختلف كشور اكران مي‌شود. شايان ذكر است بيست و هفتمين جشنواره بين‌المللي فيلم كوتاه تهران توسط انجمن سينماي جوانان ايران با همكاري موسسه امور جشنواره‌هاي معاونت امور سينماي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي از 28 آبان تا 3 آذر در تهران و همزمان در هشت منطقه فرهنگي كشور برگزار مي‌شود.




برپايي نمايشگاهي از 862 عنوان كتاب دفاع مقدس
نوشته شده در دو شنبه 14 دی 1389
بازدید : 44
نویسنده : مولوی
دبيرخانه سيزدهمين جشنواره دوسالانه كتاب دفاع مقدس قصد دارد همزمان با برگزاري اين جشنواره، تعداد 862 عنوان كتاب داوري شده در اين جشنواره را در معرض ديد عموم قرار دهد.

به گزارش فارس ، در بخش جنبي اين دوره از جشنواره كتاب دفاع مقدس ، كتاب‌هايي كه در سال‌هاي 1387 و 1388 براي اولين‌بار منتشر و در جشنواره داوري شده‌اند، در قالب نمايشگاهي برپا و در معرض ديد عموم قرار مي‌گيرد.

در اين دوره از جايزه آثار منتشر شده در سال‌هاي 1387 و 1388 در 16 گروه «ادبيات داستاني»، «پژوهش ادبي»، «پژوهش نظامي»، «پژوهش فرهنگي»، «ترجمه»، «جُنگ»، «خاطره»، «داستان كودك و نوجوان»، «زندگينامه داستاني»، «زندگينامه و وصيتنامه»، «شعر»، «شعر كودك و نوجوان»، «نثر ادبي»، «طراحي و گرافيك»، «نمايشنامه» و «ناشر نمونه» مورد بررسي قرار مي‌گيرند.




بازدید : 47
نویسنده : مولوی
هيأت داوران بخش «طراحي و گرافيك» سيزدهمين جشنواره دوسالانه كتاب دفاع مقدس، بهترين آثار را در دو زيرشاخه «طراحي جلد كتاب» و «تصويرسازي» انتخاب و از برگزيدگان تقدير مي‌كنند.

به گزارش جام جم آنلاين به نقل از ستاد خبري سيزدهمين جشنواره دوسالانه كتاب دفاع مقدس ، در بخش «طراحي و گرافيك» اين دوره از جشنواره، «سعيد باباوند» سرگروه است و «مجيد كاشاني» ، «پريسا تشكري» و «امرالله فرهادي» ديگر اعضاي هيأت داوران هستند.

در بخش طراحي و گرافيك دوازدهمين دوره از اين جشنواره، هيأت داوران با تقدير از تصويرگري كتاب «و اين صداي جنگ» اثر «علي نامور» ، طرح جلد كتاب‌هاي «گوساله‌ سرگردان» اثر «مسعود نجابتي» و «وطنم ابراهيم» اثر «فرزاد اديبي» را به صورت مشترك حائز رتبه ‌دوم اعلام كردند.

در اين دوره هيأت داوران گروه «طراحي و گرافيك» و در زيرشاخه «طراحي جلد كتاب» سه كتاب را حائز رتبه‌هاي اول تا سوم اعلام كرده‌اند و از يك اثر نيز تقدير خواهد شد.

همچنين در زيرشاخه «تصويرسازي» هيأت داوران از سه كتاب به عنوان برگزيدگان رتبه‌هاي اول تا سوم نام برده‌اند و يك اثر تقديري معرفي شده است.




پرونده مفقودين جنگ تحميلي بررسي شد
نوشته شده در دو شنبه 14 دی 1389
بازدید : 39
نویسنده : مولوی
کميته بين المللي صليب سرخ اعلام کرد: در نشست دو روزه ميان مقام بلندپايه ايران و عراق که در ژنو برگزار شد، دو طرف بر افزايش تلاش ها در زمينه پيگيري موضوع مفقودين جنگ که از سال 1980 تا 1988 ادامه داشت، توافق کردند.

به گزارش مهر ، صليب سرخ جهاني اعلام کرده است: اين نشست که از روز 27 اکتبر (5 آبان ماه) به مدت دو روز ادامه داشته است دليلي بر تلاش تازه ايران و عراق در راستاي اطلاع از سرنوشت مفقودين جنگ است.

کميته بين المللي صليب سرخ البته به مقامات حاضر در نشست دوجانبه ژنو و تصميماتي که در اين راستا اتخاذ شده است، اشاره اي نکرده است. اما يکي از مقامات اين کميته در اين باره اظهار داشت: ما از پيشرفت به وجود آمده در اين پرونده و پايبندي مقامات دو کشور به اين مسئله استقبال مي کنيم.

بنا بر اين گزارش ، اين نخستين نشست ايران و عراق با حضور کميته بين المللي صليب سرخ از زمان امضاي توافقنامه ايران و عراق در اکتبر 2008 محسوب مي شود. توافقنامه اي که در آن بر سرعت بخشيدن به تلاشها در راستاي اطلاع از سرنوشت کساني که طي جنگ اسامي آنها به عنوان اسراي احتمالي و يا مفقودين بوده است، تاکيد دارد.

البته از سال 2008 تا کنون با نظارت صليب سرخ اجساد 250 نفر از کشته شدگان جنگ ايران و عراق ميان دو کشور مبادله شده است والبته از سرنوشت هزار مفقود الاثر ديگر نيز اطلاعاتي بدست آمده است.




کاوُشي در زندگي شهيد حسين فهميده
نوشته شده در دو شنبه 14 دی 1389
بازدید : 55
نویسنده : مولوی
ويژه برنامه "داناي روزگار" در روز نوجوان از شبکه جهاني صداي آشنا پخش مي شود.

به گزارش جام جم آنلاين به نقل از روابط عمومي و امورمخاطبان شبکه جهاني صداي آشنا، "داناي روزگار" قصد دارد کاوشي داشته بايد در زندگي شهيد حسين فهميده که شيردلانه با رفتن زير تانک عراقي، نام خود را در عرصه رشادت جاودانه کرد.

در اين ويژه برنامه با مادر، خواهر و دوستان اين نوجوان بسيجي گفت و گو خواهد شد.

شهرام بهرامي نژاد سردبير و تهيه کننده، پيمان قريب پناه و اکبر ملايي بازيگران، حميدرضا رضايي گوينده، و سميه نجفي گزارشگر، در اين ويژه برنامه شما را همراهي خواهند کرد.

"داناي روزگار" را که در گروه جامعه و زندگي توليد مي شود، روز شنبه هشتم آبان ساعت 11:00 به وقت تهران برابر با ساعت 07:30 به وقت گرينويچ از کانال اروپاي شبکه جهاني صداي آشنا بشنويد.

نشاني وب سايت شبکه جهاني صداي آشنا www.sedayeashna.ir

شماره تماس روابط عمومي 22164131 ، 22652327




شهيد گمنامي كه نشاني مزارش را داد!
نوشته شده در دو شنبه 14 دی 1389
بازدید : 37
نویسنده : مولوی
زير لب شروع کردم به خواندن اشعاري پيرامون امام حسين (ع) و گودال قتلگاه و همزمان شهدا را داخل قبر مي‌گذاشتم. سومين شهيد را که گذاشتم يک دفعه متوجه شدم قبر روشن و به اندازه يک اتاق بزرگ شد/ پس از چند لحظه گفت: «از تو يک خواهش دارم. من حسين اکبر هستم، بچه خانوک. بايد بروي به پدرم بگويي که من در اينجا دفن هستم و نفر سومم.»

شهيد حميد(حسين) عرب نژاد فرزند اکبر متولد سال 1345 در شهر خانوک از توابع استان کرمان، با شروع جنگ تحميلي و فرمان بسيج از سوي امام خميني(ره) مدرسه را رها کرد و راهي دانشگاه عشق (جبهه) شد. در عمليات بيت المقدس، يک شب مانده به آزادي خرمشهر به آسمان حضرت دوست نقب زد. شهيد «حميد عرب نژاد» در اين عمليات مفقودالاثر شد و پس از 24 سال به عنوان «شهيد گمنام» بر دوش مردم روزه دار محله پامنار تهران تشييع و در مسجد فائق دفن گرديد.
 
به گزارش خبرنگار «تابناك»، آقاي يزدي زاده از اهالي کاظم آباد (35 کيلومتري کرمان) مي‌گويد: شبي داشتم از تلوزيون مراسم تشييع شهداء را تماشا مي‌کردم ، دلم گرفت و حال عجيبي به من دست داد با خودم گفتم کاش من هم در جمع اين مردم براي تشييع و خاکسپاري شهدا حاضر بودم با همان حال خوابيدم. در عالم خواب همان تشييع با شکوه را ديدم ولي با عظمت تر، پس از تشييع، يک برادر پاسدار آمد و گفت با شما کار دارند وقتي رفتم، به من گفتند شما بايد خاکسپاري شهدا را انجام دهي.

زير لب شروع کردم به خواندن اشعاري پيرامون امام حسين (ع) و گودال قتلگاه و همزمان شهدا را داخل قبر قرار مي‌گذاشتم. سومين شهيد را که گذاشتم يک دفعه متوجه شدم قبر روشن و به اندازه يک اتاق بزرگ شد.

چند لحظه بعد شهيد بر تختي نشست. ترس بر من غلبه کرد خواستم از قبر خارج شوم و يک دفعه به خودم آمدم و گفتم که شهيد که ترس ندارد. برگشتم. شهيد به من گفت: «همان شعر‌هايي که زمزمه مي‌کردي بخوان».

من مي‌خواندم و او سينه مي‌زد. پس از چند لحظه گفت: «از تو يک خواهش دارم. من حسين اکبر هستم، بچه خانوک. بايد بروي به پدرم بگويي که من در اينجا دفن هستم و نفر سومم.»

تاکيد کرد که حتما بروم و در مقابل به من قول شفاعت داد. از خواب بيدار شدم گريه مي‌کردم ساعت 5/ 1 بامداد بود. خانمم بيدار شد براي او خوابم را تعريف کردم.

دو روز بعد، از برادر همسرم خواستم که برود و به خانواده شهيد خبر بدهد، چند روز گذشت و خبري نشد. خودم با موتور سيکلت رفتم خانوک.

نشاني شهيد را از چند نفر سوال کردم. با توجه به گذشت 24 سال کسي يادش نبود. رفتم گلزار شهدا آنجا هم چيزي دستگيرم نشد. تا اينكه از يک نفر پرسيدم او گفت: «به اين نام يک نفر را دفن کرده‌اند. جنازه اش را همان سالها آورده‌اند با نااميدي برگشتم به طرف کاظم آباد.»

همسرم گفت: «بايد از يک فرد مسن تر مي پرسيدي»
دوباره با همسرم به خانوك رفتيم. از يک نفر كه داشت از روبرو مي‌آمد، سوال کردم: «آيا شما شهيدي به نام حسين اکبر مي‌شناسي که مفقود باشد.»

گفت: «بله! پسر خواهرم است.»
گفتم: «با پدر ايشان کار دارم.» تا اين جمله را گفتم ماشيني از راه رسيد. پدر شهيد بود. به اتفاق هم به خانه ايشان رفتيم و من جريان خواب را تعريف کردم. چند عکس شهيد آنجا بود. به همسرم در گوشي گفتم؛«شهيدي که خواب ديدم بين اينها نيست.» پدرشهيد متوجه شد و رفت عکس ديگري را آورد و ديدم همان عکس شهيدي است که من درخواب ديده‌ام.

يکي از همرزمان شهيد در ادامه اين جريان مي‌گويد: پدر شهيد با من تماس گرفت و موضوع خواب را گفت. بنا شد در اين خصوص تحقيق شود. بلافاصله از طريق هيأت مددکاري ايثارگران کرمان جناب سرهنگ ورزنده شماره ستاد معراج را پيدا کردم و پس از چند روز توانستم با مسئول امور شهدا صحبت کنم. پرسيدم: «آيا به تازگي تشييع پيکر شهيد در تهران داشته ايد؟»
گفت: «بله! پنج شهيد در روز شهادت مولا اميرالمومنين (ع) تشييع و در خيابان ايران محله پامنار مسجد فائق دفن شده‌اند.»

مشخصات شهدا را خواستم (مشخصاتي مثل محل شهادت، نام لشکر يا تيپ، سن با توجه به آزمايش پزشکي قانوني) وقتي مشخصات را خواند. سومين شهيد مربوط به لشكر ثارالله کرمان بود و سنش 16 ساله و محل شهادت هم درست بود. باز هم با همرزم ديگر شهيد سرهنگ شهرياري و برادران عمليات جناب سرهنگ ندافيان نقشه منطقه عملياتي و محل شهادت را تست کرديم و يقينمان بيشتر شد. بلافاصله با دفتر سردار باقرزاده مسئول پيگيري کميسيون امور مفقودين مکاتبه كردم و جريان را به اطلاع ايشان رساندم.

با پيگيري‌هاي که شد ايشان گفتند كه خانواده شهيد را جهت زيارت به تهران بفرستيد. به اتفاق خانواده شهيد جهت زيارت قبرش به تهران رفتيم. معلوم شد شهيد بزرگوار حميد (حسين) عرب نژاد پس از حدود 24 سال مفقوديت روي دست روزه داران محله پامنار تهران در روز شهادت مولا اميرالمومنين علي(ع) تشييع و در مسجد فائق به خاک سپرده شده است.
 
پدر شهيد مي‌گويد: بچه باهوشي بود، اهل نماز، مسجد و درس بود. در سن 16 سالگي تصميم گرفت به جبهه برود و مي‌گفت: تا وقتي در کشور جنگ هست، من نمي‌توانم با آرامش به مدرسه و کلاس درس بروم حالا مي‌روم مي‌جنگم و بعد از جنگ درس مي‌خوانم.

من تا به حال هميشه احساس مي‌کردم او زنده است و برمي‌گردد شايد اسير شده باشد. شهادتش را باور نمي‌کردم. از زماني که قبر شهيد را در تهران زيارت کردم و از دلايلي که موضوع مفقوديت ايشان را به شهادتش اثبات کرد و پس از 24 سال انتظار متوجه شدم که شهيد شده و در کجا دفن شده، به آرامش رسيدم؛ گويي گم‌کرده چندين ساله‌ام را پيدا کردم.

خواهر شهيد مي‌گويد: در نامه‌اي به خانواده در زماني که جبهه بود نوشته: «اگر مي‌خواهي مشهور شوي گمنام باش! و اگر مي‌خواهي گمنام باشي، مشهورشو و من دوست دارم مشهور شوم.»




بازدید : 44
نویسنده : مولوی
به منظور برگزاري هر چه بهتر دوازدهمين دوره جشنواره بين‌المللي فيلم دفاع مقدس ، دبيرخانه دائمي اين جشنواره تأسيس شد.

به گزارش فارس، محمدرضا شرف‌الدين در حاشيه سومين نشست رسانه‌‌اي جشنواره بين‌المللي فيلم دفاع مقدس با اعلام اين خبر ، اظهار داشت: پس از پايان جشنواره يازدهم ما كارهاي خود را رها نكرديم و برنامه‌هاي جشنواره دوازدهم را آغاز كرديم و به همين منظور دبيرخانه دائمي جشنواره تأسيس شد.

شرف‌الدين افزود: در جشنواره يازدهم دستاوردهاي خوبي حاصل شد و به همين منظور براي حفظ اين دستاوردها و همچنين گسترش آن بلافاصله پس از پايان جشنواره يازدهم با همراهي دوستان در بنياد فرهنگي روايت دبيرخانه دائمي اين جشنواره تأسيس شد.




بازدید : 38
نویسنده : مولوی
بنياد حفظ آثار و نشر ارزش‌هاي دفاع مقدس در نظر دارد بهترين ترجمه فارسي را از ميان كتاب‌هايي كه با محوريت دفاع مقدس و به زبان‌هاي ديگر منتشر شده است، معرفي و تقدير كند.

به گزارش جام جم آنلاين به نقل از ستاد خبري سيزدهمين جشنواره دوسالانه كتاب دفاع مقدس ، اين آثار از ميان كتاب ‌هايي با موضوع دفاع مقدس كه در سال‌هاي 1387 و 1388 منتشر شده‌اند ، انتخاب و داوري مي‌شود.

در بخش «ترجمه» از اين جشنواره موسي بيدج سرگروه داوري است و زهرا خسروي و رضا خوشامدي داوران اين بخش هستند. در اين بخش از سيزدهمين جشنواره دوسالانه كتاب دفاع مقدس هشت عنوان كتاب داوري شده است.

در بخش ترجمه از دوازدهمين جشنواره كتاب سال دفاع مقدس ، از كتاب «الجسر» ترجمه‌ زهرا يزدي‌نژاد تقدير شد. در آن سال هيات داوران هيچ كتابي را شايسته دريافت عناوين اول تا سوم معرفي نكردند.

در اين دوره 865 عنوان كتاب به دبيرخانه جايزه ارسال شده است كه با ميانگين 432 عنوان كتاب براي هر سال نسبت به دوره پيشين ، از لحاظ كمي افزايش داشته‌ايم.

سيزدهمين دوره جايزه دوسالانه كتاب دفاع مقدس، هم‌زمان با برگزاري برنامه‌هاي هجدهمين دوره از هفته كتاب جمهوري اسلامي ايران برگزار مي‌شود.




30منطقه دفاع مقدس ثبت ملي مي‌شود
نوشته شده در دو شنبه 14 دی 1389
بازدید : 28
نویسنده : مولوی
دبير ستاد گردشگري جنگ معاونت گردشگري كشور، از ثبت ملي 30 منطقه عملياتي و يادمان‌ها به مناسبت سي امين سالگرد آغاز هشت سال دفاع مقدس از جمله مناطق دره قاسم لو در آذربايجان غربي، شلمچه در خوزستان و طلائيه خبر داد.

حسين زكريايي در گفت و گو با ايرنا افزود: در كنار تلاش براي ثبت ملي و پس از آن ثبت جهاني مناطق، آثار و يادمان‌هاي به جامانده از سال‌هاي دفاع مقدس، ثبت شاخصه‌هاي فرهنگي و معنوي و خلاقيت هاي رزمندگان نيز در دستور كار اين ستاد قرار دارد.

وي افزود: در ستاد گردشگري جنگ كارگروهي به نام ميراث معنوي وجود دارد كه يكي از ماموريت‌هاي تعريف شده آن، پيگيري، تشكيل پرونده و انجام مطالعات لازم براي ثبت مناطق عملياتي و شاخصه‌هاي فرهنگي دفاع مقدس است.

زكريايي، با اين توضيح كه اساس آيين نامه‌اي در دست تدوين است، خاطرنشان كرد: مويه مادران شهدا از مواردي است كه ثبت آن در فهرست ميراث معنوي كشور به عنوان يك موسيقي و جشن حنابندان رزمندگان در شب عمليات در مرحله مطالعه قرار دارد.

دبير ستاد گردشگري جنگ گفت: آيين نامه ثبت خلاقيت‌هاي رزمندگان و اشياي دفاع مقدس نيز در حال تدوين است كه بر اساس آن خلاقيت شهدا و خودكفايي‌هاي آنها در جريان جنگ تحميلي ثبت مي‌شود.

زكريايي، چفيه، سربند و قمقمه آب را از ديگر شاخص‌هايي برشمرد كه مي توانند در فهرست آثار معنوي كشور ثبت شوند و افزود: آيين نامه ثبت اين آثار نيز در دست تهيه است.

دبير ستاد گردشگري جنگ در مورد روند پيگيري مراحل راه اندازي موزه شهداي زن نيز گفت: ستاد به طرح مطالعاتي اوليه اين موزه سه اشكال وارد كرده است كه پس از برطرف شدن آنها، وارد فاز اجرايي مي‌شود.

زكريايي افزود: اعزام و وداع خانواده‌ها با رزمندگان به عنوان لحظاتي ماندگار از دل كندن از عزيزان براي دفاع از دين و كشور، نقش پشتيباني زنان در دفاع مقدس، و وداع خانواده‌هاي شهدا با پيكر فرزندان، همسران و پدران خود از ديگر مواردي است كه لازم است در طرح اجرايي مورد توجه قرار گيرد.

وي ادامه داد: نماي بيروني موزه شهداي زن نيز بايد استانداردسازي شود و عناصر لازم در جلب مخاطبان را داشته باشد.

زكريايي اظهار داشت: هم اكنون 5 طرح پيشنهادي در مورد نماي جلوي اين موزه ارايه و يكي از آنها پذيرفته شده است و براي اجراي آن بايد با بنياد شهيد مذاكرات لازم صورت بگيرد.




كرامات امام رضا(ع)
نوشته شده در دو شنبه 14 دی 1389
بازدید : 47
نویسنده : مولوی
راوي مي گويد: اوايل سال 72 بود و گرماى فکه. در منطقه عملياتى والفجر مقدماتى، بين کانال اول و دوم، مشغول کار بوديم. چند روزى مى‌شد که شهيد پيدا نکرده بوديم. هر روز صبح زيارت عاشورا مى‌خوانديم و کار را شروع مى‌کرديم. گره و مشکل کار را در خود مى‌جستيم. مطمئن بوديم در توسل‌هايمان اشکالى وجود دارد.

آن روز صبح، کسى که زيارت عاشورا مى‌خواند، توسلى پيدا کرد به امام رضا(ع). شروع کرد به ذکر مصائب امام هشتم و کرامات او. مى‌خواند و همه زار زار گريه مى‌کرديم. در ميان مداحى، از امام رضا طلب کرد که دست ما را خالى برنگرداند، ما که در اين دنيا همه خواسته و خواهشمان فقط بازگردانيدن اين شهدا به آغوش خانواده‌هايشان است و...

هنگام غروب بود و نزديك تعطيل کردن کار و برگشتن به مقر. ديگر داشتيم نااميد مى‌شديم. خورشيد مى‌رفت تا پشت تپه ماهورهاى روبه‌رو پنهان شود. آخرين بيل‌ها که در زمين فرو رفت، تکه‌اى لباس توجهمان را جلب کرد. همه سراسيمه خود را به آنجا رساندند. با احترام و قداست، شهيد را از خاک درآورديم. شهيدى آرام خفته به خاک.

يکى از جيب‌هاى پيراهن نظامى‌اش را که باز کرديم تا کارت شناسايى و مدارکش را خارج کنيم، در کمال حيرت و ناباورى، ديديم که يک آينه کوچک، که پشت آن تصويرى نقاشى از تمثال امام رضا(ع) نقش بسته، به چشم مى‌خورد. از آن آينه‌هايى که در مشهد، اطراف ضريح مطهر مى‌فروشند.

گريه‌مان درآمد. همه اشک مى‌ريختند. جالبتر و سوزناک‌تر از همه زمانى بود که از روى کارت شناسايى اش فهميديم نامش «سيد رضا» است. شور و حال عجيبى بر بچه‌ها حکم فرما شد. ذکر صلوات و جارى شدن اشک، کمترين چيز بود.

شهيد را که به شهرستان ورامين بردند، بچه‌ها رفتند پهلوى مادرش تا سرّ اين مسئله را دريابند. مادر بدون اينکه اطلاعى از اين امر داشته باشد، بي مقدمه گفت: «پسر من علاقه و ارادت خاصى به حضرت امام رضا(ع) داشت...»

به نقل از وبلاگ کبوتران خونين بال روستاي سينقان
http://17shahid.blogfa.com/




دايره‌المعارف خلبانان جنگ به نيمه رسيد
نوشته شده در دو شنبه 14 دی 1389
بازدید : 39
نویسنده : مولوی
دايره‌المعارفي شامل بيوگرافي، خاطرات و عکسهاي بيش از 120 خلبان فعال در دوران جنگ توسط امير سرتيپ احمد مهرنيا نوشته مي‌شود.

احمد مهرنيا نويسنده و از خلبانان نيروي هوايي ارتش در گفت و گو با مهر گفت: کتابي که در آن زندگينامه، خاطرات و عکس‌هايي از خلبانان ارتشي فعال در دوران جنگ آورده مي‌شود در حال تدوين است و تاکنون اطلاعات 60 نفر از خلبانان را نوشته‌ام.

وي افزود: همچنين اطلاعات 60 خلبان ديگر هم گردآوري شده است و به تدريج کار نگارش مطالب مربوط با آنها را انجام مي‌دهم. از ابتدا در نظر داشتم در جلد نخست اين مجموعه اطلاعات 114 خلبان را بياورم ولي از آنجا که حجم اطلاعات زيادتر از آن چيزي شده است که پيش‌بيني کرده بودم، ممکن است در اين عدد تجديد نظر شود.

نويسنده کتاب «حمله هوايي به الوليد» با اشاره به اينکه اين کتاب قرار است در قطع وزيري منتشر شود ، بيان کرد: آنچه تاکنون حروفچيني کرده ام براي هر نفر به طور متوسط 4 صفحه A4 شده است که شامل زندگينامه و دو خاطره از هر خلبان است و سپس تعدادي از عکس‌هاي آنها نيز بدان اضافه مي‌شود که در قالب صفحه کتاب براي هر نفر 7 تا 8 صفحه خواهد شد.

امير سرتيپ مهرنيا اضافه کرد: در نتيجه کتاب بين 800 تا هزار صفحه خواهد شد که بهتر است در دو جلد منتشر شود و به زودي درباره اينکه در هر جلد خاطرات و زندگينامه چند خلبان آورده شود تصميم‌گيري مي‌شود.

وي نام موقت کتاب را «خلبانان دفاع مقدس» اعلام کرده و درباره کتاب ديگري که در دست تدوين دارد اينگونه گفت:  کتابي درباره 24 ساعت نخست جنگ که با حمله عراق به ايران و پاسخ ما به آنها آغاز شد مي نويسم. در اين کتاب ماجراي 148 فروند هواپيماي نيروي هوايي که در تاريخ اول مهر سال 59 عمليت گسترده اي را عليه ارتش عراق انجام دادند، روايت مي شود.

اين پژوهشگر با اشاره به اينکه تدوين اين کتاب همچنان ادامه دارد ، توضيح داد: در صبح روز اول مهر عمليات مهمي توسط 140 فروند هواپيماي ارتش در عمق خاک دشمن انجام گرفت که تمامي خلبان‌هاي آن عمليات موفق شدند هدف‌هاي تعيين شده را بزنند. بعدازظهر آن روز هم 8 فروند هواپيماي ديگر به خاک دشمن نفوذ کردند که غالبا در کتاب‌ها از آنها ياد نمي‌شود ولي در اين کتاب که نام آن «8+140» است درباره آنها نيز صحبت مي‌شود.

مهرنيا عنوان کرد: البته درباره عمليات معروف به 140 هم تاکنون اطلاعات جامع و دقيقي در کتاب‌ها نيامده و اميدوارم بتوانم در کتابي که در دست تدوين است  آنچه را تاکنون گفته نشده است  روايت کنم البته در اين کتاب مجموعه‌اي از خاطرات روز اول جنگ تا پايان عمليات 140 را هم از زبان خلبانان آورده ام.




بازدید : 40
نویسنده : مولوی
بنياد حفظ آثار و نشر ارزش‌هاي دفاع مقدس در نظر دارد ، بهترين کتاب‌هاي شعر با موضوع دفاع مقدس را در گروه سني کودک و نوجوان معرفي و از نويسندگان آن تقدير کند.

به گزارش جام جم آنلاين به نقل از ستاد خبري سيزدهمين جشنواره دوسالانه كتاب دفاع مقدس ، هيات داوران اين جايزه در بخش شعر کودک و نوجوان در نظر دارند، با بررسي کتاب‌هاي منتشر شده در سال‌هاي 1387 و 1388، بهترين اثر خلق شده براي اين گروه سني را به مخاطبان معرفي کنند.

در دوازدهمين دوره از جشنواره كتاب سال دفاع مقدس و در بخش «شعر کودک و نوجوان» مجموعه‌ سه ‌جلدي «بوي هلو و باروت»، «کتاب و آب ممنوع» و «ساعت هفت ربع» اثر محمدکاظم مزيناني به عنوان رتبه دوم معرفي شد.

در اين بخش افشين علاء مسئوليت هيات داوران را برعهده دارد و بابک نيک طلب، کبري بابايي و انسيه موسويان داوري آثار رسيده را برعهده دارند. اين گروه تعداد 41 عنوان اثر رسيده به دبيرخانه را داوري كرده‌ا‌ند.

در اين دوره 861 عنوان كتاب به دبيرخانه جايزه ارسال شده است كه با ميانگين 430 عنوان كتاب براي هر سال نسبت به دوره پيشين، از لحاظ كمي افزايش داشته‌ايم.

سيزدهمين دوره جايزه دوسالانه كتاب دفاع مقدس ، همزمان با برگزاري برنامه‌هاي هجدهمين دوره از هفته کتاب جمهوري اسلامي ايران برگزار مي‌شود.




بازدید : 40
نویسنده : مولوی
معاون امور فرهنگي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي ضمن تأكيد بر توجه و نگاه هوشمندانه براي ترويج و گسترش فرهنگ دفاع مقدس خواستار استفاده از توانمندي‌ها و ظرفيت‌هاي همه سازمان‌ها ، نهادها و مشاركت‌ها براي استخراج ذخاير اين گنج تمام ناشدني شد.

به گزارش جام جم آنلاين به نقل از روابط عمومي معاونت امور فرهنگي ، بهمن دري ، معاون فرهنگي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي ،‌ براي استمرار بهره‌گيري از فرهنگ جنگ كه گنج لايزالي براي آيندگان است ، گفت: بايد به نقطه موجود بسنده نكرد و براي رسيدن به نقطه مطلوب بايد همت هوشمندانه كرد و بدون تلاش هدفمند نمي‌توان ذخاير اين گنج را استخراج كرد.

وي كه در نشست صميمي با جمعي از مسئولان بنياد حفظ آثار و نشر ارزش‌هاي دفاع مقدس شركت كرده بود، پس از ارائه گزارشي از سوي سرتيپ دو پاسدار «داود غياثي‌راد» ، درباره اقدامات انجام شده درباره ترويج فرهنگ دفاع مقدس و اعلام رضايت رياست ستاد كل نيروهاي مسلح سرلشكر «حسن فيروزآبادي» از برپايي نخستين نمايشگاه ملي كتاب دفاع مقدس و فعاليت‌هاي فرهنگي درباره دفاع مقدس در هفته دفاع مقدس و كم نظير بودن اين فعاليت‌ ها نسبت به سال‌هاي گذشته ، طي سخناني گفت: ما نه تنها از آثاري چون دايرة‌المعارف دفاع مقدس ، تاريخ جنگ تحميلي ، روشمار جنگ و تدوين آثار مكتوب از شهداي سرافراز ، آزادگان ، جانبازان و ايثارگران حماسه دفاع مقدس حمايت مي‌كنيم، بلكه معتقديم بايد همه تلاش‌ها را به سوي ترويج و تحكيم فرهنگ دفاع مقدس در جامعه و تقويت نشر ارزش‌هاي هشت سال مقاومت هدايت كنيم.

معاون امور فرهنگي از حمايت اين معاونت از همه فعاليت‌ها در حوزه نشر دفاع مقدس خبر و افزود:‌ همه فعاليت‌ها بايد مورد حمايت قرار گيرند، اما نبايد از خودجوش بودن اين فعاليت‌ها چشم پوشيد. بلكه بايد دامنه فعاليت‌ها را در همه ايام و همه روزها به سراسر كشور منتقل كرد.

«دري» اظهار كرد: با تثبيت فرهنگ دفاع مقدس و مقاومت و پايداري نظام و كيان انقلاب اسلامي، بيمه الهي خواهد شد.




بازدید : 49
نویسنده : مولوی
اولين جشنواره خاطره‌ نويسي دفاع مقدس بهمن ماه سال جاري در تهران برگزار مي‌شود.

به گزارش فارس ، علاقمندان به شركت در اين جشنواره كه براي نخستين بار در تهران برگزار مي‌شود مي‌توانند آثار خود را تا پايان دي ماه سال جاري به دبيرخانه اين جشنواره واقع در خيابان شهيد بهشتي ، خيابان شهيد سرافراز ،كوچه شهيد حق‌پرست، پلاك 18، طبقه چهارم ارسال نمايند.

بر پايه اين گزارش آثار ارسالي بايد داراي شرايط زير باشد:
موضوع اصلي خاطره ارسالي، دفاع مقدس باشد.
تعداد صفحات حداقل دو صفحه A4 (يك رو) و حداكثر 10 صفحه باشد.
محدوديتي براي تعداد آثار ارسالي نمي‌باشد.
اسلوب خاطره‌نويسي (زمان، مكان، استناد و راوي) رعايت گردد.
خاطرات ارسالي قبلاً در كتاب مستقل يا مشتركي به چاپ نرسيده باشد.
خاطرات مي‌تواند در دو نوع خودنوشت و ديگرنوشت ارائه گردد.

علاقه‌مندان براي شركت در اين جشنواره مي‌توانند با تلفن 88528903 - 88541434 و يا با دبير اجرايي جشنواره آقاي مهدي ثابت 09195611340 - 09127217335 تماس حاصل نمايند.

اطلاعات بيشتر و تكميلي از طريق تارنماي پايگاه تخصصي ادبيات دفاع مقدس به نشاني http://shat.ir در اختيار علاقمندان قرار خواهد گرفت.




بازدید : 39
نویسنده : مولوی
همزمان با برگزاري اجلاس سراسري نماز و با حضور رئيس جمهور اولين آلبوم تمبر ياد بود 82 امير، سردار و فرمانده جهادگر شهيد دفاع مقدس خراسان جنوبي رونمايي شد.

به گزارش مهر از بيرجند، مدير کل حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس خراسان جنوبي در حاشيه اين اجلاس گفت: به همت اين اداره کل و همياري برخي مراکز نظامي و ارگانهاي اجرايي اين آلبوم تمبر ياد بود با هزينه 120 ميليون ريال و در مدت زمان سه ماه آماده شده است.

حسن مجنوني تصريح کرد: در راستاي آماده‌سازي اين آلبوم 45 نفر فعاليت کرده‌اند.

وي بيان داشت: اين آلبوم براي مسئولان کشوري، لشکري، خانواده‌هاي شهدا و مسئولان استان ارسال مي‌شود.




برنامه‌هاي جايزه‌ كتاب سال دفاع مقدس
نوشته شده در دو شنبه 14 دی 1389
بازدید : 39
نویسنده : مولوی
برنامه‌هاي سيزدهمين جايزه‌ كتاب سال دفاع مقدس كه مراسم پاياني آن 24 آبان‌ماه در تالار انديشه حوزه‌ هنري برگزار مي‌شود، تشريح شد.

به گزارش ايسنا ، محمدرضا سنگري - دبير عملي سيزدهمين جايزه كتاب سال دفاع مقدس - كه امروز (دوشنبه، 19 مهر) در نشست خبري اين جايزه سخن مي‌گفت، اظهار كرد: در مراسم پاياني سيزدهمين دوره جايزه كتاب سال دفاع مقدس 62 نفر حائز رتبه‌هاي اول تا سوم در بخش‌هاي پانزده‌گانه به عنوان برگزيده معرفي مي‌شوند و همچنين از ناشران نمونه و چهره‌هاي برجسته در حوزه‌ ادبيات دفاع مقدس تجليل به عمل مي‌آيد.

وي خاطرنشان كرد: بعد از برگزاري جشنواره‌ دوازدهم كتاب سال دفاع مقدس، ما جشنواره ربع قرن را برگزار كرديم و از رهگذر برگزاري اين جوايز، سرمايه‌ي عظيمي از آثار ادبيات دفاع مقدس بالغ بر 7313 عنوان كتاب در حوزه‌هاي پانزده‌گانه گردآوري شد كه 6350 عنوان از اين كتاب‌ها كه در رقابت جايزه ربع قرن مورد بررسي قرار گرفته بودند، به دانشگاه تهران اهدا شدند و كتابخانه‌اي با موضوع تخصصي دفاع مقدس در اين دانشگاه راه‌اندازي شد تا مورد بهره‌برداري و استفاده دانشجويان و پژوهشگران قرار گيرد.

سنگري تصريح كرد: 863 عنوان كتاب در سال‌هاي 87 و 88 در شاخه‌هاي پانزده‌گانه ادبيات دفاع مقدس تأليف شده است و 65 داور طي مدت دو ماه و نيم اين آثار را مورد بررسي و داوري قرار دادند. ضمن اين‌كه چهار ماه و نيم زمان صرف تهيه و گردآوري اين حجم از آثار طي دو سال اخير شده است و در اين رقابت 257 ناشر آثارشان را در اين رقابت شركت دادند و يا اين‌كه ما اين آثار را تهيه كرديم.

دبير عملي سيزدهمين جايزه كتاب سال دفاع مقدس به تشريح آماري آثار رسيده به دبيرخانه در بخش‌هاي مختلف پرداخت و اظهار كرد: ما در بخش تحقيقات ادبي 11 اثر را مورد داوري قرار داده‌ايم؛ در حالي كه در دوره دوازدهم هم همين تعداد اثر منتشر شده بود و اين نشان مي‌دهد كه در بخش تحقيقات و پژوهش‌هاي ادبي خيلي كم‌رنگ ظاهر شده‌ايم. در حوزه‌ تحقيقات نظامي 91 اثر داشته‌ايم كه در مقايسه با دوره دوازدهم كه سرجمع 25 اثر مورد داوري قرار گرفت، شاهد رشد قابل توجهي در اين حوزه هستيم. همچنين در بخش تحقيق فرهنگي، 24 اثر داشته‌ايم و با توجه به اين‌كه در دوره‌ي قبل فقط 10 اثر داوري شد، كم‌وبيش رشد اين حوزه بد نبوده است.

سنگري متذكر شد: در بخش ادبيات داستاني ما 80 عنوان اثر را در اين رقابت بررسي كرده‌ايم و در مقايسه با دوره‌ دوازهم كه 30 اثر مورد داوري و بررسي قرار گرفت، نشان از رشد محسوس اين بخش ادبيات دفاع مقدس بوده است و به لحاظ كيفي نيز آثار داراي شاخص‌هاي بالا بودند و همين سبب دشواري كار داوري مي‌شد و در جلساتي كه برگزار مي‌شد، ساعت‌ها به بحث و مجادله درباره‌ي آثار مي‌گذشت كه خوشبختانه در اين دوره جايزه كتاب سال ما سه اثر اول تا سوم را به عنوان برگزيده معرفي خواهيم كرد.

دبير علمي جايزه‌ كتاب سال دفاع مقدس در مرور آمار مربوط به جُنگ ادبي دفاع مقدس، از افول اين بخش نسبت به سال‌هاي پيشين خبر داد و متذكر شد كه در اين حوزه استقبال چنداني صورت نگرفته و فقط شش اثر ارائه شده است.

او افزود: در بخش زندگينامه‌ داستاني كه پديده خاصي در حوزه ادبيات ماست و نيازمند تدوين نظريه‌هاي مختص به خودش است، سرجمع 75 اثر را دريافت كرديم كه در مقايسه با دوره‌ دوازدهم كه 29 اثر بود، نشان از رشد نسبتا خوب اين حوزه دارد. همچنين در بخش شعر 92 مجموعه‌ شعر مورد ارزيابي قرار گرفت كه در مقايسه با دور دوازدهم كه 49 اثر بود، انتظارات آن‌طور كه بايد، برآورده نشده و با توجه به اين‌كه آثار مربوط به دو سال اخير بوده است، ما با قدري كاهش در حوزه‌ شعر روبه‌رو شده‌ايم.

سنگري اضافه كرد: همچنين در بخش نثر ادبي شاهد توليد 10 اثر طي دو سال اخير بوده‌ايم كه از نظرگاه كيفي بسيار ضعيف بودند. از سويي در بخش زندگينامه و وصيت‌نامه كه همواره توليدات اين حوزه خوب بوده است، شاهد 135 اثر در اين رقابت بوده‌ايم و اين بخش از ادبيات دفاع مقدس هر روز جلوتر و گسترده‌تر حركت مي‌كند. در بخش داستان نوجوان 41 اثر را بررسي كرديم كه با توجه به دوره قبل كه سرجمع 11 اثر بوده است، كم و بيش شاهد رشد و رونق‌ گرفتن اين بخش بوده‌ايم و بخشي از نگراني‌هايي كه در اين بخش داشته‌ايم، مرتفع شده است و در بخش شعر كودك و نوجوان نيز 41 اثر داوري شده؛ در حاليكه در دوره قبل فقط 17 اثر توليد شده بود.

وي در ادامه ارائه اين آمار عنوان كرد: در اين دوره از رقابت جايزه كتاب سال دفاع مقدس، طرح جلد و گرافيك همه كتاب‌ها در بخش‌هاي مختلف مورد داوري و ارزيابي قرار گرفته است اما متأسفانه در بخش ادبيات نمايشي ما شاهد تنها 15 عنوان كتاب در اين حوزه بوده‌ايم كه داوران با افسوس اين بخش را بررسي مي‌كردند و انتظار توليد حجم بيش‌تري در حوزه‌ آثار ادبيات نمايشي دفاع مقدس وجود داشت. از سويي در بخش ترجمه متأسفانه 11 اثر بيش‌تر نداشته‌ايم كه اين ترجمه‌ها به زبان عربي، اردو و تركي صورت گرفته است و در اين دوره از رقابت كتاب سال دفاع مقدس، شاهد حضور ميهماناني از كشور‌هاي پاكستان، تركيه، لبنان و قطر خواهيم بود و از اين حيث جايزه‌ وجهي بين‌المللي مي‌گيرد.

سنگري متذكر شد: در بخش خاطره كه همواره با توليد آثار فراواني روبه‌روست، در اين دوره از جايزه‌ كتاب سال 231 اثر مورد داوري قرار گرفته است كه در دوره قبل فقط 102 اثر بود و اين نشان از رشد تأليفات در حوزه‌ خاطره‌نويسي دارد.

در ادامه اين نشست، محمدرضا سنگري به تشريح تعداد برگزيده‌ها و تقديري‌هاي بخش‌هاي پانزده‌گانه سيزدهمين دوره جايزه كتاب سال دفاع مقدس پرداخت و اظهار كرد: ما در شعر كودك و نوجوان رتبه‌هاي اول تا سوم را خواهيم داشت. در داستان نوجوان سه اثر به عنوان برگزيده‌هاي اول تا سوم معرفي خواهد شد. در داستان كودك، رتبه سوم و يك تقديري خواهيم داشت. در حوزه‌ ترجمه فقط از برخي آثار تقدير خواهيم كرد و علت اينكه در اين حوزه برگزيده‌اي نداشتيم، از آن‌جا ناشي مي‌شود كه برخي از آثار با تأخير به دست ما رسيد. در حوزه‌ نقد ادبي از دو نفر تقدير خواهيم كرد و در بخش طراحي جلد كتاب و گرافيك، رتبه‌هاي اول تا سوم را خواهيم داشت و از يك اثر تقدير خواهد شد. در بخش تصوير‌سازي كتاب نيز رتبه اول تا سوم را خواهيم داشت و از پنج اثر تقدير به عمل خواهد آمد.

او افزود: در بخش پژوهش‌هاي فرهنگي فقط رتبه‌ اول را داريم و از دو اثر تقدير خواهد شد.در حوزه خاطره كه به سه دسته خاطره‌هاي خودنگاشت، ديگر‌نگاشت و خاطره‌هاي اسارت تقسيم مي‌شود، در بخش خاطرات اسارت، رتبه‌هاي دوم و سوم را خواهيم داشت. در بخش خاطرات خودنگاشت، رتبه‌هاي دوم و سوم را خواهيم داشت و در بخش خاطره‌هاي ديگر‌نگاشت رتبه اول تا سوم را خواهيم داشت و از سه اثر نيز تقدير به عمل خواهد آمد. در بخش زندگي‌نامه داستاني نيز يك اثر حائز رتبه سوم شده و از يك اثر تقدير به عمل خواهد آمد.در بخش جنگ ادبي هم يك اثر تقدير خواهد شد. در بخش ادبيات نمايشي رتبه اول تا سوم را خواهيم داشت و از يك اثر تقدير خواهد شد.

سنگري تصريح كرد: در بخش ادبيات داستاني نيز ما يك اثر را به عنوان رتبه نخست بخش داستان كوتاه معرفي خواهيم كرد و يك اثر نيز به عنوان رتبه‌ اول رمان معرفي خواهد شد. در بخش ادبيات داستاني همچنين رتبه‌هاي دوم و سوم را خواهيم داشت، از يك اثر تقدير مي‌شود و يك اثر نيز تقديري ويژه داوران خواهد بود. در حوزه‌ي شعر هم رتبه‌هاي اول تا سوم را خواهيم داشت و از سه اثر تقدير مي‌شود. در حوزه‌ پژوهش‌هاي ادبي شاهد رتبه‌هاي اول تا سوم خواهيم بود و در اين بخش از اثري تقدير نمي‌شود. در بخش پژوهش‌هاي نظامي نيز رتبه‌ي دوم و سوم را خواهيم داشت و آثاري تقدير خواهد شد.

دبير عملي سيزدهمين جايزه كتاب سال دفاع مقدس متذكر شد: در سيزدهمين دوره رقابت جايزه سال كتاب دفاع مقدس در مجموع 9 رتبه اول، 10 رتبه‌ي دوم و 13 رتبه سوم خواهيم داشت و از 30 اثر تقدير خواهد شد. همچنين هفت ناشر نمونه همراه با شش چهره فعال در حوزه‌ي ادبيات دفاع مقدس تجليل مي‌شوند.

سنگري درباره‌ زياد بودن آثار تقديري در اين جايزه عنوان كرد:در واقع تعداد رتبه‌هاي برگزيده‌ ما 39 اثر را در بر مي‌گيرد و تعداد آثاري كه تقدير مي‌شود، 30 اثر خواهد بود و از آن‌جايي كه در داوري‌ها فاصله بين آثار برگزيده با ديگر آثار زياد بود، در جهت حمايت از نسل جديدي كه به ميدان ادبيات دفاع مقدس آمده است، تصميم گرفته شد از آثاري تقدير شود؛ مثلا اكنون چهره‌هاي جوان در حوزه‌ شعر بسيار جدي‌تر از چهره‌هاي شناخته‌شده در يك دهه‌ گذشته كار مي‌كنند.

وي در پاسخ به سؤالي، به تبيين تفاوت‌هاي اين دوره از جايزه كتاب سال دفاع مقدس با دوره‌هاي پيشين پرداخت و اظهار كرد: اقبال ناشران شهرستاني و خصوصي در حوزه ادبيات دفاع مقدس و توجه جايزه به اين ناشران، از تفاوت‌ هاي اين دوره با دوره‌هاي ديگر است. همچنين نكته‌ ديگر، افزايش آثار تأليفي در حوزه‌ كودك و نوجوان است.

دبير عملي سيزدهمين جايزه كتاب سال دفاع مقدس افزود: در بخش ادبيات داستاني شاهد رشد كيفي آثار بوده‌ايم و از همين آثار مي‌شود بوي تولد آثار جدي‌تر و ماندگار در حوزه‌ي ادبيات دفاع مقدس را احساس كرد. از سويي، تفاوت اين دوره نسبت به دوره‌هاي گذشته، حضور چشم‌گير نسل سوم نويسندگان و شاعران انقلاب اسلامي است كه به مراتب از پيشكسوتان موفق‌تر عمل مي‌كنند. همچنين در اين دوره از رقابت شاهد حضور گسترده زنان نويسنده بوده‌ايم؛ در اين دوره 98 اثر بررسي‌شده متعلق به زنان است.

در ادامه‌ اين نشست، سرهنگ حسن رسولي - معاون ادبيات و انتشارات بنياد حفظ آثار و نشر ارزش‌هاي دفاع مقدس - در پاسخ به سؤالي مبني ‌بر اينكه آيا دوسالانه شدن جايزه كتاب سال دفاع مقدس، استمرار خواهد يافت ، تصريح كرد: خير؛ در اين دروه به دليل اينكه در سال گذشته جايزه‌ كتاب سال دفاع مقدس برگزار نشد و جايزه ربع قرن كتاب دفاع مقدس برگزار شد، ناگزير براي بررسي آثار سال‌هاي 87 و 88، جايزه دوسالانه برگزار شد اما از دوره‌هاي آتي سالانه برگزار خواهد شد و با توجه به اين‌كه حجم توليدي آثار ادبيات دفاع مقدس فراوان است، عملا بهتر است كه جايزه سالانه برگزار شود.

وي متذكر شد: ما هم‌زمان با برپايي مراسم پاياني سيزدهمين جايزه كتاب سال دفاع مقدس، از 863 عنوان اثري كه در داوري و رقابت شركت داشته‌اند، نمايشگاهي برپا خواهيم كرد تا علاقه‌مندان بتوانند آثار را تهيه كنند. از سويي دبيرخانه جايزه كتاب سال دفاع مقدس فعاليتش را در طول سال دنبال خواهد كرد؛ دبيرخانه دائمي ايجاد شده و هم‌اكنون كتاب‌هايي كه در سال 89 در حوزه‌ي دفاع مقدس تأليف شده؛ گردآوري شده است.

رسولي در ادامه از برپايي نشست نقد آثار برگزيده و تقديري سيزدهمين دوره جايزه كتاب سال دفاع مقدس بعد از برپايي مراسم پاياني اين جايزه خبر داد.

در اين نشست، سيدمحمد ميركاظمي - دبير اجرايي سيزدهمين جايزه كتاب سال دفاع مقدس - هم حضور داشت.