پیغام مدیر :
با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید به سایت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
طراحي دستگاه عايق پيچ در ايران
نوشته شده در دو شنبه 14 دی 1389
بازدید : 44
نویسنده : مولوی
محققان شركت تعميرات نيروگاهي ايران موفق به ساخت دستگاه عايق پيچ شدند كه قادر به پوشاندن سيم با چهار لايه كاغذ عايقي و با سرعت حداكثر 15 متر در دقيقه و حداقل سرعت 60.3 سانتي متر در دقيقه است.

علي طحان پور ، متخصص طراحي و ساخت ابزارآلات و سازنده اين دستگاه در گفت‌وگو با ايسنا با بيان اين كه نيروي برق در نيروگاه‌ها، توليد و براي انتقال آن به شهرها از خطوط انتقال انرژي استفاده مي‌شود، اظهاركرد: اين انرژي در نيروگاه با يك نسبت ولتاژ جريان به ترانسفورماتور تحويل داده شده و با يك نسبت ولتاژ جريان ديگر از ترانسفورماتور گرفته شده و به خطوط انتقال فرستاده مي‌شود.

وي افزود: در نزديكي شهرها مجددا اين نسبت ولتاژ و جريان به ترانسفورماتور ديگري داده شده و با نسبت و ولتاژ ديگر مناسب مصرف تحويل گرفته مي‌شود. اين تبديل نسبت در ترانسفورماتور توسط فعل و انفعالات مغناطيسي و الكتريكي انجام مي‌شود. تست الكتريكي ترانس در ساده‌ترين حالت شامل سيم‌پيچ‌هاي اوليه و ثانويه است و اين سيم پيچ‌ها اكثرا از سيم‌هاي مسي تخت تشكيل شده‌اند و هر سيم پيچ كه باز هم اكثرا استوانه‌اي شكل هستند از تعداد زيادي سيم تخت مسي كه كنار هم قرار گرفته‌اند، تشكيل شده است.

طحان پور اضافه كرد: هر سيم و هر لايه سيم پيچي نسبت به سيم لايه ديگر و سيم پيچ لايه ديگر داراي اختلاف پتانسيل است كه بايد توسط عايق از هم ايزوله شوند. اين ‌عايق درترانسفورماتورها شامل كاغذ عايقي است كه بعدا به روغن نيز آغشته مي‌شود. اين كاغذ در عرض‌هاي مختلف و ضخامت‌هاي مختلف توسط دستگاه‌هاي عايق پيچي روي سيم‌هاي لخت مسي پيچيده مي‌شود.

به گفته وي ، اين كاغذ در حالت عادي به سهولت پاره مي‌شود و براي اين كه هنگام پيچيده شدن روي سيم تخت، بتوان كشش كافي ايجاد كرد بايد رطوبت آن را بالا برد تا حالت كششي پيدا كند و هنگام پيچيده شدن روي سيم پاره نشود.

متخصص طراحي و ساخت ابزارآلات شركت تعميرات نيروگاهي ايران با اشاره به نياز اين شركت به اين دستگاه گفت: در اين راستا، تلاش شد تا اين دستگاه با امكانات داخلي ساخته شود و در حال حاضر دستگاه عايق پيج (استرند) ساخته شده قادر به پوشاندن سيم با چهار لايه كاغذ عايقي و با سرعت حداكثر 15 متر در دقيقه و حداقل سرعت 60.3 سانتي متر در دقيقه است كه بسته به كيفيت سيم، داراي اتوهاي پرسي غلطكي پنوماتيكي است.

وي با بيان اين‌كه اين دستگاه داراي گيج كنترل فشارنده بوده و كار اين قسمت پرس كردن كاغذ پيچيده شده روي سيم و گرفتن هواي آن است، خاطرنشان كرد: اين نوع گيج فقط در اين دستگاه به كار رفته است. اين دستگاه داراي اتاقك ويژه‌اي در رطوبت سرد يكنواخت به منظور مرطوب كردن عايق كاغذي با قابليت تنظيم براي رطوبت‌هاي مختلف است.

طحان پور تصريح كرد: در ابتداي دستگاه يك سيم بازكن برقي و در انتهاي دستگاه سيم‌ جمع‌كن برقي قرار دارد كه هر كدام از آنها مي‌تواند از دستگاه جدا شده و براي مقاصد ديگر استفاده شود. در ضمن مي‌توان يك يا چندين دستگاه عايق پيچ ديگر مشابه دستگاه موجود با اين دستگاه را سري كرده و يك سيم جمع كن و سيم باز كن در ابتدا و انتهاي اين خط نصب شود تا ظرفيت چهار لايه عايق به تعداد بالاتر در موارد مورد نياز افزايش يابد.

وي با اشاره به اين كه اين دستگاه شامل سيستم قطع‌كن خودكار است، تصريح كرد: اين سيستم در صورتي كه كاغذ عايقي پاره شود، فعال شده و دستگاه را متوقف كرده و آلارم مي‌دهد كه سيم بدون عايق عبور نكند.

طحان پور در تبيين ديگر مزاياي اين دستگاه گفت: بيشتر قطعات موجود در اين دستگاه به ويژه قسمت‌هاي گرداننده از طلق عايقي است كه علاوه بر ايجاد سهولت در كنترل، سبكي اين قسمت‌ها را نيز باعث مي شود.

به گفته اين متخصص طراحي و ساخت ابزارآلات شركت تعميرات نيروگاهي ايران ، استهلاك قسمت‌هاي گرداننده به مراتب پايين‌تر از نوع خارجي ‌آن است كه از فلز استفاده شده است.




«سال جهاني شيمي» آغاز شد
نوشته شده در دو شنبه 14 دی 1389
بازدید : 35
نویسنده : مولوی
با آغاز سال 2011 كه به عنوان سال جهاني شيمي نامگذاري شده، برنامه‌هاي متنوعي در ايران و سراسر جهان براي معرفي هر چه بيشتر اين علم به مردم برگزار مي شود.

دكتر محمد علي زلفي گل، دبير انجمن شيمي ايران در گفت‌وگو با ايسنا با بيان اين كه سازمان ملل سال 2011 را به عنوان سال جهاني شيمي نامگذاري كرده است، گفت: دليل اصلي اين نامگذاري است كه امروز علم شيمي به عنوان علمي پايه و تاثيرگذار در انرژي هسته‌يي، نفت، گاز، پتروشيمي، پيل سوختي، صنعت دارو، پلاستيك، سازه‌هاي جديد فايبرگلاس و بخش عظيمي از صنايع به شمار مي‌رود. از سوي ديگر چنانچه كه دقت نشده و مواد شيمايي باعث آلودگي محيط زيست شوند، فاجعه بزرگي اتفاق مي‌افتد؛ از اين رو سال 2011 را سال جهاني شيمي نامگذاري كرده‌اند تا هم اهميت علم شيمي را در دنيا به مردم معرفي كنند و نخبگان بيشتري جذب علم شيمي شوند و هم تبعات زيانبار مواد شيميايي كه باعث آلودگي محيط زيست مي‌شود به صنايع گوشزد شود.

وي با اشاره به تشكيل ستاد گراميداشت سال جهاني شيمي در انجمن شيمي ايران، خاطرنشان كرد: در اين سال علاوه بر برگزاري چندين سمينار علمي، كنگره بين المللي شيمي با حضور بيش از سه هزار دانشمند، دانش‌پژوه و شيمي‌دان در شهريور ماه سال آينده در دانشگاه بوعلي‌سينا همدان برگزار مي‌شود.

رييس دانشگاه بوعلي سيناي همدان افزود: اين كنگره در گرايش‌هاي مختلف شامل نانوشيمي، شيمي تجزيه، شيمي آلي، شيمي معدني، شيمي فيزيك، شيمي كا ربردي، پليمر، شيمي دارويي و شيمي صنعتي بر پا خواهد شد تا محققان يافته‌هاي علمي را ارائه دهند و تعامل علمي بين دانشمندان و دانشجويان علم شيمي برقرار شود.

وي برگزاري سمينارهاي تخصصي شيمي، سمينار توسعه علم شيمي در ايران، سمينار شناسايي توانمندي‌هاي شيمي، همايش بازآموزي دبيران شيمي و برگزاري ميزگردهاي مختلف مربوط به شيمي در راديو، تلويزيون، دانشگاه‌ها و دبيرستان‌ها را از ديگر همايش‌هاي تدارك ديده شده براي سال جهاني شيمي در ايران عنوان كرد.

زلفي گل خاطرنشان كرد: علاوه بر اين همايش‌ها، مسابقات مختلف در زمينه شيمي و مراسم تقدير از شيميدانان برجسته، پژوهشگران برتر و پيشكسوتان دانش شيمي در ايران نيز در اين سال برگزار مي شود.

دبير انجمن شيمي ايران با تاكيد بر اين كه اقتصاد ايران بر پايه نفت، گاز و پتروشيمي و صنايع شيميايي است، خاطرنشان كرد: از اين رو بايد به علم شيمي در كشور به عنوان علمي كه با اقتصاد ملي مرتبط است، توجه ويژه‌اي شود. اميدواريم سال جهاني شيمي فرصت مناسبي باشد تا بتوان اين علم را به جامعه معرفي كرد.

وي تصريح كرد: قرار است كتابي با عنوان پيشگامان علم شيمي به همت «دكتر كاظم كارگشا» منتشر شود تا توليدكنندگان علم شيمي ايران در آن معرفي شوند.

همچنين كتاب ديگري با عنوان تاريخچه علم شيمي ايران به همت دكتر مهدي گلابي استاد بازنشسته دانشگاه تبريز در حال تدوين است كه اميدواريم در سال جهاني شيمي در دسترس علاقمندان قرار بگيرد.

زلفي گل تصريح كرد: علاوه بر اين ضمن پيگيري عضويت ايران در ستاد جهاني سال جهاني شيمي، راه‌اندازي مجدد گرايش دبيري شيمي و گرايش‌هاي جديد شيمي، تعيين روز شيمي، تشكيل موزه علمي و خانه شيمي و تهيه آرم و سايت مربوط به سال جهاني شيمي در ايران برنامه‌ريزي شده است.

رييس دانشگاه بوعلي‌سينا همدان در خصوص وضعيت علم شيمي ايران در جهان گفت: ايران در سال 2008 در كل علم شيمي از نظر تعداد چاپ مقالات در مجلات بين‌المللي رتبه 18 جهان را كسب كرد.

وي ادامه داد: همچنين در رشته پليمر به عنوان يكي از زير شاخه‌هاي شيمي رتبه دهم دنيا كسب شده است. البته از سال 2005 به بعد در كل علم شيمي، رتبه اول منطقه از آن ايران است و كشور تركيه را هم از لحاظ تعداد مقالات و هم تعداد ارجاعات به عنوان رقيب اصلي در سطح منطقه كنار گذاشته‌ايم.

به گفته زلفي گل در رشته شيمي آلي هم در سال 2008 رتبه سيزدهم جهان را كسب كرده‌ايم.

وي تصريح كرد: حدود 100 سال است كه نفت كشور به صورت خام فروخته مي‌شود كه براي ايران كه بيش از 20 درصد توليد علم آن در رشته شيمي است، بسيار سخت است. خصوصا اين كه رشته شيمي اولين رشته‌اي است كه در سال 65 دوره دكتري در دانشگاه شيراز داشته است.




ايران در توليد پلاسما خودكفا شد
نوشته شده در دو شنبه 14 دی 1389
بازدید : 37
نویسنده : مولوی
جشن خودكفايي ايران در توليد پلاسما به عنوان ماده اوليه محصولات خوني امروز با حضور وزير بهداشت برگزار شد.

به گزارش فارس، با پيشرفت‌هاي سريعي كه در توليد پلاسما در كشور داشته‌ايم، توانستيم در توليد پلاسما كه ماده اوليه محصولات خوني است به خصوص براي توليد IVIG و فاكتور 9 به خودكفايي برسيم و براي ساير فرآورده‌هاي خوني مانند فاكتور 8 و آلبومين نيز بخش عمده توليد اين داورها با پلاسماي ايراني انجام مي‌شود.

خودكفايي ايران در توليد پلاسما ما را به يكي از كشورهاي پيشتاز در توليد محصولات خوني در دنيا بدل مي‌كند و گر چه هنوز پالايشگاه‌ خون در كشور راه‌اندازي نشده است، ما مجبوريم براي تبديل پلاسما به فرآورده‌هاي خوني پلاسماي توليدي را به اروپا بفرستيم اما در زمينه توليد پلاسما نيز كشورهاي بسيار معدودي توان توليد دارند به همين علت ارزش خودكفايي در توليد پلاسما به هيچ وجه كمتر از توليد كامل اين فرآورده‌ها نيست.

امسال 120 هزار ليتر پلاسما فقط توسط سازمان انتقال خون توليد مي‌شود و سال آينده اين ميزان به 150 هزار ليتر افزايش مي‌يابد، بخش خصوصي نيز سال آينده به توليد 50 هزار ليتر پلاسماي استاندارد مي‌رسد؛ به اين ترتيب مي‌توانيم براي توليد ساير محصولات مشتق از پلاسما نيز از نظر ماده اوليه پلاسما به خودكفايي برسيم. در اين صورت بخش مهم پلاسماي توليدي براي IVIG و فاكتور 9 ارسال خواهد شد. اين دو همان فرآورده‌هاي پلاسمايي هستند كه در توليد آن به خودكفايي رسيده‌ايم.

با توجه به ارزش ريالي بالاي پلاسماي مورد استفاده در توليد فاكتور 9 و IVIG ،خودكفايي در توليد پلاسماي مورد نياز بيماران كشور امري افتخار‌آميز است.

علاوه بر توليد اين محصولات مشتق از پلاسما، محققان كشور موفق به توليد فاكتور 7 و 8 نوتركيب هم شده‌اند كه دستاورد مهم ديگري است كه در آينده نزديك جزئيات آن اعلام خواهد شد.




شانه كردن شديد مو موجب موخوره مي‌شود
نوشته شده در دو شنبه 14 دی 1389
بازدید : 39
نویسنده : مولوی
رئيس بخش پوست بيمارستان امام خميني(ره) گفت: شانه كردن شديد مو به نوك مو ضربه وارد مي‌كند و موجب بروز موخوره مي‌شود.

پروين منصوري در گفت‌وگو با فارس افزود: مو به عنوان يكي از اعضاي بدن محسوب مي‌شود كه براي سلامت آن بايد تلاش كرد.

وي گفت: بايد موها را ملايم و آرام شانه كرد و از شامپوهاي ملايم براي شستن موها استفاده كرد. اگر پوست سر دچار خارش، شوره يا ريزش شد بايد به پزشك مراجعه كرد تا علت آن برطرف شود.

رئيس بخش پوست بيمارستان امام خميني (ره) افزود: كساني كه داراي موهاي خشك هستند، بايد از نرم‌كننده‌هايي كه جدا از شامپو است استفاده كنند يك تا 2 دقيقه بر روي موها بماند و سپس شسته شود.

منصوري گفت: موخوره يك حالت مكانيكي است كه از ضربه زدن به موهاي خشك ايجاد مي‌شود. براي پيشگيري از موخوره بايد از برس‌هاي تيز استفاده نشود، شانه كردن شديد مو نيز به نوك مو ضربه وارد مي‌كند و موجب بروز موخوره مي‌شود.

رئيس بخش پوست بيمارستان امام خميني (ره) افزود: تغذيه مناسب براي سلامت مو بسيار اهميت دارد. تغذيه سرشار از آهن و روي به رشد بهتر موها كمك مي‌كند. در افرادي كه داراي استرس مزمن هستند، استرس موجب سفيد شدن مو مي‌شود به دليل آنكه رنگدانه‌هاي مو از بين مي‌رود. استرس همچنين موجب به هم زدن متابوليسم سيستم بدن مي‌شود و روند پيري سلول‌ها را تسريع مي‌كند.




بازدید : 59
نویسنده : مولوی
دبير هيئت اجرايي شانزدهمين دوره جشنواره تحقيقاتي علوم پزشکي رازي گفت: در اين دوره نفرات چهارم تا ششم جشنواره رازي نيز مورد تشويق و حمايت قرار مي گيرند.

محمدرضا حسني در گفت و گو با مهر با اشاره به برنامه معاونت تحقيقات و فناوري براي حمايت از تعداد بيشتري از برگزيدگان شانزدهمين جشنواره تحقيقاتي علوم پزشکي رازي افزود: در اين دوره نسبت به دوره هاي گذشته تاکيد بيشتري بر روي جنبه هاي نوآوري صورت گرفته است.

وي افزود: به دليل اينکه سهميه بنياد ملي نخبگان در حمايت از برگزيدگان رازي محدود است، نفر دوم محققين جوان و دانشجو و نفرات چهارم، پنجم و ششم محققان به عنوان برگزيدگان رازي با دريافت گرانت و اعتبار پژوهشي از سوي معاونت تحقيقات وزارت بهداشت تشويق مي شوند.

حسني يادآور شد: رتبه اول جشنواره رازي علاوه بر دريافت تنديس جشنواره، 11 سکه دريافت مي کنند و رتبه دوم 10 سکه و رتبه سوم و محقق جوان و دانشجو 9 سکه دريافت مي کنند.

دبير هيئت اجرايي شانزدهمين دوره جشنواره تحقيقاتي علوم پزشکي رازي با اشاره به گرانت هاي تحقيقاتي که در اين جشنواره ارائه مي شود ، گفت: از سوي بنياد ملي نخبگان،‌ گرانت تحقيقاتي به مبالغ 25 ميليون تومان به نفر اول، 15 ميليون تومان به نفر دوم و 10 ميليون تومان به نفر سوم و محقق جوان و دانشجو اعطاء مي شود.




دستگاه تعيين وضعيت ماهواره طلوع
نوشته شده در دو شنبه 14 دی 1389
بازدید : 52
نویسنده : مولوی
پس از دستيابي پژوهشگران کشور به دانش فني طراحي و ساخت ماهواره اخيرا محققان به دنبال دستيابي به ساير فناوري هاي نرم افزاري و سخت افزاي اين فناوري هستند که دراين راستا موفق به طراحي و ساخت دستگاه تعيين و کنترل وضعيت ماهواره طلوع شدند.

به گزارش مهر، ماهواره طلوع ، نخستين ماهواره سنجش از راه دور ايران است که در 14 بهمن سال 1388- روز ملي فناوري ماهواره اي- رونمايي شد.

اين ماهواره توسط ماهواره بر سيمرغ قابل پرتاب است و داراي فناوري هايي مانند محموله تصويربرداري، کنترل وضعيت مکانيزم ها و سلولهاي خورشيدي است. ماموريت اصلي اين ماهواره، تصويربرداري تک طيفي با تفکيک پذيري 50 متر، ذخيره و ارسال داده هاي تصوير به ايستگاه هاي زميني است.

با توجه به ويژگي هاي تصاوير ماهواره طلوع مي توان در اموري چون نقشه برداري زمين در مقياس بزرگ، مطالعه و بررسي حوضچه هاي آبي و دريا، مشاهده و ارزيابي تخريب منابع انساني، بررسي علوم کشاورزي، جنگلي، مشاهده پوشش ابرها، پراکندگي انساني و ارزيابي بلاياي طبيعي نظير زلزله،‌ سيل‌ و آتش سوزي بهره مند شد.

مدار ماهواره طلوع از نوع ارتفاع پايين و ارتفاع مدار آن بيش از 500 کليومتر است و دو سال عمر مفيد براي آن پيش بيني مي شود.انرژي ماهواره طلوع توسط آرايه هاي خورشيدي که بر روي بدنه آن نصب شده و همچنين باتري هاي ثانويه تامين مي شود. جرم اين ماهواره 100 کيلو و ابعاد اين سازه 6 ضلعي به عرض 86 و ارتفاع 100 سانتيمتر است.

اخيرا پژوهشگران دانشگاه صنعتي اميرکبير طي اجراي پروژه تحقيقاتي موفق به طراحي و ساخت دستگاه تعيين و کنترل ماهواره «طلوع» در فاز آزمايشگاهي شدند.

محمدباقر منهاج عضو هيئت علمي دانشکده مهندسي برق دانشگاه صنعتي اميرکبير در اين باره گفت: در اين پروژه موفق به طراحي و ساخت دستگاهي براي تعيين و کنترل وضعيت ماهواره «طلوع» شديم.

وي با تاکيد بر اينکه اين پروژه بر اساس نياز کارفرما تعريف و اجرايي شد ، افزود: در اين پروژه بر اساس نياز و محدوديت هايي که از سوي کارفرما اعلام شده بود تحقيقاتي در زمينه سنسورها، عملگرها و «برد» ها اجرا شد.

عضو هيئت علمي دانشکده مهندسي برق دانشگاه صنعتي اميرکبير اضافه کرد: در ادامه بر استفاده از روش هاي مختلف، تعيين و کنترل وضعيت در فازهاي از پيش تعيين شده تاکيد و متناسب با ماموريت هاي ماهواره طراحي و پياده سازي شد.

منهاج با بيان اينکه پروژه تعيين وضعيت ماهواره «طلوع» در فاز آزمايشگاهي است، خاطرنشان کرد: اين پروژه ها براي ماهواره طلوع طراحي شده است ولي در تمامي ماهواره ها با ماموريت ها و محدوديت هاي مختلف کاربرد دارد.




نقرس ،فقير و غني نمي‌شناسد
نوشته شده در دو شنبه 14 دی 1389
بازدید : 41
نویسنده : مولوی
انگشت پايتان درد مي‌گيرد. تنها چيزي كه به ذهنتان مي‌رسد اين است كه به نقرس مبتلا شده‌ايد. اين بيماري كه از گذشته به عنوان بيماري اغنيا شناخته شده بود، اغلب مفصل شست پا را درگير مي‌كند.نقرس نوعي التهاب مفصلي و يكي از دردناك‌ترين بيماري‌هاست. اين بيماري بر اثر رسوب اسيد اوريك در مفاصل ايجاد شده و سبب بروز علائم و نشانه‌هاي بيماري مي‌شود.

دكتر مسعود مهدوي، فوق تخصص روماتولوژي در اين‌باره به «جام‌جم» مي‌گويد: به‌طور معمول بيماري نقرس در سنين پايين بروز نكرده و بعد از 40 سالگي خود را نشان مي‌دهد.

وي مي‌افزايد: «اين بيماري ميان آقايان شايع‌تر است؛ اما اگر خانمي به اين بيماري مبتلا شود، به طور معمول پس از سن يائسگي خواهد بود. البته تمام اين موارد مربوط به شرايطي است كه نقرس به صورت ارثي بروز نكند. چون گاهي ممكن است افراد در سنين پايين‌تر هم به دلايل ژنتيك دچار بيماري شده و نقرس تشخيص داده شود.»

وي با اشاره به مراحل بيماري مي‌‌گويد: «با شروع بيماري، يكي از مفاصل كه شايع‌ترين آن هم مفصل شست پاست، دچار علائم مي‌شود (البته ساير مفاصل هم ممكن است گرفتار شوند). در اين شرايط به طور معمول بيمار پس از يك پياده‌روي طولاني و بعد از استراحت شبانه، هنگام صبح با درد شديد از خواب بيدار مي‌شود.»

علائم بيماري

دكتر مهدوي به علائمي كه ممكن است به دليل اين بيماري ايجاد شود، اشاره كرده و مي‌گويد: «درد، قرمزي، تورم و گرم شدن نشانه‌هاي درگيري مفصلي حاد هستند كه بايد آنها را جدي گرفت.»

وي توضيح مي‌دهد: «پس از گذشت چند ساعت، علائم به اوج خود مي‌رسد. اين وضعيت مي‌تواند بيمار را در ساعت‌هاي اول ناراحت و حتي ناتوان كند؛ به اين معني كه حركت دادن و لمس مفصل پا غيرممكن مي‌شود. گاهي بيماران ذكر مي‌كنند حتي ملحفه‌اي سبك روي مفصل نيز موجب درد مي‌شود. البته با گذشت چند ساعت ـ حداكثر 48 ساعت ـ علائم بتدريج كاهش يافته و در نهايت پس از يك هفته ديگر نشانه‌اي باقي نمي‌ماند.»

وي با تاكيد بر تشديد حملات مي‌افزايد: «در سال‌هاي بعدي ممكن است حملات افزايش يافته و مفاصل بيشتري را درگير كند. ابتدا ممكن است تنها سالي يك يا دو بار چنين حالاتي ايجاد شود، اما با افزايش سن و گذشت زمان حملات نزديك‌تر شده و مفاصل بزرگ‌تر و دورتر از شست پا ـ مفاصلي چون زانو و مچ پا ـ را نيز درگير مي‌كند.»

بيماري افراد متمول؟!

دكتر مهدوي با اشاره به اين موضوع كه مردم تصور مي‌كنند، نقرس تنها ميان افراد متمول بروز مي‌كند، مي‌گويد: «افراد ثروتمند مواد گوشتي بيشتري مصرف كرده و در نتيجه سطح اسيد اوريك خونشان بالاتر مي‌رود. در نتيجه نقرس ميان آنها بيشتر مشاهده شده است. اما امروز به غير از رژيم غذايي، زمينه‌اي از اختلال هم وجود دارد كه باعث بروز مشكل در دفع اسيد اوريك شده و همين مساله سبب رسوب داخل مفصل و بروز التهاب مي‌شود.»

تخريب مفاصل

دكتر مهدوي با ذكر اهميت درمان و پيشگيري بيماري مي‌گويد: «اگر براي اين بيماران درمان و پيشگيري مناسب و به موقع انجام نشود، آسيبي كه به مفصل وارد مي‌شود، مي‌تواند منجر به تخريب مفصل شده و عارضه‌اي دائمي ايجاد كند.»

وي مي‌افزايد: «در صورتي كه پيشگيري و درمان بموقع انجام نشود، درگيري كليه از ديگر عوارض ديررس نقرس خواهد بود.»

مراجعه به پزشك

اين پزشك متخصص در مورد اهميت مراجعه بموقع به پزشك يادآور مي‌شود: «حتي كساني كه نشانه‌اي از بيماري نقرس ندارند، اما در آزمايشات معمولي اسيداوريك‌شان از حد مشخصي بالاتر است و ساير عوامل خطر مانند چاقي و فشارخون را نيز دارند بايد تحت درمان قرار گيرند. شروع بيماري نقرس بايد حتماً تحت نظر بوده و درمان مرحله حاد انجام شود. اما پس از آن هم به مدت چند ماه يا چند سال ممكن است به درمان‌ و پيشگيري نياز باشد.»

علل بروز بيماري

دكتر مهدوي در مورد علل بروز نقرس توضيح مي‌دهد: «اختلال متابوليسم اسيد اوريك سبب بروز بيماري است كه اين اختلال هم مي‌تواند به صورت ژنتيك و مادرزادي باشد و هم در بزرگسالي به وجود آيد. رژيم غذايي كه باعث افزايش اسيداوريك خون شود نيز مي‌تواند بيماري را تشديد كند. البته ضربات و فشارهاي مكانيكي وارد بر مفاصل هم گاهي زمينه‌ساز بروز اين بيماري خواهند بود.»

رژيم غذايي در كنار درمان

با اين‌كه با رژيم غذايي مناسب ممكن است احتمال بروز و پيشرفت بيماري كاهش يابد، اما درمان دارويي را نيز نبايد ناديده گرفت. وي دراين‌باره مي‌گويد: «با رژيم غذايي مناسب مي‌شود، كنترل بهتري انجام داد، اما رژيم غذايي به تنهايي براي درمان يا پيشگيري كافي نيست و حتماً بايد درمان دارويي را نيز در نظر داشت. رژيم غذايي نيز براي افراد با شرايط مختلف متغير است. اما بهتر است مصرف مواد غذايي گوشتي، دل، قلوه، جگر و... را محدود كرده و درمان دارويي را هم طبق نظر پزشك ادامه داد.»

در بيماري نقرس 3 اصل درماني را نبايد فراموش كرد؛ پيشگيري از افزايش اسيد اوريك، درمان حملات مفصلي حاد و در نهايت پيشگيري از عوارض مفصلي و كليوي.

بنابراين در صورت بروز مشكل، مراجعه به پزشك متخصص و درمان و پيگيري را فراموش نكنيد.

نيلوفر اسعدي بيگي 
گروه سلامت




فرار در يك چشم به هم زدن
نوشته شده در دو شنبه 14 دی 1389
بازدید : 50
نویسنده : مولوی
سوار شدن بر سرعتي‌ترين خودروهاي جهان براي اكثر مردم يك رويا به شمار مي‌آيد. تنها افراد بسيار اندكي هستند كه اين حس هيجان‌انگيز را تجربه كرده‌اند و اگر از آنها درباره لحظاتي كه با سرعت‌هاي خيره‌كننده در جاده‌ها حركت مي‌كرده‌اند سوال كنيد حرف‌هاي زيادي براي گفتن خواهند داشت. مجموعه‌اي از فناوري‌هاي برتر دست به دست هم مي‌دهند تا چنين خودروهايي ساخته شوند.

بدنه فوق آيروديناميك، وزن كم، به كارگيري تايرهاي مخصوص و حتي برجستگي‌هاي كوچك و بزرگ روي بدنه خودرو همگي در اين فرآيند نقش دارند. در اين گزارش با 6خودروي سرعتي جهان كه سال‌هاي 2011ـ2010 همچنان در فهرست برترين خودروها از اين حيث قرار دارند آشنا مي‌شويم.

بوگاتي ويرون

حداكثر سرعت: 429 كيلومتر بر ساعت

صفر تا 100: 5‌/‌2 ثانيه

بايد پذيرفت كه در دنياي خودروهاي برتر، بوگاتي ويرون يك عضو فاخر و متفاوت است. حداكثر سرعت اين غول جاده‌ها 429 كيلومتر بر ساعت است كه از اين حيث تاكنون هيچ خودرويي در تاريخ خودروسازي جهان به گرد پاي آن نرسيده است. اين خودرو كه يكي از زيباترين‌هاي آن با تلفيق هنرمندانه رنگ‌هاي نارنجي و مشكي ارائه شده است (البته گفتني است كه رنگ خودروهاي بوگاتي ويرون صرفا براساس نظر مشتريان انتخاب مي‌شود) صفر تا 100 كيلومتر بر ساعت را تنها در 5‌/‌2 ثانيه طي مي‌كند حال آن‌كه در دنياي خودروهاي سرعتي، درباره خودروهايي بحث و بررسي مي‌شود كه صفر تا 100 را عمدتا زير 9‌/‌3 ثانيه طي مي‌كنند اما درباره بوگاتي صحبت از 5‌/‌2 ثانيه است. دستيابي به اين سرعت به موتوري پرتوان با گنجايش 8 ليتر و 1200 اسب بخار توان نياز است.

آلومينيوم، بخش اصلي فلز به كار گرفته شده در موتور اين خودرو است. قيمت پايه اين خودرو يك ميليون و 700 هزار دلار عنوان شده است. آخرين بار اين خودرو (البته نسخه اسپرت آن موسوم به (Super Sport Version)‌ در 10 جولاي سال 2010 مورد بررسي قرار گرفت كه باز هم حداكثر سرعت 429 كيلومتر براي آن ثبت شد. بسياري از شركت‌هاي خودروسازي جهان اميدي به شكستن اين ركورد حداقل تا چند سال آينده ندارند و همواره در تلاش هستند تا با ارائه محصولاتي برتر به دنبال رتبه‌هاي بعدي در فهرست خودروهاي سرعتي جهان قرار گيرند.

اس اس سي آلتيميت آئرو

حداكثر سرعت: 413 كيلومتر بر ساعت

صفر تا 100: 7‌/‌2 ثانيه

اين خودرو تا پيش از پيدا شدن سر و كله بوگاتي ويرون در رتبه نخست فهرست سرعتي‌ترين خودروهاي جهان قرار داشت اما اكنون در رتبه دوم جاي دارد. آلتيميت آئرو داراي حداكثر سرعتي در حدود 413 كيلومتر بر ساعت است كه از اين نظر فاصله زيادي با بوگاتي ويرون ندارد و به عقيده كارشناسان امور خودرو اگر اصلاحاتي در بخش‌هايي از موتور آن صورت گيرد مي‌توان اميدوار بود كه باز هم در صدر اين فهرست قرار گيرد. آلتيميت آئرو كه از موتوري دوقلوي توربيني بهره مي‌برد 8 سيلندري بوده و صفر تا 100 كيلومتر را تنها در 7‌/‌2 ثانيه طي مي‌كند يعني تنها 2/0 ثانيه بيشتر از بوگاتي ويرون. توان موتور 1183 اسب بخار است. در كل اين خودرو فاصله ميلي‌متري با بوگاتي دارد كه اين خود نشان‌دهنده ظرافت فناوري‌هاي به كار گرفته شده در آنهاست. قيمت پايه اين خودرو در حدود 654 هزار دلار است كه اين نكته موجب مي‌شود تا توليد آن تنها بر اساس سفارشات صورت گيرد. اين دقيقا همان فرآيندي است كه درخصوص بوگاتي ويرون و بسياري از خودروهاي سرعتي و گرانقيمت جهان ديده مي‌شود. در حد فاصل مارس سال 2007 تا جولاي 2010 اين خودرو بارها از سوي مقامات كتاب ركوردهاي جهاني گينس مورد بررسي و آزمايش قرار گرفت كه همواره با ثبت ركوردهاي خيره‌كننده به عنوان سرعتي‌ترين خودروي جهان شناخته مي‌شد اما اكنون جاي خود را به بوگاتي شكست‌ناپذير داده است. اس اس سي آلتيميت آئرو در زمره آيروديناميك‌ترين خودروهاي جهان جاي دارد.

سالين اس سون توربو دوقلو

حداكثر سرعت: 399 كيلومتر بر ساعت

صفر تا 100: 2‌/‌3 ثانيه

از اينجا به بعد با خودروهايي سر و كار داريم كه صفر تا 100 آنها بالاتر از 3 ثانيه است. اين خودرو صفر تا 100 را در 2‌/‌3 ثانيه طي مي‌كند. موتور سالين اس سون تمام آلومينيوم بوده و از نوع توربيني دوقلوست. اين موتور 8 سيلندري تواني درحدود 750 اسب بخار دارد كه تفاوت فاحشي با 2 خودروي ابتدايي اين فهرست دارد با اين حال زماني كه در جاده‌هاي صاف كوهستاني حركت مي‌كند مي‌توان حس كرد كه يكي از خودروهاي سرعتي جهان را نگاه مي‌كنيم. سالين اس سون 399 كيلومتر بر ساعت حداكثر سرعت دارد و براي خريد آن حداقل بايد 555 هزار دلار پرداخت. از اين رو اين خودرو هم از آن دست محصولاتي است كه بايد در ابتدا پول آن را پرداخت و پس از چندي آن را دريافت كرد. برجستگي‌هاي مشهودي كه در بدنه خودرو بويژه روي درها ديده مي‌شود در عبور هر چه بهتر جريان شديد هوا از بدنه آن تأثيرگذار است. گذشته از آن جريان هوا از دو دريچه بزرگي كه در رخ جلويي خودرو تعبيه شده است وارد قسمت موتوري شده و آن را تا حد قابل توجهي خنك نگه مي‌دارد.

نكته: بدنه فوق آيروديناميك، وزن كم، به كارگيري تايرهاي مخصوص و حتي برجستگي‌هاي كوچك و بزرگ روي بدنه خودرو همگي در افزايش سرعت خودرو نقش دارند

البته اين ابتكار عملي است كه در اكثر خودروهاي سرعتي جهان ديده مي‌شود. به عقيده كارشناسان امور خودرو، رخ جلويي اين خودرو اين تصور را به ذهن بيننده القا مي‌كند كه سالين اس سون هيچ‌گاه متوقف نمي‌شود.

كوينگسگ سي سي ايكس

حداكثر سرعت: 394 كيلومتر بر ساعت

صفر تا 100: 2‌/‌3 ثانيه

به‌راستي بايد قبول كرد كه در مقايسه خودروهاي سرعتي جهان تفاوت‌ها بسيار اندك است. مقايسه‌اي ميان كوينگسگ سي سي ايكس و سالين اس سون نشان مي‌دهد كه اين دو خودرو تنها در حداكثر سرعت آن هم تنها به خاطر 5 كيلومتر با يكديگر تفاوت دارند. كوينگسگ سي سي ايكس همچون خودروي بالاتر خود يعني سالين، صفر تا 100 را در 2‌/‌3 ثانيه طي مي‌كند. موتور اين خودرو 8 سيلندري است كه در قالب زاويه 90 درجه چيده شده‌اند. موتور توان چشمگيري درحدود 806 اسب بخار دارد كه از اين حيث از سالين اس سون نيز بالاتر است. قيمت پايه اين خودرو 545 هزار دلار است. كوينگسگ سي سي ايكس در سوئد ساخته مي‌شود و گرچه در سالهاي اخير تلاش زيادي كرده‌اند تا آن را در زمره سرعتي‌ترين خودروهاي جهان قرار دهند اما براي رسيدن به خودروهايي نظير بوگاتي يا آلتيميت آئرو كار بسيار سختي پيش روي دارد. يكي از نكات بارزي كه درخصوص اين خودرو ديده مي‌شود كشيدگي قابل توجه بدنه آن است به طوري‌كه تقريبا مي‌توان گفت اتاق خودرو و قسمت‌هاي جلو و عقب آن در يك خط انحنادار قرار گرفته‌اند. اين ابتكار عمل موجب شده كه كوينگسگ سي سي ايكس حتي از سالين اس سون نيز آيروديناميك‌تر باشد. از اين روست كه كارشناسان معتقدند با انجام برخي اصلاحات در موتور خودرو مي‌توان شاهد سبقت گرفتن آن از سالين و رسيدن به رتبه سوم اين فهرست بود.

مك لارن اف وان

حداكثر سرعت: 386 كيلومتر بر ساعت

صفر تا 100: 2‌/‌3 ثانيه

از همان روزي كه از اين خودروي سرعتي پرده‌برداري شد يك پرسش اساسي درباره آن مطرح بود و آن اين‌كه چرا برف پاك‌كن آن اينقدر بزرگ و آزاردهنده براي چشم است! البته هرچه باشد اين يك مك لارن اف وان است و آنقدر نقاط قوت دارد كه اين برف پاك كن در برابر آن به چشم نمي‌آيد. مك لارن اف وان، صفر تا 100 را همچون دو خودروي قبلي در 2‌/‌3 ثانيه طي مي‌كند. اين نكته نشان مي‌دهد كه فاصله ميان خودروهاي سرعتي جهان بسيار اندك و در برخي موارد اصلا فاصله‌اي وجود ندارد. با اين حال حداكثر سرعت آن چند كيلومتر كمتر است. مك لارن اف وان 386 كيلومتر بر ساعت سرعت دارد. نكته جالب توجه اين است كه موتور نصب شده روي اين خودرو BMW S70/2 است. موتور از نوع 12 سيلندري است كه با زاويه 60 درجه نسبت به هم چيده شده‌اند. اما توان موتور خيره‌كننده است: 627 اسب بخار كه آن را بالاتر از دو رقيب قبلي خود قرار مي‌دهند اما زماني كه تمامي ويژگي‌ها را در كنار هم مي‌سنجيم به ناچار بايد مك لارن اف وان را در رتبه پنجم سرعتي‌ترين خودروهاي جهان قرار دهيم. مقايسه اين خودرو با ساير خودروهاي اين فهرست دربرگيرنده نكات ديگري نيز هست، به عنوان مثال قيمت اين خودرو نسبت به جايگاه آن بسيار زياد است: 970 هزار دلار. اگر نگاهي به درهاي آن بيندازيد متوجه مي‌شويد كه شباهت زيادي به بال‌هاي خفاش دارد.

شيشه جلويي مك لارن اف وان بزرگ‌تر از حد معمول است. اين ابتكار عمل موجب مي‌شود تا راننده اشراف بيشتري به مسير پيش رو داشته باشد. مك لارن اف وان با رنگ مشكي يا سورمه‌اي تيره يك محصول بسيار جذاب‌تر به نظر مي‌رسد.

فراري انزو

حداكثر سرعت: 349 كيلومتر بر ساعت

صفر تا 100: 4‌/‌3 ثانيه

شايد بسياري فكر مي‌كردند كه حداقل يكي از محصولات فراري در رتبه اول تا سوم اين فهرست جاي داشته باشد اما حقيقت اين است كه ساير برندهاي كوچك و بزرگ خودروسازي جهان در سال‌هاي اخير دست به كارهاي بزرگي زده‌اند. فراري انزو در رتبه ششم اين فهرست جاي دارد. اين خودرو صفر تا 100 را در 4‌/‌3 ثانيه طي مي‌كند. البته در مقايسه با خودروي قبلي اين فهرست حداكثر سرعت به مراتب كمتري نيز دارد: 349 كيلومتر بر ساعت. موتور اين خودرو نيز تمام آلومينيومي و از نوع 12 سيلندري است كه البته با توان 660 اسب بخار موجب مي‌شود تا بسياري از كارشناسان عينك خود را براي چند ثانيه‌اي هم كه شده از روي چشمان خود بردارند.

قيمت فراري انزو از 670 هزار دلار آغاز مي‌شود. نكته جالب توجه اين است كه تاكنون تنها 399 دستگاه از آن ساخته شده است و عجيب‌تر آن‌كه هر بار تصادفي در گوشه و كنار جهان روي دهد كه يك پاي ماجرا فراري انزو باشد بر قيمت آن افزوده مي‌شود. گرچه اين خودرو فاصله زيادي با بوگاتي يا آلتيميت آئرو دارد با اين حال آنهايي كه سوار بر فراري انزو مي‌شوند از اين نكته مطمئن هستند كه سوار بر يكي از محصولات فراري شده‌اند.

مهدي پيرگزي
جام جم




بازدید : 52
نویسنده : مولوی
پژوهشگران مرکز رشد واحدهاي فناور استان گيلان با بهره‌گيري از نانوذرات نقره ، موفق به توليد پارچه‌هاي رسانا شدند.

به گزارش ايسنا، از جمله کاربردهاي اين منسوجات به توليد الکتريسيته از دماي بدن و عدم تشخيص به‌ وسيله‌ دوربين‌هاي حرارتي اشاره شده است. همچنين اين منسوجات در توليد کيف موبايل ضد امواج و کيف کارت بانک‌هاي اعتباري نيز قابل استفاده است.

به گفته مسوولان اين مرکز، در توليد اين منسوجات از نانوذرات سنتز شده نقره در آزمايشگاه‌هاي مرکز رشد استفاده شده که نسبت به نانوذرات آماده داراي مزايايي از جمله افزايش ثبات نانوذرات به کار برده شده در منسوجات است.

ثبات در برابر مواد اسيدي و قليايي، تعرق، شست‌وشو و افزايش نفوذپذيري هوا از جمله خواصي است که اين منسوجات با استفاده از نانوذرات نقره از آنها برخوردار شده‌اند.

به گفته مسوولان اين طرح، توليد منسوجات رسانا از سال 86 در ابتدا با هدف دريافت سيگنال‌هاي قلب و ارسال آن به صورت امواج به پزشک معالج آغاز شد، اما به دليل هزينه‌

بر بودن طرح، تغييراتي در طرح اوليه از سوي مسوولان پروژه داده شده و طرح جديد در قالب توليد الکتريسيته از دماي بدن با استفاده از منسوجات ادامه پيدا کرده و به نتيجه رسيده است.




بازدید : 48
نویسنده : مولوی
محققان دانشگاهي در آمريكا به اين نتيجه دست يافتند كه استفاده از رژيم غذايي مديترانه‌اي مي‌تواند در يادآوري خاطرات و جلوگيري از آلزايمر موثر واقع شود.

به گزارش ايسنا،‌ بر اساس تحقيقاتي كه توسط دانشكده پزشكي دانشگاه «راش» در ايالت نيويورك آمريكا انجام شد، محققان و پزشكان به اين نتيجه دست يافتند كه رژيم غذايي حاوي انواع ميوه‌ها، سبزيجات، روغن زيتون، حبوبات و ماهي كه در ظرف غذايي سكنه مديترانه مورد مصرف قرار مي‌گيرد، مي‌تواند باعث جلوگيري از آلزايمر شود.

بر اساس اين تحقيق كه در خبرگزاري رويترز نيز منتشر شده است رژيم غذايي مديترانه‌اي براي تمامي سنين مورد استفاده قرار مي‌گيرد، اما افرادي كه مرز 60 سالگي را گذرانده‌اند بايد بيش از سايرين از اين رژيم غذايي استفاده كنند.

همچنين بر اساس تحقيقات انجام شده بر روي ظرف غذايي مديترانه‌اي مشخص شد كه مواد مورد استفاده در اين رژيم باعث جلوگيري از بروز بيماري‌هاي قلبي عروقي، ديابت و سرطان مي‌شود.

«كريستين تانگني» يكي از محققان اين پروژه در اين باره، افزود: استفاده از رژيم‌هاي غذايي مناسب به ويژه آن‌ دسته كه حاوي مواد مغذي و انواع ويتامين‌ها هستند، مي‌توانند نقش موثري در كاهش بروز آلزايمر يا فراموشي مزمن ايفا كنند. با اين حال، استفاده از اين رژيم غذايي به عنوان درمان اصلي اين بيماري نيازمند تحقيقات بيشتر است.




جدول سهم ايران از توليد علم جهاني
نوشته شده در دو شنبه 14 دی 1389
بازدید : 51
نویسنده : مولوی
مديرکل امور پژوهشي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري با تشريح سهم ايران از توليد علم جهاني طي 6 سال گذشته خبر داد و گفت: در حال حاضر در زمينه توليد علم از کشورهاي مصر، عربستان و پاکستان جلو افتاديم اما از ترکيه همچنان عقب تر هستيم.

فيروز بختياري نژاد در گفتگو با مهر در تشريح وضعيت توليد علم ايران با بيان اينکه ايران به جايگاه توليد يک درصد از علم جهان رسيد ، گفت: توليد علم ايران در انتهاي 2009 ميلادي 17000 و توليد علم جهاني يک ميليون و 670 هزار است به اين ترتيب ايران در سال 1389 براي اولين بار توانست يک درصد علم دنيا را توليد کند.

بختياري نژاد ميزان توليد علم ايران در سال 84 را 0.3 درصد توليد علم جهاني، در سال 85 برابر 0.4 درصد، در سال 86 برابر  0.5 ، در سال 87 برابر 0.7 درصد و در سال 88 برابر 0.8 درصد توليد علم جهاني اعلام کرد و افزود: برنامه وزارت علوم، تحقيقات و فناوري اين است که تا پايان برنامه پنجم توسعه يعني تا پايان سال 1393 توليد علم ايران به دو درصد توليد علم جهاني و تا پايان چشم انداز 20 ساله نظام يعني تا سال 1404 اين ميزان به 4.5 درصد برسد.

سال سهم ايران از توليد علم جهاني (درصد)
1384 0.3
1385 0.4
1386 0.5
1387 0.7
1388 0.8
1389 1

مديرکل امور پژوهشي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري خاطرنشان کرد: براي اينکه 4.5 درصد توليد علم جهان توسط ايران صورت گيرد بايد در سال 1404 برابر 96000 اثر بديع علمي که جهان قبول مي کند را توليد کنيم که اين اثر بديع جهاني معمولا مقالاتي است که در پايگاه استنادي بين المللي ثبت مي شود لذا وزارت علوم، تحقيقات و فناوري بايد بتواند پژوهش را هدايت کند تا به اين جايگاه برسيم و به نظر مي رسد رسيدن به آن يک امر قابل دسترس است.

بختياري نژاد با پيش بيني اينکه علم جهان در سال 1404 به اندازه دو ميليون و 150 هزار مقاله داشته باشد،گفت: براي اينکه در سال 1404، 4.5 درصد توليد علم جهان توسط ايران صورت گيرد بايد در پايان اين سال برابر 96 هزار مقاله علمي در پايگاه استنادي بين المللي ثبت کنيم.

وي درباره سرعت رشد توليد علم در ايران و دنيا نيز گفت: دنيا در زمينه افزايش اثرات بديع علمي سالانه دو درصد رشد دارد و  متوسط رشد توليدات علمي ايران از سال 1990 تا 2000 ميلادي برابر 23 درصد سالانه افزايش پيدا کرده است. از سال 2000 تا 2010 نيز رشد توليدات علمي ايران در حدود 32 درصد بوده بنابراين متوسطي که در اين زمينه براي کشورمان در نظر گرفته ايم تقريبا 26 درصد است. اعتقاد داريم دستيابي به اين 26 درصد کاملا منطقي و قابل دسترس و امکان پذير است.

مديرکل امور پژوهشي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري با بيان اينکه رشد توليد علم ايران 13 برابر جهاني است ، يادآور شد: توليد علم جهاني در 10 سال گذشته 2 درصد بوده و اين ميزان براي ايران 26 درصد بوده است. فکر مي کنيم در 10 سال آينده حتما درصد توليد علم ايران به بيش از 26 درصد مي رسد و اين درصد در دنيا نيز بيشتر از 2 درصد نخواهد بود.

بختياري نژاد با بيان اينکه قطعا در زمينه توليد علم مي توانيم به برنامه چشم انداز 20 ساله نظام دست پيدا کنيم گفت: در حال حاضر در زمينه توليد علم از کشورهاي مصر، عربستان و پاکستان جلو افتاديم اما از ترکيه عقب هستيم. در پايان برنامه پنجم مي توانيم به ترکيه برسيم و تا پايان چشم انداز 20 ساله نظام قطعا از ترکيه جلوتر هستيم.

وي در مقايسه ايران با ترکيه در زمينه توليد علم تصريح کرد: 17000 مقاله از ايران در سال 2009 در پايگاه استنادي بين المللي ثبت شده است و ترکيه در انتهاي سال 2009 برابر 26000 مقاله نمايه شده بين المللي داشته است. با اين سرعت رشدي که ايران در توليد علم دارد پيش بيني مي کنيم قطعا تا 5 سال ديگر به ترکيه خواهيم رسيد و در سال آخر چشم انداز 1404 حتما از ترکيه جلو خواهيم زد.




بازدید : 38
نویسنده : مولوی
معاون علمي و فناوري رئيس‌جمهور با بيان اين‌كه همزمان با ايام الله دهه مبارك فجر سومين جشنواره ملي نوآوري برگزار خواهد شد گفت: اين جشنواره در سه بخش داوري اختراعات، تجاري ‌سازي اختراعات و نوآوري‌ها و داوري اختراعات تجاري شده برگزار مي‌شود.

دكتر نسرين سلطانخواه روز جمعه در گفتگو با ايرنا، از برگزاري سومين جشنواره ملي نوآوري و شكوفايي فجر انقلاب اسلامي ايران خبر داد و گفت:‌ سومين جشنواره ملي نوآوري و شكوفايي فجر انقلاب اسلامي همزمان با ايام‌الله دهه مباركه فجر از هجدهم تا بيست و يكم بهمن 1389 در سه بخش داوري اختراعات، تجاري ‌سازي اختراعات و نوآوري‌ها و داوري اختراعات تجاري شده در محل مصلاي بزرگ امام خميني(ره) تهران برگزار مي‌شود.

وي گفت:ثبت نام براي حضور در جشنواره از تاريخ يكم تا بيستم دي ماه از طريق سامانه اينترنتي ثبت نام در وبگاه بنياد ملي نخبگان فراهم مي‌باشد.

سلطانخواه گفت: اختراعاتي كه سه مولفه داشتن پايه‌هاي علمي، عدم تكراري و وجود نوآوري و شرايط كاربردي شدن را داشته باشند از سوي بنياد نخبگان مورد حمايت قرار مي‌گيرد.

رئيس بنياد ملي نخبگان همچنين در پاسخ به اين سوال كه رسانه‌هاي غربي مهاجرت نخبگان را به عنوان فرار مغزها القا مي‌كنند، افزود: اين يكي ديگر از جنگ‌هاي رواني دشمنان است كه همواره آن را برعليه نظام جمهوري اسلامي ايران به كار گرفته‌اند.

وي يادآور شد:جمهوري اسلامي ايران يك كشور با مرزهاي باز است و محدوديتي براي مهاجرت نخبگان براي كسب علم و تحقيقات علمي به ساير كشورها وحود ندارد و مهاجرت نخبگان به فرا مرزهاي كشور براي كسب علم و دستيابي به قله‌هاي دانش است و اين موضوع در ساير كشورها نيز وجود دارد.

به گفته وي، نخبگان علمي ايران پس از دانش اندوزي و كسب علم در فراي مرزها دوباره براي خدمت به كشور به وطن باز مي‌گردند و زمينه بازگشت نخبگان فراهم است.

با حضور معاون رئيس‌جمهور و رئيس بنياد ملي نخبگان كشور دفتر استاني نخبگان چهارمحال وبختياري راه اندازي شد.




چين پرجمعيت‌ترين کشور آنلاين
نوشته شده در دو شنبه 14 دی 1389
بازدید : 42
نویسنده : مولوی
گزارشهاي رسمي جديد، چين را با داشتن 450 ميليون نفر کاربر اينترنتي رکورد دار مالکيت بيشترين کاربر در سطح جهان اعلام مي کند، در حالي که اين کشور از نظر سرعت و نفوذ زباني در جهان مجازي شرايط چندان مناسبي ندارد.

به گزارش مهر، تعداد کاربران اينترنت در کشور چين که پيش از اين نيز رکورددار تعداد کاربران در سطح جهان به شمار مي رفت در سال 2010 به 450 ميليون نفر يعني به بيش از يک سوم جمعيت کل کشور چين رسيده است.

آمارهاي رسمي در اين کشور نشان مي دهند تا پايان ماه نوامبر تعداد کاربران با افزايشي 20.3 درصدي نسبت به سال پيش مواجه شده است، جمعيت چين در حال حاضر بالاي 1.3 ميليارد نفر است.

با وجود اينکه چين از نظر تعداد کاربران اينترنتي رتبه اول جهان را به دست آورده است، از نظر زبان اينترنت و سرعت نتوانسته بر جهان مجازي غلبه پيدا کند زيرا هم اکنون زبان غالب بر دنياي اينترنت زبان انگليسي و پر سرعت ترين اينترنت جهان به کره جنوبي تعلق دارد.

بر اساس گزارشي که وب سايت IWS ارائه کرده است هم اکنون در حدود 536 ميليون کاربر اينترنت در جهان از زبان انگليسي، 444 ميليون کاربر از زبان چيني، 153 ميليون کاربر از زبان اسپانيايي، 99 ميليون کاربر از زبان ژاپني، 82 ميليون کاربر از زبان پرتغالي، 75 ميليون کاربر از زبان آلماني، 65 ميليون کاربر از زبان عربي، 59 ميليون کاربر از زبان فرانسوي و روسي، و 39 ميليون کاربر از زبان کره اي استفاده مي کنند.

جدول رتبه بندي کاربران اينترنت بر اساس زبان در سال 2010

زبانتعداد کاربرانجمعيت زبانها در جهان
 انگليسي 536،564،8371،277،528،133 
چيني 444،948،013 1،365،524،982 
اسپانيايي 153،309،074 420،469،703 
ژاپني 99،143،700 126،804،433 
پرتغالي82،548،200 250،372،925 
آلماني 75،158،584 95،637،049 
عربي65،365،400 347،002،991 
فرانسوي 59،779،525 347،932،305 
روسي 59،700،000 139،390،205 
کره اي 39،440،000 71،393،343 
 10 زبان برتر1،615،957،333 4،442،056،069 
بقيه زبانها 350،557،483 2،403،553،891 

از سويي ديگر بر اساس گزارش وب سايت Speedtest.net که آخرين گزارش سرعت اينترنت را در سرتاسر جهان بر روي وب سايت خود قرار مي دهد، کره جنوبي همچنان از نظر سرعت اينترنت، دانلود و آپلود، بر کل جهان برتري دارد. سرعت دانلود در اين کشور 36.97 مگابيت بر ثانيه و سرعت آپلود 20.39 مگابيت بر ثانيه است. پس از کره جنوبي کشورهاي جزاير آلند، لاتويا، ليتواني، روماني، جمهوري مولدوا، سوئد، هلند، ژاپن و لوکزامبورگ 9 کشور ديگر جهان را تشکيل مي دهند که پر سرعت ترين اينترنتهاي جهان را به کاربران خود هديه داده اند.

در اين ميان چين با اين حجم از تعداد کاربران، از نظر سرعت اينترنت رتبه هشتاد و سوم جهان را به خود اختصاص داده است، و در عين حال بهتر است در بالاي صفحه اين گزارش به دنبال نام ايران نباشيد، نام ايران در انتهاي صفحه و در رتبه 176 جا خوش کرده است در حالي که سرعت دانلود در کشوري با 33 ميليون و 200 هزار نفر کاربر، 0.68 مگا بيت بر ثانيه اعلام شده است. اين در حالي است که در گزارشي که هفت ماه پيش از اين وب سايت منتشر شد ايران با سرعت اينترنت 0.61 مگابيت بر ثانيه رتبه 144 را به دست آورده بود.

جدول 10 کشور برتر جهان از نظر سرعت اينترنت

کشورسرعت دانلودسرعت آپلود
کره جنوبي36.9720.39
جزايد آلند28.3113.49
لاتويا25.7913.91
ليتواني24.5315.24
روماني23.209.76
جمهوري مولدواي22.849.04
سوئد21.908.21
هلند21.205.39
ژاپن20.0510.43
لوکزامبورگ18.4811.05

بر اساس گزارش اين وب سايت، در آفريقا پر سرعت ترين اينترنت به کشور روآندا با 9.70 مگابيت بر ثانيه سرعت اختصاص دارد. پر سرعت ترين اينترنت در آسيا به کره جنوبي اختصاص داشته و در منطقه اقيانوسيه استراليا با 8.21 مگا بيت بر ثانيه، در اروپا جزاير آلند با 28.31 مگا بيت بر ثانيه، در آمريکاي شمالي، ايالات متحده با 9.83 مگا بيت بر ثانيه و در آمريکاي جنوبي کشور شيلي با 6.46 مگابيت بر ثانيه پر سرعت ترين کشورها در هر منطقه را تشکيل مي دهند.

ثبت آمار تعداد کاربران جهان از دسامبر 1995 آغاز شده است، زماني که تنها 0.4 درصد از جمعيت جهان کاربر اينترنت بوده اند. در اين سال تعداد کاربران در جهان 16 ميليون نفر به ثبت رسيده است.

با گذشت يک سال تعداد کاربران در 1996 تقريبا دو برابر شده و به 36 ميليون نفر رسيد و با گذشت 10 سال پس از اولين آمارگيري از تعداد کاربران جهان، اين تعداد به يک ميليارد و 18 ميليون نفر رسيده بود. پنج سال پس از آن، در دوره اي که اينترنت بخش جدايي ناپذير زندگي تمامي انسانهاي جهان، چه ساکنان کشورهايي با سرعت بالاي اينترنت و چه ساکنان کشورهايي با سرعت پايين اينترنت، شده است، تعداد تقريبي کاربران اينترنت در کل جهان به يک ميليارد و 971 ميليون نفر رسيده است، به بياني ديگر در آخرين روز از سال 2010 تعداد تقريبي کاربران اينترنت در جهان 28.8 درصد از کل جمعيت جهان را تشکيل مي دهد.




ماه يکشنبه به ملاقات عطارد مي‌رود
نوشته شده در دو شنبه 14 دی 1389
بازدید : 37
نویسنده : مولوی
سياره عطارد روز يکشنبه 12 دي ماه به نزديکترين فاصله خود با ماه مي رسد.

به گزارش مهر، در ساعت 18 و 29 دقيقه روز يکشنبه 12 دي ،‌ ماه به نزديکترين فاصله خود با سياره عطارد مي رسد.

عطارد يا تير، نزديکترين سياره به خورشيد است. از اين رو دماي آن در روز به 400 درجه سانتيگراد مي رسد. عطارد جو ندارد و نمي تواند گرما را نگه دارد؛ از اين رو دماي شب و روز آن تفاوت زيادي با هم دارند.

عطارد نزديکترين سياره به خورشيد و نيز کوچکترين سياره خاکي است. هر سال در حدود سه بار به عنوان ستاره درخشان شامگاهي در نزديکي افق غروب خورشيد و نيز به عنوان يک ستاره صبحگاهي ظاهر مي شود. در مواقعي عطارد در درخشندگي شبيه زحل مي شود اما معمولا به واسطه درخشندگي همسايه اش خورشيد ، ناپديد مي شود.

پديده مقارنه در ساعت 18 و 29 دقيقه با زاويه جدايي 7 درجه رخ خواهد داد.




بازدید : 35
نویسنده : مولوی
مطالعات جنجال برانگيزي که به تازگي نتايج آن منتشر شده، اين فرضيه را مطرح مي کند که الگو هاي حلقوي شکل و شبح واري که در آسمان ها ديده مي شوند ، مي توانند تصويري از جهاني باشند که قبل از انفجار بزرگ وجود داشته است.

 به گزارش مهر ، در صورتي که اين نظريه درست باشد، پرتوهاي کيهاني اولين شواهد واقعي مبني بر اين واقعيت هستند که جهان کنوني ما جوانترين بخش از رشته اي بي نهايت از جهان هاي متوالي و احيا شده است.

اخترشناسان اين الگوهاي حلقوي را طي بررسي جديد از پس زمينه ريزموجي کيهاني جهان يافته اند، اين پس زمينه بازمانده تشعشعاتي است که از انفجار بزرگ به جا مانده و اکنون در جهان نفوذ کرده است در بسياري از اين الگوهاي حلقه مانند که به موجي در يک برکه شباهت دارند، حرارت نسبت به ديگر بخش هاي پس زمينه ريزموجي کيهاني يا CMB يکنواخت تر است.

به گفته راجر پنروز از دانشگاه آکسفورد و «واحه گورزاديان» از موسسه فيزيک ايروان در ارمنستان، يکي از دلايل قابل قبول براي وجود اين پديده مي تواند اين باشد که چنين حلقه هايي در زمان جهاني پيش از جهان کنوني و در اثر برخورد سياهچاله ها با يکديگر به وجود آمده اند. دانشمندان معتقدند زماني که دو سياهچاله با يکديگر برخورد مي کنند امواجي از انرژي از خود ساطع مي کنند که به امواج گرانشي شهرت دارند، هرچه سياهچاله هاي در حال برخورد با يکديگر عظيم تر باشند، امواج شديدتر، بيشتر و قدرتمندتري ايجاد خواهند شد.

امواج گرانشي تار و پود فضا-زمان را مختل مي کنند و به گفته «پنروز» و گورزاديان، اين امواج مي توانند نشانه هايي از مسير خود را به شکل الگوهاي حلقه اي شکل به جا گذاشته باشند. در صورتي که جهان ما يکي از جهانهاي دوباره متولد شده باشد، اين مي تواند به آن معني باشد که حلقه ها از انفجار بزرگ جان سالم به در برده اند و اکنون اين فرصت را به وجود آورده اند تا با کمک آنها از ميان انفجار بزرگ به اعصار گذشته نگاه کنيم.

بر اساس گزارشي که «پنروز» در اوايل ماه جاري از نتيجه مطالعات خود منتشر کرده، انفجار بزرگ که جهان کنوني پس از آن شکل گرفته است، پديده اي بي نظير و يکتا نيست. دست کم يک انفجار بزرگ ديگر پيش از اين انفجار رخ داده و به جهاني که پيش از اين جهان وجود داشته هويت فيزيکي بخشيده است و بر همين اساس پنروز پيش بيني مي کند پيش از اين جهان جهان هاي بيشمار ديگري وجود داشته اند.

«پنروز» اين چرخه متولد شدن جهان ها را اعصار متوالي مي خواند که هر يک از آنها براي مدتي ناشناخته به طول انجاميده اند، مدت زماني که جهان کنوني با عمري در حدود 13.7 ميليارد سال سن، در برابر آنها بسيار ناچيز و کوچک است. يک عصر يا دوره با يک انفجار بزرگ آغاز مي شود و با گذشت زمان جهان نوزاد از دريايي از ذرات همگن و رقيق تکامل پيدا کرده و به ساختاري پيچيده تر متشکل از کهکشان ها، ستاره ها، سياره ها، و حيات تبديل مي شود.

بر اساس نظريه پنروز، در تمامي اين مدت جهان با سرعتي بالا و به واسطه همان انرژي تاريک ناشناخته در حال گسترش يافتن است. تمامي مواد موجود در اين جهان طعمه ناگزير سياهچاله هايي خواهند بود که در قلب کهکشانهاي بزرگ وجود دارند و اين سياهچاله ها روز به روز بزرگتر مي شوند و با ترکيب و برخورد با يکديگر سياهچاله هاي بزرگتري را تشکيل خواهند داد. امواج گرانشي ناشي از اين برخوردها همان امواجي هستند که حلقه هاي موجود بر روي پس زمينه ريزامواج کيهاني جهان کنوني را به وجود آورده اند.

سياهچاله هاي غول پيکر به تدريج همه ماده موجود در جهان را مصرف مي کنند تا زماني که چيزي باقي نماند و همانطور که استفان هاوکينگ در دهه 1970 اعلام کرد، زماني که سياهچاله هاي بزرگ دست از بلعيدن ماده بردارند، جرم خود را به شکل تشعشعات از دست مي دهند بر اساس اين نظريه طي ميلياردها سال بقاياي سياهچاله ها با تبديل کردن ماده بلعيده شده به پرتوهاي کيهاني تبخير خواهند شد و در اين بخش از دوره يا عصر، جهان ، که اکنون به کهنسالترين و وسيع ترين حد تصور خود رسيده، دوباره به دريايي يکپارچه و همگن از ذرات تبديل شده است.

«پنروز» در انتها مي گويد اين جهان دچار تحولاتي مي شود که در نتيجه آنها دوباره به اندازه نقطه اي کوچک متراکم شده و زمينه انفجار بزرگ بعدي فراهم مي آيد.

از سويي ديگر امير حاجيان اخترشناس ايراني موسسه اخترفيزيک نظري در تورنتوي کانادا که مطلعاتي همزمان را در اين زمينه انجام داده و نتايج آن را مشابه پنروز در نشريه arXiv.org منتشر کرده، معتقد است بر اساس نظريه پنروز، هر پديده بزرگي در جهان کوچک شده و هر پديده سردي داغ خواهد شد، به اين شکل جهان وسيع و سرد به جهاني فشرده و داغ تبديل مي شود.

حاجيان معتقد است پنروز و گورزاديان در نظريه خود توضيحي درباره عاملي که به اين تحولات دامن مي زند نداده اند در حالي که اين بخش بسيار مهم بوده و به بيشترين توضيحات در اين نظريه نياز دارد. به گفته وي اين نظريه تنها بر روي کاغذ امکان پذير است اما در واقعيت از جزئيات گم شده و مجهول بسياري برخوردار است.در واقع حلقه هاي فضايي از نظر حاجيان پديده هايي بسيار معمولي به شمار مي روند.

به گفته وي ، اين حلقه ها پديده هايي غير معمول نيستند، بلکه کاملا متداول بوده و مدل هاي شبيه سازي شده اي که حاجيان در طي مطالعاتش به دست آورده نشان مي دهند اين حلقه ها در جهاني که با نظريه تورم مطابقت دارند نيز مي توانند وجود داشته باشند.

نظريه تورم بر اين اساس ارائه شده است که جهان اوليه دوره اي از «بيش-بسط يافتگي» را پشت سر گذاشته است که درنتيجه آن به شکل و ابعاد کنوني اش دست پيدا کرده است نظريه تورم بسياري از مشکلاتي که در نظريه انفجار بزرگ وجود دارد را برطرف مي کند اما پنروز معتقد است نظريه وي نياز به تکيه بر نظريه تورم را از بين خواهد برد.




توده‌هايي به نام تومور
نوشته شده در دو شنبه 14 دی 1389
بازدید : 45
نویسنده : مولوی
بدن انسان از تعداد بسيار زيادي سلول تشكيل شده است كه طي يك فرآيند منظم و كنترل شده تكثير مي‌يابند؛ اگر تحت هر شرايطي اين فرآيند، غير قابل كنترل شود، توده‌اي از سلول‌ها در بدن تشكيل مي‌شود كه در اصطلاح به آن تومور گفته مي‌شود.

دكتر بايزيد قادري، فوق‌تخصص سرطان‌شناسي در‌اين‌باره به «جام‌جم» مي‌گويد: تومورها بر اثر رشد غيرطبيعي سلول‌هاي مشخصي در بدن به وجود مي‌آيند و با توجه به اين‌كه زمان بين به وجود آمدن يك تومور و تشخيص آن اغلب بسيار طولاني است، بيماران معمولا بسيار دير به‌وجود تومور پي مي‌برند كه همين عامل، درمان را با مشكل روبه‌رو مي‌كند.

انواع

تومور مي‌تواند در بافت‌ها و اندام‌هاي مختلف بدن ايجاد شود؛ با توجه به نحوه رشد، نوع پراكندگي در بدن و شكل ظاهري، تومورها به 2 دسته خوش‌خيم و بدخيم تقسيم‌مي‌شوند.

اين استاديار دانشگاه مي‌گويد: تومورهاي خوش‌خيم كه شباهت بيشتري به سلول‌هاي اوليه داشته، به آهستگي رشد كرده و به بافت‌هاي ديگر تهاجم نمي‌كنند و رشدشان نيز ممكن است پس از مدتي متوقف شود و بدون تغيير باقي‌بماند.

دكتر قادري مي‌افزايد: در تومورهاي بدخيم كه شباهت كمتري به سلول‌هاي اوليه دارند، رشد سريع بوده، سلول‌ها شكلي بسيار نامنظم داشته و اغلب متاستاز (انتشار سلول‌هاي سرطاني از يك بافت به بافت ديگر) روي مي‌دهد. متاستازها به طور خيلي شايع در غدد لنفاوي، ريه‌، كبد، استخوان‌ها، غدد فوق‌كليوي، كليه‌ و مغز يافت مي‌شوند.

نشانه‌ها

تومورهاي بدخيم ممكن است در ابتدا هيچ علامت كلينيكي نداشته باشند، ‌اما با پيشرفت رشد، ضعف و بي‌حالي، تحليل عضلاني، كاهش وزن و كم‌خوني از علائم شايع است.

دكتر قادري معتقد است: مرگ ناشي از تومورهاي بدخيم مي‌تواند به علل مختلفي روي دهد، ولي عوارضي از قبيل عفونت و درگيري بافت‌هاي حياتي از دلايل شايع اين مرگ‌هاست.

به عنوان مثال تومورهاي دستگاه گوارشي با ايجاد انسداد يا تومورهاي كبد به خاطر بروز متاستاز و درگير‌كردن كبد، مي‌توانند باعث مرگ شوند.

اين فوق‌تخصص سرطان‌شناسي توصيه مي‌كند: برخي نشانه‌ها نظير خال‌هاي غيرطبيعي و تغيير تعداد و اندازه آنها، وجود خون در مدفوع و ادرار، وجود زخم‌هاي غير‌قابل بهبود با ظاهري غيرطبيعي، خارش مداوم و شديد بدن، وجود هرگونه توده سخت يا توده غيرمشخص در بدن، تب با منشاء غيرمشخص، عرق كردن شديد شبانه، استفراغ خوني، بزرگي طحال، قاعدگي نامنظم و خونريزي غيرطبيعي در زنان و... به علت شباهت به علائم سرطان بايد مورد توجه قرار گيرند، هر چند وجود اين نشانه‌ها دليل قطعي سرطان نيست.

عوارض

هر چند وجود هر نوع تومور در بدن، نشانه خوشايندي نيست، اما دكتر قادري مي‌گويد: تومورهاي خوش‌خيم طول عمر بيمار را كوتاه نمي‌كند و با برداشتن كامل اين تومورها به‌وسيله عمل جراحي، اغلب خطر عود آن نيز از بين مي‌رود؛ البته وجود تومورهاي خوش‌خيم در محل‌هاي خاصي نظير مغز، به دليل فشاري كه به بافت‌هاي مجاور ممكن است وارد كنند، كشنده باشد.

اين عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي كردستان مي‌افزايد: هرچند تومورهاي بدخيم در مراحل اوليه قابل درمان هستند، اما در مراحل بالاتر، درمان آنها به دليل متاستازهاي دوردست بسيار مشكل و گاهي ناممكن است و به همين دليل است كه اصولا تومورهاي بدخيم را به نام سرطان مي‌شناسند.

وي مي‌گويد: نبايد فراموش كرد كه برخي تومورهاي خوش‌خيم نظير پوليپ روده نيز تمايل به بدخيم شدن دارند.

پيشگيري

دكتر قادري در پايان انجام معاينات دوره‌اي همچون ماموگرافي بعد از 40 سالگي، آزمايش مدفوع از نظر خون مخفي، آزمايش پاپ اسمير و... را از راه‌هاي غربالگري سرطان مي‌داند و مي‌گويد: هرچند امروزه با اقداماتي نظير جراحي، شيمي‌درماني، راديوتراپي، ژن‌درماني و ساير اقدامات درماني تا حدود زيادي مي‌توان تومورهاي بدخيم را درمان كرد، اما هميشه پيشگيري مقدم بر درمان بوده و مي‌توان با داشتن يك رژيم غذايي مناسب و حاوي فيبر (سبزي و ميوه‌جات)، مصرف مواد آنتي‌اكسيدان، ورزش و تحرك، خواب و استراحت كافي و دوري از استرس و اضطراب از بروز سرطان جلوگيري كرد.

سعيد كريمي
‌‌ جام‌جم